Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.08.2016 o 22:20
      Ostatnia aktywność 4 godziny temu
      5772957 wyświetleń
    • SaNtO

31K
      16.2K
    • ponad miesiąc temu o 07:35
      Post #1704354 22.12.2025 07:35
    Rafi - ja nie mówię, że jest źle. Nigdy tego nie napisałem. Studzę głowy, że nie będzie żadnego realnego sukcesu bo od poziomu naszego wyimaginowania zależy potem nasz nastrój. Większość na forum myślami jest już w Europie i będą wściekli gdy skończymy z pustymi rękami na 7 miejscu. A to po prostu nasze miejsce w szeregu. Inny wynik to tylko kwestia cudu i/lub trenera cudotwórcy. cieszmy się tym, że "gramy o nic" zamiast rozpaczliwie się bić o utrzymanie. To skok jakościowy, ale walka o medal nie jest żadnym naszym obowiązkiem, nie jest nawet planem decydentów. Może się wydarzyć - ale tylko przypadkiem. Ja po prostu nie zamierzam na to liczyć
    • MSC, Craxoholik, Seprioth oraz 3 innych osób lubią to.
    • ARTU

1.5K
      1.5K
    • ponad miesiąc temu o 17:50
      Post #1704383 22.12.2025 17:50
    Myślami jestem w Europie i nawet mi się to podoba. BTW. Na x lata info, że Kapustka ma już teraz szukać sobie klubu. No więc jak, wzmocniłby nasz środek pola czy nie, jest lepszy od Knapa czy nie?
    • gusto

3.2K
      5.7K
    • ponad miesiąc temu o 18:13
      Post #1704387 22.12.2025 18:13
    • Edytowany
    Kapustka na skrzydle może mieć dla nas większą wartość dodaną niż Kapustka na środku.
    • GSC, paulo oraz maczcz lubią to.
    • DareCki

1.7K
      520
    • ponad miesiąc temu o 21:50
      Post #1704397 22.12.2025 21:50
    Największą wartość ma Kapustka ale ta na koncie.
    • Pasiak04 oraz wilk2007 lubią to.
    • niegramotnyj

3.6K
      4K
    • ponad miesiąc temu o 23:11
      Post #1704401 22.12.2025 23:11
    [quote]#post1704354 ... cieszmy się tym, że "gramy o nic" zamiast rozpaczliwie się bić o utrzymanie. To skok jakościowy, ale walka o medal nie jest żadnym naszym obowiązkiem...[/quote] Nie. Walka o medal (co najmniej) jest obowiązkiem w roku 120 - lecia Klubu. Twój styl myślenia - drogi Santo - jest szkodliwy. W skrócie - jeżeli na papierze możemy przegrać, to po co się napinać. Nie kupuję tego.
    • FanGA lubi to.
    • ssj

1.1K
      1.5K
    • ponad miesiąc temu o 00:27
      Post #1704402 23.12.2025 00:27
    [quote]#post1704383 Myślami jestem w Europie i nawet mi się to podoba. BTW. Na x lata info, że Kapustka ma już teraz szukać sobie klubu. No więc jak, wzmocniłby nasz środek pola czy nie, jest lepszy od Knapa czy nie?[/quote] Knapa to on nakrywa czapką na dzień dobry , przy rozsądnym kontrakcie na pewno duże wzmocnienie naszej kadry . a co do PP nie chodzi o umniejszanie , ale granie w systemie bez rewanżów ten puchar jest loterią dnia ,czy się to komuś podoba czy nie , do tego w 90 % grany rezerwami dopiero na pół finał i finał wychodzą pierwsze jedenastki . Taki fajny dodatek do gabloty ale liczy się medal ! a u nas od 48 tego brak .
    • hank oraz ARTU lubią to.
    • wrzo.ksc

6.4K
      5.8K
    • ponad miesiąc temu o 01:04
      Post #1704403 23.12.2025 01:04
    Od 48 brak mistrzostwa. Jeszcze w 52 mieliśmy brąz.
    • leszeczek, ARTU, mcz_ oraz Rock lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • ponad miesiąc temu o 01:19
      Post #1704404 23.12.2025 01:19
    Na Puchar i Superpuchar czekaliśmy 114 lat. Choćby z tego powodu nie można umniejszać jego roli. To był bardzo duży sukces, ale mamy to odfajkowane. Teraz czas na medale.
    • TatarA, GSC, hank oraz 11 innych osób lubią to.
    • Kamaz80

2.4K
      3.1K
    • ponad miesiąc temu o 12:38
      Post #1704415 23.12.2025 12:38
    Ale jeżeli Kapustka jest za darmo do wzięcia,to może jest to dobry biznes ,piłkarz gotowy,no chyba że za podpis chciałby jeszcze...
    • SaNtO

31K
      16.2K
    • ponad miesiąc temu o 12:42
      Post #1704416 23.12.2025 12:42
    tutaj nie ma w ogóle o czym rozmawiać. to jest nasz chłopak, Pasiak taki sam jak Diabeł i Maku. Do tego świetny piłkarz, który u nas wejdzie na jeszcze wyższy level dzięki przywiązaniu do naszych barw. Brać, podpisywać na lata i mamy dwóch Kapitanów ciągnących ten wózek. Może grać na skrzydle z Hasicem. Ale to będzie chodzić
    • stnczyk, honved, pasiak77 oraz wilk2007 lubią to.
    • Rafi

1.9K
      4K
    • ponad miesiąc temu o 12:43
      Post #1704417 23.12.2025 12:43
    https://transfery.info/aktualnosci/ponad-piec-milionow-euro-za-objawienie-ekstraklasy-to-ma-byc-transferowy-rekord/261805 OSKAR OSKAR WÓJCIK! Jak to będzie po włosku?
    • Kamaz80

2.4K
      3.1K
    • ponad miesiąc temu o 12:55
      Post #1704418 23.12.2025 12:55
    To jest wszysto pojebane... Jedna dobra runda i 5 milonów euro na stole
    • Pasiak04

1K
      840
    • ponad miesiąc temu o 12:55
      Post #1704419 23.12.2025 12:55
    Niech idzie i robi karierę. Najmłodszy już nie jest. Może to być ostatnia szansa na wielką karierę. U Nas sukcesu nie będzie z tym prezesem i tym sponsorem na koszulce
    • Craxoholik lubi to.
    • paulo

2.2K
      2.9K
    • ponad miesiąc temu o 13:49
      Post #1704421 23.12.2025 13:49
    Ludzie, jakie 5 milionów za stopera który rozegrał ledwo kilkanaście meczów na poziomie ekstraklasy??? Zejdźcie na ziemie, typowe pierdy w sezonie ogórkowym żeby podbijać im linki i łapali za to kasę.
    • koziołek, mcz_, del_piero oraz TatarA lubią to.
    • naki

1.1K
      1.9K
    • ponad miesiąc temu o 14:44
      Post #1704422 23.12.2025 14:44
    Trzeba być idiota aby na taka ofertę się zgodzić. Chłopak jest w takim wieku, ze minimum powinno się zaczynać od 10 mil EUR. Po drugie primo, to nie dajmy się zwariować - Oskar rozegrał ledwo jedna rundę na tym poziomie.... A chcąc myśleć o wynikach, to mamy owszem pozbyć się ale słabych ogniw i wzmocnić skład.
    • rozrabiaka lubi to.
    • del_piero

1K
      768
    • ponad miesiąc temu o 14:58
      Post #1704423 23.12.2025 14:58
    • Edytowany
    [quote]#post1704422 Trzeba być idiota aby na taka ofertę się zgodzić. Chłopak jest w takim wieku, ze minimum powinno się zaczynać od 10 mil EUR. Po drugie primo, to nie dajmy się zwariować - Oskar rozegrał ledwo jedna rundę na tym poziomie.... A chcąc myśleć o wynikach, to mamy owszem pozbyć się ale słabych ogniw i wzmocnić skład.[/quote] Jeśli to prawda, to 5mln za gościa, który rozegrał jedną rundę, to z pocałowaniem ręki powinniśmy jeszcze go odwieźć na lotnisko pomimo mojej wielkiej sympatii do Oskara
    • koziołek, 3lvis, MakuKSC oraz 5 innych osób lubią to.
    • rozrabiaka

5.5K
      3.8K
    • ponad miesiąc temu o 15:12
      Post #1704424 23.12.2025 15:12
    [quote]#post1704423 [quote]#post1704422 Trzeba być idiota aby na taka ofertę się zgodzić. Chłopak jest w takim wieku, ze minimum powinno się zaczynać od 10 mil EUR. Po drugie primo, to nie dajmy się zwariować - Oskar rozegrał ledwo jedna rundę na tym poziomie.... A chcąc myśleć o wynikach, to mamy owszem pozbyć się ale słabych ogniw i wzmocnić skład.[/quote] Jeśli to prawda, to 5mln za gościa, który rozegrał jedną rundę, to z pocałowaniem ręki powinniśmy jeszcze go odwieźć na lotnisko pomimo mojej wielkiej sympatii do Oskara[/quote] Tak jak Rózgę, sprzedać szybko ! Szkoda ,że Rózga za rok-dwa będzie etatwoym lewoskrzydłowym kadry i pójdzie za 10-15mln euro z Salzburga
    • Rock oraz Miszczu2007 lubią to.
    • MakuKSC

6.1K
      11K
    • ponad miesiąc temu o 16:05
      Post #1704427 23.12.2025 16:05
    Raczej z Grazu pojdzie,reszta sie zgadza,ale to zawodnik ofensywny o wyjatkowych i pozadanych umiejetnosciach mijania przeciwnika super parametrach szybkosciowych,przez co przeciwnicy sobie z nim nie radza i lapia kartki. Wojcik to obronca a tacy zawodnicy zawsze mniej kosztuja,poza tym jest starszy niz Rozga. Owszem jak sie bedzie rozwijal to moze trafic do kadry,jak poprawi wyprowadzanie pilki to kariera przed nim,ale 5 baniek to wcale nie jest malo jak za zawodnika defensywnego. Poza tym trzeba miec w glowie jaki jest cel zarzadzajacych klubem,jesli jest rzeczywiscie taka oferta,to mozna przewidziec,ze Wojcik juz sobie szuka mieszkania w slonecznej Italii a prezes wypelnia excela i slini sie na widok zielonych komorek.
    • hank, koziołek, DiegoKSC oraz doghunters lubią to.
    • Wayne

38
      79
    • ponad miesiąc temu o 16:22
      Post #1704428 23.12.2025 16:22
    [quote]#post1704423 [quote]#post1704422 Trzeba być idiota aby na taka ofertę się zgodzić. Chłopak jest w takim wieku, ze minimum powinno się zaczynać od 10 mil EUR. Po drugie primo, to nie dajmy się zwariować - Oskar rozegrał ledwo jedna rundę na tym poziomie.... A chcąc myśleć o wynikach, to mamy owszem pozbyć się ale słabych ogniw i wzmocnić skład.[/quote] Jeśli to prawda, to 5mln za gościa, który rozegrał jedną rundę, to z pocałowaniem ręki powinniśmy jeszcze go odwieźć na lotnisko pomimo mojej wielkiej sympatii do Oskara[/quote] Nie no pisanie w ten sposób to jest herezja. Oskar jako piłkarz na pewno ma jakąś określoną wartość rynkową ale dla nas jako piłkarz ma ogromną wartość mentalną, to chyba jedyny zawodnik, który w każdym, nawet przegranym meczu, mógł schodzić z podniesionym czołem. To chłopak stąd, czujący chyba przywiązanie do barw bardziej niż inni, on wie że może zbudować swoją legendę tutaj. Jeśli zdecyduje się odejść na zachod - fine - będę mu kibicował i życzył sukcesu gdziekolwiek pójdzie. Ale póki są szanse na zatrzymanie go w zespole, robiłbym wszystko by to zrobić. To na takich zawodnikach jak Oskar buduje się kadrę zwycięską i gotową na sukcesy, jeśli teraz nie zaczniemy takiej budować to nigdy nie powiększymy gabloty
    • hank, GSC, Stary Kibic oraz 4 innych osób lubią to.
    • pawcross

11
      45
    • ponad miesiąc temu o 16:37
      Post #1704429 23.12.2025 16:37
    Znowu chwilę mnie tutaj nie było ale jako, że trochę wolnego to zajrzałem........i zmartwiałem. Przestańmy wreszcie narzekać i wyzbądźmy się malkontentctwa ! Jak widzę takie słowa:"....nasze realne miejsce to góra 7-me i cieszmy się, że nie walczymy o utrzymanie" i temu podobne, to mi się niedobrze robi. Wiara czyni cuda, wiara przenosi góry etc. etc. Znamy ? Pewnie, że znamy ale zupełnie obiektywnie patrząc (no może nie do końca obiektywnie ;-) to w naszym Klubie poraz pierwszy od niepamiętnych czasów naprawdę widać, że zaczynamy grać o COŚ. Wyniki, sposób gry, walka, zaangażowanie, team-spirit, pokazują, że nie tylko wiara nam pozostaje ale realnie mamy szansę wejść na najwyższy poziom i na nim się utrzymać. Do tego niezbędna jest moim zdaniem wiara kibiców, zaangażowanie, pozytywne myślenie i pozytywny przekaz ! Legia jest na przedostatnim miejscu a jej kibice wierzą, że będzie walczyła o puchary !! My mamy zdecydowanie lepszą sytuację a co poniektórzy robią ? Sieją defetyzm i narzekają ! A na koniec z racji tego iż mamy świąteczny czas pokuszę się o prorocze słowa, dla niedowiarków odwołuję się do mojego przedsezonowego posta i wyrażonego w nim zachwytu Oskarem Wójcikiem i przepowiedzeniem mu wielkiej kariery. Moje proroctwo będzie zarówno życzeniami zarówno dla siebie jak i dla Was wszystkich. W przerwie zimowej pozyskamy conajmniej bramkarza i (ciemnoskórego) szybkiego i przebojowego skrzydłowego. Cracovia na koniec bieżącego sezonu będzie w TOP 3 ekstraklasy. Bardzo w to wierzę i nie jest to jedynie pobożne życzenie i irracjonalna wiara. Więcej wiary !!!! Pozdrawiam wszystkich Pasiaków !!!!
    • GSC, hank, TatarA oraz 3 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)

Goście (6)
    • Główna
    • Działy i kategorie