Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.08.2025 o 19:04
      Ostatnia aktywność wczoraj o 09:05
      67500 wyświetleń
    • Jake Blues

4K
      8.4K
    • ponad tydzień temu o 10:22
      Post #1716278 18.03.2026 10:22
    a Bolo Duda jeszcze żyje/pracuje na WZ AGH? przyjemnie bylo zdawac w pokoju z proporcem Cracovii :), ziom z Podwawelskiego swoją drogą. z czynnych i żywych :) mamy tam Elwooda :)
    • KamilloLce

5.8K
      5.1K
    • ponad tydzień temu o 10:22
      Post #1716279 18.03.2026 10:22
    Jeżeli będzie profesjonalistką i ma kompetencje, to nie widzę w tym żadnego problemu - szczególnie, że wspomina w tym wywiadzie, że nie była nigdy "piłkarska" przed rozpoczęciem pracy i trochę na przekór tacie który prywatnie jest powiązany z hokejem i jest kibicem Cracovii poszła do gts. Byle teraz bardziej słuchała taty 😅
    • Samurajsam, Jake Blues, Blaszany oraz 3 innych osób lubią to.
    • pablo74

3.7K
      6.5K
    • ponad tydzień temu o 10:25
      Post #1716280 18.03.2026 10:25
    To jeszcze do akt osobowych... https://dziennikbaltycki.pl/agata-kowalska-w-lechii-jestem-odpowiedzialna-za-stworzenie-ladu-korporacyjnego-rozmowa/ar/3666876
    • Rock

17.4K
      31.9K
    • ponad tydzień temu o 10:33
      Post #1716284 18.03.2026 10:33
    Dobra, czyli fajna ale nie do końca. Pytanie jakiego prezesa nam wyczarują bo od niego najwięcej będzie zależeć. Ja bym nie miał nic przeciwko powrotowi Dróżdża.
    • Arena, maczcz, TOM76 oraz Seprioth lubią to.
    • PanP

1.6K
      2.9K
    • ponad tydzień temu o 10:40
      Post #1716288 18.03.2026 10:40
    [quote]#post1716284 Dobra, czyli fajna ale nie do końca. Pytanie jakiego prezesa nam wyczarują bo od niego najwięcej będzie zależeć. Ja bym nie miał nic przeciwko powrotowi Dróżdża.[/quote] Drózdż nie powroci, już była.o tym.mowa. Prezes potrzebny na już, ale jak wybrali swoją Radę Nadzorcza , mają zZarząd to może już teraz pójdzie szybko z prezesem.... Tylko czy ta osoba będzie prezesem- gospodarzem, czy prezsem- zderzakiem ino?
    • DawidSiemaszki

599
      1.2K
    • ponad tydzień temu o 10:51
      Post #1716291 18.03.2026 10:51
    Tak się zastanawiam jaki model jest lepszy. Czy taki że wchodzi do klubu milioner np jak w Widzewie(kibic w dodatku) Wykłada od razu dużą kasę, nie ma wyników Z czasem entuzjazm opada mówi że to jednak nie dla niego. Że utopił masę pieniędzy. Bańka pęka.. rezygnuje Czy drugi model wchodzi gość taki jak Płatek Na początku chaos, wszyscy wkurwieni, nie wiadomo kto za co odpowiada. Nie ma kasy w budżecie. Nie ma pomysłu, trener rezygnuje. Ale z czasem pojawia się nowa rada nadzorcza Nowy prezes i wszystko zaczyna z czasem funkcjonować tak jak powinno. I klub idzie do przodu. To jest trochę myślenie życzeniowe, ale trzeba wierzyć. I oczywiście patrzeć na ręce właścicielowi. W myśl zasady: najwyższą formą zaufania jest kontrola. Już to kiedyś pisałem, nie uważam że płatek jest debilem(chociaż mnie jako kibica wkurwia taki chaos Ja bym sobie życzył żeby w klubie pył porządek i konkretny plan) Ale nie sądzę żeby mu nie zależało na byciu w ekstraklasie bo w 2 lidze nie zarobi.. A koszty utrzymania klubu wzrosną drastycznie. Czekam na kolejne ruchy zarządu. I jak teraz przyjdzie zwycięstwo na boisku to wszyscy złapią oddech.
    • Bob666 lubi to.
    • Elwood

1.2K
      487
    • ponad tydzień temu o 10:57
      Post #1716293 18.03.2026 10:57
    [quote]#post1716278 a Bolo Duda jeszcze żyje/pracuje na WZ AGH? przyjemnie bylo zdawac w pokoju z proporcem Cracovii :), ziom z Podwawelskiego swoją drogą. z czynnych i żywych :) mamy tam Elwooda :)[/quote] Bolesław Duda niestety jakiś czas temu dołączył do swojego szkolnego kolegi - Kard. Macharskiego. Jakby ktoś chciał odwiedzić - to na cmentarzu Podgórskim. Dziekan Dudek chyba jest na naszym szarym forum (kiedyś był). No i dobra informacja jest taka, że wreszcie ktoś nie przywieziony w teczce tylko Pasiak z krwi i kości. Kibic bywający na meczach "od zawsze" . Jakby co, robię kursy na trenera UEFA :-).
    • Jake Blues, Rock, alocha oraz 4 innych osób lubią to.
    • leszeczek

24.1K
      28.6K
    • ponad tydzień temu o 11:01
      Post #1716295 18.03.2026 11:01
    [quote]#post1716267 Turas odwołany? Nie ma tu wzmianki o nim.. Oby wybrali jakiegoś sensownego prezesa, to jest podstawa![/quote] Mylisz zarząd z Radą Nadzorczą
    • pablo74, Bob666 oraz krucigang lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • ponad tydzień temu o 11:13
      Post #1716296 18.03.2026 11:13
    Tak nie było ludzi w RN związanych z Cracovią? Całe lata na starym stadionie siedziałem raz obok Budzyńkiego a raz obok Matyji. Mamy dwóch gości słupów którzy już utopili Spezzię i Casa Pia. Teraz kolej na Cracovię.
    • Jake Blues lubi to.
    • Islander

866
      544
    • ponad tydzień temu o 11:25
      Post #1716299 18.03.2026 11:25
    [quote]#post1716273 To jeszcze proces lustracyjny Agaty Kowalskiej poprosimy. EDIT: Czy to ta Pani? https://ck-legal.pl/o-nas/[/quote] Oprócz tego, że, jak twierdzi, na przekór ojcu wybrała niewłaściwą stronę Błoń i tam jakiś czas pracowała, to wg mojego honorable correspondant z Trójmiasta jest bardzo dobrą znajomą zarówno prywatnie i zawodowo niejakiego macieja bałazińskiego (żeby nie googlać to napiszę w skrócie: m.in. b. v-ce prezesa tsw oraz członka stow. socios wk...). Myślę, że on akurat ma powód, żeby otwierać szampana. Przynajmniej on będzie wiedział wszystko z pierwszej ręki... W Lechii raczej nie rozwinęła skrzydeł, tam akurat jako odpowiedzialna za ład korporacyjny musiała konkurować z ładem korporacyjnym A. Mandziary, którego, jak się w praktyce okazało, ład był może nie lepszy, ale za to ważniejszy. Konkluzja znajomego z Trójmiasta: "Naprawdę nie było nikogo innego?" W mojej ocenie, taka osoba kategorycznie nie powinna piastować tego, jak i żadnego innego stanowiska w naszym Klubie. A ponieważ jest on nasz już raczej o tyle o ile więc takich kwiatków należało się spodziewać. Tak czy siak, osobiście jestem na nie. Tylko cóż z tego...
    • Pasiakcinq2, Jake Blues, garry oraz 8 innych osób lubią to.
    • hank

46.2K
      54.6K
    • ponad tydzień temu o 11:41
      Post #1716301 18.03.2026 11:41
    [quote]#post1716251 EF i dzieciom Filipiak się chyba szacunek z odcinaniem kuponów pomylił. sprzedali Comarch do Cvc, które na bank za rok zmieni nazwę firmy i Comarch już nie będzie, ot taka pamięć po Januszu, który mając 70 lat trzymał Comarch w swoich rękach jak ojciec dziecko.[/quote] Raczej jak ojczym . Ukochanym dzieckiem był Comarch .
    • Rock

17.4K
      31.9K
    • ponad tydzień temu o 11:42
      Post #1716302 18.03.2026 11:42
    • Edytowany
    Też to tak widzę. Mamy w Radzie Nadzorczej babę, która w derbach będzie kibicowała psom. Zawsze kurwa coś. PS: wielka pasiaczka i filantropka Elżbieta Filipiak też zatrudniła na szefową marketingu zapchloną babkę. Dopiero Dróżdż się jej pozbył.
    • Islander, DawidSiemaszki, pablo74 oraz Miszczu2007 lubią to.
    • naki

1.2K
      2K
    • ponad tydzień temu o 11:43
      Post #1716303 18.03.2026 11:43
    • Edytowany
    Mam nadzieje, ze macie swiadomosc co robi rada nadzorcza i jakie maja prawa i obowiazki jej czlonkowie ? Bo wydaje mi sie, ze wieszosc nie ma bladego pojecia. To tylko dla jasnosci powiem, ze jednosobowo taki czlonek nic nie moze poza Platkiem, ktory jest najwiekszym udzialowcem w spolce. Wiec nie ma dla mnie zadnego zanczenia czy to jest - Stefan z Kondracic czy Zoska z Giebultowa i gdzie wczesniej pracowala. Tu jest streszczenie co mowia przepisy: [b]Obowiązki członków rady nadzorczej[/b] Stały nadzór nad działalnością spółki: Rada nadzorcza kontroluje działalność spółki we wszystkich dziedzinach, a nie tylko w sprawach finansowych. Ocena sprawozdań: Członkowie mają obowiązek oceniać sprawozdania zarządu z działalności spółki oraz sprawozdania finansowe (za ubiegły rok obrotowy) pod kątem ich zgodności z księgami, dokumentami i stanem faktycznym. Wnioski do zgromadzenia wspólników/akcjonariuszy: Rada sporządza i składa zgromadzeniu pisemne sprawozdanie z wyników powyższej oceny. Zawieszanie członków zarządu: W przypadku nieprawidłowości, rada może zawiesić w czynnościach członka zarządu lub cały zarząd z ważnych powodów. Delegowanie członków do sprawowania zarządu: Rada może oddelegować członka rady do tymczasowego wykonywania czynności członków zarządu, jeśli zarząd jest odwołany, zawieszony lub nie może działać. Powoływanie członków zarządu: O ile umowa spółki nie stanowi inaczej, to rada nadzorcza powołuje i odwołuje członków zarządu. Zasada należytej staranności: Członek rady musi działać z należytą starannością, wynikającą z zawodowego charakteru jego działalności. P[b]rawa członków rady nadzorczej[/b] Prawo do informacji: Członek rady ma prawo żądać od zarządu i pracowników spółki sprawozdań i wyjaśnień, a także przeglądać księgi i dokumenty oraz badać stan majątku spółki. Prawo do wynagrodzenia: Członkom rady może zostać przyznane wynagrodzenie, które określa umowa spółki lub uchwała wspólników. Przysługuje im również zwrot kosztów związanych z udziałem w pracach rady. Zwoływanie walnych zgromadzeń: Rada ma prawo zwołać walne zgromadzenie (zwyczajne lub nadzwyczajne). Wytoczenie powództwa: Rada może wytoczyć powództwo o uchylenie uchwały walnego zgromadzenia. [b]Ograniczenia i zakazy[/b] Brak wiążących poleceń: Rada nadzorcza co do zasady nie ma prawa wydawać zarządowi wiążących poleceń dotyczących prowadzenia spraw spółki (nie może wyręczać zarządu w decyzjach biznesowych). Zakaz konkurencji: Członek rady nie może zajmować się interesami konkurencyjnymi ani uczestniczyć w spółce konkurencyjnej jako wspólnik lub członek organów, chyba że umowa lub wspólnicy wyrażą na to zgodę. Odpowiedzialność Członkowie rady nadzorczej ponoszą odpowiedzialność cywilnoprawną (majątkową) za szkody wyrządzone spółce, jeśli nie dopełnili obowiązków lub dopełnili ich niewłaściwie (wina, nawet najmniejsza). Ponoszą także odpowiedzialność karną za określone działania na szkodę spółki.
    • Jeden9Zero6, hank, pawzab oraz 2 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

57
      58
    • ponad tydzień temu o 11:48
      Post #1716305 18.03.2026 11:48
    [quote]#post1716301 [quote]#post1716251 EF i dzieciom Filipiak się chyba szacunek z odcinaniem kuponów pomylił. sprzedali Comarch do Cvc, które na bank za rok zmieni nazwę firmy i Comarch już nie będzie, ot taka pamięć po Januszu, który mając 70 lat trzymał Comarch w swoich rękach jak ojciec dziecko.[/quote] Raczej jak ojczym . Ukochanym dzieckiem był Comarch .[/quote] Tak też napisałem, pozdro
    • hank oraz leszeczek lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.9K
    • ponad tydzień temu o 11:49
      Post #1716306 18.03.2026 11:49
    • Edytowany
    [b]Edycja z 18.03.2026 o godz. 11:50 (scalono posty)[/b] [quote]#post1716303 Mam nadzieje, ze macie swiadomosc co robi rada nadzorcza i jakie maja prawa i obowiazki jej czlonkowie ? Bo wydaje mi sie, ze wieszosc nie ma bladego pojecia.[/quote] Super to wygląda na papierze. A teraz pomyśl z jakim zaangażowaniem Ty byś pracował dla GTSu? Nie mam pojęcia po co się baba pcha do pracy u nas skoro kibicuje gtsowi (i nie została tam zaciągnięta na siłę przez ojca czy chłopaka tylko jak mówi to jej świadomy wybór).
    • Samurajsam, DiegoKSC, pablo74 oraz 2 innych osób lubią to.
    • Islander

866
      544
    • ponad tydzień temu o 11:52
      Post #1716307 18.03.2026 11:52
    naki, prawdopodobnie Stefan z Kondracic czy Zoska z Giebultowa byliby jak najbardziej do zaakceptowania dla mnie. Oczywiście po przyjrzeniu się, z kim mam do czynienia. Ale choćbyś niewiadomo ile treści przytoczył o tym, czym i jak mało ważna jest rada nadzorcza, ja baby z takim wielkim garbem wiślackim nie zaakceptuję, jak by nie było, w Cracovii.
    • Rock, DiegoKSC, Jake Blues oraz 11 innych osób lubią to.
    • bielizna

930
      557
    • ponad tydzień temu o 12:16
      Post #1716309 18.03.2026 12:16
    Ale jednak myślą o przyszłości. Zadbali o fachowca od awansów w radzie nadzorczej.
    • hank lubi to.
    • naki

1.2K
      2K
    • ponad tydzień temu o 14:26
      Post #1716326 18.03.2026 14:26
    @Islander#209 mysle, ze przemawia przez Ciebie czysta nienawisc, a nie zdrowy rozsądek. U rexow ta Pani pracowala jako aplikantka na studiach i to przez rok ponad 10 lat temu.... a potem od 2014 do 2018 u betonow. Sprawdz cos zanim zaczniesz glupio komentowac itd. Wiesz co znaczy w srodowisku prawniczym usytuowanie w tym wieku na liscie Forbsa ??? Raczej nie. Dla mnie kompetencje sie licza najbardziej i doswiadczenie. Ale nie mam ochoty ani czasu udowadniac i doktoryzowac sie nad kwadratura kola...
    • hank, leszeczek, DawidSiemaszki oraz 2 innych osób lubią to.
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • ponad tydzień temu o 14:35
      Post #1716328 18.03.2026 14:35
    [quote]#post1716297 ... Nikt nie nadal tej Pani tytulu najlepszego prawnika w Polsce za ladna buzie czy tylek.....[/quote] A tym bardziej chyba nie za kibicowanie gts. Dla mnie ciekawe, że zostało wymiecione w 100% towarzystwo pani Filipiak. Pani prezes RN ze swoją fachową wiedzą ruszy zapewne do boju o Cichy Kącik. A co do wyboru nowego prezesa... Skoro Dróżdż był ostatnio widziany na hokeju, nie zdziwiłbym się, gdyby to on został przywrócony do tej funkcji. Nie musi niczego się uczyć, my też go już znamy i poza wspomnianym hokejem oceniany był tutaj pozytywnie.
    • GSC, hank oraz naki lubią to.
    • GSC

1K
      1.3K
    • ponad tydzień temu o 14:40
      Post #1716331 18.03.2026 14:40
    [quote]#post1716328 [quote]#post1716297 ... Nikt nie nadal tej Pani tytulu najlepszego prawnika w Polsce za ladna buzie czy tylek.....[/quote] A tym bardziej chyba nie za kibicowanie gts. Dla mnie ciekawe, że zostało wymiecione w 100% towarzystwo pani Filipiak. Pani prezes RN ze swoją fachową wiedzą ruszy zapewne do boju o Cichy Kącik. A co do wyboru nowego prezesa... Skoro Dróżdż był ostatnio widziany na hokeju, nie zdziwiłbym się, gdyby to on został przywrócony do tej funkcji. Nie musi niczego się uczyć, my też go już znamy i poza wspomnianym hokejem oceniany był tutaj pozytywnie.[/quote] Chciałbym by tak się stało, ale szanse na to raczej zerowe ...
    • Andrzej.ksc lubi to.
    • bielizna

930
      557
    • ponad tydzień temu o 15:29
      Post #1716336 18.03.2026 15:29
    [quote] U rexow ta Pani pracowala jako aplikantka na studiach i to przez rok ponad 10 lat temu.... [/quote] Werbunek w trakcie studiów to dość częsta praktyka. A rex to król. Nie ma nic wspólnego z kundlami.
    • Wayne

96
      206
    • ponad tydzień temu o 16:19
      Post #1716339 18.03.2026 16:19
    Słuchajcie, jeżeli Agata była wartościowym pracownikiem dla GTSu to w jakimś aspekcie wysłaliśmy im sygnał, że możemy im wziąć ludzi. To jest pozytyw. Pozytywem jest też to, że jeśli tam nabrała solidnego doświadczenia albo popełniała błędy na których się nauczyła, to u nas zrobi to lepiej. Gorzej jeśli emocjonalnie jest związana z GTSem i świadomie czy nie może nas sabotować. Po owocach ją poznamy. Nie chce zabrzmiec jakbym miał uprzedzenia, ale zawsze jak spotykam managera / szefa wysokiego szczebla którego jest dużo w internecie i włącza się ochoczo w social mediowe akcje, to to dla mnie jest pierwszy sygnał że coś jest nie tak z priorytetami u tej osoby. No ale zobaczymy.
    • leszeczek

24.1K
      28.6K
    • ponad tydzień temu o 16:38
      Post #1716341 18.03.2026 16:38
    Kwestia jest taka, że nie wszyscy patrzą na świat przez pryzmat Świętej Wojny. Pozytyw jest taki, że jak coś pójdzie nie tak to już jest na kogo zwalić.
    • hank, KruszynaKSC oraz wilk2007 lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.9K
    • ponad tydzień temu o 16:39
      Post #1716342 18.03.2026 16:39
    • Edytowany
    Przecież nie chodzi o to że tam pracowała, tylko o to co mówi w wywiadzie! https://www.youtube.com/clip/Ugkx6mcGtEa18syn16P0wnYkUDYXhXi34TNB "To nie ta strona błoń, to najgorsze możliwe zestawienie, ale ponieważ ja troche zawsze byłam na przekór więc ja wolałam tę stronę błoń wiślacką zawsze" Jak to sie Wam nie kłuci z pracowaniem w Cracovii to ja coraz mniej rozumiem aktualne podejście do kibicowania. Zwłaszcza w mieście derbowym gdzie walczy się na jednym rynku o kibiców i środki.
    • Islander, rozrabiaka, KrissCS oraz 11 innych osób lubią to.
    • PanP

1.6K
      2.9K
    • ponad tydzień temu o 16:40
      Post #1716343 18.03.2026 16:40
    Cytat z artykułu z 2014 r. (https://dziennikbaltycki.pl/agata-kowalska-w-lechii-jestem-odpowiedzialna-za-stworzenie-ladu-korporacyjnego-rozmowa/ar/3666876): "Ile razy była Pani na meczu piłki nożnej? Tak się składa, że dość często. Zaczynałam pracę w Krakowie i jeszcze jako aplikant radcowski byłam zatrudniona w kancelarii, która obsługiwała Wisłę. Chcąc zobaczyć, jak to funkcjonuje od środka, często bywałam na meczach Wisły. Przed Lechią zdarzało mi się też bywać na meczach międzynarodowych czy ostatnio w związku z moją działalnością charytatywną bywałam na stadionie Cracovii. Proszę się nie martwić, wiem, że w piłce nożnej są dwie bramki i ilu zawodników biega po boisku. (śmiech)".
    • wrzo.ksc

6.5K
      6K
    • ponad tydzień temu o 17:28
      Post #1716348 18.03.2026 17:28
    [quote]#post1716342 Przecież nie chodzi o to że tam pracowała, tylko o to co mówi w wywiadzie! https://www.youtube.com/clip/Ugkx6mcGtEa18syn16P0wnYkUDYXhXi34TNB "To nie ta strona błoń, to najgorsze możliwe zestawienie, ale ponieważ ja troche zawsze byłam na przekór więc ja wolałam tę stronę błoń wiślacką zawsze" Jak to sie Wam nie kłuci z pracowaniem w Cracovii to ja coraz mniej rozumiem aktualne podejście do kibicowania. Zwłaszcza w mieście derbowym gdzie walczy się na jednym rynku o kibiców i środki.[/quote] TO SIĘ KURWA W PALE NIE MIEŚCI!!!! Niech wydupca!!!
    • KrissCS, Kamaz80, Jake Blues oraz 4 innych osób lubią to.
    • Ivory THC KSC

869
      259
    • ponad tydzień temu o 17:36
      Post #1716350 18.03.2026 17:36
    Jebac ja !!!!!
    • KruszynaKSC

19.1K
      20.7K
    • ponad tydzień temu o 17:44
      Post #1716353 18.03.2026 17:44
    • Edytowany
    ukamieniowac publicznie!!!!
    • Cracus98 lubi to.
    • Krzysieksc

1.4K
      274
    • ponad tydzień temu o 17:45
      Post #1716354 18.03.2026 17:45
    Tu nie będzie nigdy normlanie.. ja pierdolę. Jak tak ją do GTSu ciągnie to niech wypierdala masować jaja okularnikowi. Ale pieniążki widać pani prawnik nie śmierdzą..
    • GSC, paulo, honved oraz 4 innych osób lubią to.
    • PanP

1.6K
      2.9K
    • ponad tydzień temu o 17:50
      Post #1716355 18.03.2026 17:50
    Szczerze jak by była taką "suczką" to by nigdy do nas nie przyszła. Nie chcę jej bronić, ale jak w przeszłości pojawiała się na stadionie Cracovii znaczy, że jak kibic tsu to marny. Ja nie wyobrażam sobie, abym pracował na Reymonta, nawet o tym bym nie pomyślał.
    • maczcz oraz leszeczek lubią to.
    • Jeden9Zero6

1.1K
      2.2K
    • ponad tydzień temu o 17:52
      Post #1716356 18.03.2026 17:52
    Właśnie dlatego prawnicy, członkowie rad nadzorczych i inni klubowi najemni profesjonaliści ze sfery finansowo-zarządczej powinni mieć na tyle rozumu, by nigdy nie wypowiadać się po kibicowsku, bo nie od tego są i nie z tego będą rozliczani. Są w spółce. Dziś w tej, jutro w innej. Klub piłkarski to nie dom spokojnej starości. Trzeba rozumieć jego specyfikę i specyfikę środowiska wokół niego. We własnym interesie.
    • Rock, krucigang, leszeczek oraz del_piero lubią to.
    • zejniov

2.3K
      2.8K
    • ponad tydzień temu o 18:06
      Post #1716360 18.03.2026 18:06
    • Edytowany
    Prezesów z milicyjnym rodowodem już mieliśmy. Ba, byli nawet etatowe resorciaki z członkostwem w gTS
    • paulo oraz Leesior lubią to.
    • maczcz

1.1K
      1.9K
    • ponad tydzień temu o 18:42
      Post #1716365 18.03.2026 18:42
    [quote]#post1716355 Szczerze jak by była taką "suczką" to by nigdy do nas nie przyszła. Nie chcę jej bronić, ale jak w przeszłości pojawiała się na stadionie Cracovii znaczy, że jak kibic tsu to marny. Ja nie wyobrażam sobie, abym pracował na Reymonta, nawet o tym bym nie pomyślał.[/quote] Dokładnie po za tym Rock wyciągnął tylko fragmencik - pełna wypowiedź wskazuje, że miała troche żal do ojca więc buntowniczo chodziła na wisłe. Tam już parafrazując Ona opowiada jak to znajomy namówił ją do aplikowania na to stanowisko (w wisle), a na pytanie redaktora *"Czy sport cię interesował ?" odpowiada "Ja wtedy sportowa nie byłam w ogóle natomiast mój tata był sędzią hokejowym - to ważne więc on no Cracovia! (...) natomiast faktycznie tego hokeja było bardzo dużo w naszym życiu domowym (piłki nie) Tylko u mojego taty i zawsze był taki żal że szkoda że nie mam syna bo on na pewno by ze mną grał w tego hokeja ( tu sie troche głos jej załamuje) a wtedy sekcji damskich jeszcze nie było hokejowych więc tata nie mógł mnie zapisać na hokeja, no więc bardzo mu to nie pasowało" R: "Więc jak poszłaś do wisły to troche nadrobiłaś?" A: "Ale nie bo on to Cracovia to nie ta strona Błoń to najgorsze możliwe zestawienie, ale ponieważ ja trochę zawsze byłam na przekór więc wolałam tą stronę błoń."
    • TOM76

5.1K
      6.9K
    • ponad tydzień temu o 19:36
      Post #1716366 18.03.2026 19:36
    Teraz oficjalnie powie, że Cracovia to właściwa strona błoń, tak jak zawodnicy całujący herb po dwóch meczach i odchodzący po kilku tygodniach........
    • honved lubi to.
    • rmszar

11.7K
      948
    • ponad tydzień temu o 19:58
      Post #1716369 18.03.2026 19:58
    [quote]#post1716296 Tak nie było ludzi w RN związanych z Cracovią? Całe lata na starym stadionie siedziałem raz obok Budzyńkiego a raz obok Matyji. Mamy dwóch gości słupów którzy już utopili Spezzię i Casa Pia. Teraz kolej na Cracovię.[/quote] Byli. Zarówno pana Profesora Doktora oraz pana Kanclerza mam przyjemność znać osobiście. Przeczytaj dokładnie, co napisałem.
    • sterby

20.6K
      22.7K
    • ponad tydzień temu o 20:25
      Post #1716373 18.03.2026 20:25
    • Edytowany
    Akosz, zaloguj się na swoje alternatywne konta. Będziesz bardziej wiarygodny. Aaaa, jesteś trochę za krótki, aby napadać na Islandera
    • DiegoKSC, MakuKSC oraz Pasiakcinq2 lubią to.
    • BoRut

1K
      1K
    • ponad tydzień temu o 21:39
      Post #1716388 18.03.2026 21:39
    Wprawdzie to nie moje bajki, ale jest pewna przypowieść, ta o synu marnotrawnym. Może komitet lustracyjny zachowa się po chrześcijańsku i da jej szansę?
    • jacula

1.2K
      805
    • ponad tydzień temu o 22:10
      Post #1716391 18.03.2026 22:10
    Jeszcze przydałby się jakiś sponsor
    • Rabarbar_1

2.7K
      579
    • ponad tydzień temu o 22:17
      Post #1716394 18.03.2026 22:17
    Najpierw to przydałby się jakiś dyrektor co by ogarnął ten burdel w trybie nagłym. Sponsor od nowego sezonu jak najbardziej aby w końcu uwolnić się na dobre od comarchu z koszulek
    • jacula

1.2K
      805
    • ponad tydzień temu o 22:27
      Post #1716396 18.03.2026 22:27
    Podobno ten Tiago Lopez ma jakieś zarzuty prokuratorskie, robił jakieś przewały finansowe

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)

Goście (6)
    • Główna
    • Działy i kategorie