[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/1000030415-jpg-99903338.jpg[/img]
-
-
Cracovia vs Gornik Zabrze, sobota 24 sierpnia, 17:30
- Edytowany
Ravas - 4
Jugas - 5
Hoskonen - 4
Hasic (46') - 9
Ghita - 6
Kakabadze - 3
Atanasov - 6
Sokolowski (66') - 6
Al-Ammari - 4
Maigaard (65') - 5
Olafsson - 5
Biedrzycki (65') - 6
Rozga - 9
van Buren - 7 (najtrudniejszy do oceny, duza zasluga przy obydwu czerwonych kartkach, dwie przebojowe akcje ze skrzydla w pierwszej połowie ale chyba pierwszy gol minimalnie na jego konto)
Kallman - 9
Co się stało z wątkami z ocenami piłkarzy?
[quote]#post1638653 @staban#4107 Nie dał, bo faul był przed polem karnym. Widziałem gorszych z gwizdkiem.[/quote]
Mówisz o tej sytuacji z czerwoną ?
Bo ja mówię o tej co Rózga jak Kallman wyprzedził obrońcę wszedł w pole karne wypuścił piłkę i został trafiony w nogi …
- Edytowany
Bravo Cracovia. Szkoda że nie było 5:2
Jedna bramka więcej wystarczy. Cracovia Pany!
[quote]#post1638635 Dlaczego sędzia nie odgwizdał wolnego dla nas za zagranie rękoma poza polem karnym bramkarza Górnika w 89 min.? O co chodziło?[/quote]
Chyba uznał, że nie było ręki
@staban#4107
O tej samej. Zobaczysz na spokojnie. Przed polem karnym był faul.
Wcześniej koło 50 minuty powinien być karny dla nas jak zawodnik Górnika pchnąl rózge po tym jak go wyprzedził
Krótka recenzja po powerocie do domu. Kto nie był niech żałuje. Idę na TV bo włas ie na C+4 leci powtórka. Jest 72 minuta i Hasic strzela brameczkę :)
Na flashscore najwyższą ocenę mają Rózga i Hasic - 7,7 potem Kalman 7,4
[quote]#post1638635 Dlaczego sędzia nie odgwizdał wolnego dla nas za zagranie rękoma poza polem karnym bramkarza Górnika w 89 min.? O co chodziło?[/quote]
Ponieważ sędzia oblał egzamin sędziowski i zarządzał tą sytuacją w możliwie najgorszy sposób
a) brak sygnalizacji przywileju podczas gry
b) brak zółtej kartki (a protokół VAR nie może nakazać pokazania jej post factum, jedynie było sprawdzane czy to zagranie ręką kwalifikuje się na bezpośrednią czerwoną, ekspertem sędziowskim nie jestem, ale moim zdaniem tak tylko varovcy stchórzyli i nie chcieli dać trzeciej czerwonej i trochę postawić głównego arbitra w złym świetle)
na plus że oddał nam po tej akcji, po pierwsze według zaleceń dla sędziów z ostatnich dwóch sezonów powinno tu być dodane 7-8 minut, a po drugie mimo dodania 5 minut i zakończenia VAR checku w 90:45, zagwizdał o 45 sekund za wcześnie :)
O pierwszej połowie trudno coś dobrego napisać.... W drugiej połowie bardzo dobra gra naszych mimo, że Górnik ułatwił zadanie poprzez faul, który ewidentnie kwalifikował się na czerwoną kartkę... Gdyby nie faulował, to trudno powiedzieć, co by było... Dwie bramki dla Górnika zdobyte z przypadku.... Póki co, gra wygląda bardzo obiecująco...
Ale to było meczycho. Mamy lidera Pany !!!!
Ale jestem zachrypnięty.
Pochwalić należy też trenera , uznał swój błąd w wyjściowym ustawieniu zespołu , pierwsza korekta zaraz po przerwie i zmiana ustawienia na bardziej ofensywne , następnie zmiana obydwu pomocników na mimo wszystko lepszych . Do tego doskonale zmotywowanie zawodników , na drugą połowę wyszedł inny zespół .
Ja bym tylko dopowiedział, że w pierwszej połowie nie zagraliśmy bardzo źle, ale jednak Górnik był trochę lepszy. Druga połowa to nasza całkowita dominacja!
Udany występ może doczekam się podium, Ci nowi dali czadu, dla mnie najlepsi to van Buren, Basic i moja pociecha Rózga. Tak walczymy z Radomiakiem, wreszcie inni będą się nas bać, a to sprzyja okazjom. Dobranoc !
Brawo za 3 punkty i Lidera - ważne fart jest przy Cracovii
W Radomiu Ravas "Ława" nie daje "wartości dodanej" tak jak to robił Madejski.
- Edytowany
@dangorka#5589 wrócił po 4 latach na forum!!!
Ravas w tym meczu niczego nie wybronił. Pierwszą bramkę zawalił. Chyba pora by sprawdzić czy inni nie dają więcej lub przynajmniej tyle samo.
[quote]#post1638690 @dangorka#5589 wrócił po 4 latach na forum!!![/quote]
@konserwa#515 na ambasadora akcji #Ściągaj(ZPowrotem)NaPasy 😉
[quote]#post1638699 [quote]#post1638690 @dangorka#5589 wrócił po 4 latach na forum!!![/quote]
@konserwa#515 na ambasadora akcji #Ściągaj(ZPowrotem)NaPasy 😉 [/quote]
He, he, to teraz kolejna akcja ŚciągnijZPowrotemNa Forum... wszystkich, łącznie z Potterem
..kkurcze a miałem już tu nie pisać 😀
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)