Dodam jeszcze do tego co napisał NePo, że ta głębia składu wzmacnia element rywalizacji, konkurencji w stopniu w jakim dawno go nie widzieliśmy.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
I w razie potrzeby zmiany taktyki w trakcie meczu, będzie faktycznie kogo wprowadzić. Do tego niweluje się wpływ wahań formy poszczególnych zawodników, co przez lata mocno rzutowało na całą drużynę.
Jestem za, choćby się nie wiem jak Trela z Wójtowiczem przypierdalali, do tego powołując na ich eksperta od Cracovii, Królewskiego.
A ja cały czas liczę na to, że Michał wyjdzie z kryzysu i jeszcze udowodni swoja jakość. Wiem, że wielu ma inne zdanie, ale przez lata to był jeden z naszych największych talentów.
pelny potencjal tej ekipy zobaczymy dopiero na wiosnę, pograją ze sobą, pojadą na obóz itd
brałbym zakładkę na dotarcie, jednak to bardzo duża grupa nowych zawodników
[quote]#post1691975 A ja cały czas liczę na to, że Michał wyjdzie z kryzysu i jeszcze udowodni swoja jakość. Wiem, że wielu ma inne zdanie, ale przez lata to był jeden z naszych największych talentów.[/quote]
W pierwszej kolejności, to musi dostać solidną podwyżkę. Taką, aby zadowolony był On, Jego menadżer i kilku Panów na tym Forum. Natomiast czy będzie jeszcze kiedykolwiek potrafił w pełnym biegu oddać celny strzał czy dograć piłkę w pole karne, to się zobaczy.
Musimy do bólu stawiać na swoich wychowanków. A jak za namową swojego menadżera, w pewnym momencie i tak "pokaże nam środkowy palec" , trudno, takie życie. Przecież ma, albo będzie kiedyś miał Rodzinę a kariera piłkarza nie trwa długo. Potem może być co najwyżej ekspertem w tv i przekonywać gawiedź, że była, albo nie było ręki na polu karnym, biedny.....😡
- Edytowany
[quote]#post1691976 pelny potencjal tej ekipy zobaczymy dopiero na wiosnę, pograją ze sobą, pojadą na obóz itd
brałbym zakładkę na dotarcie, jednak to bardzo duża grupa nowych zawodników[/quote]
I tu mysle, ze zakładasz zbyt pesymistycznie - lata pokazały, ze dla Cracovii rewolucję składowe kończyły sie czasami tragicznie (w sumie spadek sie od tego rozpoczal). Ale tutaj widać, ze teener mimo (sic!) 12 wzmocnien - będzie wprowadzał ich stopniowo, nie zaburzając dobrze funkcjonują ej maszyny. Przynajmniej tak myślę, bo to robi do tej pory.
Wielu trenerów popełniało blad robiąc rewolucję w składach wymieniając nawet i wiecej niż połowę składu w "1 shot". Da sie zaobserwować, ze Elsner tego nie robi raczej optuje za 1-2 roszadami .
Ale co do zasady zgadzam sie, ze prawdziwa siła będzie po zimowym obozie. Natomiast juz teraz powinniśmy zbierać tego plony - trzymając sie mądrego wprowadzania nowych.
Misiekm - dluzsza chwilę rozkminialem czy to sarkazm. Ale moje wnioski idą w stronę--> tak.
[quote]#post1691979 ... Misiekm - dluzsza chwilę rozkminialem czy to sarkazm. Ale moje wnioski idą w stronę--> tak....[/quote]
Ja od razu przyjąłem, że sarkazm. Gdyby nie to łoranyboskie!
[quote]#post1691976 pelny potencjal tej ekipy zobaczymy dopiero na wiosnę, pograją ze sobą, pojadą na obóz itd
brałbym zakładkę na dotarcie, jednak to bardzo duża grupa nowych zawodników[/quote]
Zgoda, i bardzo dobrze. Przypomnę, że sezon jest długi i liczy się dopiero końcowa tabela. Już mieliśmy takie sezony, że po pierwszej rundzie była euforia, a potem... jak zawsze.
Pamiętajmy tez, że kilku graczy mamy do odbudowy, oni mogą zaskoczyć nie wcześniej niż w okolicach listopada , może później .
Ważne, że ławka rezerwowych nie świeci pustkami a trener będzie miał możliwość rotowania składem .
Ja przynajmniej od czasu zaciągu proszowickiego nie pamiętam tak pełnego składu. Oczywiście, nie wliczam czasów minionych, bo sentymenty zaciemniają obiektywizm odbioru.
- Edytowany
Za Probierza był przez pewien czas równie szeroki skład, ale jego głębia była nieporównywalnie słabsza jakościowo
@gusto#20710 e tam. Był PP.
Choć rzeczywiście głębia sięgnęła dna
I kieszeni prezesa .
Nie mówiąc już o przepastnych kieszeniach wice...
dziś na spacerze z czworonogiem spotkałem znajomego Pasiaka, Pana już ok 80tki, z którym zwyczajowo dzielimy się wrażeniami piłkarskimi, z naciskiem na Naszą Cracovię. No i z tego dobrobytu, juz nie mogłem sobie przypomnieć kogo to sprowadziliśmy w ostatnich dniach, znaczy zaczęły my się nazwiska mieszać, czy ten to ostatnio czy już tydzień wcześniej, a ten...
Przegięcie. Po co nam to. 😉
- Edytowany
Transferowy top wg Weszło:
https://weszlo.com/2025/09/09/ranking-najwiekszych-transferow-ekstraklasy-lato-2025/
1. Kacper Urbański - Legia (środkowy/ofensywny pomocnik)
2. Sam Greenwood - Pogoń (środkowy/ofensywny pomocnik/skrzydłowy/napastnik)
3. Andi Zeqiri - Widzew (środkowy napastnik/skrzydłowy)
4. Kamil Piątkowski - Legia (środkowy obrońca)
5. Alex Pozo - Jagiellonia (prawy obrońca/skrzydłowy)
6. Noah Weisshaupt - Legia (skrzydłowy)
7. Stelios Andreou - Widzew (środkowy obrońca)
[b]8. Filip Stojilković - Cracovia (środkowy napastnik) [/b]
9. Luis Palma - Lech (skrzydłowy/napastnik/ofensywny pomocnik)
10. Mileta Rajović - Legia (środkowy napastnik)
11. Yannick Agnero - Lech (środkowy napastnik)
12. Andy Pelmard - Jagiellonia (środkowy/boczny obrońca)
13. Pablo Rodriguez - Lech (ofensywny pomocnik/skrzydłowy/napastnik)
14. Damian Szymański - Legia (defensywny pomocnik)
[b]15. Brahim Traore - Cracovia (środkowy obrońca) [/b]
16. Mariusz Fornalczyk - Widzew (skrzydłowy/ofensywny pomocnik)
17. Rajmund Molnar - Pogoń (skrzydłowy/napastnik)
18. Marko Bulat - Raków (defensywny/środkowy pomocnik)
19. Romario Baro - Radomiak (środkowy/boczny pomocnik)
[b]20. Mateusz Klich - Cracovia (środkowy pomocnik) [/b]
Za pozycje na boisku mnie nie bijcie, wkleiłem cały tekst AI i kazałem podsumować.
- Edytowany
Kolejność rozumiem zupełnie przypadkowa ;-)
Bo jak przed Stojilkoviciem jest 3 gości z LzS to już się boję meczu z nimi. A nie, czekaj...
Ta lista zrobiona jest pod Iordanescu, aby im nie spierdolił.
[quote]#post1692035 Kolejność rozumiem zupełnie przypadkowa ;-)
Bo jak przed Stojilkoviciem jest 3 gości z LzS to już się boję meczu z nimi. A nie, czekaj...[/quote]
Cała trójka, o której piszesz dołączyła do nich już po meczu z nami i każdy z nich może być świetnym nabytkiem. Tu jest klucz, może być a wiemy że Filip już jest kozakiem.
Chyba Jordanesku postraszył cweli zerwaniem kontraktu, to coś tam, kupili .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
DSS, Goście (4)