a potem zgniatal jak te pluskwy :D
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
[quote='docent' pid='1455613' dateline='1601973256']
[b]Teraz trzymanie go na trybunach traci sens.[/b]
[/quote]
To jest po prostu hit. To moze przecene zrobic, jak termin waznosci sie zbliza.
Trzymanie go na trybunach nigdy nie mialo sensu, ten "sens" moze powstac tylko w wypranym korpo-indoktrynacja mozgu.
Szkoda ze takie mozgi funkcjonuja w pilce noznej I Cracovii.
[quote='ALRS' pid='1455622' dateline='1601974162']
Ale ile on jest w sumie odsunięty od gry, parę tygodni? Liczyli, ze zmięknie i podpisze lepszą dla klubu klauzulę, a jednocześnie rozglądali się, czy ktoś go teraz nie kupi za przyzwoite pieniądze. [b]Popierałem taką taktykę klubu, bo rozumiem realia zarządzania, ale ta opcja się skończyła.[/b]
Teraz trzymanie go na trybunach traci sens. Lepiej, żeby wypełnił kontrakt i grał, bo pieniędzy za niego i tak nie będzie. Tak jak z Fiolicem: gra dla nas, ale nie jest do końca "nasz", płacimy za jego wypożyczenie, a jak będzie dobrze grał, wypożyczenie się skończy i chłop odejdzie. Dokładnie taka sama sytuacja: jedyne, co mogą klubowi dać, to wynik sportowy do końca czerwca.
[/quote]
Tylko, być może, że udziała Wdowiaka w ostatnich meczach spowodowałby osiągnięcie lepszego wyniku sportowego, który spowodowałby wyższe miejsce na koniec sezonu, które z kolei powoduje większą kasę. Może się okazać, za klauzula, o którą walczy klub będzie niewspółmiernie mniejsza, od utraconych zysków z tytułu gorszej pozycji z tabeli końcowej, do tego dodaj jeszcze minus wizerunkowy i otrzymujemy zarządzanie na żenująco niskim poziomie.
[/quote]
Żadnego minusu wizerunkowego nie widzę, paplanina o 'cukierkowych historiach' pana Treli mnie śmieszy. Klub był blisko wynegocjowania dobrego kontraktu zadowalającego obie strony, wszedł pan Bolek (czy to nie ten, co wytransferował Budzińskiego do Australii?) i storpedował porozumienie, ale on oczywiście z tego czerpie korzyści finansowe, a jak widzę po reakcjach forumowiczów, wizerunkowe też. Bo wszyscy dookoła są fajni, tylko Cracovia jest dnem z każdego punktu widzenia.
Co do moich doświadczeń, zapewniam, że dyscyplinowanie pracowników daje często dobre rezultaty i po jakimś czasie żadna ze stron nie chowa urazy. To jest dorosłe życie, nie piaskownica.
- Edytowany
W podobnej sytuacji , w innych klubach zawodnicy grają do końca obowiązującego kontraktu i nawet daje się im możliwość pożegnania z kibicami - vide Mladenović i Bohar . Tylko u nas nie ma takiej opcji .
Odnośnie menago - każdy chce cos ugrać , on też chce załapać jak najwięcej kasy , nie dziwota .
A negocjacje kontraktu Mateusza trzeba było rozpocząć rok wcześniej a nie czekać do ostatniej chwili .
Zdyscyplinowany pracownik posiedzi te kilka miesięcy na trybunach i tyle będzie z tego pożytku.
Filipiak coraz bardziej traci kontakt z ziemią .
[quote='docent' pid='1455634' dateline='1601978575']
[quote='ALRS' pid='1455622' dateline='1601974162']
Ale ile on jest w sumie odsunięty od gry, parę tygodni? Liczyli, ze zmięknie i podpisze lepszą dla klubu klauzulę, a jednocześnie rozglądali się, czy ktoś go teraz nie kupi za przyzwoite pieniądze. [b]Popierałem taką taktykę klubu, bo rozumiem realia zarządzania, ale ta opcja się skończyła.[/b]
Teraz trzymanie go na trybunach traci sens. Lepiej, żeby wypełnił kontrakt i grał, bo pieniędzy za niego i tak nie będzie. Tak jak z Fiolicem: gra dla nas, ale nie jest do końca "nasz", płacimy za jego wypożyczenie, a jak będzie dobrze grał, wypożyczenie się skończy i chłop odejdzie. Dokładnie taka sama sytuacja: jedyne, co mogą klubowi dać, to wynik sportowy do końca czerwca.
[/quote]
Tylko, być może, że udziała Wdowiaka w ostatnich meczach spowodowałby osiągnięcie lepszego wyniku sportowego, który spowodowałby wyższe miejsce na koniec sezonu, które z kolei powoduje większą kasę. Może się okazać, za klauzula, o którą walczy klub będzie niewspółmiernie mniejsza, od utraconych zysków z tytułu gorszej pozycji z tabeli końcowej, do tego dodaj jeszcze minus wizerunkowy i otrzymujemy zarządzanie na żenująco niskim poziomie.
[/quote]
Żadnego minusu wizerunkowego nie widzę, paplanina o 'cukierkowych historiach' pana Treli mnie śmieszy. Klub był blisko wynegocjowania dobrego kontraktu zadowalającego obie strony, wszedł pan Bolek (czy to nie ten, co wytransferował Budzińskiego do Australii?) i storpedował porozumienie, ale on oczywiście z tego czerpie korzyści finansowe, a jak widzę po reakcjach forumowiczów, wizerunkowe też. Bo wszyscy dookoła są fajni, tylko Cracovia jest dnem z każdego punktu widzenia.
[b]Co do moich doświadczeń, zapewniam, że dyscyplinowanie pracowników daje często dobre rezultaty i po jakimś czasie żadna ze stron nie chowa urazy. To jest dorosłe życie, nie piaskownica.[/b]
[/quote]
Dyscyplinowanie pracowników poprzez wysyłanie ich domu, aby siedzieli i nie pracowali faktycznie daje rezultaty szczególnie ekonomiczne........
Pozatym jak myślisz, takie sprawy zachęcają zawodników do przyjścia do Cracovii czy też nie ??
O tym, że "takie sprawy zniechęcają zawodników do przyjścia do Cracovii", słyszę od około 10 lat. Ponieważ wszyscy zarzucają, że w Cracovii wprowadzono Comarch, powiem, że pomimo 12 % fluktuacji kadr do Comarchu wciąż idą nowi ludzie. Do Cracovii też, mimo przypadków Covilo, Hernandeza, Gola i wcześniejszych (bo forum zawsze stoi za zawodnikiem przeciw Zarządowi, już nie pamiętam, ile razy to było brane) [b]przychodzą[/b] nowi zawodnicy.
I to jacy zawodnicy!
[quote='docent' pid='1455647' dateline='1601981742']
O tym, że "takie sprawy zniechęcają zawodników do przyjścia do Cracovii", słyszę od około 10 lat. Ponieważ wszyscy zarzucają, że w Cracovii wprowadzono Comarch, powiem, że pomimo 12 % fluktuacji kadr do Comarchu wciąż idą nowi ludzie. Do Cracovii też, mimo przypadków Covilo, Hernandeza, Gola i wcześniejszych (bo forum zawsze stoi za zawodnikiem przeciw Zarządowi, już nie pamiętam, ile razy to było brane) [b]przychodzą[/b] nowi zawodnicy.
[/quote]
Oczywiście, że przychodzą. Kasa jest kasa. Ale czy wracają? Czy buduje się dzięki nim jakaś społeczność Cracovii w mediach, w środowisku? W mieście wśród przedsiębiorców? Serio nie widzisz niczego złego w tym co się dzieje w klubie?
Twitter to nie wszystko, a poza nim klub wygląda na prawdę amatorsko.
ważna rzecz i pisałem o tym na blogu w ostatnim poście.
przychodzą to fakt. ale nie przychodzą czołowi zawodnicy ani tacy co są w lidze od lat i mają uznaną markę.oni omijają nasz klub szerokim łukiem.
przychodzi do nas jedynie szrot, który chce się utrzymać na tym poziomie.ktoś spadnie z ligi, ktoś jest w klubie, w którym nie płacą i tego typu historie. plus oczywiście zawodnicy zagraniczni, którzy nie mają dużego rozeznania. jestem przekonany, że takie funkcjonowanie klubu powoduje to, że na część piłkarzy nie mamy zwyczajnie szans
W sytuacji z Mateuszem przegrywają wszyscy, a tak naprawdę wszyscy mogliby wygrać.
Na czym polega problem z niską kwota odstępnego? Na tym, że jego manager - kaleka nie będzie potrafił wypromować i sprzedać go drożej.
Teraz cierpi i Mateusz i Cracovia - a ten trzeci ****** i tak swoje przytuli najpóźniej za rok.
Eredin znalazł winowajcę - managera.
Czyli tak, winni kopacze, PZPN, UEFA, sędziowie, managerowie, kibice bo nie doceniają trenera.
Ale zarząd idealny.
[quote='eredin' pid='1455669' dateline='1601986857']
W sytuacji z Mateuszem przegrywają wszyscy, a tak naprawdę wszyscy mogliby wygrać.
Na czym polega problem z niską kwota odstępnego? Na tym, że jego manager - kaleka nie będzie potrafił wypromować i sprzedać go drożej.
Teraz cierpi i Mateusz i Cracovia - a ten trzeci ****** i tak swoje przytuli najpóźniej za rok.
[/quote]
Ale czego do kurewy nędzy jest odsunięty od składu - co to da że siedzi na trybunach ??????????? Chyba tylko to ,że po zakończeniu kontraktu odejdzie za darmo, albo w ziemie za jakieś drobniaki.
[quote='SaNtO' pid='1455654' dateline='1601982712']
przychodzą to fakt. ale nie przychodzą czołowi zawodnicy ani tacy co są w lidze od lat i mają uznaną markę.oni omijają nasz klub szerokim łukiem.
przychodzi do nas jedynie szrot, który chce się utrzymać na tym poziomie.ktoś spadnie z ligi, ktoś jest w klubie, w którym nie płacą i tego typu historie. plus oczywiście zawodnicy zagraniczni, którzy nie mają dużego rozeznania. jestem przekonany, że takie funkcjonowanie klubu powoduje to, że na część piłkarzy nie mamy zwyczajnie szans
[/quote]
Santo któryś raz już widzę u Ciebie wzmiankę o blogu, którego prowadzisz, gdzieś to można przeczytać??
dyscypilnowanie to jedno, a zmiękczanie to drugie. Dyscyplinowanie to przywolywanie do porzadku kogos, kto zle wykonuje swoje obowiazki, zmiekczanie to zwykly mobbing.
[quote='zgkwl7' pid='1455697' dateline='1601994871']
[quote='SaNtO' pid='1455654' dateline='1601982712']
[/quote]
Santo któryś raz już widzę u Ciebie wzmiankę o blogu, którego prowadzisz, gdzieś to można przeczytać??
[/quote]
[url=https://www.facebook.com/Cracovia.blog/]https://www.facebook.com/Cracovia.blog/[/url]
Chyba to
[quote='lambadia' pid='1455695' dateline='1601994099']
Czyli tak, winni kopacze, PZPN, UEFA, sędziowie, managerowie, kibice bo nie doceniają trenera.
Ale zarząd idealny.
[/quote]
Padła informacja, że Mateusz jest zadowolony z propozycji. Tylko Menago chce niską klauzulę wykupu. Zatem kto m być winny? Mamy go oddać cwelce jak Lopesa? Byłby zadowolony? Wtedy dopiero byłby płacz....
[quote='eredin' pid='1455711' dateline='1602001863']
Ale zarząd idealny.
[/quote]
Padła informacja, że Mateusz jest zadowolony z propozycji. Tylko Menago chce niską klauzulę wykupu. Zatem kto m być winny? Mamy go oddać cwelce jak Lopesa? Byłby zadowolony? Wtedy dopiero byłby płacz....
[/quote]
Po pierwsze, gdzie padła taka informacja? Na pięterku na Wielickiej? Mamy jakieś wiarygodne źródło czy tylko pierdy tabisza?
Po drugie, Mateusz w zimie podpisze z kim będzie chciał i nikomu już go nie trzeba będzie oddawać jak Lopesa.
Po trzecie, ile razy jeszcze trzeba napisać, że to są sprawy między Mateuszem, jego menago i Klubem? Nas na ten moment interesuje dlaczego nasz najlepszy skrzydłowy nie gra.
[quote='alocha' pid='1455715' dateline='1602004308']
[quote='eredin' pid='1455711' dateline='1602001863']
Ale zarząd idealny.
[/quote]
[/quote]
[b]Po pierwsze, gdzie padła taka informacja? [/b]Na pięterku na Wielickiej? Mamy jakieś wiarygodne źródło czy tylko pierdy tabisza?
Po drugie, Mateusz w zimie podpisze z kim będzie chciał i nikomu już go nie trzeba będzie oddawać jak Lopesa.
Po trzecie, ile razy jeszcze trzeba napisać, że to są sprawy między Mateuszem, jego menago i Klubem? [b]Nas na ten moment interesuje dlaczego nasz najlepszy skrzydłowy nie gra.[/b]
[/quote]
ad 1. W wywiadzie z Probierzem.
ad 2. Nie mam k...wa pojęcia, ale też żałuję. (nie ma na to logicznego tłumaczenia )
Czego chce Mateusz, menadżer Mateusza nie ma znaczenia. Ostatecznie Mateusz może nie przedłużyć kontraktu i odejść w wakacje.
Po prostu powinien obecnie grać, a nie lądować w klubie kokosa i to tylko to jest problemem w zachowaniu klubu.
- Edytowany
Niech mi ktoś wyjaśni jedno, to jest jakiś układ niewolniczy menago-pilkarz? Bo nie rozumiem jakie to ma znaczenie że menago coś tam w momencie kiedy pilkarz mówi - ja chcę tego i basta, nie podoba się to dziękuję za współpracę..
edit: Eredin, nie chodzi mi o zerwanie, chodzi mi o to jak to jest ze pilkarz nie potrafi przeforsowac swojej woli, menago jest jego pracownikiem czy wspolnikiem?
[quote='Diabel' pid='1455736' dateline='1602013730']
Niech mi ktoś wyjaśni jedno, to jest jakiś układ niewolniczy menago-pilkarz? Bo nie rozumiem jakie to ma znaczenie że menago coś tam w momencie kiedy pilkarz mówi - ja chcę tego i basta, nie podoba się to dziękuję za współpracę..
[/quote]
Wydaje mi się że są kilkuletnie kontrakty obwarowane karami za zerwanie.... A jak łatwo się domyślić, kontrakt pisany jest pod managera a nie pod piłkarza, który zwykle się na tym nie zna...
Tak gwoli uzupełnienia tematu fragment o Arkadiuszu Miliku:
Dziś jego sytuacja jest tragiczna. Nie przedłużył kontraktu z Napoli, klub odebrał mu numer i nie zgłosił do żadnych rozgrywek, a transfery do Romy oraz Juventusu nie doszły do skutku. Może być tak, że do końca roku jego jedyną nadzieją na to, by w ogóle wybiegać na boisko będzie reprezentacja.
I co Wy na to? Może Wam się nie podobać taka taktyka negocjacyjna, ale ona występuje często po obu stronach stołu i to nie tylko w Cracovii ale na całym Świecie, tylko nie wszyscy o tym wiedzą.
Sranie do własnego ogródka, nawet jeśli nam się wydaje, że to gówno nie śmierdzi, zawsze będzie śmierdziało na zewnątrz bardziej niż gdy odbywa się w obrębie własnego sraczyka ;-)
[quote='gbialas' pid='1455739' dateline='1602014503']
Tak gwoli uzupełnienia tematu fragment o Arkadiuszu Miliku:
Dziś jego sytuacja jest tragiczna. Nie przedłużył kontraktu z Napoli, klub odebrał mu numer i nie zgłosił do żadnych rozgrywek, a transfery do Romy oraz Juventusu nie doszły do skutku. Może być tak, że do końca roku jego jedyną nadzieją na to, by w ogóle wybiegać na boisko będzie reprezentacja.
I co Wy na to? Może Wam się nie podobać taka taktyka negocjacyjna, ale ona występuje często po obu stronach stołu i to nie tylko w Cracovii ale na całym Świecie, tylko nie wszyscy o tym wiedzą.
Sranie do własnego ogródka, nawet jeśli nam się wydaje, że to gówno nie śmierdzi, zawsze będzie śmierdziało na zewnątrz bardziej niż gdy odbywa się w obrębie własnego sraczyka ;-)
[/quote]
A co mnie obchodzi Napoli? My jesteśmy Cracovia i mamy trzymać fason!!!
O, niewiarygodne! Gdzie indziej też tak robią? I to nie w jakiejś Łęcznej czy Wiśle Puławy, ale w Napoli? W Europie???
- Edytowany
Barcelona i Liverpool dostają po 7,8 bramek. Też mamy tak robić?
Argument, że ktoś inny tak robi jest jednym z gorszych, przynajmniej tak mi się wydaje...
No ale ja mówię o 'zmiękczaniu' zawodnika, czy jak ktoś określił, ordynarnym mobbingu. Tzn. tak się to nazywa u nas, w klubie Maradony to się nazywa "twarde negocjacje kontraktowe".
[quote="docent" pid='1455744' dateline='1602016813']
No ale ja mówię o 'zmiękczaniu' zawodnika, czy jak ktoś określił, ordynarnym mobbingu. Tzn. tak się to nazywa u nas, w klubie Maradony to się nazywa "twarde negocjacje kontraktowe".
[/quote]
Nie pij. Pijesz, nie pisz.
Pierdolicie. Już ktoś tu kiedyś porównał sytuację Milika do Wdowiaka. Milik rozmawiał i mówiło się oficjalnie o jego odejściu do Juventusu to tak jakby ktoś poszedł Wisły z Cracovii. Wtedy każde łamanie piłkarza każdemu tutaj by odpowiadało w tym mnie bo tak i już. Wdowiak nie rozmawia z Wisłą, chce dla siebie lepszych warunków i za to został odsunięty od składu. To zupełnie inne sytuacje. Gdyby Milik chciał odejść do innego klubu to grałby nadal.
Z zasady ostatnio nie piję, alkohol mi szkodzi. A z Koziołkiem, przy całej sympatii, nie zgadzam się - po pierwsze, co do meritum (były już takie transfery, wszystko jest kwestią adekwatnej ceny), po drugie - Wdowiak nie został zgnojony, jak Milik, i mam nadzieję, że nie zostanie, a sprawa znajdzie pozytywne dla wszystkich zakończenie.
No i jeszcze by wpadło sobie zdać pytanie, czy Milik jest tak potrzeby Napoli, jak Wdowiak Cracovii.
Szczerze mówiąc nie orientuję się i nie chce mi się sprawdzać i szukać, ale podejrzewam że odstawienie Milika nie jest aż taką stratą dla drużyny jak odstawienie Wdowiaka u nas.
Tam zapewne zastępca robi robotę. U nas nie ma pół skrzydłowego w zasięgu wzroku.
Pogadam jutro w pracy z Frankiem, moim Neapolitanskim Włochem, zapytam o odbiór tej historii Milika u źródeł.
Choć już na pierwszy rzut oka robienie z niej analogii jest bezczelną manipulacją.
- Edytowany
[quote='Diabel' pid='1455736' dateline='1602013730']
edit: Eredin, nie chodzi mi o zerwanie, chodzi mi o to jak to jest ze pilkarz nie potrafi przeforsowac swojej woli, menago jest jego pracownikiem czy wspolnikiem?
[/quote]
To pewnie zależy od duetu menago-piłkarz. Dało się z Kapim, z Piątkiem, zatem się da. Ale czasami nie. Bo ktoś się uprze i tyle. Nie ma to winnych po jednej stronie, winni są wszyscy a cierpi Cracovia.
[quote='Diabel' pid='1455750' dateline='1602020463']
Pogadam jutro w pracy z Frankiem, moim Neapolitanskim Włochem, zapytam o odbiór tej historii Milika u źródeł.
Choć już na pierwszy rzut oka robienie z niej analogii jest bezczelną manipulacją.
[/quote]
[url=https://sport.interia.pl/serie-a/news-serie-a-arkadiusz-milik-do-stycznia-bedzie-trenowal-indywidu,nId,4777002]Milik[/url]
Obyś miał rację i żeby się tak nie skończyło...
No ktoś tu chyba przeholował. Najpierw jeden #@%^ zarzuca mi alkohol, później drugi "bezczelną manipulację". Wystarczy tego, nie chce mi się po tych kolejnych chamskich odzywkach z wami gadać.
To forum zeszło poniżej psów.
Klub w osobie Filipiaka, a potem reszta się zgadza
TABISZ ŚLEPO WYKONUJE POLECENIA FILIPIAKA
W tej chwili mamy tylko słowo Probierza, że menadżer chcę chorą klauzulę.
Ja tam jakoś jestem dziwnie przekonany, że chodzi o hajs za podpis. To jest menadżerska patologia, że menadżer ma dostać za podpis zawodnika, który jest w klubie ale takie są realia. Jestem przekonany, że właśnie to jest kością niezgody i nic innego.
- Edytowany
Czyli sugerujesz kolego że to Filipiak kazał robić słudze z ludzi szmaty ?To polecenie z góry by szmacić piłkarzy ,trenerów ,rodziców czy dzieci takie jak Jasiak ?.Można być kolego surowym i wymagającym szefem ale jak nie będziesz szanował ludzi to będą uciekać z zakładu przy byle okazji a ci co są będą wykonywac pracę bez serducha (byle zbyć ) Taki mamy stan i co rusz wylewa się szambo na klub .
Mamy póżniej problem ze ściąganiem zawodników polskich .Dziwisz się squier strat ?Jak Polska długa i szeroka to zna ten chory układ tabiszowsko-bałdysowski z przyzwoleniem niestety Probierza ?
Filipiak ?Jak kot nie pilnuje swojej posesji tylko lata to tu to tam po całym świecie to myszy harcują aż miło .W tym wypadku to ogon kota czyli tabiszowbałdys od dawna wywija kotem Filipiakiem .
Santo nie chodzi o kasę za podpis .To jest dogadane tak jak i pensja .Chodzi o możliwość odejścia za żetony w każdej chwili .
Gnida która niszczy klub, szatnie i ludzi jest nie do usunięcia. Nawet się nie boi.Nie ma kogo. W tym wypadku jednak ustępstwa powinny wyjść od strony zawodnika. Kasa jest godna. Klubowi zawdzięcza wysoki poziom życia.
[quote='Miszczu2007' pid='1455757' dateline='1602023522']
A tak na marginesie ciekawe są te Twoje podwójne standardy, że jak Rafa odszedł za darmo, to ok i pięterko jest niewinne, ale gdyby Wdowiak odszedł w ten sposób, to Tobie by to przeszkadzało. To oczywisty dowód na to, że jesteś hipokrytą i nie można traktować poważnie tego co piszesz.
[/quote]
Fakty są take, że jak odchodził za grosze Lopes to to był "niewybaczalny błąd zarządu" i wieszanie na nim psów.
Gdy zarząd próbuje się zabezpieczyć przed odejściem za grosze Wdowiaka, to wielkie larum.
Więc nie zarzucaj innym podwójnych standardów.
@diabeł - sprawa z Milikiem jest analogiczna i bezczelną manipulacją, a w zasadzie zakłamywaniem rzeczywistości jest pisanie, że jest inaczej.
Zupełnie innym aspektem sprawy jest to, czy rezygnacja z gry Wdowiaka jest szkodliwa dla Cracovii, a w zasadzie ustalenie w jakim stopniu jest szkodliwa, bo sam fakt raczej nie podlega dyskusji. Ale tego się nie dowiemy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)