Henrich nie umie po pierwsze grać na przedpolu po drugie wznawiać grę po trzecie podejmować decyzję WON NA ŁAWKĘ !!!!
-
-
⚪️🔴 Henrich Ravas nowym zawodnikiem Cracovii!
W skrócie - brak pewności, brak decyzyjności, brak refleksu, brak gry na przedpolu, brak zgrania i współpracy z obrońcami . Wystarczy ?
Nie wypowiadam się zwykle w sposób apodyktyczny, kto ma grać, a kto nie. Teraz jednak napiszę: z takim bramkarzem nie ma przyszłości. Może się nazywać Ravas, albo inaczej. Tak żaden bramkarz nie może grać.
Mowilem juz przed tym meczem że go nie powinno byc w skaldzie , do zimy odstawic niech sie zresetuje w zimie powalczy o skald moze zlapie forme jaka prezentoewal w widzewie , poki co postawienie na niego a nie na Madejskiego było olbrzymim błędem
tak słabego bramkarza dawno nie mieliśmy ...
kolejny mecz praktycznie wszystko co leci w światło bramki to wpada ...
- Edytowany
Widzę, że powoli wszyscy prezentują zdanie, które już tu wyraziłem i które powtórz, po raz któryś tam [b]"GRAMY BEZ BRAMKARZA"[/b]
Ja PRDL, przy Cabaju miałem stany przed zawałowe ale wiedziałem że i tak nam wybrania mecze, potem spoko bramkarze, Madejski dziecko szczęścia, ale ten - weź go Pan z bramki bo szkoda miejsca, Burek przynajmniej minuty da młodzieżowca a efekt podobny, o ile nie lepszy.
https://konservat.blogspot.com/
Najwyższy czas usiąść na ławce. Dzisiejszy mecz to kryminał
Broniłem cie cieciu kurwa po pierwszych meczach, ale muszę oddać i przyznać że jesteś po prostu słaby.
Jeden dobry mecz z Rakowem na 15 to za mało. Bramkarz musi coś extra dać żeby drużyna mogła walczyć o pudło. Nie dajesz nic. Ławka!
Mam wrażenie, że on jest po prostu obsrany w tej bramce, a po tym co z nim zrobił Mak przy drugiej bramce, powinien zapaść się pod ziemie ze wstydu.
Aż tak ? Muszę powtórkę obejrzeć..tylko nie wiem czy mi się chcę przegrany mecz ogladać
[quote]#post1651083 Aż tak ? Muszę powtórkę obejrzeć..tylko nie wiem czy mi się chcę przegrany mecz ogladać[/quote]
Wybrał sobie prawy róg jak przy rzucie karnym 🤣🤣
- Edytowany
Palczewski z Cabajem tego nie widzą?!
W 3 lidze są lepsi bramkarze
Edit:
Był Hrosso ,można go było na sezon zostawić.
Żeby była też jasność tu nie chodzi o to by zagonić Ravasa jak kiedyś Wojtka Ankowskiego po nietrafionym karnym. Niechże na Boga tych dwóch specjalistów od bramkarzy zacznie wyciągać jakieś wnioski. Od początku sezonu Ravas prezentuje się fatalnie. Taki Hroso przy nim to
był o dwie klasy lepszy...
r
Palicie Heńka na stosie - ok, niech na Łazienkowskiej zagra Madejski.
Oby skuteczniej niż dzisiaj Ravas.
Ale z tak grającymi obrońcami nie uratowałby nas ani Alisson ani Ter Stegen ani Młynarczyk czy Dudek w latach świetności.
Heniek dostaje bramki z 5-6 metra, sam na sam, a obrońcy stoją na kuśki na weselu.
Czterech dzisiaj się rzuciło blokować dobitkę po wolnym . I co ? Nic.
Popatrzcie z jakimi jajami grali dzisiaj obrońcy Gieksy - niezależnie od chamstwa czy teatru - tam nie było straconych piłek czy strzałów nie do zablokowania.
A my kartki łapiemy za głupotę, a nie za przerywanie kontr (na 2-1 i na 3-1). WTF?
Tak czy siak - niezależnie od tego kto między słupkami - ogień !!!!
Tak, wyraźnie widać jakim kolosalnym błędem była rezygnacja z Hrosso...
Tak, Ravas to jest przyzwoity człowiek i niech nikt go nie gnoi.
Natomiast inna rzecz= bramka Cracovii jest obsadzona przez patałacha, ciecia, żenującego gnojka, resztę dopiszcie sami, ale wiem że i tak to nie będzie pasowało do Odrodzonej Cracovii.
Dodatkowo, oprócz tego co napisał @konserwa#515, w tym człowieku nie ma ikry, on zawsze, nawet przy niekorzystnym wyniku niespiesznie rozpoczyna grę. Nie raz, nie dwa prosiło się o jakiś szybki wyrzut ręką, o podbiegnięcie z piłką kilku metrów by szybko rozpocząć atak. U niego tego nie ma za grosz.
Ten pajac Kudła był 2-3x lepszy niestety od Ravasa.
Od Ravasa niestety ciężko jest być gorszym. Chyba tylko bramkarz w siatkówce ma szanse.
[quote]#post1651099 Palicie Heńka na stosie - ok, niech na Łazienkowskiej zagra Madejski.
Oby skuteczniej niż dzisiaj Ravas.
Ale z tak grającymi obrońcami nie uratowałby nas ani Alisson ani Ter Stegen ani Młynarczyk czy Dudek w latach świetności.
Heniek dostaje bramki z 5-6 metra, sam na sam, a obrońcy stoją na kuśki na weselu.
Czterech dzisiaj się rzuciło blokować dobitkę po wolnym . I co ? Nic.
Popatrzcie z jakimi jajami grali dzisiaj obrońcy Gieksy - niezależnie od chamstwa czy teatru - tam nie było straconych piłek czy strzałów nie do zablokowania.
A my kartki łapiemy za głupotę, a nie za przerywanie kontr (na 2-1 i na 3-1). WTF?
Tak czy siak - niezależnie od tego kto między słupkami - ogień !!!![/quote]
Jeżeli dostaje bramki z 5-6 metra to oznacza, że nie potrafi grać na przedpolu...
- Edytowany
[quote]#post1651110 Ten pajac Kudła był 2-3x lepszy niestety od Ravasa. [/quote]
Obejrzyj sobie lepiej skrót z dzisiejszego meczu i odpowiedz sobie na pytanie.
Którą z bramek strzeloną przez Pasy wyłapałby Ravas?
Którą bramkę strzeloną przez Gieksę wyłapałby Kudła.
Tylko tyle.
[b]Edycja z 09.11.2024 o godz. 19:46 (scalono posty)[/b]
@Jarek44#12260
Jeśli 6 metrów przed nim jest niepilnowany zawodnik z piłką, to nie oznacza, że bramkarz nie potrafi grać na przedpolu tylko że obrona to k.... dramat.
[quote]#post1651016 Zgadzam się, że na przedpolu to on nie istnieje[/quote]
On nie istnieje w żadnym elemencie! Jak w kolejnym meczu zobaczę tego pajaca na boisku, to kredyt zaufania jaki ma u mnie trener się wyczerpie. Ravas, to obecnie ręcznik w bramce. Madejski to szansa na wartość dodaną, Burek - na minuty młodzieżowca. Ravas nie wnosi nic. Broni tylko to co leci w niego.
- Edytowany
[quote]#post1651120 [quote]#post1651110 Ten pajac Kudła był 2-3x lepszy niestety od Ravasa. [/quote]
Sam jesteś p-c skoro obrażasz piłkarzy Pasów.
Tylko tyle.
@Jarek44#12260
Jeśli 6 metrów przed nim jest niepilnowany zawodnik z piłką, to nie oznacza, że bramkarz nie potrafi grać na przedpolu tylko że obrona to k.... dramat.[/quote]
Obstawiam, że 2 do wybronienia spokojnie. A co wyplutych piłek czy niesięgniętych bo spóźniona reakcja to mi się liczyć nie chce.
Jest słabiutki.
Może był by lepiej oceniany, jak by nasi obrońcy robili mniej prezentów przeciwnikowi.
Ale dalej uważam, że powinien odpocząć bo gorzej nie będzie.
[quote]#post1651121 [quote]#post1651016 Zgadzam się, że na przedpolu to on nie istnieje[/quote]
On nie istnieje w żadnym elemencie! Jak w kolejnym meczu zobaczę tego pajaca na boisku, to kredyt zaufania jaki ma u mnie trener się wyczerpie. Ravas, to obecnie ręcznik w bramce. Madejski to szansa na wartość dodaną, Burek - na minuty młodzieżowca. Ravas nie wnosi nic. Broni tylko to co leci w niego.[/quote]
A i to bardzo często na raty bo mu się wypluwa.
@BartAcid#633 - zdecydowanie się zgadzam co do odpoczynku. Ale jechanie po nim, przy takich akcjach jak odwalają nasi obrońcy to trochę zbyt grubo w mojej ocenie.
Czy Ty widzisz jego zachowania ?
Juniorzy takich błędów nie popełniają
Jak ma wyjść do piłki to stoi
Jak ma stać to wychodzi
W ostatnim meczu wbił sobie sam bramkę, dzisiaj pies wislacki go ośmieszył.
Każde podanie do niego podnosi mi tętno, wykopy? Balony w bliżej nieokreślone miejsca
Nieumiejętność szybkiego wznowienia
Szybko się tam poznali w Stanach na nim.
Madejski albo młody na bramkę
Słowak pierwszy raz od dwóch lat nie został powołany na zgrupowanie reprezentacji i przerwę na mecze kadr narodowych spędzi z drużyną w Krakowie.
https://sport.lovekrakow.pl/aktualnosci/rozkojarzona-cracovia-czy-to-czas-na-zmiane-w-bramce_59008.html
Ravas nie jest moim ideałem lecz ..........
Dziś
1 bramka dobitka po strzale z wolnego był zasłonisty mocny strzał z 17 metra.
2 bramka sam na sam ,mógł obronić nie musiał prawda nie pomógł ale nie zawalił
3 bramka strzał życia gol od poprzeczki bez szans na obronę
4 bramka bomba z 7 metrów !!!!!
To za co on BYŁ sukcesywnie i stale powoływany do reprezentacji stanowi dla mnie nieodgadnioną zagadkę
[quote]#post1651143 Ravas nie jest moim ideałem lecz ..........
Dziś
[/quote]
Jak Madejski dostanie 4 takie w Warszawie to okaże się że obrońcy są do doopy - uroki naszego forum ;)
ps. Zmiana się przyda, choćby po to bo sprawdzić czym dysponujemy
A nie rozumiecie, że bramkarz też odpowiada za ustawianie obrony drąc mordę i podpowiadając? On widzi najwięcej i może sobie sam zapewnić więcej spokoju gdy pomoże obrońcom.
Ravas stoi jak zbity pies.
- Edytowany
[quote]#post1651145 [quote]#post1651143 Ravas nie jest moim ideałem lecz ..........
Dziś
[/quote]
Jak Madejski dostanie 4 takie w Warszawie to okaże się że obrońcy są do doopy - uroki naszego forum ;)
ps. Zmiana się przyda, choćby po to bo sprawdzić czym dysponujemy
[/quote]
Oglądamy mecze na żywo ja jeszcze z powtórkę obszerną jadę w domu, obrona to nie monolit jak nas atakują panika panika panika ......przydałby się prawdziwy pomocnik defensywny jeszcze takiego jak szuka reprezentacji Polski 👍😆
[quote]#post1651141 Słowak pierwszy raz od dwóch lat nie został powołany na zgrupowanie reprezentacji i przerwę na mecze kadr narodowych spędzi z drużyną w Krakowie.
https://sport.lovekrakow.pl/aktualnosci/rozkojarzona-cracovia-czy-to-czas-na-zmiane-w-bramce_59008.html[/quote]
Szok, niedowierzanie.
1 bramka rykoszet po mocnym strzale. Zgoda, raczej mało kto by to wybronił. Trzeba mieć refleks w decyzjach.
2 bramką pomijając na przyczynę akcji to się zachował jak dupa zbyt wcześnie i nieporadnie się kładąc. I tak jakoś bez przekonania.
3 pełna zgoda. Strzał sztos nie do wyjęcia. Chyba tylko Wakashimazu by to wyjął z przewrotki.
4 już nie wiem czy to w tej akcji było bo powtórki za krótkie ale nie sięgnął piłki bo się zawahał. Przy samym strzale małe szanse do obrony.
Ilość zawachań, przelotów i wypluć pomińmy bo się okaże że double int będzie potrzebny.
Gdańsk jak piszą też taki super nie był więc powinien usiąść. Za dużo tego od początku sezonu.
- Edytowany
Zwróciłem uwagę jak w którejś akcji w końcówce, nie wiem czy w tej, z której w końcu padła bramka, piłka po odbiciu leciała po linii końcowej. Ravas mógł do niej dobiec i ją złapać, ale stał jak cipa, gieksiak dopadł do piłki i znów nas cisnęli. Aż muszę sprawdzić w powtórce meczu czy z tego w konsekwencji nie wzięła się czwarta bramka Katowic.
Edit. To nie była akcją bramkowa, ale niewiele to zmienia. Ta cipa powinna usiąść na ławce, albo pobronić w rezerwach.
"forma idzie w górę" to opinia nie których kolegów
dla mnie "Wypier...aj" nic dobrego z Ciebie nie będzie.
- Edytowany
[quote]#post1651155 "forma idzie w górę" to opinia nie których kolegów
dla mnie "Wypier...aj" nic dobrego z Ciebie nie będzie.[/quote]
Co pisałeś ubiegłym sezonie o zawodniku o nazwisku Mikkel Maigaard? Dla kolegi pytam ;)
[b]Edycja z 09.11.2024 o godz. 20:55 (scalono posty)[/b]
@BartAcid#633 to prawda - ławka tak, palenie na stosie za kolegów paralityków - nie.
Nikt nie broni Ravasa ,bo wiadomo każdy widzi gra nogami dramat refleks dramat itp ale w tym meczu przy bramkach....
Słaby bramkarz, bez gry na przedpolu i tyle w temacie.
W ekstraklasie utrzymał nas w poprzednim sezonie Hrosso (jego wspaniałe interwencje m.in. z Lechem w Poznaniu 0-0 czy Rakowem u siebie 2-0).
Ravas "na papierze" wyglądał dobrze, ale pozbywać się Hrosso, który o całe niebo grał lepiej na przedpolu to była zupełna nieodpowiedzialność. Hrosso mimo wieku mógł jeszcze spokojnie rok pobronić albo pełnić rolę rezerwowego i w razie potrzeby wskoczyć do składu.
- Edytowany
[quote]#post1651120 [quote]#post1651110 Ten pajac Kudła był 2-3x lepszy niestety od Ravasa. [/quote]
Sam jesteś p-c skoro obrażasz piłkarzy Pasów.
Tylko tyle.
@Jarek44#12260
Jeśli 6 metrów przed nim jest niepilnowany zawodnik z piłką, to nie oznacza, że bramkarz nie potrafi grać na przedpolu tylko że obrona to k.... dramat.[/quote]
Póki co to ty mnie obraziłeś nazywając pajacem. Obserwowałem grę Ravasa i Kudły. Tamten drugi grał na czas, ale kiedy trzeba było to latał na przedpolu i wyłapywał piłki. Ravas był przyspawany do linii.
A pajacem ze względu na grę na czas nazwałem Kudłę, a nie Ravasa!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)