Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Sebastian Madejski - witamy w Pasach!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 10.09.2022 o 22:15
      Ostatnia aktywność ponad miesiąc temu o 01:00
      34086 wyświetleń
    • BartAcid

15K
      6.2K
    • ponad miesiąc temu o 19:15
      Post #1725686 16.05.2026 19:15
    Przy drugiej bramce kolejny raz dziwne zachowanie. Już kilka razy to zrobił w ostatnich meczach. Wcześniej mam wrażenie, że lepiej czytał grę i dostosowywał wyjście do piłki. Nich się poprawi jak chce być 1 w kolejnym sezonie w ekstraklasie. Oby.
    • hank lubi to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 20:06
      Post #1725708 16.05.2026 20:06
    Jak będzie w betclik 1 to Madej jest ok, ale jak się utrzymany to mam nadzieję że ci ludzie tam w klubie widzą że Cox z tym trzeba zrobić. Ambitny zawodnik z dobrym CV jakby został zesłany do rezerw to by się starał, a Heniu Ravas ma wyjebane po całości. Musi przyjść nowy bramkarz do ekstraklasy, jak nie to trzeba zmienić duet trenerów bramkarzy bo ntu niewiele działa dobrze
    • wirus59

571
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 21:37
      Post #1725735 16.05.2026 21:37
    No cóż, Seba został okrzyknięty super bramkarzem na wyrost, ale powodem było to, że na takiego wyglądał w zestawieniu ze swoim niewidomym konkurentem ze Słowacji. Ja zawsze pisałem, że on jest świetny na rezerwowego, bo jest w miarę przyzwoity i nie walnie focha na siedzenie na ławie. Na pierwszego bramkarza w ekstraklasie ma po prostu zbyt wiele braków stricte bramkarskich, no i teraz to wychodzi...
    • hank oraz Lakbeti lubią to.
    • honved

252
      485
    • ponad miesiąc temu o 21:43
      Post #1725737 16.05.2026 21:43
    To prawda, ma słabe przedpole, grę nogami i wprowadzenie bali do gry. Gry nogami nie poprawi, bo to się ma od trampkarza albo nie. Potrzebny ktoś lepszy, a dzisiejsza bezpośrednia bramka po rogu to jet kryminał.
    • hank oraz Lakbeti lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 08:29
      Post #1725796 17.05.2026 08:29
    Teraz musi dograć, ale niech się ogarnie. Cymers gra mało, nawet w akademii i rezerwach a pomoc to talent. Golonka na ESA się nie nadaje, a Ravas przychodzi tylko po wypłatę i nic nie robi. Niestety MD załatwił nas na wielu płaszczyznach, ale nadal są wzdychania jak poprawił frekwencje. Pięknymi bajkami zamydlil oczy i na koniec jeszcze wykreował się na ofiarę.
    • Bruno oraz hank lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 08:55
      Post #1725801 17.05.2026 08:55
    @BartAcid#633 Ravas dostał kontrakt na 4 lata od MD, przedłużenia dostał Seba
    • hank lubi to.
    • jacula

1.5K
      983
    • ponad miesiąc temu o 10:16
      Post #1725810 17.05.2026 10:16
    Hm, trochę się dziwię tym co tu czytam, jeszcze niedawno był wychwalany, nawet niektórzy tutaj proponowali go do reprezentacji i co się nagle stało, trzeba znależć winnego bramkarz się do tego nadaje bo dużo bramek tracimy, a ja się nie zgadzam, cała drużyna jest winna łącznie z napastnikami, bo cała drużyna powinna bronić, Madejski jest solidnym bramkarzem, ale nie wybitnym, robi czasami błędy jak każdy bramkarz, nie uwažam żeby zawalił jaką ś bramkę w Lublinie
    • stnczyk lubi to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 10:20
      Post #1725811 17.05.2026 10:20
    • Edytowany
    Popatrzmy na cały sezon, generalnie na jesień się nudził bo Oskar i Henrikson czyścili. Gość jest pierwszym bramkarzem, jak grasz o puchary musisz mieć bramkarza z błyskiem, a Seba jest po prostu solidny średniak na drugiego bramkarze. Ale nasz pierwszy Heniu jest slepy i jeszcze bardziej mizerny. Zawalił pierwszą i trzecia w Lublinie. Już nie będę wspominał i meczu z górnikiem gdzie zawalił 4/4 strzały
    • Wayne lubi to.
    • BartAcid

15K
      6.2K
    • ponad miesiąc temu o 10:24
      Post #1725813 17.05.2026 10:24
    @Lakbeti#42816 o Ravasa mi chodziło, że blokuje miejsce a wnosi obecnie dużo mniej niż wynosi. Sebe uważałem za dobrego, nie raz bardzo dobrego bramkarza. Zapominamy o wprowadzaniu piłk8 do gry na razie. Ale odkiedy dostał kontrakt już nie raz bardzo dziwnie się zachiwuje w bramce gdy akcja wchodzi z boku. Wiem, że musi pilnować bliższego słupka. Jednak wydaje mi się że wcześniej szybciej reagował i albo wyciągał się jak struna przecinając lot piłki, choć to było rzadko. Ale w mgnieniu oka był po drugiej stronie bramki nim piłka tam dolatywała. Teraz zawsze stoi przyspawany do lini i tylko odprowadza piłkę wzrokiem.
    • ARTU oraz hank lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 11:24
      Post #1725820 17.05.2026 11:24
    • Edytowany
    No tak może w treningu jest źle, na pewno cos jest nie tak z bramkarzami, Cymers nic nie gra, Golonka słabo, Ravas drogi i urządził sobie 4 letnie wakacje i Madej średni. To może trenerzy bramkarzy muszą polecieć, coś muszą zmienić. Jak dla mnie wszystkie podmioty za MD wylot, trzeba oczyścić klub z tego najemnika Judasza. Turbalski też, bo po w pionie sportowym był i nie reagował, to po co on jest..... Ciekawe czy czasem on nie jest trzymany z ramienia mniejszościowego udziałowca....?
    • hank

47.1K
      56K
    • ponad miesiąc temu o 13:40
      Post #1725879 17.05.2026 13:40
    [quote]#post1725810 Hm, trochę się dziwię tym co tu czytam, jeszcze niedawno był wychwalany, nawet niektórzy tutaj proponowali go do reprezentacji i co się nagle stało, trzeba znależć winnego bramkarz się do tego nadaje bo dużo bramek tracimy, a ja się nie zgadzam, cała drużyna jest winna łącznie z napastnikami, bo cała drużyna powinna bronić, Madejski jest solidnym bramkarzem, ale nie wybitnym, robi czasami błędy jak każdy bramkarz, nie uwažam żeby zawalił jaką ś bramkę w Lublinie[/quote] Kiedy bronił dobrze, był chwalony, policz sobie ile bramek zawalił w tej rundzie !
    • jacula

1.5K
      983
    • ponad miesiąc temu o 13:46
      Post #1725885 17.05.2026 13:46
    [quote]#post1725879 [quote]#post1725810 Hm, trochę się dziwię tym co tu czytam, jeszcze niedawno był wychwalany, nawet niektórzy tutaj proponowali go do reprezentacji i co się nagle stało, trzeba znależć winnego bramkarz się do tego nadaje bo dużo bramek tracimy, a ja się nie zgadzam, cała drużyna jest winna łącznie z napastnikami, bo cała drużyna powinna bronić, Madejski jest solidnym bramkarzem, ale nie wybitnym, robi czasami błędy jak każdy bramkarz, nie uwažam żeby zawalił jaką ś bramkę w Lublinie[/quote] Kiedy bronił dobrze, był chwalony, policz sobie ile bramek zawalił w tej rundzie ![/quote] Ale to nie bramkarz w tej drużynie jest problemem, cała drużyna jest cieniutka, mnie chodziło o tą sinusoidę opinii, raz był geniuszem, teraz jest cieniasem
    • DareCki

1.7K
      524
    • ponad miesiąc temu o 13:49
      Post #1725886 17.05.2026 13:49
    Polecam fanatyką Madeja oglądnąć teraz Trelowskiego z Rakowa. Bramkarz potrafi utrzymać mecz!
    • Wayne oraz Craxoholik lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 13:51
      Post #1725889 17.05.2026 13:51
    @jacula#42397 ja nie uważam że jest cienias, po prostu solidny na 2 bramkarza w ekstraklasie. Mnie bardziej wkurza że Ravas nic nie daje zespołowi ani I ani Il.
    • jacula lubi to.
    • Wayne

190
      379
    • ponad miesiąc temu o 13:53
      Post #1725891 17.05.2026 13:53
    [quote]#post1725885 [quote]#post1725879 [quote]#post1725810 Hm, trochę się dziwię tym co tu czytam, jeszcze niedawno był wychwalany, nawet niektórzy tutaj proponowali go do reprezentacji i co się nagle stało, trzeba znależć winnego bramkarz się do tego nadaje bo dużo bramek tracimy, a ja się nie zgadzam, cała drużyna jest winna łącznie z napastnikami, bo cała drużyna powinna bronić, Madejski jest solidnym bramkarzem, ale nie wybitnym, robi czasami błędy jak każdy bramkarz, nie uwažam żeby zawalił jaką ś bramkę w Lublinie[/quote] Kiedy bronił dobrze, był chwalony, policz sobie ile bramek zawalił w tej rundzie ![/quote] Ale to nie bramkarz w tej drużynie jest problemem, cała drużyna jest cieniutka, mnie chodziło o tą sinusoidę opinii, raz był geniuszem, teraz jest cieniasem[/quote] Ale jest tak jak mówi hank, Madejski miał dobrą rundę to był chwalony. Na jesieni nawet Elsner na pytanie „kto rozwinął się najbardziej” odpowiadał, że Seba. Od tamtego czasu był już tylko zjazd. Mnie ze wczorajszych goli najbardziej uderza chyba gol nr 2, bo tam Madejski pokazał że na ten moment jest zwrotny jak wóz z węglem, bramkarz przy dośrodkowaniach musi być jak kot na linii. Jeszcze rozumiem gdyby to było dośrodkowanie typu „na urwanie głowy” i piłka leciała jak torpeda, ale to była miękka wrzutka spod linii, bramkarz powinien to dobrze odczytać zanim przeciwnik w ogóle kopnie balon. Po ludzku szkoda mi Seby bo już udowodnił, że wiele potrafi i bardzo mu życzę powrotu do wielkiej formy.
    • BartAcid lubi to.
    • hank

47.1K
      56K
    • ponad miesiąc temu o 13:53
      Post #1725892 17.05.2026 13:53
    [quote]#post1725885 [quote]#post1725879 [quote]#post1725810 Hm, trochę się dziwię tym co tu czytam, jeszcze niedawno był wychwalany, nawet niektórzy tutaj proponowali go do reprezentacji i co się nagle stało, trzeba znależć winnego bramkarz się do tego nadaje bo dużo bramek tracimy, a ja się nie zgadzam, cała drużyna jest winna łącznie z napastnikami, bo cała drużyna powinna bronić, Madejski jest solidnym bramkarzem, ale nie wybitnym, robi czasami błędy jak każdy bramkarz, nie uwažam żeby zawalił jaką ś bramkę w Lublinie[/quote] Kiedy bronił dobrze, był chwalony, policz sobie ile bramek zawalił w tej rundzie ![/quote] Ale to nie bramkarz w tej drużynie jest problemem, cała drużyna jest cieniutka, mnie chodziło o tą sinusoidę opinii, raz był geniuszem, teraz jest cieniasem[/quote] Tak , rozumiem ale to jest ocena jego gry w meczach z - Zabrzem, Rakowem, Pogonią i Motorem . W wielu innych tyłek ratowali mu koledzy z obrony .
    • Lakbeti lubi to.
    • stnczyk

605
      999
    • ponad miesiąc temu o 14:18
      Post #1725897 17.05.2026 14:18
    [quote]#post1725886 Polecam fanatyką Madeja oglądnąć teraz Trelowskiego z Rakowa. Bramkarz potrafi utrzymać mecz![/quote] Nie wydaje mi się, by ktoś tu był "fanatykiem" Madejskiego, po prostu trzeba być obiektywnym. Pretensje do Madejskiego za ten mecz są znacznie przesadzone, we wszystkich bramkach główną winę ponosi linia defensywna. A przypomnę, że nasz nowy trener na konferencji po meczu z Zagłębiem powiedział, że to Madejski właśnie nas uratował pod koniec pierwszej połowy. Nie gra obecnie rewelacyjnie, ale jest w miarę solidny. Za całokształt u nas znacznie wyżej go cenię od poprzednich - Ravasa i Niemczyckiego.
    • jarkos_ oraz leszeczek lubią to.
    • leszeczek

24.4K
      29.4K
    • ponad miesiąc temu o 18:19
      Post #1726221 18.05.2026 18:19
    Tak. Madejski jest solidny. Ta cecha oraz wiek czynią z niego idealnego kandydata na bramkarza nr 2. Pogonic Ravasa, sprowadzić przekota i bramka obsadzona. Przy okazji pytanie: co sobą prezentuje Golonka? Rokuje?
    • hank, Jeden9Zero6 oraz Lakbeti lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 19:26
      Post #1726236 18.05.2026 19:26
    Golonka nie wygląda jeszcze na ekstraklasę, puszcza dużo goli. A żeby Ravasa pogonić, będzie ciężko, bo jemu tak dobrze, nie musi w ogóle grać ani w pierwszej ani w drugiej drużynie, tylko sobie na trening przyjdzie zero stresu
    5 dni później
    • BoRut

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 22:09
      Post #1727212 23.05.2026 22:09
    Sorry Sebastian, dla mnie przegrałeś ostatecznie pozycję nr 1 w naszej bramce. Za dużo bramkarskich braków i zero postępów. Beznadziejna gra nogami, słabiutko na przedpolu. Inny temat to Cabaj i Palczewski. Lata w Cracovii i ani jednego ukształtowanego bramkarza z akademii plus efekty pracy takie jak z Madejskim.
    • hank, Stary Kibic, Lakbeti oraz 2 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 22:17
      Post #1727215 23.05.2026 22:17
    I to powinno wybrzmieć, przecież Cabaj z ery Filipiaka nikogo nie rozwinął, każdy bramkarz coś tam gra w rundzie jesiennej żeby w wiosennej prezentować się jak pokraka. Organizacja klubu to jedno, ale naprawdę mam nadzieję że nie będziemy długo chorować po dwuletnich rządach pana złotówki, z jego najwybitniejszym ruchem transferowym Ravasem.
    • Pistacja

52
      78
    • ponad miesiąc temu o 22:36
      Post #1727223 23.05.2026 22:36
    wyjebać tego patałacha
    • lzyy lubi to.
    • Kajak

9K
      9.6K
    • ponad miesiąc temu o 22:37
      Post #1727224 23.05.2026 22:37
    którego bo ich jest pełno?Piłem
    • stnczyk, MSC, sterby oraz 6 innych osób lubią to.
    • Miszczu2007

10.4K
      4.4K
    • ponad miesiąc temu o 01:00
      Post #1727275 24.05.2026 01:00
    [quote]#post1727224 którego bo ich jest pełno?Piłem[/quote] Wszystkich. Też piłem. Czy to coś zmienia w Cracovii?

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie