Bardziej od księgowego jestem cięty na ..Probierza .7 powodów wymieniłem w temacie o złotoustym ,,trenerze''.
Mam gorszy problem kolego sterby i pewnie nie ja jeden .Liga się ledwo zaczęła a mnie się rzygać chce jak ich widzę na boisku .Chce się czymś rzucić i krzyknąć by przestali kompromitować siebie i klub . .
Coraz bardziej dojrzewa we mnie decyzja by na jakiś czas dać sobie spokój z meczami (mimo że mam karnet ) .Kosztuje mnie to dużo zdrowia i nerwów .
Najbardziej jednak bolą podziały wsród nas i ze są tacy co bronią tabisza ,bałdysa i Filipiaka mimo że efekty ich pracy to katastrofa .
Na Arce spodziewałem się że Filipiak się nasłucha z Tabiszem i Bałdysem .Że pojawią się transprarenty nie koniecznie chamskie ale dosadne idące w ,,buty ''.Zamiast tego był Bednarczyk z Arki i najazd na metala .Ktoś postronny mógł odnieść wrażenie że to winowajcy tego syfu .Nie tabisz ,bałdys i filipiak tylko bednarczyk i metal którego na trybunach nie ma od lat.
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
A mnie się wydaje że Tabisza i Bładysa trzeba zostawić w spokoju. Oni robią to co im każe Procesor. Ot tacy "frontmeni" co to gęby do bicia nadstawiają.
Myślę też że zamiast protestować powinniśmy licznej chodzić na mecze i bardziej skupić się na dopingowaniu Cracovii a nie obrażaniu sąsiadki. Czasem trzeba obmyć głowę zimną wodą i zluzować.
Sir Pablo toż to oczywista oczywistość od dawien dawna że tabisz to zwykly chujolap żeby profesora nie opryskalo...
[quote='KruszynaKSC' pid='1330433' dateline='1533796606']
Sir Pablo toż to oczywista oczywistość od dawien dawna że tabisz to zwykly chujolap żeby profesora nie opryskalo...
[/quote]
Czyli jednak to jednak jest męczennik. Profesor nie kłamał.
Covilo zniknął ze strony głównej cracovii, zostając zastąpionym przez Helika. Cóż to oznacza, że już go w pasach nie zobaczymy, co było raczej przesądzone od dłuższego czasu :P
Takie małe zapytanie, czy transfer Covilo już został przeprowadzony czy dalej jest naszym zawodnikiem ? pytam bo zapadła w tym temacie głucha cisza . Może ktoś z Kolegów wie ?
[quote='sterby' pid='1330424' dateline='1533788019']
Coś czuję, że Potter pracuje na kolejny zakaz [s]stadio [/s]forumowy, bo księgowy w końcu się zdenerwuje i zadzwoni gdzie trzeba.
[/quote]
Potter sam "zadzwonił" z prośbą o urlop więc nie naciągaj tego faktu chyba że to miało być żartobliwe i nie wyłapałem :-) chyba że piszesz jeszcze o czymś sprzed wieków o czym nie pamiętam :-)
Wiem o czym piszę, piszę trochę żartobliwie, bo sprawa nie dotyczy załogi forum, tutaj naprawdę trudno jest dostać bana, nawet jak się jest słabo zakamuflowanym czworonogiem.
- Edytowany
Najprawdopodobniej istotą całej afery z Covilo był problem natury formalnej czyli kwestia braku wizy dla jego rodziny. Gdyby bowiem rodzina Covilo została przy nim w Krakowie - wówczas samemu Miro nigdy by nie przyszło do głowy by opuszczać Cracovię.
Nie wchodząc w przyczynę sporu i nie podejmując się próby odpowiedzi na pytanie kto zawinił bardziej - to główny motyw incydentu wydaje się tak błahy, że w innych klubach uporano by się z nim bezproblemowo i bezboleśnie. I to w taki sposób, że wszystkie strony byłyby ukontentowane.
Niestety u nas jest inaczej. Parafrazując słowa świetnego felietonisty Stefana Kisielewskiego, że [b]"socjalizm to ustrój w którym bohatersko pokonuje się problemy nieznane w innych systemach". [/b]- można by napisać, że[b] korporacja to struktura, która tworzy problemy jakie w innych środowiskach lub klubach nigdy by nie powstały. [/b]
no to Lugano dorzuca do pieca pozyskując Brleka
http://www.90minut.pl/news/288/news2888957-Petar-Brlek-w-FC-Lugano.html
czyli Covilo zostaje
[quote='farciarz2' pid='1330697' dateline='1533872879']
Najprawdopodobniej istotą całej afery z Covilo był problem natury formalnej czyli kwestia braku wizy dla jego rodziny. Gdyby bowiem rodzina Covilo została przy nim w Krakowie - wówczas samemu Miro nigdy by nie przyszło do głowy by opuszczać Cracovię.
[b]Nie wchodząc w przyczynę sporu i nie podejmując się próby odpowiedzi na pytanie kto zawinił bardziej - to główny motyw incydentu wydaje się tak błahy, że w innych klubach uporano by się z nim bezproblemowo i bezboleśnie.[/b]
[/quote]
I tak i nie. Taki klopot możesz rozwiązać primo - jak o nim wiesz, secundo - nim się wydarzy. W przypadku złamania prawa pobytu osoby z poza UE w UE prawi jest równie restrykcyjne zarówno w Polsce jak i UK, czy Włoszech. Dlatego Miro chciał do Szwajcarii bo tam są inne przepisy...
[quote='Fake' pid='1330769' dateline='1533900363']
czyli Covilo zostaje
[/quote]
Jeżeli to prawda i Jakub przelicytował to nie mam więcej pytań :D
[quote='sterby' pid='1330808' dateline='1533910435']
[quote='Fake' pid='1330769' dateline='1533900363']
czyli Covilo zostaje
[/quote]
Jeżeli to prawda i Jakub przelicytował to nie mam więcej pytań :D
[/quote]
Pamiętaj że zawsze to co robi Jakub, to robi dla "dobra Klubu" a nie swojego ,jak to mawiają obrońcy tych mafiosów.
Przecież Miernik powiedział na konferencji że Covilo już w Cracovii nie zagra.
- Edytowany
[quote='Andrzejek' pid='1330812' dateline='1533912211']
Przecież Miernik powiedział na konferencji że Covilo już w Cracovii nie zagra.
[/quote]
Mówił to samo o Szczepaniaku ;)
Ale Szczepan spokorniał ,zaczął w tym tygodniu poważnie podchodzić do treningów,zaczął nawet gryźć trawę,wyraził skruchę i uznał racje p.Michała co do swojej przydatności na boisku.
Jak mu Jakub kupi w Lumpexie rękawice to możemy się spodziewać debiutu na bramce.
Tak to działa na całym świecie a tutaj zwolennicy Comarchu święcie oburzeni,trzba tylko dotrzymywać umów i nie oszukiwać!
tt
"Błyskawiczny koniec sagi transferowej z udziałem Luki Modricia. Pogroził palcem, że odejdzie do Interu Mediolan za kasą, więc (jak podaje MARCA) Real wyrównuje ofertę. 10 mln € rocznej pensji netto. Modrić zostaje ."
Wszyscy wiedzą kto to jest Modric ale naprawdę prawie nikt nie wie kto to jest Covilo.I tutaj jest cały problem. Dla mnie przykład chybiony.
[quote='torreador' pid='1330869' dateline='1533973958']
Wszyscy wiedzą kto to jest Modric ale naprawdę prawie nikt nie wie kto to jest Covilo.I tutaj jest cały problem. Dla mnie przykład chybiony.
[/quote]
I analogicznie każdy wie co to jest Real, z rozpoznawaniem Pasów jest troszkę gorzej, także zachowując proporcję klubu i zawodnika przykład bardzo trafiony.
Słowo się rzekło - kobyłka u płotu i tego powinno się trzymać wszędzie , także w korpo . Dotrzymywanie słowa to podstawa zdrowego biznesu , cóż u nas jeszcze tego nie zrozumiano .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)