Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • Regulamin
    • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • Cracovia 0 - 0 Radomiak Radom, poniedziałek 11 maja 2026, 19:00

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad tydzień temu o 17:15
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 18:20
      11064 wyświetleń
    • Pasiak_od_1979

1K
      961
    • 2 dni temu o 22:57
      Post #1724549 11.05.2026 22:57
    Ja nie wiem czemu sobie to robię..? Dezorganizuję sobie trochę dzień bo jednak pójdę na mecz, no bo kurwa muszą wszak w końcu wygrać i to właśnie dziś. I znowu to samo. Uważam - z jednej strony - że niemądrym jest jakieś dopieprzanie się do trenera Grzelaka, bo cóż chłop mógł zrobić w kilkanaście dni, ale - z drugiej strony - trochę się wkurzam. Nie rozumiem grania na siłę pewnych irytujących poprzez swoją kompletną nieefektywność schematów. Nie przegrywamy i nie tracimy goli - doceniam, ale obawiam się, że o utrzymanie zagramy z Koroną i to w wersji, że będziemy musieli wygrać. Stefan Skichuj jest jaki jest, ale dzisiaj nie przegraliśmy przez niego. Nie gwizdnął według mnie jednego chamskiego faulu na Oskarze i zbyt jednak pobłażliwie podchodził do walenia w chuja "na czas" gamoni z Radomia. "Walczymy o spadek" zdecydowanie z własnej inicjatywy....
    • Lakbeti lubi to.
    • HC2008

722
      961
    • 2 dni temu o 23:33
      Post #1724564 11.05.2026 23:33
    Zasługujemy na spadek jak nigdy, nie potrafimy wygrać z nikim. Nie istniejemy, nas nie ma. Organizacyjnie i sportowo jesteśmy w dupie. Zrobiłem w tym sezonie 8 wyjazdów, do Lublina też pojadę by pożegnać się z ektraklasą,, ale tam wpierdol murowany. Meczu z Koroną nie będę na szczęście oglądał. Zatem dozo w Lublinie, a poźniej dozo na kibicowskim szlaku w I lidze. Szczególne podziękowania dla uśmiechniętej Pani z Cichego Kącika i sympatycznych beduinów!
    • Rock, pasiasty68, Jake Blues oraz 6 innych osób lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.9K
    • 2 dni temu o 23:38
      Post #1724568 11.05.2026 23:38
    Najgorsze co nam teraz zostaje to liczenie na siebie, a raczej na tą bandę sierot kopiących piłkę w poprzek boiska przez 90 minut. Nie ma drugiej takiej ekipy mającej tak wyjebane na boisku. A bierze się to po prostu z bezhołowia które mamy. Beduini rozdają hurtowo ramki a pojęcia nie mają prowadzeniu klubu. Zatrudnili żółtodzioba na stanowisku dyrektora sportowego i ten w pierwszych tygodniach swojej kariery spuści nas tym Szwedzkim flegmatykiem.
    • stnczyk

562
      937
    • 2 dni temu o 23:42
      Post #1724569 11.05.2026 23:42
    [quote]#post1724549 zbyt jednak pobłażliwie podchodził do walenia w chuja "na czas" gamoni z Radomia. ..[/quote] doliczył 5 minut, zaraz na początku jeden z Radomiaka umierał przed 2 minuty na trawie, skończył po 7 minutach. Dziś absolutnie nie miałbym do niego o nic pretensji, podobnie jak do Kwiatkowskiego tydzień temu. Oni sie starali, walczyli, tylko, kurczę, co z tego?
    • jacula lubi to.
    • BiancoRossoKSC

245
      372
    • Przedwczoraj o 00:02
      Post #1724574 12.05.2026 00:02
    Jestem autentyczne wkurwiony ile można czekać na jedno zwycięstwo, mieliśmy dzisiaj mega szansę na spokojną końcówkę i znowu gówniany remis. Rozumiem że łatwiej jest stanąć nisko i wyczekiwać rywala niż grać atak pozycyjny, ale znowu gramy w przewadze i nie możemy tego wykorzystać. Trzeba zagrać trochę szybciej, rozciągnąć przeciwnika, poszukać wolnych miejsc, wymieniać się pozycjami, za mało tego było. Znowu próbujemy nerwowego w samej końcówce wygrać mecz, ale brakuje czasu. Nie powiem, że nie było walki, ale zawodzi decyzyjność, zawodzą indywidualności, oddajemy 17 strzałów, a ile z nich jest jakościowych? jeden? trochę wstyd. Ten mecz był do wygrania. Nie wiem co będzie dalej, na razie człowiek musi ochłonąć.
    • Lakbeti lubi to.
    • stnczyk

562
      937
    • Przedwczoraj o 00:35
      Post #1724583 12.05.2026 00:35
    [quote]#post1724574 Ten mecz był do wygrania. [/quote] Nie ten jeden. Od Lecha przed Świętami począwszy, prawie wszystkie były do wygrania.
    • zac

7.2K
      1.5K
    • Przedwczoraj o 05:50
      Post #1724592 12.05.2026 05:50
    A gdzie można znależć takich zwinnych murzynków, dodatkowo dobrych technicznie co pojedynki 1 na 1 potrafią wygrywać .................... dla pana Trubalskiego pytam. Prawda jest też taka , że ta czerwona kartka uratowała nam 1 punkt , Radomiak w polu wyglądał o wiele lepiej od nas i grając w 11 pewnie by nas w końcu ukłuł.
    • hank oraz paulo lubią to.
    • Kamaz80

2.8K
      3.6K
    • Przedwczoraj o 06:55
      Post #1724595 12.05.2026 06:55
    Nasi murzyni a murzyni z Radomia to dwa inne światy.
    • del_piero, hank, Zboro oraz 2 innych osób lubią to.
    • Wayne

162
      317
    • Przedwczoraj o 07:25
      Post #1724598 12.05.2026 07:25
    Mecz z Pogonią wlał we mnie trochę optymizmu, bo tam było już trochę widać efekt nowej miotły, przede wszystkim był morderczy ciąg na bramkę wszystkimi możliwymi drogami. Póki co od przyjścia Grzelaka w 270 minut strzeliliśmy oszałamiającą liczbę 1 gola. W pierwszym meczu graliśmy wrzutami, o Lubinie ciężko cokolwiek powiedzieć, a wczoraj drużyna wyglądała na lekko pogubioną. Będzie to kontrowersyjne ale al Ammari i Klich nie powinni razem występować bo wtedy gramy -1 jednego zawodnika, ale kto miałby grać za nich z drugiej strony? Charpentier widać że jest z innej gliny ulepiony, to mógł by być nasz game changer, ale nie będzie, bo widać, ze nadal nie jest w pełni zdrów. Wniosek? Myślę że pozostaniemy ale jeśli na cito PRZED wakacjami nie ogarniemy prezesa i dyrektora sportowego który oczyści w lecie klub to w przyszłym sezonie nie mam wątpliwości, że podzielimy dzisiejszy los Niecieczy
    • TOM76

5.2K
      7K
    • Przedwczoraj o 07:37
      Post #1724599 12.05.2026 07:37
    [quote]#post1724546 [quote]#post1724542 Nie mamy drużyny, tylko piłkarskich impotentów. Zaangażowanie zerowe ! Jak nie chcecie grać to wy....... Jaja sobie robią z nas kibiców i w dup.ie mają jakieś 120-lecie. Banda nierobów, nieudaczników[/quote] Co do "nieudaczników" to zgoda, ale zaangażowanie jednak było. Ja myślę, że zimą spierdolono przygotowanie motoryczne i ci zawodnicy nie mają dynamiki, szybkości, a bez tego nie da się wygrywać.[/quote] Nie wiem czy Leszeczku byłeś na meczu czy przed tv, ale jak inaczej ich nazwać jak mają piłkę na połowie rywala w narożniku i zamiast wrzucić piłkę to ją rozgrywają finalnie do Madejskiego????? Madejski natomiast wznawia piłkę jakbyśmy grali na utrzymanie korzystnego wyniku - ociężale, powoli, przeciąga wznowienia. Poza zawodnikiem posiadającym piłkę nikt nie biega, nie ma gry bez piłki. Szczyt głupoty to zachowanie Praszelika gdy najpierw źle przyjmuje a potem fauluje na żółtą kartkę zawodnika. Nie widziałem poza Wójcikiem, Al Amarim, Hasicem, no może Sansem gryzienia trawy. To nie wyglądało jak mecz o życie, tylko odwalenie "dniówki". Co tydzień ten sam scenariusz. Gramy przez 20 min a potem rywal się orientuje że jesteśmy słabi i nam ładuje bramkę i gra spokojnie na dobicie. Radomiak przyjechał dzięki Bogu tylko po remis i dlatego nie dostaliśmy w dup.....
    • BartAcid oraz Miszczu2007 lubią to.
    • Jeden9Zero6

1.2K
      2.4K
    • Przedwczoraj o 07:39
      Post #1724601 12.05.2026 07:39
    [quote]#post1724564 Szczególne podziękowania dla uśmiechniętej Pani z Cichego Kącika i sympatycznych beduinów![/quote] I nie zapomnieć o Gambalu, nie zapomnieć o Gambalu. Gotował, tak że teraz razem wzięte zgaga, sraczka, zatwardzenie i jeszcze konwulsje. Osiągnięcie, nie ma co. Skaut sezonu.
    • TOM76 lubi to.
    • del_piero

1.1K
      891
    • Przedwczoraj o 07:44
      Post #1724604 12.05.2026 07:44
    ale jedna rzecz tak sobie pomyślałem dlaczego nie mogliśmy wziąć Luqinhasa?
    • honved lubi to.
    • PanP

1.8K
      3.2K
    • Przedwczoraj o 07:49
      Post #1724605 12.05.2026 07:49
    • Edytowany
    Jeden pozytyw jaki widzę, że przy Elsnerze pod koniec praktycznie nie tworzyliśmy sytuacji podbramkowych, a teraz tak... tylko skuteczności i szczęścia brak.
    • hank oraz Lakbeti lubią to.
    • hank

46.6K
      55.3K
    • Przedwczoraj o 07:58
      Post #1724607 12.05.2026 07:58
    [quote]#post1724546 [quote]#post1724542 Nie mamy drużyny, tylko piłkarskich impotentów. Zaangażowanie zerowe ! Jak nie chcecie grać to wy....... Jaja sobie robią z nas kibiców i w dup.ie mają jakieś 120-lecie. Banda nierobów, nieudaczników[/quote] Co do "nieudaczników" to zgoda, ale zaangażowanie jednak było. Ja myślę, że zimą spierdolono przygotowanie motoryczne i ci zawodnicy nie mają dynamiki, szybkości, a bez tego nie da się wygrywać.[/quote] Oczywiście, że tak. Proszę zobaczyć jak byli wybiegani i szybcy zawodnicy wczorajszego rywala . A my, niczym muchy w smole ...
    • Lakbeti lubi to.
    • koziołek

6.2K
      5K
    • Przedwczoraj o 07:59
      Post #1724608 12.05.2026 07:59
    [quote]#post1724604 ale jedna rzecz tak sobie pomyślałem dlaczego nie mogliśmy wziąć Luqinhasa?[/quote] Odpad z Legii, tak czytałem ale nie dam sobie ręki uciąć czy tutaj.
    • honved oraz del_piero lubią to.
    • MakuKSC

6.2K
      11.1K
    • Przedwczoraj o 11:39
      Post #1724679 12.05.2026 11:39
    Ja pierdole,co to bylo wczoraj,do teraz mnie oczy pieka. Co to za zgraja przeplaconych nieudacznikow? W Radomiu biora opalonych randomow z Portugalii i tam przynajmniej kilku potrafi wygrac 1 na 1 a u nas nie dosc ze pilka odskakuje przy przyjeciu,akcje sa spowalniane,nie ma zadnego zaskoczenia gra z pierwszej pilki,zadnego dryblingu czy zrywu.
    • hank, TOM76 oraz Miszczu2007 lubią to.
    • Lakbeti

405
      405
    • Przedwczoraj o 11:44
      Post #1724681 12.05.2026 11:44
    • Edytowany
    Radomiak gra na luzie, nic nie muszą wszystko mogą. U nas zgraja z całego globu chcieli puchary zdobywać, a wyszło jak zawsze. Do tego w Radomiu ci wszyscy czarni po sezonie idą do innych klubowi przychodzą nowi. I każdy sezon Radomiaka ma w planie pozostać w ekstraklasie.a jak nagle udaje się cis więcej to nie dudnią że już podium zaraz tylko na chłodno.
    • niegramotnyj oraz Vasago lubią to.
    • niegramotnyj

3.8K
      4.3K
    • Przedwczoraj o 12:28
      Post #1724695 12.05.2026 12:28
    [quote]#post1724681 Radomiak gra na luzie, nic nie muszą wszystko mogą. [/quote] A dodatkowo 3-4 ich grajków ma technikę użytkową i drybling na poziomie zawstydzającym naszych, więc się mniej męczą. No i grają kombinacyjnie w polu karnym, na co naszych artystów nie stać. Bo porządnie przyjąć piłkę potrafi tylko Klich i Hasić, przy czym ten drugi podaje zwykle tylko do najbliższego albo do tyłu - zero kreatywności, a strzela ostatnio bardzo niecelnie. Za mało szans dostaje moim zdaniem Kameri, należało go wstawić w końcówce za Hasicia. Osobna sprawa to 'perełka' Sans, który w ostatnich sekundach miał piłkę meczową i wyszło, że nie umie grać głową.
    • hank, Stary Kibic oraz Vasago lubią to.
    • Vasago

3.9K
      722
    • Przedwczoraj o 18:20
      Post #1724769 12.05.2026 18:20
    Bardzo żal niewykorzystanych sytuacji, zwłaszcza tej z jednego metra do bramki.... Po obejrzeniu powtórki stwierdzam, że dobrze się stało, że jednak nie wpadło, bo po euforii na trybunach mógłby za chwilę być wielki zawód po analizie VAR, bo Piła pomógł sobie ewidentnie ręką w tej sytuacji...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie