To nie jest kwestia braku napastnika, jak był Stojilkovic też przegrywaliśmy mecze i on też marnował seryjnie sytuacje, jest duźo drużyn które nie mają klasycznego napastnika i mecze wygrywają
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
[quote]#post1715952 To nie jest kwestia braku napastnika, jak był Stojilkovic też przegrywaliśmy mecze i on też marnował seryjnie sytuacje, jest duźo drużyn które nie mają klasycznego napastnika i mecze wygrywają[/quote]
Wiadomo, że Szwajcar nie był w dobrej formie pod koniec, ale był rzeczywistym elementem drużyny z którego czerpał trener. Elementem do którego trzeba było dołożyć kogoś wokół do wspomagania, a myśmy go sprzedali.
Siedem bramek po jednej rundzie to dość dobry wynik i wyraźny wkład przekładający się na zdobyte punkty.
Formę trzyma równą z nami.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/1773592894-970.png[/img]
[quote]#post1715903 ... to zobacz ile miał straconych piłek po których szły groźne kontry tylko we wczorajszym meczu....[/quote]
Ile? Bo jakoś wczoraj nie rzuciła mi się taka strata'w oczy.
Oglądnij sobie skrót, i załóż okulary, to może sam to zauważysz.
- Edytowany
Panie Elsner poproś drugi raz prezesa o zwolnienie z pracy i podaj się do dymisji!
Zrób to dla Cracovii! Uratuj Ją swoim odejściem przed spadkiem
Poza tym tylko wtedy będziemy mogli się dowiedzieć czy rzeczywiście to wina piłkarzy, czy trenera.
Słyszałem też opinię, że Elsner zajeżdża piłkarzy na treningach przez co buntują się i nie mają sił na meczach.
A czy grają przeciwko trenerowi?
- Edytowany
Widocznie nie aż takich zajeżdza skoro mają siłę grać gierki po sieci...
No to chyba jest bardziej wymagajacy niż Bielsa i Magath...
Ja pierdzielę, zajeżdża ich treningami i nie mają siły grać meczy. To jak oni chcą grać np na trzech frontach jak teraz Raków. To niech piłkarze się zastanowią o co grają. Mam nadzieję że to nie jest prawda.... Bo jeżeli tak to komedia. Klich był na meczu hokeja to ciągle w telefonie glowa
Czy kojarzycie, aby naszych piłkarzy łapały skurcze podczas meczu?
OK, widać było zaangażowanie piłkarzy w meczu z Wisłą P., ale czy oni w 100% są zaangażowani siłowo w mecz? Może w tym problem, że gramy za bardzo asekuracyjnie i w tym problem?
[quote]#post1715993 Czy kojarzycie, aby naszych piłkarzy łapały skurcze podczas meczu?
OK, widać było zaangażowanie piłkarzy w meczu z Wisłą P., ale czy oni w 100% są zaangażowani siłowo w mecz? Może w tym problem, że gramy za bardzo asekuracyjnie i w tym problem?[/quote]
Skurcze mięśni nie muszą oznaczać przeciążenia czy wysiłku włożonego w mecz i analogicznie ich brak nie musi oznaczać niskiego zaangażowania i włożonego wysiłku. W tym jest więcej czynników. Już nie wspomnę, że to może być również kwestia indywidualna.
Ciężko ocenić dokładnie zaangażowanie siłowe w mecz, myślę, że trochę szukamy właśnie na siłę przyczyny złych wyników.
To jest ekstraklasa tu jest dość sporo przypadkowości, jak wyglądał ostatni mecz, albo ten z ległą? fart rywali, taka prawda.
Nie wiem być może nasi chłopcy mogliby dać z siebie więcej, jednak z trybun nie odniosłem wrażenie, że ktoś odpuszczał. Mamy taki a nie inny profil piłkarzy, to nie są harpagany, przez co trochę tak to wygląda jakby nie umierali na boisku. Ale sam już nie wiem, natomiast ewidentnie brakuje skuteczności, po prostu finalizacji.
Potrzebujemy jakiegoś przekonującego zwycięstwa, może to puści głowy i będzie łatwiej o kolejne punkty. Tylko czasu już za bardzo nie mamy.
Cały czas uważam, że Elsner powinien zostać do końca sezonu, planu B zapewne i tak nie posiadamy. Zwolnimy gościa i co?
Nie napisałem, że ktoś odpuszczał, bo zaangażowanie było widać i za to szacunek. Moje pytanie brzmiało nie czy, ale czy było wystarczające, czyli na 100%?
No ok rozumiem.
To już są niestety rzeczy których nikt z Nas nie jest w stanie zweryfikować. Musiałby wyjść trener i wyłożyć karty w wywiadzie za pośrednictwem klubowych mediów dla kibiców. W idealnym świecie tak by to wyglądało.
Brakuje nam wygranej jak tlenu, nie wygraliśmy od 18 października 2025 r..
To nie jest normalne, że pół roku nie umiemy u siebie wygrać. U nas to powinna być twierdza.
Przypominam że chaos organizacyjny trwa parę miesięcy nie pół roku.
Widać że chcieli wygrać. Ale wg mnie brakło na to bardzo dobrego pomysłu.
https://x.com/Daniel__Media/status/2033155582731976995?s=20
[quote]#post1715993 Czy kojarzycie, aby naszych piłkarzy łapały skurcze podczas meczu?[/quote]
Nie łapią nas skurcze bo dawno nie musieliśmy bronić korzystnego wyniku.
A z Piastem Gliwice to co, chyba wygrywaliśmy?
Ale prowadziliśmy tak krótko, że skurcze nie zdążyły nadejść xD
Jak nasi piłkarze nie będą dawali z siebie 100% to spadniemy, a wtedy nasz nowy właściciel sprzeda wszystkie srebra rodowe co się da(aby wyjść chociaż na zero) i obudzimy się w 3 lidze.
Może ktoś się cieszy będzie z tego stanu rzeczy, ja nie - już nie jeden spadek przeżyłem.
Z tym właścicielem jak nie spadniemy w tym sezonie to w przyszłym i jeszcze będą derby 2 razy w dupę więc może lepiej spaść teraz. No i teraz byłoby z mniejszym hukiem skoro w kolejnym okienku mają hurtoo odejść najlepsi
Tylko wiesz, że czasami jest podnieść się bardzo ciężko. Trzeba wszystko budować od nowa.
Wole juz opcje cały czas jesteśmy w ekstraklasie. Sprzedajemy zawodników aby wyjść na zero. W końcu może ktoś sensowny od Płatka odkupić akcje.
Każdy myślał że JF będzie trwać i trwać i w końcu i ten etap się zamknął.
Ps. Cały czas w paru procentach liczę, że Platek zmieni chociaż trochę opcję i zacznie poważnie nas traktować, a nie jak.jedna pewnie z 1000 firm jakie ma.
Jest kwas, rak. To nie jest kwestia (imo) trenera czy grajków, mieszanka jest zatruta. Czemu?
Temu na 100%.
Jak się oczyści to samo zaskoczy, a jak nie to się spierdolimy z tej śmiesznej ligi.
Dawajcie lajki i wpisujcie wasze miasta.
[quote]#post1716023 ... obudzimy się w 3 lidze...[/quote]
Raczej w IV...
Zachciało mi się zerknąć w statystyki, pojedynków. W powietrzu i na ziemi . Otóż , w powietrzu stoczono 49 pojedynków, z których nasi wygrali 23 a przegrali 26 . Z tego nasi obrońcy wygrali 12 a Płock 18 . Zaś zawodnicy ofensywni wygrali 11 , przegrali 8 .
Na ziemi stoczono 43 pojedynki, nasi wygrali 19, przegrali 24 . Obrońcy wygrali 5 , przegrali 5 , ofensywni wygrali 14 , przegrali 19 .
Te dane to tylko ułamek statystyk meczowych , ale jak widać jest nad czym pracować , słaba gra głowa obrońców, zwłaszcza Traore i Sutalo , na ziemi nie lepiej , najsłabszy w tym elemencie Hasić .
Trenerze i sztabie - do pracy !
Do wszystkich statystyk należy wziąć poprawkę na fakt, że Płock przejebał 4 wcześniejsze mecze z rzędu a tydzień temu cienka Arka go wprost zgwałciła.
Więc wyrównany mecz to nie jest powód do tłumaczenia trenera ani piłkarzy,.
My zas trzy i zanosi się na czwarty . Na podstawie tylko małego wycinka chciałem pokazać , jacy słabi jesteśmy .
[quote]#post1716036 Do wszystkich statystyk należy wziąć poprawkę na fakt, że Płock przejebał 4 wcześniejsze mecze z rzędu a tydzień temu cienka Arka go wprost zgwałciła.
Więc wyrównany mecz to nie jest powód do tłumaczenia trenera ani piłkarzy,.[/quote]
I to jest 8 w skali kryzysu od 1-10. 10 byłoby dostanie w czapę od Bruk-Betu. 9-10 zacznie sie byc moze za 2 mecze jak Legia i Widzew ugraja kilka punktow i zostaniemy tuz nad strefa z nimi tylko pod spodem bo reszta ciuła punkty
Gramy w 90% wrzutki w pole karne chociaż nie mamy zawodników do wykończenia. W zasadzie to powtórka z Probierza.[
Kolejny kamyczek do ogródka .
Może Elsner nie wie że Bogacz ma kontuzje a Zahir siedzi na ławce....?
A ja się pytam na tyle dośrodkowań dlaczego nie ma tam Glika? O opierdoleniu z boiska nie wspomnę. Kurwa Glik ma przynajmniej jaja, on gra bo chce, a kurwa reszta musi grać i tyle chuja wychodzi.
[quote]#post1715920 @Rock#1477
Nie chce cię wkur...ć 😤 ale ten Tabisz wczoraj według mnie coś tam pokazał...... Coś tam ożywił na skrzydle.[/quote]
Co pokazał , że umie jeden zwód , że nie ma wykończenia , że w obronie jest mniej niż zerem i zajebał 3 bramkę w 2 meczu ? przypomnij sobie jak dostawali szansę Bzdyl , Rózga , Kapustka , Rakoczy za każdym przemawiały liczby i nie walili w każdym meczu babola za babolem .Szukacie na siłę wychowanka który będzie grał w przeciętniaku , błąd trenera że go w puścił trzeba było trzymać na boisku Perkovicza i wpuścić Knapa wtedy chociaż może byłby jeden punkt . I to opinia sportowa , a za to co ojciec robił w Cracovii to nazwisko tabisz powinno być zakazane na najbliższe 200 lat . Jeżeli uważasz że gra tak super to sklej kompilację z bramkami i asystami albo kluczowymi podaniami po których mamy pożytek ,interwencje w obronie też mile widziane
Ten sezon to typowa równia pochyła.... Na początku wierzyliśmy, że możemy mieć mistrza, później na ewentualne podium lub europejskie puchary a teraz zagląda w oczy widmo możliwego spadku.... Jeszcze kilka tygodni temu patrzyliśmy na wyniki zespołów z czołówki a teraz powinniśmy na te zespołów z dołu tabeli ale nie ma po co.... Jak nie będzie jakiegoś wstrząsu to... szkoda gadać.
Jak to się wszystko nagle zmieniło...jeszcze w przerwie zimowej były marzenia o pucharach, a teraz jesteśmy na poziomie Termalici... bo tylko oni i my nie wygraliśmy 5 ostatnich meczy 😡
- Edytowany
Z Cracovią w sercu i z wypiekami na twarzy oglądam mecz paprykarzy z Koroną. Mecze takie jak Górnika z Rakowem już mnie nie interesują. A to wszystko na skutek tego, co się z nami działo w ostatnich trzech tygodniach.
[quote]#post1716074 [quote]#post1715920 @Rock#1477
Nie chce cię wkur...ć 😤 ale ten Tabisz wczoraj według mnie coś tam pokazał...... Coś tam ożywił na skrzydle.[/quote]
Co pokazał , że umie jeden zwód , że nie ma wykończenia , że w obronie jest mniej niż zerem i zajebał 3 bramkę w 2 meczu ? przypomnij sobie jak dostawali szansę Bzdyl , Rózga , Kapustka , Rakoczy za każdym przemawiały liczby i nie walili w każdym meczu babola za babolem .Szukacie na siłę wychowanka który będzie grał w przeciętniaku , błąd trenera że go w puścił trzeba było trzymać na boisku Perkovicza i wpuścić Knapa wtedy chociaż może byłby jeden punkt . I to opinia sportowa , a za to co ojciec robił w Cracovii to nazwisko tabisz powinno być zakazane na najbliższe 200 lat . Jeżeli uważasz że gra tak super to sklej kompilację z bramkami i asystami albo kluczowymi podaniami po których mamy pożytek ,interwencje w obronie też mile widziane[/quote]
Gdzie napisałem że gra Super ? Policz Tabiszowi minuty które rozegrał w Ekstraklasie i powiedz mi ile byś chciał bramek i asyst od tego chłopaka.
Spytaj Elsnera przed meczem z GieKsą co widzi w Tabiszu że go puszcza do gry,i powiedz mu że jest synem chuja i nie ma prawa grać w Cracovii i powiedz mu że to opinia sportowa.
Pozdrawiam
- Edytowany
Elsner ma nie tylko fatalną rękę do zmian (po Jego zmianach w drugiej połowie drużyna przegrywała wyrównane mecze vide z Piastem, z Wisłą Płock czy kilka meczów pod koniec rundy jesiennej) ale ma też fatalne rozeznanie w klasie piłkarzy. Odstawił nielubianego na forum Rakoczego, a ja twierdzę, że w naszej sytuacji jednooki królem, a poza tym Rakoczy jest o dwie klasy lepszy od amatora Zaharoleslama czy bardziej skuteczny od kilku gwiazdek w drugiej linii i zna ligę (dwa lata temu uratował nam ligę ważnymi bramkami z Rakowem, a w całym sezonie strzelił 4 gole w naszej obecnej sytuacji nie do pogardzenia). Poza tym jest to zawodnik do gry z kontry.
Dzisiaj nawet Rakoczy byłby ratunkiem na naszą grę ofensywną choćby na ostatnie pół godziny.
- Edytowany
Ile zagrał w Górniku minut Rakoczy? Moze kiedyś strzelał, ale ewidentnie nie chciał grać w Cracovii, a formy też raczej brak.
Farciarz z Rakoczym to dojebales.😂
[quote]#post1716090 [quote]#post1716074 [quote]#post1715920 @Rock#1477
Co pokazał , że umie jeden zwód , że nie ma wykończenia , że w obronie jest mniej niż zerem i zajebał 3 bramkę w 2 meczu ? przypomnij sobie jak dostawali szansę Bzdyl , Rózga , Kapustka , Rakoczy za każdym przemawiały liczby i nie walili w każdym meczu babola za babolem .Szukacie na siłę wychowanka który będzie grał w przeciętniaku , błąd trenera że go w puścił trzeba było trzymać na boisku Perkovicza i wpuścić Knapa wtedy chociaż może byłby jeden punkt . I to opinia sportowa , a za to co ojciec robił w Cracovii to nazwisko tabisz powinno być zakazane na najbliższe 200 lat . Jeżeli uważasz że gra tak super to sklej kompilację z bramkami i asystami albo kluczowymi podaniami po których mamy pożytek ,interwencje w obronie też mile widziane[/quote]
Gdzie napisałem że gra Super ? Policz Tabiszowi minuty które rozegrał w Ekstraklasie i powiedz mi ile byś chciał bramek i asyst od tego chłopaka.
Spytaj Elsnera przed meczem z GieKsą co widzi w Tabiszu że go puszcza do gry,i powiedz mu że jest synem chuja i nie ma prawa grać w Cracovii i powiedz mu że to opinia sportowa.
Pozdrawiam[/quote]
Skoro mało grał w ekstraklasie to na pewno musiał mocno się wyróżniać w rezerwach i mieć masę asyst i goli do tego pięknych powrotów dzięki czemu grali na 0 z tyłu i dlatego dostał szanse w 1 . Poproszę w takim razie jakiś film z tymi zagraniami mogą być nawet wplecione super zagrania jak grał w juniorach , przecież taki talent na pewno musi generować masę takich materiałów .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (11 użytkowników)
Goście (11)