Tak czy siak Cracovie sprzedano zbyt pochopnie bez większej wiedzy na temat obecnego właściciela.
-
-
Elżbieta Filipiak - cyklicznie tymczasowa prezes KS Cracovia
Zdumiewa mnie ilość przedstawianych tu spekulacji przy bardzo niskim poziomie dostępnej nam wiedzy...
[quote]#post1712910 Zdumiewa mnie ilość przedstawianych tu spekulacji przy bardzo niskim poziomie dostępnej nam wiedzy...[/quote]
Jakby co drugi z forum siedział przy stole negocjacyjnym 😀.
W piłce, za ery ponad 20-letniej Comarchu - mamy PP i Super Puchar.
Płatek nie ma jeszcze jednego pełnego sezonu. Poczekajmy z oceną.
[quote]#post1712844 A psełdo inwestor Płatek co zrobi z CK dla dobra Cracovii ?[/quote]
Czy ja dobrze pamiętam, że Ty byłeś tym spamerem od Red Bulla we wszystkich wątkach? ;)
Jak tak, to ja na Twoim miejscu już bym sobie dał siana xD
Niestety Colak bardzo zaszkodził Cracovii swoją nieodpowiedzialną wypowiedzią. Nawet gdyby miał rację (a i to jest bardzo wątpliwe czy miał dobre intencje) to w ten sposób spraw nie załatwia się i nie wywołuje wojny. Po czymś takim będziemy mieć ogromny kłopot ze znalezieniem sponsorów, nie mówiąc już o przedłużeniu obecnej umowy sponsorskiej.
Teraz pytanie: czy działał z własnej inicjatywy czy na polecenie Platka?
Gdyby ta pierwsza ewentualność to Platek tę żenującą sprawę mógłby jakoś próbować załagodzić i odkręcić, gorzej jeśli o tym wiedział i sam to nakazał zainicjować. Wtedy by było dużo trudniej, choć jeśliby miał odrobinę dobrych intencji wobec Cracovii to też powinien się starać to zrobić. Pytanie jednak czy mu na Cracovii zależy?
[quote]#post1712865
Na takiej umowie jest przecież tyle nazwisk, podmiotów, firm zaangażowanych, że upublicznienie czegokolwiek wiązałoby się z tym, że Ela do końca życia spędzi na wokandzie odpowiadając za zniesławienia i upublicznienie wrażliwych danych. Myślę że gra nie jest warta świeczki i nie zadośćuczyni kibicowskiej ciekawości :) i że ogólnie w całej tej sprawie już zawsze będzie więcej domysłów niż faktów.[/quote]
Możesz mi powiedzieć, jak ujawnienie jawnych danych z KRS (przypominam, że jeśli ktoś jest w organie spółki, jaką z jednej strony był zbywca, a z drugiej nabywca, to jego dane są JAWNE) może zostać zakwalifikowane jako ZNIESŁAWIENIE? Czy wiesz, co to za przestępstwo?
[quote]#post1712903 Tak czy siak Cracovie sprzedano zbyt pochopnie bez większej wiedzy na temat obecnego właściciela.[/quote]
Bo chciano się pozbyć klubu który wadził comarchowi przy dalszych planach
Filipiak nie była właścicielem Cracovia tylko Comarch (Cvc) ona kupiła 20 proc akcji od Cvc. Ot takie symboliczne 20 proc, może nie stać jej było żeby kupić np 51. A może też żaden potencjalny chętny nie chciał 49. W każdy razie się nie dowiemy. Cvc chciało sprzedać Cracovia szybko i w całości. Ela nie skupiła Cracovii i niestety ma na nią 20 proc wpływ, czyli żaden. Szkoda że odpaliła ta szopkę swoim oświadczeniem do mediów, pozostali wice też się rozpędzili.
[quote]#post1712946 [quote]#post1712865
Na takiej umowie jest przecież tyle nazwisk, podmiotów, firm zaangażowanych, że upublicznienie czegokolwiek wiązałoby się z tym, że Ela do końca życia spędzi na wokandzie odpowiadając za zniesławienia i upublicznienie wrażliwych danych. Myślę że gra nie jest warta świeczki i nie zadośćuczyni kibicowskiej ciekawości :) i że ogólnie w całej tej sprawie już zawsze będzie więcej domysłów niż faktów.[/quote]
Możesz mi powiedzieć, jak ujawnienie jawnych danych z KRS (przypominam, że jeśli ktoś jest w organie spółki, jaką z jednej strony był zbywca, a z drugiej nabywca, to jego dane są JAWNE) może zostać zakwalifikowane jako ZNIESŁAWIENIE? Czy wiesz, co to za przestępstwo?[/quote]
Masz racje, nie jest to zniesławienie. Bardziej miałem na myśli naruszenie dóbr osobistych.
W ostatnich dniach skupiamy się na wojence EF - Colak a cały czas mi najbardziej szkoda Dróżdża. Szkoda się z nim nie przeprosili teraz…
Dróżdż [b]podobno[/b] został kopnięty w dupę, bo nie pozyskał sponsorów, którzy zapewniliby finansowanie klubu bez kasy od właściciela. Jeśli tak, to czekamy jak się wykaże drugi z viceprezesów, odpowiedzialny zdaje się za tą działkę, pan Amdurer.
Bo nie pozyskał, a miał na to dwa lata. Do tego nie ma już pieniędzy z transferów Ghity i Rózgi czyli ponad 12 millionów złotych i tych 10,5 które wpłynęły do klubu za Cichy Kącik. Czyli w ciągu zaledwie pół roku od czerwca do grudnia 2025 dodatkowe ok. 23 miliony zostały za niego przejedzone + kasa z Ekstraklasy i Canal+, a w klubie jest pusta kasa.
Ciekaw jestem rozliczenia za 2024 rok, kiedy tych dodatkowych pieniędzy z transferów i CK w klubie nie było, może @rmszar rozkmini ten temat.
Natomiast Turas i Platek już w 2026 po odejściu Drożdża też mieli dodatkową kasę za Stolijkovica i powinni się z tego się rozliczyć. Obawiam się, że tym nagłym wyskokiem z CK po kilku miesiącach, o sprzedaży którego wiedzieli przecież od ponad pół roku podobnie zresztą jak Dróżdż, który siedział cicho, chcą przykryć jakiś inny temat.
Oczywiście temat CK powinien zostać do końca wyjaśniony, tylko nie wierze w ich dobre intencje.
Na dzień dzisiejszy wygląda na to, że Platek z własnej kieszeni na klub nic nie wyłożył i o to i o pieniądze za Stolikovica dziennikarze powinni dopytywać tych naszych niby dobrodziei.
[quote]#post1712969 Dróżdż [b]podobno[/b] został kopnięty w dupę, bo nie pozyskał sponsorów, którzy zapewniliby finansowanie klubu bez kasy od właściciela. Jeśli tak, to czekamy jak się wykaże drugi z viceprezesów, odpowiedzialny zdaje się za tą działkę, pan Amdurer.[/quote]
Ale jak ktoś tu wnioskował (chyba słusznie ), Drozdz został usunięty z inicjatywy EF (co pasuje do sytuacji z jej zachowaniem w sprawie podziękowań dla D). A ekipa Platka usunięcie go akceptowała, bo argument o braku pozyskania sponsorów do nich przemawiał.
[quote]#post1713010 [quote]#post1712969 Dróżdż [b]podobno[/b] został kopnięty w dupę, bo nie pozyskał sponsorów, którzy zapewniliby finansowanie klubu bez kasy od właściciela. Jeśli tak, to czekamy jak się wykaże drugi z viceprezesów, odpowiedzialny zdaje się za tą działkę, pan Amdurer.[/quote]
Ale jak ktoś tu wnioskował (chyba słusznie ), Drozdz został usunięty z inicjatywy EF (co pasuje do sytuacji z jej zachowaniem w sprawie podziękowań dla D). A ekipa Platka usunięcie go akceptowała, bo argument o braku pozyskania sponsorów do nich przemawiał.[/quote]
Ma to sens, Płatek przejął Cracovię w połowie sierpnia 2025. Średni czas poszukiwania sponsora w ekstraklasie 6-12 (info z GPT) miesięcy, przy czym sponsora strategicznego to około 18 miesięcy.
Pytanie zasadnicze czy zwolnienie Dróżdża nie było zaplanowane wcześniej, a uzasadnienie było szyte dla mediów i Kibiców
Dyskusja jakie zamiary ma Platek względem CK , którego już [b]nie mamy[/b], to zabawa we wróżbitę Macieja.
Drożdż wyleciał bo szastał kasą na kolesi i nie tylko.
- Edytowany
[quote]#post1712969 Dróżdż [b]podobno[/b] został kopnięty w dupę, bo nie pozyskał sponsorów, którzy zapewniliby finansowanie klubu bez kasy od właściciela. Jeśli tak, to czekamy jak się wykaże drugi z viceprezesów, odpowiedzialny zdaje się za tą działkę, pan Amdurer.[/quote]
Przecież na tej konferencji właśnie ten Amdurer mówił, wśród tych bajek które opowiadał, że szukają, rekrutują prezesa, który przyprowadzi, zdobędzie sponsorów, to będzie nie jego zadanie, tylko nowego prezesa xD
O tym, że vice Amdurer będzie mieć za zadanie znaleźć sponsora mówiła była pani prezes .
[quote]#post1713052 Drożdż wyleciał bo szastał kasą na kolesi i nie tylko.[/quote]
Potwierdzam, byłem tą kasą, jak mną szastnął, to aż puszkę Red Bulla z półki zrzuciłem
[quote]#post1711721 Niech sobie te tereny będą dzisiaj jakie chcą. Ziemi nie kupuje się na rok, dwa. Kiedyś tam i tak będą stały apartamentowce. Zawsze ktoś o tym wie i zawsze ktoś o to zadba.[/quote]
I Cracovia powinna na tym zarabiać,a nie jakieś obce spółki.
[quote]#post1713052 Drożdż wyleciał bo szastał kasą na kolesi i nie tylko.[/quote]
Ani mi on brat, ani swat ale w klubie wykonał kawał dobrej roboty. Do kolesi zaliczasz Jarka Grambala którego zna z 10 lat od czasów pracy w zagłębiu ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)