Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Raków Częstochowa 4 - 1 Cracovia, niedziela 19 kwietnia 2026, 14:45

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad tydzień temu o 14:45
      Ostatnia aktywność 3 dni temu o 20:14
      7771 wyświetleń
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • 4 dni temu o 16:51
      Post #1720700 19.04.2026 16:51
    Drewniany dotychczas Makuch strzelił 2 i 3 gola w sezonie, asystował przy kolejnym... czyli złapał naprawdę dobrą formę akurat na nas. Tu fakt - pech. Bramka Rochy? stadiony świata, niestety; jak Alvarez. A więc nie krytykuję nadmiernie drużyny. Nasz problem to brak silnego napastnika. Era 'kieszonkowych' to już przeszłość.
    • Lakbeti, stnczyk oraz BartAcid lubią to.
    • hank

46.5K
      55K
    • 4 dni temu o 16:54
      Post #1720703 19.04.2026 16:54
    Nasz problem to bramkarza bez formy, dziurawa obrona i indolencja strzelecka. Sans, Henriksson czy Kameri mieli w 1 połowie patelnie. I ...
    • Lakbeti oraz BartAcid lubią to.
    • Kocio

24
      20
    • 4 dni temu o 16:56
      Post #1720706 19.04.2026 16:56
    [quote]#post1720699 Kocio, pierdzielisz. Dziś właśnie pokazałą Cracovia charakter.[/quote] Jak zaczniemy uważać że pokazaliśmy charakter i przy okazji przegraliśmy 4:1 to ja dziękuję. Chyba że to sarkazm z Twojej strony i nie chodzi Ci o charakter w sensie cech wolicjonalnych tylko że taki już nasz charakter - dajemy ciała
    • jacula lubi to.
    • Jake Blues

4.1K
      8.5K
    • 4 dni temu o 16:56
      Post #1720707 19.04.2026 16:56
    [quote]#post1720698 [quote]#post1720681 ... Panowie, choć dzisiejszy mecz to kwintesencja pecha i wszystko co mogło pójść źle to poszło zle, to jednak wyszliśmy na to spotkanie z jasnym i klarownym celem: wygrać. I realizowaliśmy ten cel tak długo jak się dało....[/quote] Daj spokój ... przepraszam, ale jak czytam coś takiego to mnie trzęsie... Naprawdę myślisz to co piszesz?... Dziś był regularny, klasyczny wpierdol. Padaka i brak charakteru. Jaki my niby cel realizowaliśmy ? No proszę Cię, przejrzyj na oczy.[/quote] cos popieprzyłeś z cytowaniem.
    • Vasago

3.9K
      674
    • 4 dni temu o 16:58
      Post #1720708 19.04.2026 16:58
    Lecimy na łeb i na szyję... Liczy się to co w sieci.... Świetna gra ale wynik kompromitujący.... Czy te piłkarzyki ogarną się na ostatnie pięć meczy??? Oni rozsypani są totalnie a mecz który się udał i punktów nie przyniósł tylko ich pogrąży....
    • Kocio

24
      20
    • 4 dni temu o 16:59
      Post #1720709 19.04.2026 16:59
    [quote]#post1720707 [quote]#post1720698 [quote]#post1720681 ... Panowie, choć dzisiejszy mecz to kwintesencja pecha i wszystko co mogło pójść źle to poszło zle, to jednak wyszliśmy na to spotkanie z jasnym i klarownym celem: wygrać. I realizowaliśmy ten cel tak długo jak się dało....[/quote] Daj spokój ... przepraszam, ale jak czytam coś takiego to mnie trzęsie... Naprawdę myślisz to co piszesz?... Dziś był regularny, klasyczny wpierdol. Padaka i brak charakteru. Jaki my niby cel realizowaliśmy ? No proszę Cię, przejrzyj na oczy.[/quote] cos popieprzyłeś z cytowaniem.[/quote] To z nerwów, przepraszam. Ale wku...ny jestem i tyle
    Lajkonik odpiął temat globalnie.
      • mcz_

3.2K
        2.9K
      • 4 dni temu o 17:10
        Post #1720719 19.04.2026 17:10
      [quote]#post1720708 Lecimy na łeb i na szyję... Liczy się to co w sieci.... Świetna gra ale wynik kompromitujący.... Czy te piłkarzyki ogarną się na ostatnie pięć meczy??? Oni rozsypani są totalnie a mecz który się udał i punktów nie przyniósł tylko ich pogrąży....[/quote] Luka sympatyczny trener, ale widać, że nie daje rady. Wolałbym powrót Kroczka na ostatnie mecze i wymyślemie przez niego czegoś innego.
      • Leleo

28
        32
      • 4 dni temu o 17:11
        Post #1720720 19.04.2026 17:11
      Dobra kiedy w końcu zaczniemy jakieś konkretne działania wobec tego amerykańskiego skurwysyna i zaczniemy go jebać z trybun jak należy?
      • kriss7 lubi to.
      • CracoviaAW

120
        58
      • 4 dni temu o 17:16
        Post #1720730 19.04.2026 17:16
      [quote]#post1720720 Dobra kiedy w końcu zaczniemy jakieś konkretne działania wobec tego amerykańskiego skurwysyna i zaczniemy go jebać z trybun jak należy?[/quote] Hahaha dobre
      • stnczyk

526
        885
      • 4 dni temu o 17:40
        Post #1720746 19.04.2026 17:40
      [quote]#post1720483 Może nam na 1 mecz wypożyczą Makucha.[/quote] jak widać przydałoby się... Wygrał z nami Makuch, trzy bramki jego... Szacunek dla chłopaka, że nie okazywał radości...
      • Pan Pizza oraz mcz_ lubią to.
      • Lakbeti

172
        160
      • 4 dni temu o 17:43
        Post #1720751 19.04.2026 17:43
      Za co mu dziękujesz? Za ten aktorski upadek. Amir po prostu zapomniał że to makuch i na bank zmarnuje sete jeden na jeden z bramkarzem. Poza tym ta bramka i karny na konto Madeja, to co wyprawia ostatnio na przedpolu, zwłaszcza z Arka, to są sabotaż. Dlatego amir gonił Makucha, bo nie był pewny jak Madej zareaguje. Pamiętna akcja henriksona w meczu z Arka
      • stnczyk

526
        885
      • 4 dni temu o 17:44
        Post #1720752 19.04.2026 17:44
      • Edytowany
      [quote]#post1720563 [quote]#post1720546 Marciniak ładnie nas przekręcił...faul był ale czy na czerwoną to bym sie kłócił[/quote] Chłopie nie widziałem bardziej ewidentnej czerwonej, co Ty piszesz, gość sam na sam wychodzi[/quote] Tak, ale jednocześnie jest karny. Tenże Marciniak kilka lat temu mówił, że są instrukcje FIFA/UEFA, że jeśli karny to czerwona tylka za jakąś brutalność. Gdy pokazał anulowanie żółtej myślałem, że uzna, że nie było jednak faulu. Gdy zmienił na czerwoną, byłem przekonany, że zmieni karny na wolnego, faul był na granicy linii... [b]Edycja z 19.04.2026 o godz. 17:48 (scalono posty)[/b] [quote]#post1720680 No toś sobie Seba mur ustawił, zupełnie jak w Gdyni [/quote] niby gol z wolnego to wina bramkarza, ale tu nie miałbym do niego pretensji. Widać z ujęcia od tyłu, jak ta piłka uroczo zakręciła i weszła takim rogalem w okienko. Nie miał szans.
      • Lakbeti oraz BartAcid lubią to.
      • leszeczek

24.2K
        28.8K
      • 4 dni temu o 17:56
        Post #1720758 19.04.2026 17:56
      [quote]#post1720752 [quote]#post1720563 [quote]#post1720546 Marciniak ładnie nas przekręcił...faul był ale czy na czerwoną to bym sie kłócił[/quote] Chłopie nie widziałem bardziej ewidentnej czerwonej, co Ty piszesz, gość sam na sam wychodzi[/quote] Tak, ale jednocześnie jest karny. Tenże Marciniak kilka lat temu mówił, że są instrukcje FIFA/UEFA, że jeśli karny to czerwona tylka za jakąś brutalność. Gdy pokazał anulowanie żółtej myślałem, że uzna, że nie było jednak faulu. Gdy zmienił na czerwoną, byłem przekonany, że zmieni karny na wolnego, faul był na granicy linii... [b]Edycja z 19.04.2026 o godz. 17:48 (scalono posty)[/b] [quote]#post1720680 No toś sobie Seba mur ustawił, zupełnie jak w Gdyni [/quote] niby gol z wolnego to wina bramkarza, ale tu nie miałbym do niego pretensji. Widać z ujęcia od tyłu, jak ta piłka uroczo zakręciła i weszła takim rogalem w okienko. Nie miał szans.[/quote] Odnośnie tego karnego z czerwoną kartką to jeszcze czegoś nie rozumiem. W pierwszym momencie pokazał karnego i zółtą kartkę. To co zobaczył na VAR, że zmienił decyzję? Przepisy mu przeczytali? Przecież to, że sfaulował zawodnika jako ostatni to było widać od razu. Tutaj jest jakiś grubszy wałek. Oglądałem tylko skrót i widziałem, że tworzyliśmy sytuacje w ofensywie. Skuteczność dramat. Generalnie mam odczucie, że od jakiegoś czasu gramy lepiej tylko punktów nie ma. Przypomina mi to końcówkę Kroczka. Imho zawodnicy chcą się pozbyć trenera. Dróżdż by to zrozumiał, tylko kto to zrozumie w obecnym zarządzie.
      • Lakbeti, stnczyk, RZ1975 oraz mcz_ lubią to.
      • leszeczek

24.2K
        28.8K
      • 4 dni temu o 18:12
        Post #1720762 19.04.2026 18:12
      [quote]#post1720429 [quote]#post1720425 [quote]#post1720389 ... Ja dla zaklęcia rzeczywistości wybiorę się w góry....[/quote] To jeśli jakimś cudem wygramy to będziesz musiał co tydzień jeździć w te góry.[/quote] Wiem. Taki jest plan ;-)[/quote] Czarowanie nie pomogło, ale cieszę się, że przynajmniej nie musiałem tego oglądać.
      • Jeden9Zero6 oraz MSC lubią to.
      • Wayne

120
        233
      • 4 dni temu o 18:15
        Post #1720763 19.04.2026 18:15
      Arka dzisiaj dokładnie tak samo frajersko jak my. Atakowali, atakowali, aż w końcu dostali dwa szybkie gongi. Bogowie futbolu są dziś bezlitośni dla drużyn walczących o pozostanie w Ekstraklasie.
      • BiancoRossoKSC

170
        230
      • 4 dni temu o 18:22
        Post #1720765 19.04.2026 18:22
      Nie chcę nikogo chwalić za ten mecz bo po porażce 1:4 chwalić po prostu nie można. Natomiast do sytuacji z karnym która skutkowała czerwoną kartką i grą w osłabieniu sama gra wyglądał przyzwoicie, co z tego? no oczywiście w kontekście tego spotkania nic, bo zero punktów to zero punktów. Jednak ewidentnie potrafimy podłączyć się do ataku, wejść w ostatnią tercje boiska, oczywiście to wszystko nie wygląda cudnie, ale na tle Rakowa posiadającego lepszych piłkarzy nie wyglądaliśmy mizernie w tym aspekcie. Ostatecznie jest dużo przypadkowości i błędów indywidualnych co wyszło dzisiaj na wierzch. Wciąż jednak uważam że problemem jest źle zbilansowana kadra. Kompletnie nie mam głębi składu, nie ma napastnika co jest powtarzane bez końca i nie ma za bardzo alternatyw dla wielu piłkarzy tak żeby kogoś zluzować czy po prostu wprowadzić z ławki bez utraty płynności. To wszystko oczywiście nie broni trenera, z wielu powodów, na przykład wiedząc o swoich problemach i sytuacji w tabeli można wybrać inne podejście do przeciwnika, a to nie wszystko. No i jeszcze sprawa czerwonej kartki. Nie rozumiem za bardzo dyskusji, czerwona bez kontrowersji, a użycie varu też było zasadne, choćby w celu sprawdzenia czystość sam na sam.
      • mcz_ lubi to.
      • koziołek

6.1K
        4.9K
      • 4 dni temu o 18:36
        Post #1720770 19.04.2026 18:36
      • Edytowany
      [quote]#post1720758 [quote]#post1720752 [quote]#post1720563 [quote]#post1720546 Marciniak ładnie nas przekręcił...faul był ale czy na czerwoną to bym sie kłócił[/quote] Chłopie nie widziałem bardziej ewidentnej czerwonej, co Ty piszesz, gość sam na sam wychodzi[/quote] Tak, ale jednocześnie jest karny. Tenże Marciniak kilka lat temu mówił, że są instrukcje FIFA/UEFA, że jeśli karny to czerwona tylka za jakąś brutalność. Gdy pokazał anulowanie żółtej myślałem, że uzna, że nie było jednak faulu. Gdy zmienił na czerwoną, byłem przekonany, że zmieni karny na wolnego, faul był na granicy linii... [b]Edycja z 19.04.2026 o godz. 17:48 (scalono posty)[/b] [quote]#post1720680 No toś sobie Seba mur ustawił, zupełnie jak w Gdyni [/quote] niby gol z wolnego to wina bramkarza, ale tu nie miałbym do niego pretensji. Widać z ujęcia od tyłu, jak ta piłka uroczo zakręciła i weszła takim rogalem w okienko. Nie miał szans.[/quote] Odnośnie tego karnego z czerwoną kartką to jeszcze czegoś nie rozumiem. W pierwszym momencie pokazał karnego i zółtą kartkę. To co zobaczył na VAR, że zmienił decyzję? Przepisy mu przeczytali? Przecież to, że sfaulował zawodnika jako ostatni to było widać od razu. Tutaj jest jakiś grubszy wałek. Oglądałem tylko skrót i widziałem, że tworzyliśmy sytuacje w ofensywie. Skuteczność dramat. Generalnie mam odczucie, że od jakiegoś czasu gramy lepiej tylko punktów nie ma. Przypomina mi to końcówkę Kroczka. Imho zawodnicy chcą się pozbyć trenera. Dróżdż by to zrozumiał, tylko kto to zrozumie w obecnym zarządzie.[/quote] Panie, parę lat temu to i gwizdali może inaczej. Doprecyzowali kwestię DOGSO i niestety tutaj tak jest. A co do tego to mógł się pomylić i dać złą kartkę - po to jest ten VAR.
      • farciarz2

4.7K
        10.6K
      • 4 dni temu o 18:41
        Post #1720772 19.04.2026 18:41
      [b]Do 35 minuty myśmy mieli inicjatywę, a Raków nawet raz dobrze nie wszedł na naszą połowę (nie oddał nawet jednego choćby niecelnego strzału na naszą bramkę) , ale co z tego?![/b] [b]Powtarzamy to po raz setny dla Cracovii nie ma kto strzelać bramek bo gdybyśmy mieli takiego gracza to po pierwszej pół godzinie prowadzilibyśmy przynajmniej jedną bramką. [/b] Dlatego kryminałem było odsprzedawać Stojikovica! Nawet jak był przeciętnym napastnikiem to jednak napastnikiem, który mógł dać jeszcze 5-6 goli. Gra Cracovii nie wygląda tragicznie ale nie da się wygrywać bez strzelców!
      • Lakbeti, Andrzej.ksc, stnczyk oraz mcz_ lubią to.
      • stnczyk

526
        885
      • 4 dni temu o 22:11
        Post #1720818 19.04.2026 22:11
      No i w lidze+ pansławek2 wyjaśnił kartkę. Jeśli w takiej sytuacji jest faul przez wybicie piłki nogą, to karny i żółta. Jeśli faul ręką, to czerwona. Jóźwiak powiedzial, że on wolałby być popchniety ręką niż z wybijaniem piłki, bo to groźba mocnego urazu, a ręką nic się nie dzieje. Lyczmański się zgodzil, ale powiedział, że przepis jest przepis. A poza tym chwalili pierwsze 35 minut Cracovii.
      • ARTU lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)

Goście (5)
      • Główna
      • Działy i kategorie