Ten zepsuty paprykarz jeszcze długo będzie nam się odbijał bokiem!
-
-
Filip Stojilkovič witamy w Pasach!!!
@ziper#6791 , słusznie Ci odpowiedział @Rock#1477
Gdyby Filip był w formie to mielibyśmy minimum 2 celne strzały, a może i gole, więcej. Niestety Filip jak reszta drużyny stracił formę. To oczywiście jest wina trenera.
a skąd tak kategoryczny wniosek? czemu zawsze trener jest winny? a może FIlip odkrył uroki życia w Krakowie i zamiast się regnerować to gdzieś chodzi? nie mówię, że tak jest tylko czemu takie opcje nie są brane pod uwagę tylko z góry ustalono, że to wina trenera?
- Edytowany
Miałem dodać to zastrzeżenie, ale jakoś mi się nie wydaje. I gdyby tak było, to cała drużyna grałaby dobrze tylko Filip by odstawał. No chyba, że zgraną paką chodzą na melanże. Ale wtedy byłaby lepsza chemia w drużynie, a tego nie widać.
I jeszcze, gdyby tak było, to trener powinien to widzieć na treningach i jakoś zareagować, więc wracamy do poprzedniej konkluzji.
Może dlatego, że cała drużyna jest bez formy a nie tylko Filip? Gdyby chodziło tylko o jednego zawodnika, to opcja którą przytoczyłeś byłaby bardziej prawdopodobna...
11 dni później
[b]Zmieniam zdanie o Filipie.[/b] Większość twierdzi, że stracił formę, a ja przekonałem się po dzisiejszym meczu gdy nie umiał zagłówkować w idealnej sytuacji przy stanie 0-0 (zresztą już nie pierwszy raz!) i marnował n-tą doskonałą sytuację w którymś kolejnym meczu, że [b]Stojikovic to przeciętny piłkarz, który nie umie grać głową, techniczne umiejętności strzeleckie też ma przeciętne. [/b]
Trochę szczęśliwie wyszło mu na początku 5-6 meczów gdy strzelał bramki głównie z sytuacji sam na sam z bramkarzem i przedwcześnie zrobiono z Niego gwiazdę. Jak tylko jednak przeciwnicy zorientowali się, że nie można dopuszczać Go do takich sytuacji to zaczęli go pieczołowicie kryć i Filip stracił wszystkie swoje atuty bo ma przeciętną technikę.
[b]Dlatego Cracovia potrzebuje drugiego napastnika na wczoraj. [/b]
Życzyłbym sobie w drużynie więcej takich „przeciętniaków” strzelających 7 goli w rundzie.
Drugi napastnik potrzebny na gwałt, bo na pewno nie jest nim ten drugi drewniany dwumetrowiec.
Filipa przeczytali rywale, koledzy też mu zbytnio nie pomagają z podaniami.
37 dni później
Nie podoba ci się gra w ekstraklasie to do końca kontraktu w drugiej drużynie zapi3rdalaj.
- Edytowany
W pr,ypadku piłkarzy, szczególnie zagranicznych, nie podoba mi się fraza "z niewolnika nie ma pracownika". Podpisałeś kolego kontrakt (wtedy wydawało się super...) i teraz chcesz przy pierwszej lepszej ofercie spiedolić z Klubu? To tak nie działa, trzeba jeszcze mocniej zapierdalać i wykazywać się, żeby do Klubu wpłynęła lepsza, satysfakcjonująca oferta. Wszyscy na tym zyskują i Klub i ty, bo masz argumenty do negocjacji nowego kontraktu.
w ogóle zrobił się treng wymuszania transferów. przykłady idą z zachodu i z wielkiej piłki. podpisałeś kontrakt jesteś niewolnikiem klubu i koniec. chciałbym by kluby zaczęły łamać kariery takim zawodnikom i by stało się to stałą praktyką
@SaNtO#842
W przypadku Filipa to jest totalna parodia,gość chcę odejść po jednej rundzie piłkarskiej,a wcześniej podpisał kontrakt do 2029.
I tylko po to żeby sobie wpisać spadek do Serie B.
Mam nadzieję, że Cracovia tak będzie do sprawy podchodzić. Jak jest bardzo dobra oferta dla Klubu to w porządku, jak nie to nie ma tematu. A jak zawodnik próbuje wymusić to go na boczne tory. Jak gość kumaty (ewentualnie ma mądrego menago) to wyleczy się z dąsów.
Dobrym przykładem Brunes z Rakowa, który w lecie olewał grę, ale Raków nie odpuścił i odrzucił za słabą ofertę Slavii. Norweg przemyślał i jesienią zaczął grać i strzelać. Stawiam, że po sezonie Raków go sprzeda na swoich zasadach i obie strony będą zadowolone.
- Edytowany
Przekażcie tym wszystkim durnym dziennikarzynom którzy powielają ten durny przekaz "że Filip chce odejść ", np. teraz w meczykach, że
JA CHCĘ ŻEBY ZOSTAŁ wiec na razie mamy 1:1
a w sprawie możliwości zakończenia jego kontraktu mamy finalnie tyle samo do powiedzenia... on może prosić Zarząd o zakończenie ja o wypełnienie do końca .
Więc prawdziwe pytanie brzmi:
Czy Platek chce sprzedawać jak tylko się nadarzy okazja, a jeśli tak to czy mają tak rozwinięty swój i "international skuating" ze są wstanie na jakościowe zastępstwo nawet w zimie?
Heh jedyny pozytyw ze decyzja w tej sprawie to będzie pierwszy prawdziwy statement nowego zarządu w sprawie faktycznej "strategii kadrowej" a tylko deklarowanej (chciaz teraz to nawet tej nie ma).
nie będzie ani deklarowanej ani faktycznej strategii. nie ma czegoś takiego. jest tylko konieczność trwania w ekstraklasie. nic więcej. nigdy
[quote]#post1706194 nie będzie ani deklarowanej ani faktycznej strategii. nie ma czegoś takiego. jest tylko konieczność trwania w ekstraklasie. nic więcej. nigdy[/quote]
Jeśli chodzi o rodzinę Filipiakow to nigdy bym sie nie łudził ze bedzie inaczej.. ale po co Platek kupił 80% ???
Chyba nie poto zeby trwac tylko poto Żeby podnieść wartość i sprzedać. Dobry bet bo cała eklapa rośnie na wartości ale momentum do sprzedaży i wzrost niezbędnych wskaźników do dobrego exitu ... da udział w europejskich pucharach - LKE ro jeszcze przez kilka sezonów będzie maszynka do robienia pinedzy dla polskich klubów. W TYM MOJA JEDYNA NADZIEJA.
Natomiast nie wystarczy chcieć trzeba mieć jeszcze ludzi co to dowiozą ... i tu nadzieja na ten moment zgasła :/
- Edytowany
Kupił bo na pewno na wartości nie straci. Interesuje go to, że wartość całej ekstraklasy idzie i będzie szła w górę. Po to inwestuje się pieniądze długoterminowo. Nie musi sam podnosić wartości, ekstraklasa za niego to robi.
a poza tym bedie miec przechowalnie dla jakis wynalazkow z roznych stron hodowanych pod sprzedaz, chocby do klubow tureckich :) - niech mnie ktos uswiadomi po co sa te jakies deale i czego dotycza z tyreckimi potęgami piłkarskimi?
- Edytowany
😆 To się chłop nagrał w Ekstraklasie. Pół sezonu i już chce uciekać z Cracovii!!
❓️ Gdzie ty tam chłopie kapuściany lecisz?!
➡️ Filip Stojilković zagrał 18 meczów w Ekstraklasie, strzelił 7 bramek i już chce uciekać 😂.
Wywiera presję na klub, że chce odejść.
CHŁOPIE CO TY ROBISZ!
❗️ Ty masz przypominam kontrakt do 06.2028 roku! I to jeszcze z opcją przedłużenia o rok!!
A po 6 miesiącach stawiasz warunki?? Bo pojawiła się pierwsza lepsza oferta z ligi top5.
🤝 No i Cracovia słusznie odrzuca oferty bo są k**wa po prostu za niskie! Nie będzie byle chłystek tak traktował klubu z Naszej 🇵🇱 Ekstraklasy.
🇨🇭 Szwajcar napalił się na transfer do 🇮🇹 Serie A, ponieważ chce go beniaminek - PISA SC.
Ale co z tego, że chce jak zamiast oczekiwanych 6 mln euro prze Cracovię, ona proponuje 2 miliony i czeka na reakcję. ✅️ Oczywiście, że odrzuca.
⚠️ Do porozumienia między klubami jeszcze fiu fiuu! daleko więc WRACAJ na boisko i zapier**laj dwa razy mocniej, bo cie wyślą do rezerw na 2 tygodnie i tyle się skończy.
Tym bardziej, że nie wiem czego ty oczekujesz.
❓️ Że będziesz grał we Włoszech?
Ty tam będziesz 4-5 wyborem do gry.
Na "9" w PISA SC gra:
☑️ Chłop z Angoli - Nzola
☑️ Gra Nigeryjczyk - Durosinmi
☑️ Gra wielki chłop z Kamerunu - Meister
a na dokładkę jeszcze wielki talent - 🇨🇿🇮🇹 Luis Buffon. TAK - syn TEGO Buffona.
Który musi dostawac minuty, aby się rozwijać.
I gdzie ty tam jedziesz?
🧭 Na wycieczkę krajoznawczą? 😆
Fakt, 🇮🇹 Włochy to piękny kraj.
Ale Pisa to małe miasteczko na jeden dzień zwiedzania.
Napaliłeś się na te Włochy, jak Widzew na piłkarzy za 5 milionow euro. Nie ważne jacy - ważne, że za 5 baniek..
Ja wiem, że tyś jest dobry napadzior jak na 🇵🇱 Polską ligę. Naprawdę zaimponowałeś w rundzie jesiennej.
⛔️ Ale spasuj gumkę w spodenkach i do roboty!
➡️ Cracovia Cię potrzebuje na wiosnę. A potem sobie leć. Będą lepsze oferty, zobaczysz..
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0eqqhdNxN9F5FuJs3Uc9Uqgwvv84zmuGxbWi2H5VqfSnV6eCrjvEpDbZZFZNF2syjl&id=61551165487281
PS: To nie jest prawdziwe konto Kowala tylko jakis fanpage.
Wrzucam na forum, bo w sumie fajnie ktoś podsumował. 😄
[quote]#post1706199 Kupił bo na pewno na wartości nie straci. Interesuje go to, że wartość całej ekstraklasy idzie i będzie szła w górę. Po to inwestuje się pieniądze długoterminowo. Nie musi sam podnosić wartości, ekstraklasa za niego to robi.[/quote]
Kurde ale to nie działka w Zakopane ..
ceny moga spaść
Liga UKR chyba mocno spadła nie wiem jak kulu grajcie w LE ale nie wierzę ze dzień meczowy taki sam... chodzi mi o to Platek ze Zarzadzal funduszami ze Sepzii juz wyszedł więc chyba umie zarządzać ryzykiem ... teraz jest szansa na największa dynamikę wzrostu wartości
No ale może być tak jak piszesz ... ku%#a chyba to Filipiaki przyciagaja takich ludzi.
A w czym taka przechowalnia/stragan gorsza od tego co bylo do tej pory? Moze akurat przyjedzie jakis zdrowy Turek i kopnie pare razy prosto a nie bedzie mial sanatorium,wzglednie przyjedzie z latka supertalentu zeby wygrzewac fotele recaro na lawce. To wcale nie musi byc taki zly uklad pod warunkiem ze transferami zajma sie fachowcy.
- Edytowany
[quote]#post1706200 a poza tym bedie miec przechowalnie dla jakis wynalazkow z roznych stron hodowanych pod sprzedaz, chocby do klubow tureckich :) - niech mnie ktos uswiadomi po co sa te jakies deale i czego dotycza z tyreckimi potęgami piłkarskimi?[/quote]
No ale jakoś tej przechowalni nie widzę... nie podoba mi sie taka rola dla naszego Klubu ... No ale nawet o takiej ciężko mówić jak nie sciagamy / wypozyczamy graczy. Nie ma żadnego Portugalczyko-Brazylijczyka z dobrym dryblingiem do wypożyczenia od siebie???
[b]Edycja z 15.01.2026 o godz. 12:42 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1706207 A w czym taka przechowalnia/stragan gorsza od tego co bylo do tej pory? Moze akurat przyjedzie jakis zdrowy Turek i kopnie pare razy prosto a nie bedzie mial sanatorium,wzglednie przyjedzie z latka supertalentu zeby wygrzewac fotele recaro na lawce. To wcale nie musi byc taki zly uklad pod warunkiem ze transferami zajma sie fachowcy.[/quote]
Dokładnie nie jest to moja wymarzona rola dla Cracovii ale lepsze to niż trwanie jak jak teraz... problem. Problem w tym ze jesli taki byl olan to niezależnie od zmiany zarządu wewnątrz grupowe ruchy powinny być dawno ogarnięte.
A NIC takiego kie widać.
2 mln euro , śmieszne na dziś pieniądze jak na ekstraklase.....ciekawe czy dla Cracovii będzie kusząca.
Piza to małe miasteczko przepełnione turystami ale okolica jest piękna i jest tam niejedna mniej znana perełka do zwiedzenia.
Zwłaszcza jak się ktoś nie łapie do pierwszej drużyny.
Na filmikach z Belek widać, że Stoilković normalnie uczestniczy w zajęciach teoretycznych.
- Edytowany
Nie potrafię zrozumieć dlaczego niektórzy zaczęli wieszać psy na tym chłopaku..nigdzie nie znalazłem wywiadu, informacji od samego zainteresowanego że chce odejść, a na Twitterze epitety.
Z jednej strony dobrze że o Cracovii piszą bo to wzmacnia rozpoznawalność klubu. Poziom dziennikarstwa w Polsce jednak sięgnął dna i mułu. Każdego dnia coraz większy pierd od miernot typu Paczul czy ten ciągle ogłaszający bomby niewybuchy Włodarczyk - masakra.
Filipie, liczę na Ciebie w nowej rundzie i mocno kibicuję
To sie nazywa brak myślenia.
Jeden pierd pismaka i lawina.
Przeraża mnie teraźniejszość ludzi, łykajacych jak pelikany i potem wylewajacych bezpodstawnie całą złość na zawodnika.
Myślenie nie boli...
A wielu forumowiczów przeczyta pierd i ładują później swoje wypociny na forum . Dziennikarstwo to dno w ostatnim czasie , ktoś coś napisze dla klikalności a reszta to kopiuje i dodaje coś od siebie , żaden z nich nie ma sprawdzonych informacji ale mają to w dupie ważne by coś napisać
Niestety ale tak to w obecnych czasach wygląda, wystarczy jakakolwiek bzdura puszcza w necie i ludzie łykają to jak prawdę objawioną, nie zważając, że można zrobić komuś krzywdę.
A za chwilę ci sami będą go wychwalać pod niebiosy, udając że nic się nie stało.
12 dni później
To, że poszedł na lepszą kasę i dał zarobić klubowi ok. Wpełni to rozumiem i nie chowam żadnej urazy!!! Szacun z mojej strony byłby, jakby się z nami, kibicami pożegnał - choćby dwoma zdaniami...
Cóż, postąpił jak typowy pracownik najemny . Dał choć zarobić . Komu ?
Przesiedzi pół roku na ławce albo trybunach to zatęskni za gra u nas.
Gdyby te miliony "Oiro" poszły na kolejnego napadziora za 2-3 "oiro" to rozumie. NIemniej jednak podejrzewam, że obejdziemy się smakiem.
📌25.01 - Włoskie media informują, że Filip Stojilković jest bliski transferu z Cracovii do Pisy. Włoski klub broni się przed degradacją z Serie A, ale trener Alberto Gilardino przekonuje Szwajcara, że widzi dla niego ważną rolę w walce o utrzymanie. To właśnie trener miał odegrać ważną rolę w rozmowach.
✅30.01 - Stojilković zostaje oficjalnie zaprezentowany jako nowy zawodnik Pisy.
👕31.01 - Stojilković wchodzi w 69. minucie meczu przeciwko Sassuolo. Pisa przegrywa 1:3 i zostaje na miejscu spadkowym – traci 4 punkty do bezpiecznej lokaty.
❌01.02 - Pisa ogłasza zwolnienie Alberto Gilardino.
😅
Po sezonie odkupimy go za 20% kwoty którą nam zapłacili 😅
Nie dziwię się jak na ławce wyląduje Michał Probierz.
Bez sensu on sam miał świadomość że wyżej chuja nie podskoczy i to jego jedyna szansa żeby coś zarobić i pograć w ligach top 5 . Przed przyjściem do nas mocny przeciętniak , u nas początek znakomity a potem zjazd ,ważne że kasa się zgadza , ja i tak wolę napastników typu Cabrera , od kilku sezonów gramy piłkę w stylu laga na Kalmana laga na Stojlikovicia , czas to zmienić bo przy drużynach grających 11 do 30 metra mamy problemy z kreowaniem sytuacji w ataku pozycyjnym .
Miał wejście smoka z początkiem sezonu ale z czasem przygasł....
O sie nieźle wjeb.... Za rok będzie prosił o ponowne przyjęcie do Cracovii juz jako wolny zawodnik.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)