Panowie nie piszcie, że nie ma tematu jak jest. Klub wydał na tych dwóch zawodników łącznie już ponad milion EUR(bo należy doliczć również ich sowite wynagrodzenia). Skoro dany piłkarz gra w innej drużynie i się wyróżnia a unas nie. To znaczy, że raczej nie jest coś z nami ok... W bogatym klubie zachodnim pewnie by się z nimi pożegnano bo mają to wliczone w koszty. Ale dla nas 4 miliony złotych to już spora różnica.
Jeśli doliczymy do tego składu Javeigo, to trzech piłkarzy blokuje nam już budżet prawdopodobnie na nowe transfery.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Mihalik I Vestenicki są na wylocie. A pod lupą jest jeden zawodnik ale nie wiem na jakim etapie są rozmowy.
[quote='gadget' pid='1389061' dateline='1563352788']
Mihalik I Vestenicki są na wylocie. A pod lupą jest jeden zawodnik ale nie wiem na jakim etapie są rozmowy.
[/quote]
A na jaka pozycje ten zawodnik?
chyba OP
Być może ten Barbossa o którym wspominano...
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
[quote='Marcepanowy' pid='1389064' dateline='1563353604']
[/quote]
nie śledzę tak dokładnie, co za Barbossa albo jakis link do transfermarkt byś podesłał.
[/quote]
To bylby kozak. Technicznie zjada nasza ekstraklase, tylko czy jego wzrost pasuje do koncepcji MP :-)
[quote="gadget" pid='1389067' dateline='1563353968']
[/quote]
nie śledzę tak dokładnie, co za Barbossa albo jakis link do transfermarkt byś podesłał.
[/quote]https://www.transfermarkt.pl/rafael-barbosa/profil/spieler/225151
https://youtu.be/3SiEUubMqu0
[quote='Marcepanowy' pid='1389072' dateline='1563355044']
[quote='gadget' pid='1389067' dateline='1563353968']
[/quote]
[/quote]
https://www.transfermarkt.pl/rafael-barbosa/profil/spieler/225151
[/quote]
Dzięki za link ale z moich informacji wynika że to nie ten.
[quote='gadget' pid='1389073' dateline='1563355439']
[quote='Marcepanowy' pid='1389072' dateline='1563355044']
[quote='gadget' pid='1389067' dateline='1563353968']
[/quote]
[/quote]
https://www.transfermarkt.pl/rafael-barbosa/profil/spieler/225151
[/quote]
Dzięki za link ale z moich informacji wynika że to nie ten.
[/quote]
No to jeszcze ciekawiej... :) miejmy nadzieje że się powiedzie... Ale znając życie bardzo istotną kwestią jest pozbycie się Słowaków i sprzedanie Hermano :)
Pyrdek out, nawet nie wiedzialem ze byl jeszcze in :D
Jak się zaświecił wątek o transferach z klubu myślałem, że któregoś z tej trójki udało się opchnąć. A to zmyła... Pyrdek :D
Jeśli faktycznie w/w trójka nie ma żadnych szans na grę u nas i faktycznie odchodzi a my sprowadzimy prawdziwego przekota to może być . Tylko czy sprowadzimy ?
Pewnie sprowadzimy, tylko nie wiem czy przekota.
https://www.transfermarkt.pl/adrian-cieslewicz/profil/spieler/52377
Kolejny napastnik czy fake?
[quote='JakubCh' pid='1389181' dateline='1563398581']
https://www.transfermarkt.pl/adrian-cieslewicz/profil/spieler/52377
Kolejny napastnik czy fake?
[/quote]
Za niski do grania na dzide ;)
...i za młody na Heroda :)
Świerczok pomógł swojej drużynie odpaść z pucharów, może byłby do wyciągnięcia?
http://www.sport.pl/pilka/7,65041,25004541,trener-wsciekly-na-polskiego-napastnika-po-fatalnym-rzucie-karnym.html#s=BoxSportMT
Już widzę te konkursy rzutów karnych na treningach - Helik vs Świerczok.
ah to drewno Cecaric i ah ten słabiak Lopes ze słabej ligi :)
- Edytowany
Czyli co już czas na zakupy last minute, czy czekamy jeszcze na kilka wpierdoli w lidze.
No teraz to pewnie jakiś kocur przyjdzie, ja p.. jak jestem zazenowany tym meczem
Drodzy kibice, proszę bez paniki. Proszę pamiętać, że:
Teraz działamy na bogato.
Cracovia [b]będzie wygrywać[/b], bo ma kolosalny majątek.
Nie dziś, to za 25 lat.
Probierz na pomeczowej konferencji: Nie szukamy już zawodników, bo zmieniły się plany. Chyba, że 1-2 odejdzie i wtedy kogoś ściągniemy
Knura na tt
No. Czyli nie ma tego złego co by na dobre Tabiszowi nie wyszło.
Kolejna wypucha Probierza do krakowskich dziennikarzy czy wymsknęło mu się jednak i jest/był temat odejścia dwóch grojków po odpadnięciu z pucharów?
Jest trzech ananasów w kolejce do odejścia, więc może chodzi o nich.
na drugą polowe wyszły kompletnie inne zespoły. W pierwszej połowie my panowaliśmy ale druga połowa to potężna klapa
Nie będzie już transferów mamy genialny napad :D chyba liczą, że Cecaric będzie odwalał za nich robotę cały sezon będąc wszędzie. Pele to porażka gość nie wraca za piłka, dynamika słaba, podania jeszcze gorsze - wysoki a nie potrafi walczyć o piłkę - rozumiem czemu łatwo pozbyli się go z Holandii. Lopes wygląda dobrze ale nie jako wysunięty napastnik, to gość do walki przed polem karnym - napastnika jak nie mieliśmy tak nie mamy i nie będziemy mieć.
- Edytowany
Nie no jaja... Nie będzie transferów? I co, niby z tym co mamy obecnie, mamy się bić o pudło? Chyba w snach. Zespół, co pisałem wielokrotnie, podczas tego okienka nie został wzmocniony, a tego zdecydowanie wymagał, bo na wiosnę było sporo mankamentów. Jako wzmocnienie rozumiem, podniesienie jakości zespołu z ubiegłego sezonu, a to miałoby miejsce, gdybyśmy utrzymali skład z sezonu ubiegłego i wzmocnili go Rafą i Pelle, wtedy można by mówić o wzmocnieniach. Natomiast straciliśmy Cabrerę i Javiego i jak widać o ile jeszcze Lopez to podobny typ do Airama, to Pelle raczej Hernandeza nie zastąpi. Napastnik i ofensywny pomocnik są potrzebni na dziś! Bez tego tym składem, to równie dobrze możemy znowu wylądować w dolnej 8. Wczorajszy mecz pokazał, że kompletnie nie ma pomysłu na grę, poza długimi piłkami (powrót do koncepcji z sezonu 2017/2018 i długich piłek na Piątka, teraz będą na Lopeza, w zeszłym sezonie tak nie graliśmy, bo Airam się do takiej gry nie nadawał), a po drugie nie ma kto strzelać goli. Rozumiem, że czekamy na początek sezon w stylu z ubiegłego roku, i może wtedy ktoś się obudzi, że jednak potrzeba tej drużynie jakości? A taki początek jest realny, w niedzielę w Lubinie pewnie zaliczymy pierwszą porażkę, bo będziemy grać składem mocno zmienionym, który raczej nie ma szans na pozytywny wynik. Potem będzie ŁKS u siebie i różnie może być, a jak przegramy te 2spotkania, to się zacznie nerwówka.
[quote='Matthias89' pid='1389455' dateline='1563513515']
Nie no jaja... Nie będzie transferów? I co, niby z tym co mamy obecnie, mamy się bić o pudło? Chyba w snach. (...)
A taki początek jest realny, w niedzielę w Lubinie pewnie zaliczymy pierwszą porażkę, bo będziemy grać składem mocno zmienionym, który raczej nie ma szans na pozytywny wynik. Potem będzie ŁKS u siebie i różnie może być, a jak przegramy te 2spotkania, to się zacznie nerwówka.
[/quote]
Kolego jakie pudło? Tylko tacy idioci jak ja czy Ty mogą o czymś takim myśleć. Sądzić, że to cel albo pragnienie. Filipiak ma to w doopie. Probierz ma to jeszcze głębiej. Pudło może zdarzyć się przypadkiem ale nie jest celem dla nikogo. Mają se pykać a comarch ma być na koszulce. To wszystko
Co do początku sezonu. To nie pewnie, nie być może. Lubin nas rozjedzie bo Probierz ma zmęczony składzik węgla i papy. Pewnie jeszcze jakaś kontuzja i pewnie ktoś odchodzi. Potem ŁKS u siebie nas rozwali kilkoma bramkami. Dalej nie chcę wybiegać. Jesteśmy żałośni.
Piłkarzyki. Słup i my kibice wierząc w brednie od lat. Ja akurat już w nic nie uwierzę i mam w doopie Probierza i Filipiaka tak samo jak oni mają mnie. Do zobaczenia przy stoisku z kiełbasami. Chyba, że będzie padać albo będzie zimno to wyjebane i nie przyjdę
[quote='SaNtO' pid='1389513' dateline='1563522208']
Nie no jaja... Nie będzie transferów? I co, niby z tym co mamy obecnie, mamy się bić o pudło? Chyba w snach. (...)
A taki początek jest realny, w niedzielę w Lubinie pewnie zaliczymy pierwszą porażkę, bo będziemy grać składem mocno zmienionym, który raczej nie ma szans na pozytywny wynik. Potem będzie ŁKS u siebie i różnie może być, a jak przegramy te 2spotkania, to się zacznie nerwówka.
[/quote]
Kolego jakie pudło? Tylko tacy idioci jak ja czy Ty mogą o czymś takim myśleć. Sądzić, że to cel albo pragnienie. Filipiak ma to w doopie. Probierz ma to jeszcze głębiej. Pudło może zdarzyć się przypadkiem ale nie jest celem dla nikogo. Mają se pykać a comarch ma być na koszulce. To wszystko
Co do początku sezonu. To nie pewnie, nie być może. Lubin nas rozjedzie bo Probierz ma zmęczony składzik węgla i papy. Pewnie jeszcze jakaś kontuzja i pewnie ktoś odchodzi. Potem ŁKS u siebie nas rozwali kilkoma bramkami. Dalej nie chcę wybiegać. Jesteśmy żałośni.
Piłkarzyki. Słup i my kibice wierząc w brednie od lat. Ja akurat już w nic nie uwierzę i mam w doopie Probierza i Filipiaka tak samo jak oni mają mnie. Do zobaczenia przy stoisku z kiełbasami. [b]Chyba, że będzie padać albo będzie zimno to wyjebane i nie przyjdę[/b]
[/quote]
Z takim podejściem to lepiej w ogóle nie przychodź.
[quote='SaNtO' pid='1389513' dateline='1563522208']
[/quote]
Co do początku sezonu. To nie pewnie, nie być może. [b]Lubin nas rozjedzie bo Probierz ma zmęczony składzik węgla i papy. Pewnie jeszcze jakaś kontuzja i pewnie ktoś odchodzi. Potem ŁKS u siebie nas rozwali kilkoma bramkami. Dalej nie chcę wybiegać. Jesteśmy żałośni.[/b]
Piłkarzyki. Słup i my kibice wierząc w brednie od lat. Ja akurat już w nic nie uwierzę i mam w doopie Probierza i Filipiaka tak samo jak oni mają mnie. Do zobaczenia przy stoisku z kiełbasami. Chyba, że będzie padać albo będzie zimno to wyjebane i nie przyjdę
[/quote]
Krótko mówiąc -lecimy z tej ligi.
- Edytowany
Mamy bardzo dobrych zawodników , oczywiście spośród tych najtańszych .Filipiakowszczyzna tylko w ograniczonym stopniu jest w stanie zastąpić profesjonalny klub.
Śmieszne jest też to mówienie o tym, że transferów nie będzie, gdy raz transfery są konieczne, a dwa Filipiak zapowiadał, że będzie "na bogato" :) A jak się okazuje, to wszystkie nasze transfery, to były transfery za darmo, czyli nie zapłaciliśmy za tych zawodników ani grosza. Jedyne pocieszenie i szukanie jakichś złudnych nadziei jest takie, że może Probierz ma na myśli odnośnie odejścia z klubu Michalika, Vestenickiego czy Javiego, i jak oni odejdą to ktoś przyjdzie.
- Edytowany
Santo twój wpis to obrażanie się jak nie dostaniesz zabawki to nie przyjdziesz na stadion Jest na poziomie chłopca z tornisterm wybierającego się do piaskownicy z grabkami .
Rolą forum jest nacisk na klub .Podobnie wszystkich grup kibicowskich czy stowarzyszenia .Nacisk na działkę sportową by Cracovia sportowo była coraz mocniejsza .
Co do kadry obiecywano wzmocnienia wyszło w najlepszym razie status quo (choć więlu uważa że wolało by mieć 2 Cabrera ,Javi od tych co za nich przyszli )
Realnych wzmocnień brak ,Umówmy się Hrosko przyszedł nie za Stępniowskiego bo ten był na wiosnę bramkarzem ,,na sztukę ''tylko za Gostmomskiego .
Jabłoński wzmocnił pozycje jedną z lepiej obsadzonych .Patrząc na poprzedni sezon mieliśmy ogromne problemy z ofensywą bo tylko 45 goli i bynajmniej nie był problem w tym że mamy multum sytuacji a nie strzelamy .Myśmy mieli problem by te sytuacje stwarzać .Można powiedzieć że nie wyciągnięto wnioskow a tylko skrajny idiota tego nie robi i powiela te same błędy .
Jak słucham wypowiedzi Probierza to nie wierzę wlasnym uszom .Z tą kadrą mamy grać o wysokie cele ?Z tym co jest bić się o medal czy MP ?
Rozumiem że jak byli na obozie w Słowenii była fala upałów ale już powoli powinno wrócić zdrowo rozsądkowe myślenie i działanie .
Wczoraj trener zachowywał się jak po ,,udarze ''.W czasie meczu dziwne kuriozalne ,iracjonalne zmiany a po meczu jeszcze te brednie czyli winien sedzia ,pech i brak szczęscia .Tyle że temu szczęściu trzeba pomóc .Rozumiem że Lopez zszedł z powodu lekkiego urazu ale jak ściągasz przy 1-1 napastnika to trzeba drużynie dać DRUGIEGO NAPASTNIKA .Piszczek powinien wejść za Lopeza .
Kadra jest szczupła -ma mało piłkarzy na wymaganym poziomie czołówki ekstraklasy .Dużo za to zapchajdziur .Przy tej kadrze pozwalamy sobie jeszcze na to by odstawiać na boczny tor 3 dobrych piłkarzy ofensywnych Javiego ,Vestenickiego i Mihalika .
Miało być wg Filipiaka na bogato -wyszło jak zawsze i widze powtórkę z rozrywki czyli kiepski start do ligi wymusi szukanie KLASOWYCH PIŁKARZY .
Nikt w klubie się widać niczego nie nauczył .Można powiedzieć mamy do czynienia z tumanami którzy uważają że brak wiedzy i dobrych ocen to wina nauczyciela bo się na tych ,,uczniów ''uwziął .
Mecz z Dac był na totalnym styku .Zadecydowały detaliki że to oni się cieszą .Te detaliki to braki 2 klasowych zawodników w ofensywie .
Można by mówić o realnym wzmocnieniu jak by do tego co było doszedł Pelle i Lopez .Wtedy tak mamy kłopot bogactwa i szeroką kadrę i bilans +2 dobre wzmocnienia .Przy odejściu Hiszpanów w ofensywie powinno przyjść nie 2 a 4 .Rubio to nie liczę bo to żadne wzmocnienie nie jest .
Mamy 2 za 2 i najlepszym razie na 0 czyli dreptamy w miejscu .
Nie. Wszyscy przestańmy przychodzić. Bo nie ma czego oglądać. Ewentualnie spędzajmy mecze przy stoisku z kiełbasami. To jest realny nacisk a nie pieprzenie na forum.
Jak Wam się wszystkim podoba granie o nic przez tyle lat to se chodźcie i róbcie transparenty z Filipiakiem.
Brakuje jakości.Jakość kosztuje,mógł przyjść Marko Vejinovic ale był dla nas za drogi..Czekamy na piłkarskie promocje typu Hanca i mocno się rozczarowujemy.I tak co sezon mydli się nam oczy że kasa na transfery jest po czym okazuje się że jej nie ma.Bida z nędzą i nie zmienia się Nic.
Kasa jest potrzebna na pożyczki dla korpo a nie na transfery
[quote='bastardKSC' pid='1389404' dateline='1563485549']
Probierz na pomeczowej konferencji: Nie szukamy już zawodników, bo zmieniły się plany. Chyba, że 1-2 odejdzie i wtedy kogoś ściągniemy
Knura na tt
[/quote]
no i jeden odszedł, zostaje Vesto albo Michalik. czyli jest szansa że ktoś się nam trafi zamiast JH?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
jancrac, Goście (5)