Dlatego głosowałem na niego, mam nadzieję, że się to jakoś na nas przełoży.
-
-
#Filipiak
niech da tyle, co Obajtek UBekckiej kurwie, to Ela z tymi ochłapami niech wypierdala na Reymonta,
niech tylko odda Cichy Kącik wcześniej
Ryś to co najwyżej może przelać na Rydzyka lub Jędraszewskiego
Po Comarchu mamy co prawda 70 bani w tył,ale w aktywach Rupe i Makucha.
Stop wyprzedaży drewna Państwowego!
- Edytowany
O cud uzdrowienia Profesora Janusza Filipiaka należy modlić się ze wstawiennictwem Sługi Bożego Jerzego Ciesielskiego (byłego koszykarza Cracovii).
Jerzy Ciesielski związany z Cracovią na przełomie lat 40-tych i 50-tych jest kandydatem na Błogosławionego - 17 grudnia 2013 r. – Ojciec Święty Franciszek zatwierdził dekret stwierdzający heroiczność cnót Sługi Bożego Jerzego Ciesielskiego.
Módlmy się o cud uzdrowienia Profesora za wstawiennictwem kandydata na Ołtarze Jerzego Ciesielskiego docenta i pracownika naukowego Politechniki Krakowskiej, koszykarza Cracovii, serdecznego duchowego przyjaciela Jana Pawła II oraz brata byłego rektora PK profesora Romana Ciesielskiego (również reprezentacyjnego koszykarza Cracovii).
Dla osób wierzących Modlitwa o cud powrotu do zdrowia Janusza Filipiaka ze wstawiennictwem Sługi Bożego Jerzego:
"Wszechmogący Boże, Miłosierny Ojcze nasz, Ty obdarowałeś Twojego sługę Jerzego szczególną łaską wierności Chrystusowi w pracy naukowej i w życiu rodzinnym. Za jego wstawiennictwem wspieraj mnie i moją rodzinę w dawaniu chrześcijańskiego świadectwa w życiu codziennym.
Za przyczyną Twojego sługi Jerzego udziel łaski uzdrowienia Janusza Filipiaka, o którą Cię dzisiaj proszę… a swego sługę obdarz chwałą ołtarzy. Przez Chrystusa Pana naszego. Amen.
Ojcze nasz, Zdrowaś Maryjo, Chwała Ojcu…
- Edytowany
Byle nie do Gortata. :-) Do Boga nie do pośredników zanośmy modły.
Oczywiście do Pana Boga przede wszystkim ale często pośrednicy są też potrzebni szczególnie gdy lepiej potrafią się modlić bo są świętymi.
Poprzestałbym na tym by nie łamać pierwszego przykazania.
Dlatego modlimy się o Ich wstawiennictwo do Boga
Ja nie modle się, ale jeśli to zawsze bezpośrednio do Boga. Życzę zdrowia.
- Edytowany
Osobiście łamię już pierwsze przykazanie w stylu: Boska Cracovska, Boskie Cracovskie Pasy, itd. i oczywiście, owszem, za jeszcze inne gorsze sprawy, w tym pewnie za bicie Gts w młodości i inne rzeczy, ON (za karę?) wzywał mnie, nawet karetką prosto z fajnej imprezy Sekcji Turystyczno-Krajoznawczej, do siebie, ale... chyba nie było tak źle bo jeszcze żyjemy.
Nie wiem jak długo...
Edit:
Na marginesie: z Mosiek Sektora (oszukać przeznaczenie) zabrał już pięciu, włącznie z Mośkiem.
[quote]#post1591704 [quote]#post1591698 No to jeśli chodzi o marzenia ,to jestem w tym bardzo dobry.
Teraz wymyśliłem co następuję:
Irek Raś przejmuje naftowy tron po Obajtku w związku z czym zyskujemy teraz my Orlen na koszulkach.[/quote]
i przejmuje prezesurę w klubie i mamy nieograniczony dostęp do rządowych pieniędzy, podoba mi się[/quote]
Sorry ale ja nie chcę żeby nas finansował jakiś rządowy "kacyk" z publicznej kasy
Burzysz moje marzenia.
Od pólnocy tu dość humorystycznie.
Właśnie oglądam serial Dark, czekam aż apokalipsa nadejdzie:) tak wczytując się w różnych tematach co to będzie.
[quote]#post1591827
Sorry ale ja nie chcę żeby nas finansował jakiś rządowy "kacyk" z publicznej kasy[/quote]
No, no. Bez aluzji proszę....😜
[quote]#post1591874 [quote]#post1591827
Sorry ale ja nie chcę żeby nas finansował jakiś rządowy "kacyk" z publicznej kasy[/quote]
No, no. Bez aluzji proszę....😜 [/quote]
Sorry nie chciałem ujawnić twoich danych😜
[quote]#post1591877 [quote]#post1591874 [quote]#post1591827
No, no. Bez aluzji proszę....😜 [/quote]
Sorry nie chciałem ujawnić twoich danych😜[/quote]
😃 😃 😃
Jedną z zagwozdek mamy za sobą. Comarch złożył ofertę nabycia akcji od miasta (via Puls Biznesu).
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-10/img-1048-jpeg-89803476.jpeg[/img]
Jeśli prawdą jest to, że familia chce się pozbyć klubu to moim zdaniem jest to dobra informacja. Łatwiej będzie spółce publicznej, notowanej na giełdzie znaleźć kupca na aktywo które ma jednego właściciela. Dla Nas też byłoby lepiej aby proces sprzedaży prowadził Comarch a nie familia Filipiakow bo ze względu na fakt że są notowani na GPW to cały proces będzie transparentny. Obawiam się tylko, że o kupców przy tej wycenie (księgowej) będzie cholernie ciężko…
Czyli powoli się wyjaśnia co dalej chociaz w części..
Jest jeszcze kolejna kwestia, że profesor mówił iż po wykupieniu akcji od miasta miało dojść do dokapitalizowania spółki sportowej w celu zredukowania długu wewnętrznego. Pytanie czy również ten proces będzie realizowany.
Pytanie, co przyniosło te straty, jeśli rzeczywiście sensowne wydatki to dokapitalizowanie nic nie da bez zwiększenia przychodów. Jeśli wydatki były, rzeklbym, wirtualne, to i dokapitalizowanie zrobi się bez problemu.
Tak czy inaczej kwota dokapitalizowania wpłynie na cenę spółki.
Moim zdaniem, jeśli myślą o sprzedaży spółki w perspektywie najbliższych lat to ją dokapitalizują (zlikwidują dług) pokażą dodatni wynik finansowy, bo to ułatwi sprzedaż. Sprzedanie zadłużonej spółki przynoszącej straty za rozsądną cenę byłoby niemożliwe.
Co powyższe oznacza dla wyniku sportowego? Zapewne utrzymanie przy minimalizacji kosztów. Na walkę o zwiększenie wpływów przy pomocy wyniku sportowego są zbyt ciency.
https://gazetakrakowska.pl/comarch-zlozyl-oferte-wykupu-akcji-mks-cracovia-ssa-od-gminy-krakow/ar/c2-18007397
Znowu zaślepka z pustymi trybunami 😋
- Edytowany
Trzeba ich tam zhakować i sformatować dysk, może się ogarną.
- Edytowany
Przypadek! Łon nie chcioł ale mu kompiuter som wrzucił. Widocznie każdy pismak to debil i nie potrafi tego obejść. No chyba że...
JF się już z tego niestety nie wygrzebie, jedyne pytanie to kiedy Pan "zaprosi" go do siebie. Nadchodzą "ciekawe" czasy, historia zatacza niestety koło, znowu trzeba będzie walczyć o klub bo familija raczej nie będzie zainteresowana dalszym finansowaniem. I jeszcze ta akcja z CK...
żadna familia nie finansowała,
to ich firma płaciła Cracovii ochłapy za reklamę wszystkiego i wszędzie
jeżeli A.F ma to rację to przejebane
https://twitter.com/FortArt/status/1716383588462055902
[quote]#post1591944 Znowu zaślepka z pustymi trybunami 😋 [/quote]
Kiedyś to dopiero były zaślepki. I to w wersji drukowanej.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-10/obraz-png-48104710.png[/img]
Nawiązując do dzisiejszego artykulu w Gazecie Krakowskiej mam nastepujace przemyślenia dotyczącego przyszłości naszego klubu.
1. Comarch jest konsekwentny. Zapowiedział, że złoży ofertę na wykup akcji od miasta i złożył. Pewno je kupi stając się prawie 100% właścielem klubu. Pozostałe drobne akcje pewno jakoś wykupi poprzez wezwanie czy w inny sposób.
2. Comarch jeżeli zapowiadał dokapitalizowanie klubu to zrobi to pewno za pomocą anulowania długu w części lub całości wzgledem spółek Comarchu jaki ma MKS.
3. Na tym zakonczy się etap I, jestem pewien ze tak bedzie
4. I tu dochodzimy do etapu II, co dalej?
5. Brak informacji o wskazaniu prezesa, wskazując Comarch na wice Majewskiego, ktory ma.władze ale ograniczoną do pewnych kwot(Wspominał o tym Majewski w wywiadzie) Comarch mówi nam ok jest jak jest i widzę, że niewiedzą co dalej. Tutaj wg. mnie wszystko zależy od zdrowia prezesa JF. Jakimś cudem wyzdrowieje w najbliższym czasie pozostanie jak teraz. W przypadku pozostania prezesa w obecnym stanie lub nie daj boże śmierci sprawy sie potoczą na mój nos w kierunku sprzedaży klubu. Kto bowiem oprócz prezesa bedzie miał ochotę w jego rodzinie prowadzić klub? Jakoś nie widzę nastepcy z podobną zaxiętością.
6. Tutaj dochodzimy do sytuacji przy opcji Comarch sprzedaje klub, czy bedzie ktos w stanie wylozyc grube miliony , z kilkadziesiąt lub wiecej na zakup klubu? Tu jest opcji parę, albo łapiemy grubego zwierza, albo chudego który rozklada naleznosci wzgledem Comarchu na lata, tak jak ma teraz Telefonika z nasza sasiadka zza miedzy.
Promykiem nadzieji calej sytuacji jest to, że klub nasz bedzie mocny i wiecznie bezkrolewie nie bedzie trwać, to jest kwestia czasu kiedy zostanie podjeta decyzja. Jestesmy za grubą rybą na rynku obecnie aby przy wrzuceniu w nas z 50 baniek lub więcej w najblizszym czsie wlączajac wykup akcji i dokapitalizowanie abyśmy pozostawali nadal jak jest bez kapitana.
Ja jestem dobrej mysli.
- Edytowany
[quote]#post1591686 Ten nowy Misiopas to jakaś podróbka. Stary tak nie pierdolił.
@Mr.Crowley 1906% poparcia[/quote]
Stary jak był młody to pierd.olił właśnie tyle że laski 🤣
Teraz się postarzał to pier.do.li głupoty ....
Nie mogę się odnieść bo jakiś ciul usunął mi moje wymioty a screena nie zrobiłem .... 😆
A co do rasia to jak ta menda przyjdzie do Cracovii to ja wypierdalam !!!! 😎
Tak wiem: "MISIOPAS WYPIERDALAJ!!!" 😜
[i]nasz klub będzie mocny[/i], tak, już przeszło 20 lat budujemy tę moc, a końca budowy nie widać
Czuję się jakbym Fortarta czytał.
Ja se myślę,że chyba te 20 lat to była największa moc.
Wcześniej nie pamiętam niczego lepszego...
Obawiam się że jeśli sprawy źle sie potoczą .
Wrócimy tam skąd nas Filipiak za uszy na salony piłkarskie wprowadził.
Reasumując ... lepiej .......chyba już było.
I fajnie.. wreszcie jakies dobre mecze b3da z lada bilgoraj czy innym wynalazkiem a nie jakies metropolie... super klimat.. i do tego w sezonie wiecej zwycistw niz porazek czy remisow.. pojedzie Cracovia do Wiazawnicy to na sama mysl pol wsi sztachety z plotu pochowa w stodolach.. wreszcie bedo sie nas bac poza boiskiem 🤗 🤗
[quote]#post1592128 ... Wrócimy tam skąd nas Filipiak za uszy na salony piłkarskie wprowadził....[/quote
oczywiście,
tylko, że z 90-cio milionowym zadłużeniem i bez Cichego Kącika,
oby rodzinka wypierdalała jak najszybciej bo jest jeszcze Rączna i Wielicka do wzięcia
Może jeszcze jakąś pożyczkę od Cracovii wezmą????
Pewno bedą musieli, przeciez MKS dostał dofinansowanie na budowe akademika na Wielickiej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)