Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia 0 - 2 Lech Poznań, sobota 19 października 2024, 20:15

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 06.10.2024 o 17:50
      Ostatnia aktywność 25.10.2024 o 18:31
      47443 wyświetleń
    • Rafi

1.9K
      4.1K
    • 20.10.2024 o 00:31
      Post #1647642 20.10.2024 00:31
    Można powiedzieć "typowa Cracovia jest typowa". Czyli już byli w ogródku, już witali się z gąską, a tu nagle taki kubeł zimnej wody. Można po takim meczu robić nerwowe ruchy. Można krytykować piłkarzy, trenera, prezesa. Można podstawiać wynik do fatalistycznych wzorów i szukać usprawiedliwień w twórczości ś.p. Jerzego Pilcha (Cracovia jak ma wygrać, to przegra). A można po prostu popatrzeć na mecz trzeźwo (bo nie piłem) i chłodno (za oknem jakieś 3 stopnie) i stwierdzić, że w spotkaniu dwóch drużyn z topu ligowej tabeli tylko jedna zasługiwała na miano topowej. I był to Lech. Pierwsza połowa w miarę wyrównana, mecz zamknięty, ale w powietrzu wisiała bramka Ishaka. On od początku wyglądał jak zawodnik z innej ligowej półki. Po przerwie dojechali do niego koledzy z drużyny, którzy przejęli całkowitą kontrolę nad boiskowymi wydarzeniami. Nasza ofensywa (a wyszliśmy dziś ofensywnym ustawieniem) nie była dziś dla rywala wielkim wyzwaniem. Hasić nie hasał. Rózga nie chłostał, a nawet nie smagał. Kallman i Van Buuren opadli z sił i nie mieli pary, żeby nękać dobrze usposobioną obronę Kolejarza przez 90 minut. Wiele rzeczy po prostu nam nie wychodziło. Byliśmy nieskładni, podawaliśmy niecelnie, nie wygrywaliśmy pojedynków, nie oddawaliśmy strzałów. U przeciwnika była jakość. Przeciwstawiliśmy jej bylejakość. Choć walczyliśmy, biegaliśmy - nie wystarczyło. Symptomatyczne były chociażby zmiany. U nas wszedł młodzieżowiec Biedrzycki i Bochnak, który czasem wchodzi, czasem nie, czasem gra w rezerwach. Potem zmieniliśmy środek pola, co niewiele w sumie dało. A Lechu nawet na 2 ostatnie minuty trener wpuścił gościa, który kosztował prawie 2 mln €. My za tyle nawet nie sprzedajemy. Oni za tyle kupują. Wiem, że pieniądze nie grają, ale czasem w piłce wartość piłkarzy przekłada się na to, co widzimy na boisku. I dziś akurat się przełożyła unaoczniając przepaść między klubem, który przynależy do sportowej elity Ekstraklasy, a takim, który dopiero do niej aspiruje. Nam to aspirowanie całkiem nieźle wychodzi. W ostatni niespełna rok poczyniliśmy ogromny progres. Ale widocznie to jeszcze nie ten moment, żeby golić takiego Lecha u siebie. Potrąciła nas lokomotywa, ale żyjemy i nadal jesteśmy w grze. Teraz przepracować dobrze tydzień, żeby czasem na pasach nie rozjechał nas pojazd lżejszego kalibru. Do zobaczenia na Motorze!
    • Kajak, Bambusfeld, leszeczek oraz 12 innych osób lubią to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 20.10.2024 o 00:32
      Post #1647643 20.10.2024 00:32
    Ja mam taką refleksje, że chyba Kroczek postanowił przebić balonik i sprowadzić nas na ziemię. Jest w miare oczywistym faktem, że mamy słabszy skład niż Lech. Co nie znaczy, że musimy z nimi przegrać. W zeszłym sezonie potrafoliśmy wygrywać z teoretycznie lepszymi drużynami, bo potrafiliśmy się ustawić za podwójną gardą i wyprowadzać ciosy z kontry. Ale pan trener postanowił zagrać z Lechem otwartą piłkę i wyszło jak wyszło. Panie trenerze, 3 punkty zdobyte przez Motor w meczu z Lechem to takie same 3 punkty jakie zdobył dzisiaj Lech u nas. Tylko mądry trener wie jak ustawić drużynę pod lepszego przeciwnika. I Pan też to wiedział, więc tym bardziej nie potrafię zrozumieć dlaczego poszedł Pan na wymianę ciosów z Kolejorzem. 2 gongi i zaczynamy powrót na z góry upatrzone pozycje. jak to prezes okreslił cel na ten sezon? Pierwsza ósemka? Tylko dlaczego mamy to osiągnąć rozdając punkty. Zaskoczę Pana, ale Motor zagra z nami za tydzień to co my powinnismy zagrać dzisiaj. Bo tam trener potrafi oszacować potencjał rywala i znaleźć jego słabe strony.
    • macqoo1910 lubi to.
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 20.10.2024 o 00:35
      Post #1647644 20.10.2024 00:35
    Kurwa coś zasnąć nie mogę ,to chyba przez ten księżyc.
    • Bambusfeld lubi to.
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 20.10.2024 o 00:36
      Post #1647646 20.10.2024 00:36
    • Edytowany
    Krótko, bo nie będę powtarzać. 1. Ciekawy mecz dziś "przy Bułgarskiej". Mocny doping dla Lecha pełne 90 minut. O zaprzyjaźnionej Cracovii kilka przyśpiewek, żeby im nie było przykro. Generalnie sztos i "Lech Lech Kolejorz"! Na trybunach oczywiście biało-niebiesko. Fan-club KKS stanął na wysokości zadania 💪 2. Piłkarze Cracovii mocno zagubieni w tym obłąkańczym dopingu dla Poznaniaków. Grali jak muchy w smole. Nic dziwnego, że z dobrze grającej drużyny przy tak stronniczych trybunach i stawce meczu "o lidera", zostają wióry. 3. Nowy patent na trybunach czyli... doping na dwa młyny (D i rodzinny). Jeden przekrzykuje drugi, wzajemnie sobie przeszkadzają, śpiewają nie to co trzeba, skandują co popadnie. Chaos do potęgi. Zastanawiające, że po 20 latach z hakiem od kibicowskiego odrodzenia na Kałuży, odpowiedzialni za doping i logistykę na trybunach weszli w tak ślepą uliczkę. Lech tylko się przyglądał z pobłażaniem. U nich synchronizacja dopingu to elementarz. 4. Piro. Kocham piro i mogą nam nawet mecz przerwać, walkowera dać, full karę wlepić, ale piro musi być. A że przy okazji boisko zasnute dymem i g***o widać, co drużynę wytrąca z rytmu, to luz. Generalnie wolę piro od piłki, więc chyba następnym razem pójdę na ligę piromanów. nArka
    • gusto, Craxoholik, macqoo1910 oraz 9 innych osób lubią to.
    • VelVet

4.1K
      4.8K
    • 20.10.2024 o 00:39
      Post #1647648 20.10.2024 00:39
    [quote]#post1647616 Ludzie przyszli dopingować Cracovię grającą o mistrzostwo, a dostali festiwal włażenia Lechowi w dupę. [/quote] Kwestia boiska. Jakbyśmy wygrywali to sytuacja była by inna. Stać nas na top8, róbcie screeny :)
    • mariomk

1K
      1K
    • 20.10.2024 o 00:40
      Post #1647650 20.10.2024 00:40
    • Edytowany
    [quote]#post1647644 Kurwa coś zasnąć nie mogę ,to chyba przez ten księżyc.[/quote] "...mam tak samo jak Ty..." 😉 Mnie wkurwia to co żem widział
    • Jeden9Zero6

1K
      2.1K
    • 20.10.2024 o 00:43
      Post #1647652 20.10.2024 00:43
    Kilka razy byłem w Poznaniu, ale nigdy na meczu. Wczoraj znów byłem w Poznaniu. I to na meczu, a nawet nie wyjechałem z Krakowa. Wcale nie chciałem tak być. Wolę zwyczajnie przejechać się do Poznania.
    • pablo74, Craxoholik, macqoo1910 oraz 2 innych osób lubią to.
    • quresma77PASY

1.4K
      2K
    • 20.10.2024 o 00:55
      Post #1647653 20.10.2024 00:55
    Kryminalni ponoć szukają Olafssona za dzisiejszy występ 🫣
    • BartAcid lubi to.
    • mariomk

1K
      1K
    • 20.10.2024 o 00:59
      Post #1647655 20.10.2024 00:59
    Ponoć mają zgarnąć całą ekipę
    • PAS

3.2K
      2.6K
    • 20.10.2024 o 01:15
      Post #1647658 20.10.2024 01:15
    Pierwsza połowa w miarę wyrównana, chociaż statystyki już wskazywały na lekką przewagę Lecha. Posklecana obrona jakoś dawała radę; mieliśmy momenty chaosu i wybijania piłki byle dalej od bramki, ale tragedii nie było. Tym bardziej, że Hasic trafił w spojenie, a piłka kilka razy poleciała w rejon bramki Lecha. Bez jakiegoś zagrożenia, ale rywal też nie był groźny w swoich wykończeniach akcji. Druga połowa to już pełna dominacja Lecha. W momencie przejęcia piłki przez Cracovię, grali blisko naszych zawodników, co sprawiało, ze nawet jeśli ktoś dostawał piłkę to od razu był naciskany przez poznaniaków. Dziurawe próby presingu podejmowane przez Cracovię z łatwością były omijane przez szybkie granie z pierwszej piłki. Nie graliśmy blisko Lecha dając im dużo czasu na dokładne rozprowadzenie ataków. Dwa, trzy podania i już byli pod naszym polem karnym. Po pierwszej bramce nasza gra już zupełnie się posypała, a ostatnie 20 minut upłynęło pod znakiem zabawy w "ciapka", co było bardzo przykrym widokiem. Klamrą tego był strzał Amira w kierunku sektora Lecha, jakby oznaka pełnej bezsilności z prowadzonego dopingu trybun :) Martwi zjazd formy zespołu... Tym razem trener nie trafił z taktyką. Rozumiem, że mieliśmy obawy o obronę, ale jednak w minionej kolejce temu rywalowi beniaminek Motor wpakował 3 bramki a kolejnych nie wcisnął tylko z sobie wiadomych powodów. Raziła niedokładność, zniecierpliwienie, bezradność i zniechęcenie wraz z upływem minut. Niby próbowali szarpać, ale te próby z łatwością kasowali Lechici wspomagani dopingiem trybun. Ten mecz pokazał, że grając 12-13 zawodnikami nie można myśleć o dobrym graniu przez cały sezon. A ławka, która gra raz na tydzień po 15 minut w meczu, lub w ogóle nie wącha piłki meczowej nie zapewni jakości. Do każdej formacji potrzebny zawodnik do grania od zaraz. Do pierwszej jedenastki. Albo gramy rzeczywiście tylko o TOP8 raczej z wyraźnym wskazaniem na cyfrę 8. Ten mecz pokazał również, że przerwę na reprezentację Lech przepracował solidnie, a trener Kroczek bez Ravasa, Kakabadze, Hoskonena, Ghity, Rózgi i Kallmana (zwracam uwagę na całą linię obrony - spreparowana z konieczności specjalnie na ten mecz), czyli 6-ciu zawodników z drużyny która wybiegła na murawę. No ale podobno to splendor dla klubu...
    • axe, Bucky Nome oraz hank lubią to.
    • bolek_krk

584
      17
    • 20.10.2024 o 08:26
      Post #1647666 20.10.2024 08:26
    Na Silverze pozostał szalik Polonii. Prośba o info osobę, która go zostawiła ☝️
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • 20.10.2024 o 08:43
      Post #1647670 20.10.2024 08:43
    Całemu tabunowi trenerów analityków dyrektorów polecam zobaczyć jak się wychowuje piłkarzy na boiska ekstraklasowe na przykładzie wczorajszej gry Kozubsla i Gurgula.
    • hank oraz niegramotnyj lubią to.
    • Diabel

14.8K
      18.5K
    • 20.10.2024 o 08:55
      Post #1647671 20.10.2024 08:55
    Luźno bez struktury bo mi się nie chce. Kontuzje i konfrontacja z Lechem pokazały moc naszej ławki (gdzie był Rakoczy btw?) Naprawdę pozycja w tabeli rewelacja patrząc na głębie naszego składu. Pierwsza połowa wyglądała ok, a to z racji naszego pressingu, który po gwizdku na przerwę oceniłem wcześniej - hm, nie wiem jak będzie z siłami w drugiej połowie, bo było tego dużo. Niestety , spełniły się moje obawy , bo wyszło , że się kompletnie wypstrykaliśmy. Tutaj dołączam do paru wpisów powyżej, po co taka taktyka? Gramy z mocniejszym rywalem, zagrajmy bardziej cofnięci i cały mecz, a nie połowę. Według mnie totalne nieporozumienie. Nie uważam ze był jakiś dramat, czy brak zaangażowania, po prostu bezsilność i obnażenie wszystkich słabości. W pierwszej miałem po swoje stronie kocura, Joel'a, ten to 9 żyć miał, bo umierał przy każdym kontakcie, zastanawiałem się co to za pizdeczka symulant, potem doczytałem, że Portugal, wszystko jasne. Nic, jedziemy dalej.
    • leszeczek, Jake Blues oraz hank lubią to.
    • maczcz

1.1K
      1.9K
    • 20.10.2024 o 08:57
      Post #1647672 20.10.2024 08:57
    • Edytowany
    Pojedynki Gurgul - Rózga top Pierwsza połowa dobra Druga słabiutka Doping...[s]dla Cracovii[/s] na rauszu. Oprawa meczowa - klasa Edit Przemarsz - mogliśmy zalać centrum biało czerwoną falą, ale Cracovia siedziała w barach, organizacyjnie słabizna pielgrzymki mają więcej składu.
    • pablo74

3.6K
      6.3K
    • 20.10.2024 o 10:40
      Post #1647687 20.10.2024 10:40
    O kontuzjach Glika i Rakoczego będzie wiadomo więcej po badaniach, których wyniki będą znane przyszłym tygodniu - powiedział trener Dawid Kroczek na konferencji po meczu
    • RZ1975 oraz hank lubią to.
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 20.10.2024 o 10:51
      Post #1647688 20.10.2024 10:51
    • Edytowany
    Mnie samego doping dla Lecha wciągnął, aż się chciało wykrzyczeć "Jeszcze jeden!" A na poważnie jest gdzieś sektor emerycki? Ja już stary się robię, nie chce mi się skakać , wstawać , podnosić ręce itp. no w pewnym wieku zapotrzebowanie na święty spokój wzrasta ( [s]Kwinto[/s] edycja: okazało się że Duńczyk). Chyba po 40 latach mogę? Brzydzę się wysiłkiem fizycznym.
    • termi1995, leszeczek, pasiasty68 oraz 4 innych osób lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • 20.10.2024 o 11:04
      Post #1647692 20.10.2024 11:04
    • Edytowany
    Niestety Gurgul go nakrył czapką
    • Andrzej.ksc lubi to.
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 20.10.2024 o 11:04
      Post #1647693 20.10.2024 11:04
    O świętym spokoju mówił Duńczyk.😉 No cóż, Lech zrobił to, czego wcześniej nie robili inni rywale, czyli zabetonował środek i nie zostawił nam miejsca na szarże. Reszta to różnica w piłkarskiej jakości plus brak farta, który do tej pory towarzyszył nam w większości spotkań. Jak czytam, że stać nas na top8, to mnie zbiera na pawia, przecież do tej pory byliśmy prawie zawsze w top14. Trzeba walczyć dalej i ciułać punkty na słabeuszach i średniakach.
    • CracoviaAW, hank oraz Bambusfeld lubią to.
    • termi1995

865
      1.7K
    • 20.10.2024 o 11:05
      Post #1647694 20.10.2024 11:05
    [quote]#post1647688 Ja już stary się robię, nie chce mi się skakać , wstawać , podnosić ręce itp. no w pewnym wieku zapotrzebowanie na święty spokój wzrasta ( Kwinto). Chyba po 40 latach mogę? Brzydzę się wysiłkiem fizycznym.[/quote] Zaleca się by jednak aktywność fizyczną zachowywać pomimo wieku. Najgorzej jak człowiek sobie siądzie...
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 20.10.2024 o 11:10
      Post #1647696 20.10.2024 11:10
    • Edytowany
    @Kajak#3674 Zapraszam na A3 Ja jakoś nie odniosłem wrażenie, że doping był jakoś wyjątkowo na Lecha. Raczej typowo zgodowy. TYLKO PASY - TYLKO KOLEJORZ . To dominowało. Szły najpiękniejsze barwy i Dziś z podniesioną głową. Rozumiem frustrację po porażce i po tym jak grali nasi, ale bez przesady.
    • Dj_Robak, Kajak, koziołek oraz 3 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie