Trenerze wielu sukcesów ,tak bardzo Nam potrzebnych
[quote]#post1676641 tylko bez podkrętek ok? nie dajcie się znowu zrobić w huja. niech kupią 3-5 dobrych piłkarzy do tego, niech wygrają kilka spotkań to wtedy zaczniemy rozmawiać. póki co przepłacili trenera, który nie ma kim grać. to tak jakby zatrudnić mega szefa kuchni i liczyć, że zrobi 3 daniowy obiad z 3 jajek i dwóch parówek w lodówce.[/quote]
Taki komentarz ,to tak jakby lekko podpity, początkujący muzyk disco polo z Podlasia brał się za ocenę noworocznego koncertu wiedeńskiego
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
Również po cichu liczę że chłop mając jakieś rozeznanie i kontakty w lidze francuskiej pomoże ściągnąć jakiegoś klasowego murzyna albo do środka albo do ataku 🤗
Powoli, powoli - ruch jest mega dobry, teraz transfery i będzie dobrze. Dobry kucharz na boku coś kupi i będzie obiad😁
[quote]#post1676647 Również po cichu liczę że chłop mając jakieś rozeznanie i kontakty w lidze francuskiej pomoże ściągnąć jakiegoś klasowego murzyna albo do środka albo do ataku 🤗[/quote]
to może w końcu silny wielki Murzyn do ataku?
na ten moment jeśli chodzi o kadrę jeszcze nie ma tragedii ale co jeśli odejdzie jeszcze Ghita Hasic i Rózga? Wszyscy są na sprzedaż
Jedna niepokojaca rzecz z konferencji, slowa prezesa,ze zatrudnienie trenera jest gwarantem osiagniecia zalozone celu(w domysle miejsca pucharowego), a bez uzupelnienia wyrwy po Kallmanie i wzmocnien takiej gwarancji nie da zaden trener.
Pewnie się narażę ale dla mnie jest to ruch w stylu zatrudnienia Sousy przez Bońka.
A co do wzmocnień to osobiście chciałbym aby były one w postaci jakościowych Polaków. Nie do końca mnie przekonuje Wieża Babel.
[quote]#post1676649 [quote]#post1676647 Również po cichu liczę że chłop mając jakieś rozeznanie i kontakty w lidze francuskiej pomoże ściągnąć jakiegoś klasowego murzyna albo do środka albo do ataku 🤗[/quote]
to może w końcu silny wielki Murzyn do ataku?
na ten moment jeśli chodzi o kadrę jeszcze nie ma tragedii ale co jeśli odejdzie jeszcze Ghita Hasic i Rózga? Wszyscy są na sprzedaż[/quote]
Właśnie straciliśmy wielkiego, silnego Fina póki co 😉
Może trener mając doświadczenie z mocnej ligi wpłynie na porozumienie Rózgi z klubem i zrobi z Filipa skrzydłowego jak Dembele.
Wieża Babel jak widać na razie jest nie do uniknięcia. Tylko teraz mamy gościa który umie po Angielsku. A w klubie chyba były lekkie z tym problemy, wnioskuje po zdolnościach lingwistycznych prezesa i Pani od konferencji
- Edytowany
https://x.com/MaciekSerdak/status/1930213575898825102
[b]Edycja z 04.06.2025 o godz. 15:22 (scalono posty)[/b]
@kraker87#6578
"pani od konferencji" to przedstawiając siebie po polsku z pewnością by się pomyliła...
No i fajnie...
Teraz niech pokaze swoje umiejetnosci trenerskie w buracznej lidze i jedzie z frajerami jak z fura gnoju..
Do pracy... do boju... po zwyciestwa...po wreszcie piekne zwycieskie chwile a nie ciagle zycie historia sprzed 70 lat!!!
Hmm, trener. Podobnie jak moja małżonka, która potrafi z niczego wyczarować niezłą kolację, tak dobrego trenera poznaje się po tym, że z powierzonego składu wyciska 120%
[quote]#post1676660 Wieża Babel jak widać na razie jest nie do uniknięcia. Tylko teraz mamy gościa który umie po Angielsku. A w klubie chyba były lekkie z tym problemy, wnioskuje po zdolnościach lingwistycznych prezesa i Pani od konferencji[/quote]
Raków z wieżą Bąbel póki co w ostatnich latach - Mistrzostwo, 2 wice mistrzostwa, 1 lub 2 puchary Polski i gra w fazie grupowej Ligi Europy. Nie mam nic przeciwko jeśli podążymy tą drogą.
Myślę że RB go przekonał
[quote]#post1676677 Myślę że RB go przekonał[/quote]
Oby to nie był Robert Biedroń 😂
A ten znowu z tym Red Bullem...
A przyznali mu się, że te obiecane transfery będą we wrześniu?
Dobrodošli pri Cracovia Coach!!!
[quote]#post1676641 tylko bez podkrętek ok? nie dajcie się znowu zrobić w huja. niech kupią 3-5 dobrych piłkarzy do tego, niech wygrają kilka spotkań to wtedy zaczniemy rozmawiać. póki co przepłacili trenera, który nie ma kim grać. to tak jakby zatrudnić mega szefa kuchni i liczyć, że zrobi 3 daniowy obiad z 3 jajek i dwóch parówek w lodówce.[/quote]
Nie zgadzam się.😉
POMPUJEMY 🎈
Witojcie, hej!
Pytanie do trenera :
Pogacar, czy Mohoric, czy Roglić? ;)
[quote]#post1676667 Hmm, trener. Podobnie jak moja małżonka, która potrafi z niczego wyczarować niezłą kolację, tak dobrego trenera poznaje się po tym, że z powierzonego składu wyciska 120%[/quote]
Większość żon potrafi z niczego zrobić posiłek i awanturę.
Wierzę że ten trener wyciągnie z naszych zawodników 120% mocy! Świetny transfer!
Myślę że trener na Naszą miarę
Papierowo wygląda mocno
Murawa zweryfikuje, powodzenia !
mam deja vu z przyjścia Cygana :) szok, niedowierzanie, nadzieje... nie jestem klubowym insajderem, ale coś podpowiada że to właśnie plan nowych właścicieli, minie pierwsze 5 tygodni i będziemy mądrzejsi gdzie będziemy
Witaj Luka. Wywalcz medal.
Że też nikt na to nie wpadł...;(
https://youtu.be/VZt7J0iaUD0?si=JHeYjfIva-1-dvm_
[quote]#post1676719 mam deja vu z przyjścia Cygana :) szok, niedowierzanie, nadzieje... nie jestem klubowym insajderem, ale coś podpowiada że to właśnie plan nowych właścicieli, minie pierwsze 5 tygodni i będziemy mądrzejsi gdzie będziemy[/quote]
Jedyne, co Probierz i Elsner mają wspólnego, to wykonywany zawód.
Nie da się ich absolutnie zestawić ze sobą.
Choć w momencie zatrudnienia Cygana też niby robiliśmy skok naprzód. Topowy, drogi trener, wolna ręka w zarządzaniu drużyną, budowaniu, podlewaniu, zbieraniu plonów.
Zwiastowało to jakieś nowe rozdanie.
I teraz mam podobnie. Powiało optymizmem.
Od dawna czekałem na trenera o podobnej charakterystyce.
Bolał mnie przepalany rok do roku potencjał drużyny. WYniki poniżej możliwości.
Potrzebowaliśmy specjalisty, który umie wyciskać z zawodników maxa. Nie wiem, czy pan Elsner tego dokona, ale daję temu projektowi duży kredyt zaufania.
"Hey, It's that Luka chick"
"Yeah, yeah, the one from the second floor"
[quote]#post1676724 [quote]#post1676719 mam deja vu z przyjścia Cygana :) szok, niedowierzanie, nadzieje... nie jestem klubowym insajderem, ale coś podpowiada że to właśnie plan nowych właścicieli, minie pierwsze 5 tygodni i będziemy mądrzejsi gdzie będziemy[/quote]
Jedyne, co Probierz i Elsner mają wspólnego, to wykonywany zawód.
Nie da się ich absolutnie zestawić ze sobą.
Choć w momencie zatrudnienia Cygana też niby robiliśmy skok naprzód. Topowy, drogi trener, wolna ręka w zarządzaniu drużyną, budowaniu, podlewaniu, zbieraniu plonów.
Zwiastowało to jakieś nowe rozdanie.
I teraz mam podobnie. Powiało optymizmem.
Od dawna czekałem na trenera o podobnej charakterystyce.
Bolał mnie przepalany rok do roku potencjał drużyny. WYniki poniżej możliwości.
Potrzebowaliśmy specjalisty, który umie wyciskać z zawodników maxa. Nie wiem, czy pan Elsner tego dokona, ale daję temu projektowi duży kredyt zaufania.[/quote]
Ja Probierza z upływem czasu też oceniam negatywnie, ale trzeba mu oddać, że w Filipiakowych czasach był jedynym który włożył coś do gabloty.
Ten wybór zaskoczył wiele osób. Cracovia jako nowego trenera zatrudniła Lukę Elsnera – Słoweńca, który pracował nie tylko w swoim kraju, ale prowadził również silny belgijski Standard Liege oraz francuskie kluby, występujące w Ligue 1. Rzadko człowiek z takim CV decyduje się na pracę w Ekstraklasie, a jeżeli już tak się dzieje, to raczej wybiera czołowy klub. Jakim człowiekiem jest Elsner? Trochę tajemnic na jego temat zdradził w rozmowie z serwisem Przegląd Sportowy Onet jego młodszy brat, Rok, który kiedyś występował m. in. w Śląsku Wrocław.
Luka Elsner to ciekawa postać. W 2010 roku napisał książkę, jest również poliglotą. – Luka bardzo lubi czytać, ma talent do języków.
[b]Rok Elsner przekonuje, że jego brat stawia na mnóstwo pracy. Dodaje, że zawodnicy Cracovii będą musieli dużo biegać, walczyć. [/b]Zostaje też skonfrontowany z opinią, że drużyny Luki Elsnera raczej grają defensywnie. Ale nie do końca zgadza się z taką tezą.
– Takie mówienie nie jest chyba najbardziej trafne, choć oczywiście dobra gra w obronie jest bardzo ważna. Kiedy Luka z Le Havre wywalczył awans do Ligue 1, zespół dużo atakował. Miał rekordową serię 32 meczów bez porażki. Stade de Reims pod jego wodzą również nie ograniczało się tylko do obrony. W tym drugim klubie na początku sezonu Ligue 1 też wszystko wyglądało bardzo dobrze, drużyna była w czołówce ligi. W zimowym oknie transferowym sprzedano mu za 40 mln euro kapitana oraz wicekapitana i zespół stracił na jakości – tłumaczy.
A zapytany o kulisy przejścia brata do Cracovii, Rok Elsner sugeruje, że zespół z Krakowa trafił po prostu w idealny moment.
[b]Cracovia była bardzo konkretna i od razu zaproponowała warunki, w przeciwieństwie do kilku innych klubów. One z kolei ograniczały się do gadania, zwlekały i nie szły za tym żadne ruchy. [/b]Wiadomo, każdy trener chciałby pracować w którejś z pięciu najlepszych lig Europy. Brat mógłby czekać, ale mogłoby się skończyć to tym, że za kilka tygodni wszyscy będą już trenować, a on nadal będzie bez pracy – mówi młodszy z Elsnerów
Jeśli mamy co sezon progresować to przyszły sezon musimy skończyć w top5... 😎
Przystojniak;) będzie dobrze! Powodzenia!;)
Chłop ma już swoją ulicę na Azorach.
Oby na nią zasłużył 😎
[quote]#post1676749 Chłop ma już swoją ulicę na Azorach.
Oby na nią zasłużył 😎[/quote]
W Tychach też jest Elsnera, zaraz obok Edukacji 😉
[quote]#post1676722 Że też nikt na to nie wpadł...;(
https://youtu.be/VZt7J0iaUD0?si=JHeYjfIva-1-dvm_[/quote]
Luka z pięterka... no nie wiem.
https://x.com/kow1ss/status/1930297279568585199
[quote]#post1676756 [quote]#post1676722 Że też nikt na to nie wpadł...;(
https://youtu.be/VZt7J0iaUD0?si=JHeYjfIva-1-dvm_[/quote]
Luka z pięterka... no nie wiem.[/quote]
Ta piosenka taka dość pesymistyczna jest, patrzmy optymistycznie.
mi chodzi tylko o to by ściągnięcie dobrego trenera nie było przykrywą pod dziadostwo. Porównania do Probierza są zasadne bo wtedy też było źle i trzeba było to czymś przykryć. To była stała zagrywka Filipiaka. Wziął wtedy trenera z polskiego topu, dał mu kupę siana i powiedział: tu masz klub, weź se jakoś to wszystko ułóż Kuba ci pomoże. Nie było struktur, nie było planu, nie było niczego.
teraz jesteśmy w momencie gdy jest zalążek struktur, trochę się to profesjonalizuje, ale z drugiej strony nie ma kasy bo robiono porządek pod sprzedaż. z tego co wiem nowy właściciel jest blisko i pytanie czy będzie chciał sypnąć groszem by się na dzień dobry pokazać? czy od razu przejdzie do spoglądania gdzie w tym biznesie można zarobić.
albo Hasic, Rózga, Ghita, Kakabadze są na sprzedaż bo potrzeba siana na funkcjonowanie. Albo jesteśmy już po słowiek z 4 kozakami do gry, którzy podniosą jakość. Chciałbym wierzyć, że trener to wziął bo ma obiecane, że będzie dobrze, ale nie mogę wykluczyć, że mu nawinęli makaron na uszy bo się modne w Polsce stało "cóż szkodzi obiecać".
Ja po prostu nie zamierzam po raz kolejny stać się frajerem, którego zrobili w konia. Więc nie zamierzam skakać pod sufit bo zatrudnili fachowca na stanowisku trenera. Niech najpierw mu sprowadzą gości do gry - zwłaszcza, że jak słychać u tego trenera się zapierrdala - a potem jak już będzie produkt to ja się chętnie nim zainteresuje jeśli będzie atrakcyjny.
Póki co podchodzę do tego ze zdrowym dystansem
Tam dziala juz Platek, jakby nie było grubego planu to gość który był brany pod uwagę przez Anderlecht nie przyszedł by do klubu w Polsce o którym wcześniej - nie oszukujmy się - niewiele albo nic nie słyszał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)