Nikt betonom nie odda punktów, co najwyżej, ale to i tak mało prawdopodobne dostaną jakąś rekompensatę finansową.
-
-
Motor Lublin 3 - 3 Cracovia, sobota 16 maja 2026, 14:45
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778947802-564.png[/img]
Jeśli w tym tygodniu im nie przywrócą to już się to nie wydarzy.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778947805-020.jpeg[/img]
- Edytowany
Poza tym po meczu z Radomiakiem nikt chyba nie oczekiwal ogólnie tak dobrej gry przez 80 minut meczu.
10 ostatnich zawalislisny, lekkie feajestrwo, ale wreszcie zasługiwaliśmy na zwycięstwo.
Lekkie?
Rana po tym meczu dalej krwawi...
Z jednej strony punkt na trudnym terenie, a z drugiej w takich okolicznościach.....ech garbata dola. Jak sie utrzymamy to obowiązkowo wietrzenie szatni. Jak spadniemy sami pouciekają.
https://www.youtube.com/watch?v=qrVveXaF31M
Jesteśmy powtarzalni a to ważne w piłce😀
Patrząc na powtórki to gol na 3-3 padł w nieprawdopodobnych okolicznościach.
Na polu karnym było aż czterech zawodników z Lublina i tylko trzech Cracovii.
Jak w tak kluczowym momencie meczu gdy bronimy wyniku 3-2 można sobie na coś takiego pozwolić.
Na polu karnym powinno być 6-7 naszych graczy, a tu dwóch wysokich zawodników Motoru stoi sobie zupełnie bez krycia na 10 metrze.
W takiej sytuacji trudno było nie trafić. Kardynalny błąd naszej obrony.
Farciarz na trenera!😁
- Edytowany
Jest zupełnie spoko. My musimy zremisować z Koroną. Bo i my i Korona wygrała z Widzewem, a co za tym idzie nawet jeśli oni wygrają wysoko z Piastem to mamy tyle samo punktów, tyle że w bezpośrednich meczach jest plus na naszą i Korony stronę. Także nie jest źle.
Proste.
Edit: Wszyscy na Rynek!
[quote]#post1725726 Jest zupełnie spoko. My musimy zremisować z Koroną. Bo i my i Korona wygrała z Widzewem, a co za tym idzie nawet jeśli oni wygrają wysoko z Piastem to mamy tyle samo punktów, tyle że w bezpośrednich meczach jest plus na naszą i Korony stronę. Także nie jest źle.
Proste.[/quote]
Bym powiedział "Jest Bosko" :)
Możemy chyba to spierdolic? Ja szansę widzę…
- Edytowany
[quote]#post1725732 Możemy chyba to spierdolic? Ja szansę widzę…[/quote]
Trzymaj kciuki może się uda, trzymaj! ( ja p...e)
Wspaniały będzie mecz na 120-lecie. Oficjalne obchody! Po co kogoś specjalnie ściągać, płacić za noclegi, itp. skoro... nic nie zapewni taaakich emocji.
- Edytowany
Jest 81 min. Prowadzimy 3-1 daje nam to utrzymanie - co robi trener ? Absolutnie nic. Ma do dyspozycji dwie zmiany , można zabezpieczyć obronę skłaniająca się na nogach. Jest na ławce Glik świetny w pojedynkach o górne piłki w polu karnym. Trener bez reakcji, bez wizji, bez myśli trenerskiej - nieobecny w jakichkolwiek decyzjach zabezpieczających utrzymanie korzystnego wyniku . Jak dla mnie to porażka warsztatu trenerskiego.
@Trapez#1202 weź trochę zwolnij , porażka warsztatu trenerskiego to mieliśmy u luki od listopada, chłop robił takie zmiany ze zawsze było gorzej. Tutaj przynajmniej zmiany się bronią, jak dla mnie Glik nie Dałby rady bo jest za wolny, był by spóźniony przy tych gościach z Motoru. Mnie wizja Glika na boisku przeraża. Szwankuje koncentracja. Trzecia bramkę zawalił ma Madejski. Bramkarz też coś musi umieć wyciągnąć, nie tylko piłki do koszyczka
Dokladnie pierwsza i trzecia bramka to niestety bledy Madejskiego. Zwlaszcza pierwsza bramka bardzo obciaza jego konto - pozwolic sobie wkrecic pilke z rzutu roznego, to wstyd.. Druga to blad w kryciu Oskara i dopuszczenie Czubaka do strzalu. Niestety od powrotu po kontuzji Oskar popelnia w kazdym meczu kluczowe dla wyniku bledy. Problem polega na tym, ze nie ma sie od kogo uczyc bo nie ma lepszych zawodnikow na boisku. Kartke zolta tez zarobic bo zaczal sie gluio kiwac i jako ostatni zawodnik musial ratowac sie faulem.
[quote]#post1725828 @Trapez#1202 weź trochę zwolnij , porażka warsztatu trenerskiego to mieliśmy u luki od listopada, chłop robił takie zmiany ze zawsze było gorzej. Tutaj przynajmniej zmiany się bronią, jak dla mnie Glik nie Dałby rady bo jest za wolny, był by spóźniony przy tych gościach z Motoru. Mnie wizja Glika na boisku przeraża. Szwankuje koncentracja. Trzecia bramkę zawalił ma Madejski. Bramkarz też coś musi umieć wyciągnąć, nie tylko piłki do koszyczka[/quote]
Jak nie jestem zwolennikiem Glika, to, w mojej ocenie, jego wejście przy 3-1 dałoby nam 3 punkty. W 80 minucie przeciwnicy już nie mieli świeżości i grali głównie na wrzutki, z czym Kamil poradziłby sobie lepiej niż stoperzy, którzy byli na boisku.
Co nie zmienia faktu, że @Trapez#1202 przesadził z krytyką.
Chyba dopiero teraz otrzeźwiałem na tyle, by cokolwiek o tym meczu napisać, choć nie wypiłem ani kropli alkoholu.
Z pozytywów to będę nadal forsował niepopularną tezę, że Kameri to jest piłkarz, który wnosi ogromną wartość gdy się pojawia na boisku - dużo siły, świeżości, ciąg na bramkę. Gdyby był lepszy czysto piłkarsko i bardziej wytrzymały, mielibyśmy mega zawodnika. Zostawiłbym go na kolejny sezon.
Na plus też nasze nastawienie w tym meczu, pomimo remisu w tak delikatnym momencie sezonu liczę że to był mecz założycielski naszego Grzelakball :)
Z minusów: mogliśmy ten mecz zamknąć lub nawet zdominować, ale zabrakło tego by jaśniepan Hasic zechciał pracować w odbiorze i pressingu. Czy jemu się wydaje że jest Messim i jako wolny elektron może nie grać w odbiorze? Nie chciałbym dłużej oglądać kogoś kto gra na takiej wyjebce. Gorszy piłkarsko Kameri dał więcej.
Niepopularna opinia: pomimo gola, pomimo że to lubiany i szanowany „ziomek” to jednak mam nadzieję że to końcówka al Ammariego w Cracovii. Po prostu trudno się ogląda jego unikanie gry i machanie ciągle rękami innym jak mają się ustawiać. Chłopie, sam się najpierw dobrze ustaw, a potem wymagaj. Mam wrażenie że on często unika gry i boi się ryzyka. Totalne przeciwieństwo Klicha.
Kameri jest naszym piłkarzem więc odpada kwestia zostawić czy nie. Nie wiem czy to dobrze. On nie potrafi grac w obronie. Już nie chcę sie powtarzać ile bramek straciliśmy z jego udziałem. Wczoraj też, to on dał się ograć i dopuścił do dośrodkowania przy bramce na 2 -3.
[quote]#post1725836 [quote]#post1725828 @Trapez#1202 weź trochę zwolnij , porażka warsztatu trenerskiego to mieliśmy u luki od listopada, chłop robił takie zmiany ze zawsze było gorzej. Tutaj przynajmniej zmiany się bronią, jak dla mnie Glik nie Dałby rady bo jest za wolny, był by spóźniony przy tych gościach z Motoru. Mnie wizja Glika na boisku przeraża. Szwankuje koncentracja. Trzecia bramkę zawalił ma Madejski. Bramkarz też coś musi umieć wyciągnąć, nie tylko piłki do koszyczka[/quote]
Jak nie jestem zwolennikiem Glika, to, w mojej ocenie, jego wejście przy 3-1 dałoby nam 3 punkty. W 80 minucie przeciwnicy już nie mieli świeżości i grali głównie na wrzutki, z czym Kamil poradziłby sobie lepiej niż stoperzy, którzy byli na boisku.
Co nie zmienia faktu, że @Trapez#1202 przesadził z krytyką.[/quote]
Nie mam przekonania czy przy obecnej „formie” Glik byłby w stanie się wybić do skoku
[quote]#post1725874 Kameri jest naszym piłkarzem więc odpada kwestia zostawić czy nie. Nie wiem czy to dobrze. On nie potrafi grac w obronie. Już nie chcę sie powtarzać ile bramek straciliśmy z jego udziałem. Wczoraj też, to on dał się ograć i dopuścił do dośrodkowania przy bramce na 2 -3.[/quote]
No niee, nie doszukujmy sie winy Kameriego ze dopuscil do dosrokowania i to jego wina przy bramce, wrzutka typu balonik leci przez "piątke" - Hrosso by ta pilke mial w rekach a Sebastian biega po linii bramkowej, plus Oskar zamiast to wyglowkowac, to zle ustawiony nie doskakuje do pilki, to są główni winowajcy, nie pomocnik co nie zblokowal bo ta wrzutka nie byla z typu bardzo groznych.
[quote]#post1725874 Kameri jest naszym piłkarzem więc odpada kwestia zostawić czy nie. Nie wiem czy to dobrze. On nie potrafi grac w obronie. Już nie chcę sie powtarzać ile bramek straciliśmy z jego udziałem. Wczoraj też, to on dał się ograć i dopuścił do dośrodkowania przy bramce na 2 -3.[/quote]
Nie uważam, że jest słaby ale jeśli jest to trzeba się pozbyć a nie trzymać do końca kontraktu. Zawsze się kupiec znajdzie.
Ja wracam jak pijany do płotu do jednej kwestii. Mamy w bezpośrednim sztabie 1 drużyny TRZECH trenerów-analityków, więcej niż miała słynna kadra Górskiego. Oczekiwałbym więc, że sposób gry każdego przeciwnika, jego kadrę, jego sposób gry, typowe zmiany kiedy gonią wynik - że to, krótko mówiąc, mamy w małym palcu. No i kolejny raz dajemy się zaskoczyć w końcówce, kiedy przeciwnik robi zmiany, a my nic, albo nie te zmiany, które odpowiadałyby nowym pomysłom na grę rywali. Nie mogę tego pojąć.
Nie napisałem, że Kameri jest słaby. W ofensywie ma potencjał. Tylko niech go ktoś nauczy bronić, choć trochę. Niech się nie przewraca przy niemal każdym kontakcie z przeciwnikiem. Tylko tyle.
[quote]#post1725948 Nie napisałem, że Kameri jest słaby. W ofensywie ma potencjał. Tylko niech go ktoś nauczy bronić, choć trochę. Niech się nie przewraca przy niemal każdym kontakcie z przeciwnikiem. Tylko tyle.[/quote]
Aha. Czyli nie napisałeś, że jest słaby. Łapię.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)