Napiszę pewnie to co wszyscy mniej więcej. Żałuję, że nie wyszło. Czy ten manewr na 5 kolejek przed końcem ma sens? Nie jestem przekonany, oby tak, skoro już nastąpił. Nie miałem możliwości ostatnio być na meczach, ale zwykle oglądałem czytając przy tym Forum. W każdym z ostatnich tak wielu chujowych meczów wpisy były identyczne. Jak "Perkovic, Sutalo, Hasic, AlAmari, Piła, Klich, Sans, eyc wyjdzie na drugą połowę to Elsner to kretyn, samobójca itd. I tu jest według mnie największy problem. Te wpisy były oczywiście popełniane w oczadziałych emocjach ;-) , a były pozbawione realizmu. Nie ma, po prostu nie ma żadnego zmiennika, który jest w stanie realnie odmienić przebieg meczu. I to jest jedna z większych przyczyn, że Sutalo, Henriksson, Hasic i inni grają coraz słabiej w porównaniu do początku sezonu. A dzieje się dlatego, że dysponujemy z bardzo wielkim trudem skleconą gołą jedenastką. [b]Każdy z tych zawodników może leżeć na treningu z petem w japie i piwem w ręku a i tak zagra, bo nie ma kto za niego. I każdy z nich o tym wie...[/b]
Do trenera Elsnera mam wielki zarzut w postaci szukania takiego grania, które w takim kryzysie przyniosłoby punkty czyli chamskiego grania na 0:0.
Ale i tak uważam, że za ewentualny spadek (po trzykroć tfu !!!) będą w pierwszej kolejności odpowiedzialni piłkarzyki, bo uważam na kanwie powyżej, że lecą w chuja i gdzieś mają płomienne przemowy z D, a w drugiej, ale niemal łeb w łeb całe kurewstwo płatkowo - filipiakowo - dróżdżowo - beduińskie. I jebał ten czworokąt pies.
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
- Edytowany
No nareszcie zwolnili trenera, oby to nie było za późno
[b]Edycja z 20.04.2026 o godz. 21:49 (scalono posty)[/b]
No to teraz bardziej wierzę w utrzymanie
[quote]#post1721045 [quote]#post1720892 Bramki zas może strzelać każdy z 10 zawodników z pola . ![/quote]
No właśnie.
Przypomnę, że tak ze 20 lat temu - za Stawowego, cokolwiek myślimy - bramki strzelała cała masa piłkarzy... 04/05 11, rok później - juz nie tylko Stawowy - 13... Brak napastnika jako takiego jest poważną sprawą, ale przecież bramki powinien umieć strzelać każdy zawodnik z pola! Nie mówię w każdym meczu, ale jednak od czasu do czasu...[/quote]
Nie no Pany trochę z tym co było 20 lat temu zaszaleliście😀
Zapamiętam dobre momenty, ale nigdy nie zapomnę Listopada 2025 -Kwietnia 2026. Można się zasłaniać "warunkami", ale w wielu klubach są gorsze i jakoś da się pracować. Fajny trener na łatwe czasy, ale mnie zawiódł.
Mimo, że Go mocno skrytykowałem i może nawet obrażałem to ze względu na wysoką kulturę i klasę z jaką rozstał się z klubem będę miał do Niego szacunek. Okazał się człowiekiem honoru. Jeśli to prawda, że zrezygnował z honorarium aby nie szkodzić klubowi to postąpił wyjątkowo chwalebnie!
[b]Coach, I'm sorry! Thank you for your honorable attitude. Good luck in your future career![/b]
[quote]#post1721045 ... Przypomnę, że tak ze 20 lat temu - za Stawowego, cokolwiek myślimy - bramki strzelała cała masa piłkarzy... 04/05 11, rok później - juz nie tylko Stawowy - 13...[/quote]
A w tym sezonie, w 29 meczach 12-stu. Ale za Stawowego to było super!
[quote]#post1721032 Mnie to jedno intryguje, gdzie ten pismak Rzepecki usłyszał, że kibice Cracovii pozytywnie oceniali Gambala? Gdzieś w necie coś takiego czytałem w odniesieniu do jego tranferu do apteki słoneczna.[/quote]
Oglądałem wywiad z nim na YouTube Pasów gdzie kibice dzwonili i sam Gambal mógł się poczuć jak Król od tych komplementów. Tutaj na forum również a po pierwszych kilku meczach zwłaszcza. Nie ma co zaklinać rzeczywistości bo skoro w sierpniu to był Ten sezon to chyba większość była zadowolona z tego jak się układa.
Miał prawo tak napisać.
To, że się zmienił odbiór po czasie to też inna sprawa.
- Edytowany
[quote]#post1720964 Jacek Zieliński przejmował nas 20 kwietnia, dzisiaj jest 20 kwietnia.😁[/quote]
20 kwietnia urodził się Adolf, słynny malarz 😆
A Elsner dobrze, że odszedł, ale powinien wcześniej. Najgorszy trener od czasów Ulatowskiego i Kafarskiego.
Według mnie przereklamowany wuefista 🥴
Tak czy tak... umarł król ... Niech żyje król!
Wszyscy na paprykarz. 😎
to że trener wytrzymał tyle czasu z tymi amatorami budzi mój podziw i szacunek. już na dzień dobry go oszukali obiecując wzmocnienia. potem na dzień dobry trubalski tak mu załatwił obóz, że nie miał gdzie trenować i chciał wracać do Krakowa. tyle razy uchylił karku by nie robić złego PR klubowi i jeszcze na koniec odchodzi bez odprawy. możecie różnie oceniać jego zdolności trenerskie ale to FACET Z KLASĄ a o tym zapominamy dzisiaj w futbolu. klubem rządzą amatorzy, którym do ucha szepta największy amator wśród amatorów - trubalski. Zmiana trenera doraźnie jest jak plaster na ranę, może przestanie lecieć krew, może nawet się utrzymamy a potem znowu zyrwanie strupa i znowu szukanie winnych w trenerach.
Dzięki trenerze, powodzenia w dalszej karierze !
To prawda, naobiecywali transfery przed okresem przygotowawczym , s przyszedł tylko Piła i Filip. I odpalili dzięki trenerowi. Myślę że w tych okolicznościach po prostu był bezradny, skoro Drożdż i jego bajki poszły sobie w las, on też chciał odejść, zatrzymali go do czasu znalezienia zastępstwa. To świadczy też o fatalnej strategi Drożdża, że w sztabie nie było kompletnie nikogo na taką okoliczność żeby np wskoczyć na chwilę na p.o. Luka zachował klasę do końca. Myślę że szybko praca go znajdzie.
A ja się nie zgodzę. Owszem nie dali mu składu na majstra, ale porównajmy to czym dysponował do potencjału innych drużyn tej ligi. Czy to był skład na spadek? A takie miejsce bodajże zajmujemy w tabeli za drugą rundę. Czy mamy mniejszy potencjał niż Piast, Arka, Radomiak?
Co trener dodał od siebie. Jakość których zawodników przy nim wzrosła. A może zbudował wspaniały team spirit.
Robić sukces zawodnikami przewyższającymi ligę to nie jest wyznacznik jakości trenera natomiast wynik poniżej potencjału już tak.
Luka okazał się mistrzem lansu, ale umiejętnościami trenerskimi już mniej. W sumie trener na poziomie Kroczka. I do tego niewiarygodnie niezdolny do adaptacji.
ok
Trenerze dziekuje za momenty w ktorych moglismy przez chwile poczuc sie jak czolowka ligi.
Pozniej bylismy wyjasniani przez slabsze kadrowo druzyny. Gasparik czy Misiura tez nas wyjasnili.
Mi ta kadecnja kojarzy sie z chaosem i brakiem konsekwencji. Dziwne mieszanie w skladize, szukanie rozwiazan na sile pod rywala. Kadrowo mimo braku 9 mamy kim grac. Nie gralismy lepiej niz za poprzednikow poza tym.
Zycze powodzenia i wiem ze przy normalnym klubie i okolicznosciach trener da rade. Nie kazdy trener da rade przy zamieszaniu. Sa tacy ktorzy pociagna zespol, a sa tacy ktorzy nie wierzac w projekt mimo checi ciagna zespol w dol
to jest chory klub, więcej się nabrać już nie dam.
w sierpniu pomyślałem sobie "tak to jest to" wszystko żre jak należy ...
może w końcu po 43 latach kibicowania doczekam się ...
no i żarło, żarło i zdechło ...
trenerze powodzenia na dalszej sportowej drodze ...
W tym bajzlu i chaosie, jaki panuje w klubie nie cała wina spada na trenera. Jest jednak ale , to co od trenera zależało- to trener i jego sztab tak do sezonu przygotował zespół , to trener stracił kontakt z szatnia, to trener układał meczowe składy i prowadził mecze tak a nie inaczej .To trener jako pierwszy rzucił na boisko ręcznik . W takiej sytuacji jedynym wyjściem jest rozstanie .
Mimo wszystko chciałbym podziękować za piekny początek, zwłaszcza za radość podczas meczu z Lechem w Poznaniu . pozostanie na długo w pamięci .
Przypomnę, że za Elsnera wciąż jesteśmy drużyną która ma najwięcej meczy bez straconej bramki, takie rzeczy nie robią się same, to kwestia ułożenia drużyny i wprowadzenia odpowiednich schematów. Ustawienie porządnie drużyny w defensywie to nie łatwa sztuka i byle trener tego nie zrobi. Gość zbudował w tyłach drużynę która w stabilniejszy warunkach miała prawo grać o wysokie pozycje.
Również przypomnę, że duża część przegranych spotkań, to indywidualne błędy piłkarzy jak w Warszawie czy u siebie z Płockiem. Pewne rzeczy są poza zasięgiem trenera.
Oczywiście, że miał też słabe strony i finalnie ciężko ocenić Elsnera pozytywnie, bo jednak pierwszy trenera odpowiada całościowo za wyniki. Natomiast wszyscy wiemy, że łatwo nie miał.
[quote]#post1721182 ... Przypomnę, że za Elsnera wciąż jesteśmy drużyną która ma najwięcej meczy bez straconej bramki, takie rzeczy nie robią się same, to kwestia ułożenia drużyny i wprowadzenia odpowiednich schematów. Ustawienie porządnie drużyny w defensywie to nie łatwa sztuka i byle trener tego nie zrobi. Gość zbudował w tyłach drużynę która w stabilniejszy warunkach miała prawo grać o wysokie pozycje....[/quote]
Zgadza się, ale to było kiedyś. Już nie pamiętam, kiedy.
Powodzenia w innych projektach. Nasz nie wypalił bo Sknerus MC Kwacz posprzedawał czołowych zawodników, trochę pech z kontuzjami.
Doszło też chyba wypalenie i brak pomysłu co dalej. Nikt jednak nie mówił, że u Nas będzie Łatwo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
tomek1906, Niewidoczni (1), Goście (5)