Zauważyliście, że odkąd ta milicyjna kurwa z gtsu awansowała do ekstraklasy, to te wszystkie Borki zaczęły się nagle interesować Cracovią? gdzie byli rok temu, dwa lata temu, przecież Cracovia cały czas była w ekstraklasie.
Co, modne zrobiło się uderzanie w Naszą Cracovię? skurwysyny! do budy psy jebane.
-
-
Media o Cracovii
[quote]#post1738708 Zauważyliście, że odkąd ta milicyjna kurwa z gtsu awansowała do ekstraklasy, to te wszystkie Borki zaczęły się nagle interesować Cracovią? gdzie byli rok temu, dwa lata temu, przecież Cracovia cały czas była w ekstraklasie.
Co, modne zrobiło się uderzanie w Naszą Cracovię? skurwysyny! do budy psy jebane.[/quote]
Nie no, w klubie chłopaki dobrze robią, dobry przekaz leci, a te k**y się uwzięły.
Stary, za nami najbardziej popieprzony rok w historii przemian właścicielskich w polskiej piłce w ostatnich dekadach, a Ty się zastanawiasz, czemu dziennikarze o nas piszą?
Przecież to jest samograj, to co się u nas dzieje.
Wiem, że wiązanie tego w jakiś sposób z odwiecznym wrogiem i szukanie ciągów przyczynowo - skutkowych to jakiś rodzaj kompensacji być może, no ale dajmy se siana z teoriami.
Trzeba uderzyć się w pejs i powiedzieć szczerze: zasługujemy na ten medialny szum jak nikt inny.
pod postem borka o upadku Cracovii na X ok 1tys polubień,197tys wyświetleń,blisko110 odpowiedzi z czego zdecydowana większość to zomowcy w euforii i radości...
https://x.com/i/status/2086892094069579950 :) nie wiem kim jesteś ale warto było wejść w komentarze :)
[quote]#post1738709
Nie no, w klubie chłopaki dobrze robią, dobry przekaz leci, a te k**y się uwzięły.
Stary, za nami najbardziej popieprzony rok w historii przemian właścicielskich w polskiej piłce w ostatnich dekadach, a Ty się zastanawiasz, czemu dziennikarze o nas piszą?
[/quote]
Nie, ich działanie polega na uderzaniu do pustej z pięciu metrów.
Który z tych gości zadał sobie trud dziennikarski jak przychodził Platek żeby to sprawdzić, jak Ela robiła swoje "przejmując" stery po mężu, teraz to zwykły random wie że jest bajzel, super informacje. Psy ujadają.
- Edytowany
Konkretne osoby nas pomawiają, a portale tylko to przedrukowuja.
Gdyby jeszcze Borek jakkolwiek miał kroplę dobrych intencji, ale jego cel jest celebrycki tak samo jak królewskiego.
Biało czerwone.... Niezwyciężone. Przetrwamy
https://x.com/BorekMati/status/2087086981603897438
Mati w żywiole.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1786436441-044.jpg[/img]
kurwa rzepecka i rzetelna praca...jebłem...
I super,niech media piszą o tym bajzlu co jest u nas i Platku który rządzi przez telefon Klubem,bo jak dotąd ta cisza na Platku wrażenia nie robiła,więc może teraz ?
Ja się zastanawiam w jaki sposób miałby szum wpłynąć na Platka. On ma absolutnie wszystko w dupie. Na ile kojarzę, to we Włoszech też sporo było dymu medialnego, a i tak zrobił to co chciał zrobić. Nam potrzeba alternatywy, kapitału, który mógłby odkupić ten klub. Chybowski wygląda na zaangażowanego gościa, ale potrzebuje wokół siebie bogatszych ludzi. Na jednego inwestora ala Filipiak to nawet nie liczę, bo gdyby miał być, to już wcześniej by nas odkupił.
Cracovia nie weszła dobrze w nowy sezon ekstraklasy. „Pasy” zdobyły w trzech meczach dwa punkty, nie strzeliły ani jednej bramki. Kibice oczekują transferów, który wzmocniłyby drużynę, a jest z tym duży problem. W takiej sytuacji możliwa jest rezygnacja prezesa Murata Colaka!
[i]O tym, że taki scenariusz jest możliwy poinformował znany dziennikarz Mateusz Borek.[/i] Klub na razie oficjalnie nie potwierdza tych informacji, [i]ale my potwierdziliśmy je swoimi źródłami. Borek ma dobre informacje i rzeczywiście może tak się stać! [/i]Wszystko zależy od tego, jak do sprawy wzmocnień drużyny podejdzie właściciel Cracovii Robert Platek. [b]Wbrew pojawiającym się informacjom, Murat Colak jeszcze nie odbył decydującej rozmowy z amerykańskim biznesmenem. Ma do tego dojść dzisiaj! Turek jest jednak zdeterminowany - chce postawić sprawę jasno. Albo będą transfery, wzmocnienia zespołu, albo on odejdzie. Takie ruchy kadrowe prezes „Pasów”
obiecał bowiem zarówno trenerowi Bartoszowi Grzelakowi, jak i kibicom. I nie chce wyjść w ich oczach jako człowiek niesłowny.
[/b]
Jeśli do dymisji rzeczywiście by doszło, mielibyśmy do czynienia z wyjątkowo krótką prezesurą. Choć bowiem Murat Colak faktycznie kieruje klubem od kilku miesięcy, to formalnie prezesem został ogłoszony 15 lipca, czyli nie minął od tego czasu nawet miesiąc. A już sporo w tym czasie się wydarzyło. Kibice są mocno rozczarowani przede wszystkim stroną sportową drużyny z ul. Kałuży. Po sprzedaży Oskara Wójcika do Werderu Brema liczyli, że przynajmniej część tych środków przeznaczona zostanie na transfery. Tymczasem trudno mówić o znaczących wzmocnieniach. W letnim oknie transferowym „Pasy” pozyskały do tej pory: Dominika Baumgartnera, Vincenta Burleta, Filipa Marchwińskiego i Alexa Marciniaka. Do klubu z wypożyczenia do Puszczy Niepołomice wrócił również Kacper Śmiglewski. Cracovia wciąż nie ma jednak nowego, skutecznego napastnika. Przymierzany do tej roli Marchwiński zagrał tylko kilkanaście minut w meczu z Lechem Poznań, a niedługo później zerwał więzadła i w tym sezonie już nie zagra.
Trudno w takiej sytuacji dziwić się kibicom Cracovii, że są mocno zaniepokojeni. Ich zespół nie strzela bowiem w ogóle bramek i trudno liczyć, że bez pozyskania skutecznego snajpera zacznie to robić w najbliższym czasie regularnie. Sprawa jest oczywista – jeśli Krakowianie tego nie zaczną robić, nie będzie też punktów i drużyna ustawi się w gronie głównych kandydatów do spadku!
Ewentualną decyzję o dymisji Murata Colaka należy oceniać jako pewnego rodzaju krzyk rozpaczy, bowiem bez transferów zadanie postawione przed Bartoszem Grzelakiem będzie ekstremalnie trudne. Przypomnijmy, że mówimy o drużynie, która w całym 2026 roku wygrała raptem dwa mecze! Powtórzmy - dwa mecze, na dziewiętnaście rozegranych. Ostatni raz „Pasy” zaksięgowały trzy punkty w marcu, gdy pokonały GKS Katowice. To jest bilans wręcz zawstydzający.
Oczywiście kibice mogą żyć nadzieją, że Robert Platek jednak sypnie groszem i Cracovia pozyska dobrych piłkarzy, którzy podniosą jej jakość. Problem w tym, że historia działalności tego biznesmena w innych klubach raczej nie daje powodów do optymizmu. Scenariusz przeważnie był podobny, czyli dobrze sprzedać najlepszych zawodników, zarobić na nich, ale w ich miejsce nie sprowadzano gwiazd. Drużyny sportowo obniżały swój poziom. I trudno nie zauważyć podobnej tendencji w Cracovii. A to nie dzieje się od dzisiaj! Już wiosną wiele mówiła dymisja trenera Luki Elsnera, który nie chciał firmować tego projektu swoim nazwiskiem. Teraz Bartosz Grzelak, choćby miał najlepsze pomysły taktyczne, musi mieć też do tego odpowiednich wykonawców.
W Cracovii nie dzieje się też ostatnio dobrze na polu organizacyjnym. Raptem kilka dni temu z klubem pożegnał się wiceprezes David Amdurer. A przecież właśnie on i Murat Colak mieli firmować swoimi nazwiskami projekt Platka w Krakowie. Teraz to wszystko zaczyna walić się niczym domek z kart. Przed Cracovią zdają się być bardzo trudne chwile. No, chyba, że nagły przełom dokona się w czasie rozmowy Murata Colaka z Robertem Płatkiem...
karcz, gazetakrakowska
klik klik klik...niestety...
Nie bagatelizujmy sygnałów alarmowych. Dużo osób piszących jest nam nieprzychylnych, to fakt. Z drugiej strony to niepoki, zwlaszcza że nie wierzę w to że wszyscy wokół się na nas uwzięli i zmyślają.
RP miał w przeciągu roku odkąd jest właścicielem mnóstwo okazji do uspokojenia nastrojów poprzez decyzje, czy inne działania. Im dalej w las tym gorzej.
Bedziemy walczyc o utrzymanie, ktoś się wypromuje bo nie ma szans aby 11 zawodników grało słabo, sprzeda się takiego zawodnika i można liczyć zyski. I tak co roku dopóki się faktycznie nie spiedolimy na samo dno.
Ale piszą bzdury ,Borek ma dobre informacje napisał że Colak rozmawiał z Płatkiem ale piszą Odrazu że takiej rozmowy jeszcze nie było .To są artykuły pisane przez turbo debili dla debili .Masakra jakich mamy dziennikarzy
A co tam w Radomiaku albo Lechi? Co w Śląsku? Co w Płocku? Co u skąpego Jakubasa?
Jakubas wprowadził Motor z 3 ligi do Ekstraklasy,na trybunach Sold Out co mecz.
Tam jest dobrze,nie ma sensu pisać.
@Kamaz80#42570 spoko, bo są jednym klubem w mieście, więc jest pełny stadion. Czy grają dobrze, polemizował bym. Czy dobre ruchy transferowe, no nie wiem.
Ale kibicowsko wygląda to dobrze.
[quote]#post1738751 Jakubas wprowadził Motor z 3 ligi do Ekstraklasy,na trybunach Sold Out co mecz.
Tam jest dobrze,nie ma sensu pisać.[/quote]
Kto to jest ten Sold Out i co on robi w Lublinie?
Sold out to jest taki sprzedany aut, tzn. nie stać cię na kupno całego meczu, ale kupujesz sobie wyrzut z autu. A co robi na trybunach to też nie wiem, bo powinien być przy linii bocznej.
Chuj mnie obchodzą Ci wszyscy dziennikarze i inne hieny ale My też nie udawajmy że jest wszystko okej i nie pudrujmy trupa. Po trzech kolejkach Colak idzie rozmawiać z Platkiem żeby dał siano na napastnika, przecież to jest kurwa śmieszne
On tu przyszedł by wydoić od nad resztę pieniędzy a jeszcze trochę zostało: sprzeda Hasica, Traore, Kakabadze i trochę kasy wpadnie, potem nas oleje zresztą juź ma nas gdzieś
Kakabadze to nie spodziewałbym się, że będzie miał potencjał sprzedażowy ze swoimi urazami i wiekiem. Chyba, że do Wieczystej. Ale Perković już jak najbardziej.
Hasić odejdzie od nas jeszcze w tym oknie.
Jestem się gotów o to założyć.
Też mi się tak wydaje.. ale w klubie ja bym blokował jego ewentualnych transfer ..ta pała platek ma.wyjebqne w klub to niech oni go też pierdola..
Mając automatyczne klauzle + 1 u Hasica i Amira nie udalo sie ich na dłużej przedłużyć, a pozycję startową dzięki poprzedniemu zarządowi klub miał bardzo dobrą.
To niestety dużo mówi o realiach i możliwościach finansowych jakie mamy.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1786543335-594.jpg[/img]
Przeoczyłem spadek Casa Pia?
Już nawet Trela pisze bzdury
Ale niech piszą w sunie, nagonka może Nas uratować.
- Edytowany
Byleby była nagonka na jego personę do spółki z Filipiakowa a nie na Cracovię
Klub nie jest w rozpadzie, ma tożsamości, kibiców i drużyny
Ależ jesteśmy medialni, że aż całe materiały o Nas robią.
https://youtu.be/YSsE9AxfNwQ?is=qzZjePz8gx5LogtK
4 dni później
- Edytowany
https://kanalsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/borek-wprost-o-przyszlosci-cracovii/
Skąd ten Borek wyciąga te newsy. Nie wiem co bierze, ale powinien zmniejszyć dawkę. Zwłaszcza te herezje że niby klub wypchał Oskara za 3 mln.
"Według moich informacji Platek przejął Cracovię w lipcu 2025 roku i nawet nie wpłacił pierwszej raty, którą miał wpłacić do listopada 2025 roku. Moim zdaniem to są podstawy do tego, żeby mu odebrać ten klub, tylko że nikt za bardzo tego w Comarchu nie chce robić, bo po prostu nikt nie chce zajmować się na co dzień Cracovią – stwierdził na antenie Kanału Sportowemu.
Borek podziela zdanie kibiców „Pasów”, którzy krytykują Platka za sprzedaż takich piłkarzy jak Oskar Wójcik i Filip Stojilković.
– Chłopak trafia do reprezentacji, namaszcza go gdzieś w wywiadach Kamil Glik, który ma ponad 100 meczów w kadrze, że to może być za chwilę chłopak, na którego będziemy przychodzić na PGE Narodowy i oglądać go w kadrze. Zamiast go potrzymać, ugruntować jego pozycję, poczekać na kolejnych kilka powołań i sprzedać go za 8-10 milionów euro, to jest pierwsza oferta z Werderu Brema i już go ktoś oddaje za 3 miliony. I co się dzieje z tą kasą? Z tego, co słyszę, to ta kasa ostatecznie wpłynęła do klubu, ale trochę inaczej niż to powinno wyglądać. To znaczy zabrał te pieniądze pan Platek, a potem je po prostu przekazał do klubu na zasadzie pożyczki, gdyby kiedyś tutaj pojawił się kontrahent jakiś na zakup klubu, no to znowu są następne pieniądze, które trzeba mu oddać – ujawnił."
przecież powiedział prawde
[quote]#post1739778 ... To znaczy zabrał te pieniądze pan Platek, a potem je po prostu przekazał do klubu na zasadzie pożyczki, gdyby kiedyś tutaj pojawił się kontrahent jakiś na zakup klubu, no to znowu są następne pieniądze, które trzeba mu oddać – ujawnił...[/quote]
Moim zdaniem to jest pierdolenie. Płatek nie mógł "zabrać pieniędzy za Oskara" No chyba, że te pieniądze klub mu przelał jako spłątę wcześniejszych pożyczek.
[quote]#post1739778 ... Według moich informacji Platek przejął Cracovię w lipcu 2025 roku i nawet nie wpłacił pierwszej raty, którą miał wpłacić do listopada 2025 roku. Moim zdaniem to są podstawy do tego, żeby mu odebrać ten klub, tylko że nikt za bardzo tego w Comarchu nie chce robić, bo po prostu nikt nie chce zajmować się na co dzień Cracovią...[/quote]
czyli co? mam rozumieć, że Comarch machnął ręką na kasę za Cracovię. Bardzo mało prawdopodobne.
Myślę, że Borek pierdoli jak potłuczony.
[quote]#post1739779 przecież powiedział prawde[/quote]
A jakie masz narzędzia do zweryfikowania tego, co pisze Borek?
Widzisz konta Cracovii? Przepływ gotówki, kwoty na umowach?
Znasz kuluarowe rozgrywki, treści rozmów, maili, wiadomości?
Ja tego nie wiem, nie umiem też potwierdzić tych sensacji z Kanału Sportowego. Więc zastanawiam się, jak forumowicz jest w stanie tak kategorycznie napisać, że Borek "powiedział prawdę".
Albo może wskaż, co jest prawdą, co domysłem, co spekulacją, a co zabiegiem typu "na mieście mówi się".
Myślałem zawsze, że to Pani Filipiak jest teściową Cracovii, ale teraz myślę, że jest nią Pan Borek. Niby jęczy, że Wójcik to powinien zostać sprzedany za dużą kasę w przyszłości, potem chwyta się wątku pobocznego itd. Teściowa, klasyka gatunku.
- Edytowany
Borek oczywiście nie musiał powiedzieć prawdy, ale tak mocnych słów raczej nie rzuca się ot tak w powietrze. Jakieś podstawy pod to powinien mieć - no chyba, że kompletnie nie liczy się z konsekwencjami, jakie mogą go spotkać za kłamanie i oczernianie innych. Bardziej czekałbym na wypowiedź Pani Filipiak odnosnie tej sprawy .
Borek ostatnio nieźle trafia i zwróciłbym uwagę na timing - zaczął trafiać od momentu kiedy w klubie jest Grzelak, z którym ma dobre relacje. W każdym razie nie są to informacje wyssane z palca, niestety.
Już kiedys pisalem ze Grzelak i Borek to ziomki... widac nie dotarlo.. nawet przykłady podalem gdzie co i kiedy odkopal Grzelaka...
Dla nas to nie musi być złe, bo nagłaśnianie patologii i tego jak Platek zlewa Cracovię może być dla nas korzystne. Trafiliśmy tragicznie i jeżeli jest to możliwe to powinniśmy próbować to odkręcić, bo na większe zaangażowanie Platka w klub się nie zanosi.
Pytanie retoryczne:
Czy to dobrze że być może BG za pomocą MB informuje o patologii w klubie, skoro sami widzimy jak jest co jest...
[quote]#post1739848 ... Czy to dobrze że być może BG za pomocą MB informuje o patologii w klubie...[/quote]
To by było zdecydowanie źle. Trener powinien być ponad takimi gierkami.
Ja tylko nie mogę zrozumieć, dlaczego nagle Borkowi zaczęło tak zależeć na Cracovii.
Rozumiem natomiast, że każdemu publikującemu treści w internecie zależy na swoim własnym interesie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)