Wczoraj Oskar gościł w Kanale Sportowym, start ok. 44:05
https://youtu.be/pdmZPhM3Lkk?t=2647
-
-
Oskar Wójcik - swój chłop w obronie Pasów
[quote]#post1697134 Oskar mógł trenerowi Kroczkowi powiedzieć - cudze chwalicie a swego nie znacie ![/quote]
Kroczek dał Oskarowi zadebiutować w Ekstraklasie......Oskar w meczu debiutanckim nie dotknął piłki.😤
6 dni później
Dobrze pamiętam 🤔 Oskar Wójcik był kapitanem pod koniec meczu z klubem co ma pustą gablotę ?
Tak, Oskar był kapitanem pod koniec meczu.
Zresztą wczesniej też w jakimś meczu dali mu opaskę.
13 dni później
Bednarek zszedł dziś w 19 minucie meczu Famalicao-Porto. Szansa na powołanie dla Oskara?
Niech się na Cracovii skupia
[quote]#post1700103 Niech się na Cracovii skupia[/quote]
W tej chwili to na pewno. Gdyby tak pojechał "na doczepnego" to co by mu to dało, oprócz podróży na Maltę?
Notabene Legia gra, jak widać, an na 5 powołanych z polskiej ekstrakasy jest trzech z Legii... Powołany Grosicki zresztą jest głównym winowajcą bramki na 2:1 dla Jagiellonii dziś ("odkupił" fenomenalnie strzeloną ta bramkę na 1:1) - żeby było jasne, nie uważa, że jest powoływany niesłusznie (oprócz "*"), tylko zauważam fakt.
* - bo uważam, że powrót po oficjalnym pożegnaniu z kadrą to jest robienie z gęby cholewy. I mi się nie podoba.
Forma Oskara, jak i całej Cracovii, jest daleka od idealnej. Jeżeli nie dostał powołania na poprzednie zgrupowanie, kiedy był w gazie, to teraz tym bardziej nie powinien dostać. Niech się skupi na Cracovii, ustabilizuje formę a jak zasłuży to powołanie przyjdzie.
[/quote]
* - bo uważam, że powrót po oficjalnym pożegnaniu z kadrą to jest robienie z gęby cholewy. I mi się nie podoba.[/quote]
Oczywiście, że wygląda to nieco kabaretowo, ale kto mógł przypuszczać, że jego forma tak eksploduje po tym "odejściu na emeryturę"?
I dodatkowo zamiast emocji, zapytałbym: - w czyim interesie jest jego powrót? Bardziej kadry, czy bardziej jego samego? Myślę, że jednak bardziej w interesie kadry. Zgoda, nie jest tam tak kluczowym zawodnikiem jak jego równolatek Lewandowski, ale jest co najmniej pożyteczny, a wśród powoływanych w normalnym trybie" łatwo wymienić co najmniej 2-3 słabszych.
10 dni później
Oskar to Polski Van Dijk.
Najlepszy na boisku.
Gratulacje za ten mecz i życzę zasłużonego szybkiego powołania do reprezentacji Polski.
Stary, jako pasiak od prawie 50 lat, życzę Ci, byś szybko uciekł z tego...dołka w normalny świat.
Interwencja klasa światowa bo błędzie Traore 💪 brawa chłopaku 💪
Oskar jesteś kawał zawodnika.
Brawo👏
Już dawno widziałem i pisałem że Oskar musi być powołany do reprezentacji i pokaże co dla obrony znaczy.
7 dni później
Słaby występ dziś Oskara. Może poczuł oddech Glika na plecach.
Ciekawe kto wyjdzie z Oskarem jako śo z Płockiem. Po za Wójcikiem i synem Hernryka nie mamy śo.
Dziwnie mi się to pisze, ale rzeczywiście, to o czym wspomniał kolega powyżej jest prawdą. Dziś najsłabszy występ Oskara w naszych barwach, jedno na szczęście nie brzemienne w skutkach koszmarne minięcie się z piłką koło 60 minuty, z dwie trzy inne nieudane interwencje.
Przyzwyczaił nas do tego, że był naszym najmocniejszym ogniwem, dziś mecz mu nie wyszedł na takim poziomie, jaki zwykł prezentować.
@RZ1975#42459 jeśli mecze mu nie będą wychodzić i będzie 0 z tyłu i coś z przodu... to może być.
Wczoraj wyszedł Mecz Madejskiemu.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/screenshot-20251201-182433-facebook-jpg-62370375.jpg[/img]
tu link do tego materiału z powyższego screena, który pojawi się jutro :)
https://www.youtube.com/watch?v=E677ZUCwkDc
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)