@wojtiPASY#8055
A ja to widzę tak. W pierwszych meczach graliśmy hujowo. Z Piastem, Rakowem. Z Rakowem grając piach ugraliśmy 3 punkty. Teraz grając z Radomiakiem zagraliśmy dużo lepiej i przegraliśmy. Niestety nie mamy składu na mistrza Polski i takie mecze będą nam się zdarzać.
-
-
Radomiak vs Cracovia, sobota, 31 sierpnia, 20:15
- Edytowany
@gusto#20710 Mecz zmienia się po[s] godzinie[/s] półtora godziny od zakończenia. Czyli za jakieś 5 minut zmieni się.
Może przyda się ten zimny prysznic... Po kilku dobrych meczach i ostatnim meczu z Górnikiem Zabrze za dużo było bujania w chmurach... Chociaż to nie ma wielkiego znaczenia, to nie rozumiem dlaczego piłkarze nie zagrali w tradycyjnych pasiastych koszulkach? Chyba do walizek zostały załadowane stroje wyjazdowe czarne i te błękitne bez zastanowienia...
Lajkonik odpiął temat globalnie.
[quote]#post1640063 Nie wiem co niektórzy mają do sędziego, dla mnie co najmniej poprawne zawody[/quote]
Niestety, nie. Zauważyłem trzy naprawdę istotne błędy, żaden na szczęście nie skutkował golem.
Pierwsza połowa - jeden z Radomiaka wyraźnie trzyma Hasicia za koszulkę, sędzia blisko, ten trzyma umiejętnie, sędzia nie widzi, odbiera piłkę, idzie z groźną kontrą - Hasic się przewraca, trzyma za twarz (nie dostał w twarz, był odepchnięty, ale przegrał piłkę przez trzymanie za koszulkę, sędzia puszcza gre.
Druga sytuacja - dla mnie największy błąd. Rózga idzie z kontrą, na połowie boiska, po starciu przewraca się, leży, po tym nastąpiła zmiana. Na powtórce wyraźnie widać - dostał stempel w palce u nogi. Sędzia nie odgwizdał faulu. Po chwili przerwał grę, bo Rózga leżał, ale piłkę dał tamtym.
Kilkanaście minut później - przy lewym skrzydle, był wyraźny stempel na Rakoczym, nie było gwizdka.
Żeby było jasne - nie uważam że tendencyjnie, po prostu nie zauważył.
[quote]#post1640091 @wojtiPASY#8055
A ja to widzę tak. W pierwszych meczach graliśmy hujowo. Z Piastem, Rakowem. Z Rakowem grając piach ugraliśmy 3 punkty. Teraz grając z Radomiakiem zagraliśmy dużo lepiej i przegraliśmy. Niestety nie mamy składu na mistrza Polski i takie mecze będą nam się zdarzać. [/quote]
Nie tylko będą się zdarza ale beda norma, niestety coś tam z kontry ugramy z faworytami, coś tam przegramy ze słabeuszami, tak to będzie u nas wyglądać, nie mamy potencjału na boisku ani na ławce (trener) na coś więcej ale też nie mamy potencjału aby spaść, jak dla mnie jesteśmy średniakiem kadrowo, biurowo (resztę ekipy nie tylko piłkarzy [trener i jego ekipa, prezes i reszte ekipy wraz z Panią Marzena]) jak dla mnie miejscie 6-12, inne miejsca to będą animalia które obiegają od "aktualnego potencjału klubu" na każdej płaszczyźnie :D
Ale 3 tygodnie radochy było ? Było. I tego będę się trzymać :)
A poważnie mówiąc mam nadzieję, że wyciąganie wniosków przez trenera Kroczka nie potrwa długo. Stabilizacja składu i formy z poprzednich spotkań pilnie oczekiwana. Ta drużyna potrafi grać lepiej skoro widzieliśmy jak to było z Koroną, Jagą, czy Górnikiem. Tracimy zbyt wiele bramek, dzisiaj rywal miał jeszcze kilka dobrych sytuacji. Dotychczas kompensowaliśmy te straty skutecznością w ataku i to uspokajało. Dzisiaj było z tym mizernie, choć sytuacje do oddania celnego strzału były. No i Rakoczy... Ten mecz mu nie pomógł, ani on nie pomógł Cracovii. Ładnie znalazł się w świetnej sytuacji, ale pamiętany będzie w jaki sposób ją zakończył.
To nie był zły występ Cracovii. No ale marzenia zostały rozbudzone i takie porażki brutalnie wprowadzają nas w dolne rejony sinusoidy nastrojów.
- Edytowany
[quote]#post1640109 [quote]#post1640091 @wojtiPASY#8055
A ja to widzę tak. W pierwszych meczach graliśmy hujowo. Z Piastem, Rakowem. Z Rakowem grając piach ugraliśmy 3 punkty. Teraz grając z Radomiakiem zagraliśmy dużo lepiej i przegraliśmy. Niestety nie mamy składu na mistrza Polski i takie mecze będą nam się zdarzać. [/quote]
Nie tylko będą się zdarza ale beda norma, niestety coś tam z kontry ugramy z faworytami, coś tam przegramy ze słabeuszami, tak to będzie u nas wyglądać, nie mamy potencjału na boisku ani na ławce (trener) na coś więcej ale też nie mamy potencjału aby spaść, jak dla mnie jesteśmy średniakiem kadrowo, biurowo (resztę ekipy nie tylko piłkarzy [trener i jego ekipa, prezes i reszte ekipy wraz z Panią Marzena]) jak dla mnie miejscie 6-12, inne miejsca to będą animalia które obiegają od "aktualnego potencjału klubu" na każdej płaszczyźnie :D[/quote]
Przecież takie wyniki i gra to jest wstęp do Zielińskiego sprzed roku. Dlaczego normą ma być to, że ze słabszymi zespołami będziemy grać słabiej niż z lepszymi. Przecież to jest jakaś abstrakcja. Nie mamy potencjału na ławce ? To wymień mi te lepsze zespoły od nas jeśli chodzi o potencjał zespolu w tym momencie. Pomijam drużyny, które walczą co roku o mistrza - Legia, Lech, Pogoń, Raków i do tego grona dołączyła Jagiellonia ( choć ta pogoń to nad wyraz). Jednym problemem jest na ten moment Trener Kroczek, który jest po prostu niedoświadczony i trzyma się jakichś utartych schematów i wiedzy taktycznej, którą zdobył na kursach. Piłka nożna to nie tylko wiedza ale i praktyka.
[quote]#post1640036 (...)
Może Glik zaczął rozmowy o premii za majstra?[/quote]
Jak kibice już widzieli MP to ja bym też się upomniał :)
[quote]#post1640004 Jak nie trafisz z metra na pustą to liczy się strzał niecelny i 1 oczekiwany gol.
Jak wybijesz byle dalej a bramkarz się poślizgnie i piłka przypadkowo wpadnie do siatki to liczy się gol, strzał celny i 0.01 oczekiwanego gola.[/quote]
Nie do końca - algorytm wylicza ile bramek wpadało z takich sytuacji i na tej podstawie wylicza xG - oczywiście wskazana przez Ciebie jest pewnie blisko 1 ale pewnie nie dokładnie 1 - aczkolwiek to zależy z jakiej bazy to wyliczają a tego w sumie nie wiem :)
Stąd czasami xG 1 a bramek 4 :) Wpadało coś co dość często nie wpada.
- Edytowany
Kallmanowi trzeba zrobić komin byle przedłużył kontrakt.
Zastanawia mnie jedna rzecz, Sokołowski traci piłkę przy golu na 2:0, Buuren zapierdala na pełnym gazie do własnego pola karnego, a on truchta. Mam wrażenie, że on gra na takie alibi, że głowa mała. Byle dalej od akcji.
- Edytowany
Podsumowując wnioski z meczu:
1. Ravas - kompletnie nie przekonuje mnie do opinii, że to nasz czołowy bramkarz
2. Glik - daj se chłopie siana. Twój czas minął
3 Sokołowski = pozorant jakich mało. W najlepszym przypadku ława.
4 Hasić to nie jest środkowy ofensywny pomocnik
5. Nie zmienia się składu zwycięskiej drużyny
6 Atak, Kallman i van Buren - BRAWO, tych gości zatrzymać za wszelką cenę !!!
7., Rózgi i tak nie zatrzymamy,m zatem kontrakt do 2028.
Co ostatnio dzieje sue z Kakabadze? , przecież on gra coraz gorzej...
[quote]#post1640136 Podsumowując wnioski z meczu:
1. Ravas - kompletnie nie przekonuje mnie do opinii, że to nasz czołowy bramkarz
2. Glik - daj se chłopie siana. Twój czas minął
3 Sokołowski = pozorant jakich mało. W najlepszym przypadku ława.
4 Hasić to nie jest środkowy ofensywny pomocnik
[b]5. Nie zmienia się składu zwycięskiej drużyny[/b]
6 Atak, Kallman i van Buren - BRAWO, tych gości zatrzymać za wszelką cenę !!!
7., Rózgi i tak nie zatrzymamy,m zatem kontrakt do 2028.[/quote]
Tylko ta zwycięska to jest ta która zaczęła mecz z Górnikiem i przegrywała czy ta juz po zmianach w drugiej połowie która wyciągnęła na 3-2? 🤔
[quote]#post1640102 [quote]#post1640063 Nie wiem co niektórzy mają do sędziego, dla mnie co najmniej poprawne zawody[/quote]
Niestety, nie. Zauważyłem trzy naprawdę istotne błędy, żaden na szczęście nie skutkował golem.
Ale poskutkowały prawdopodobnie kontuzją Bultiego.Cham udawał,że nie widzi jak polują na niego cały mecz.
Aż mnie rusza po wczorajszym meczu, wróciła stara Cracovia zagrali dobrze ale przegrali...gdzieś to.przerabialismy. To co grał wczoraj Sokołowski truchtając i zero walki . Nie dziwię się że Legia nam go oddała. Nie było tej zaciętości, walki. W ekstraklasie w każdym meczu trzeba dać z wątroby i zapierrrdalac i doputy ,dopóki grajki typu Sokołowski nie zrozumieją będą dymać nas kibiców i Cracovię.
@TOM76#4042 Moim zdaniem bardziej do tego gola na 1:2 był podobny.
@Saunk#5634 Była jeszcze jedną sytuacja, około 85 minuty, w górnej walce o piłkę Kallman dostał brutalnie łokciem od Rossiego. Oczywiście bez reakcji.
Trzy mecze na wyjeździe graliśmy w czarnym komplecie strojów i odnieśliśmy trzy zwycięstwa. Może, zamiast błękitnych, warto było pozostać wczoraj przy tym komplecie.
Też, jak wielu z Was, nie mam jakoś przrkonania do Ravasa, w zasadzie poza meczem w Częstochowie, gdzie miał jedną czy dwie interwencję, łapie tylko to co musi (leci w niego). Ale uważam, że skoro kardynalnego błędu nie popełnił, to Kroczek raczej nie będzie skłonny by wystawić Sebastiana.
Gole straciliśmy na własne życzenie, karygodny brak reakcji obrony przy golu na 0:1 i I prosta strata Sokołowskiego połączona z jego brakiem.reakcji na swój błąd przy kontrze na 0:2.
Niewybaczalna spartolona sytuacja przez Rakoczego, to było tuż przed sektorem, na którym siedziałem, do momentu strzału zrobił wszystko idealnie.
Szkoda punktu, bo był on definitywnie w zasięgu, ale teraz sztab musi wyciagnąć wnioski i trzeba się skupić na Szczecinie.
Frajersko stracone punkty. Jak z tak słabiutkim rywalem można stracić choć JEDEN pkt.?
Szkoda, wiadomo że nie wszystko wygramy, ale jezeli chcemy w tej ekstraklasie grać o coś musiny takie mecze wygrywać.
Wsii było za nami przed meczem, no szkoda.
[quote]#post1640138 Co ostatnio dzieje sue z Kakabadze? , przecież on gra coraz gorzej...[/quote]
Brak okresu przygotowawczego z druzyna .. geal na jakimś euro zamiast szykować formę na sezon... ..
Pewnie zmeczenie... gosc miał 10 dni wolnego po sezonie..
- Edytowany
Ja myślę że nie ma co przesadzać ani w jedną (mistrzostwo), ani w druga stronę (spadek). Obiektywnie mamy drużynę na miejsca 13-6 i dokładając realia polskiej ligi każde z tych miejsc na koniec będzie tym na co "zasługujemy" patrząc na skład. Ważne żeby ciułać te punkty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)