Mnie się gość spodobał, konkretny. Widać, że emocje go poniosły po kolejnym pytaniu o Elżbietę Filipiak.
Nie zachował się przy tym jak korpo ludek.
Jeżeli klub jest najważniejszy dla Niego to właściwa osoba na właściwym miejscu. Trzymam za słowo.
-
-
Murat Colak - trzymamy za słowa
Na konferencji powiedział Murat że 10 mln poszło nie na inwestycje tylko na bieżącą działalność klubu. Trzeba było zapłacić dyrektorom etc. No niestety Mateusz też się jak widać nie popisał nie zabezpieczając tych pieniędzy. Zamiast zająć się strategia klubu, to łaził na dwugodzinne wywiady i gadał o tym że stadion będzie trzeba rozbudowywac. Ot mydlenie oczu i typowa korpo ucieczka od spraw istotnych i wymagających decyzji od siebie. Jak widział że jest kiepsko z kasą to mógł zgłaszać problemy z nie na koniec roku przynieść budżet na minus i bez sponsorów, ale pewnie dobre i kolejny miesiąc przytulić dobra pensje prezesowska. Tak niestety jest w wielu firmach z prezesami najemnikami. Jak mają trudne sprawy do ogarnięcia to od nich uciekają, maskują je pierdolami.
Dokładnie, wszyscy są chuje tylko nie my.
No tak, bo CRACOVIA TO MY 😁
[quote]#post1712669
EDIT: dopiero dosłuchałem, że Amdurer powiedział, że Platek chce zapłacić Filipiakowej za Cichy Kącik i zwrócić go do klubu. No to byłoby coś.[/quote]
Nie no, chodziło o to, że jak Ela odda działkę, to oni, Platek, odda jej te 10 mln.
Tak się zastanawiam, jak niewiele trzeba by kupić kibiców. Pomyślcie o tym...
To wszystko wygląda jak w Matrixie... Nie wiadomo o co chodzi.... Do tego wszystkiego jeszcze miesza się Królewski i wypowiada swoje zdanie.... KRAINA DESZCZOWCÓW
Oglądnąłem przed chwilą ponownie końcówkę konferencji i dla mnie to było wyreżyserowane. Przedłużali konferencje aż do skutku, żeby ten temat został poruszony, mimo że nie padło pytanie o Cichy Kącik, a Colak był do tego doskonale przygotowany.
Pytanie, o co tak naprawdę tutaj chodzi??? Czy aby na pewno o dobro naszego klubu, bo mam spore wątpliwości.
Oczywiście temat CK powinien zostać wyjaśniony, pytanie tylko czy to nie była przykrywka, przed tym co nas może czekać z ich strony w niedalekim czasie. Co do pytań o ten wcześniejszy przelew z Ekstraklasy na pokrycie zaległości nie odpowiedzieli jasno, podobnie jak na temat aktualnej sytuacji finansowej klubu i bieżących wydatków oraz najbliższej przyszłości.
Od razy zapala się u mnie czerwona lampka, choć chciałbym się mylić.
Oczywiście, że wyreżyserowane. Jestem przekonany w 100%, że nikomu tutaj o dobro Klubu nie chodzi. Nie wierzę tym ludziom.
Z jednej strony jak słuchałem konferencji to widać było bajerę jak w House of cards, m in pytanie o brak płynności i wcześniejsza transzę z rsy i odpowiedź, że przecież widać, że pan Platek ma pieniądze 😂, z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, że kupił udziały tylko dla Cichego Kącika i Wielickiej.
Tak czy inaczej gówno wpadło w wentylator.
Płatek wiedział co kupuje a CK już nie był do kupienia .
- Edytowany
Murat z bombą na konferencji 🤪
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/1000065242-png-60420863.png[/img]
Zamach na wdowę po milionerze 😜
Tak jak piszecie, na pewno reżyserowane bo nikt z dziennikarzy lub środowiska około Cracovii nie zadałby takiego pytania.
Wystarczy zobaczyć Ekstraklasę po Godzinach z wczoraj co tam mówili. To wskazuje, że nie byliby w stanie nawet zapytać o takie coś publicznie. Tym bardziej to pokazuje na ustawkę, czy dla dobra klubu. Chcę w to wierzyć a takiemu Colakowi jest trochę łatwiej rozpocząć taka wojenkę.
- Edytowany
Reżyserka 100%
Nie wiem czy są tutaj obecne osoby, które miały do czynienia z dziennikarstwem. Aktualnie każdy dziennikarz sportowy zdaje sobie sprawę, że nie ma możliwości zadania niewygodnego pytania jeśli chce pracować w tej branży. Za zadanie nieustalonego niewygodnego pytania automatycznie dostaje się bana na dostęp do klubu. Jeśli jest się oddanym dziennikarzem to dostaje się kiełbasę : to zaproszą żeby zrobić właśnie wywiadzik z prezesem , to ma się stosunkowo szybki dostęp do zawodników, to można zrobić jakiś wywiad premium 1 na 1, to dostaje się w gratisie jakieś bomby informacyjne w sterowanych wywiadach itd.
Nie mówiąc o możliwości przeprowadzenia wywiadu na obozie czy lepszym dostępie do wywiadów w centrum treningowym.
A jeśli jakiś dziennikarz podskoczy to może zawijać manatki bo już nie otrzyma dostępu do wywiadów z zawodnikami/ trenerem a bez tego żaden dziennikarz długo nie pociągnie .
Aj waj kradną CK, aj waj ratujmy srebra rodowe, aj waj dlaczego dziennikarze nic o tym nie piszą...
....
Colak na konfie wali z grubej rury o CK-->>>
Aj waj ustawka, aj waj niedobrze aj waj ma nieczyste intencje...
....
W razie problemów dzwonić, pisać,etc..
https://babinski.pl/kontakt/
- Edytowany
[quote]#post1712800 Aj waj kradną CK, aj waj ratujmy srebra rodowe, aj waj dlaczego dziennikarze nic o tym nie piszą...
....
Colak na konfie wali z grubej rury o CK-->>>
Aj waj ustawka, aj waj niedobrze aj waj ma nieczyste intencje...
....
W razie problemów dzwonić, pisać,etc..
https://babinski.pl/kontakt/[/quote]
Pablo tutaj chodzi o sam sposób przekazu informacji a nie o fakt przekazanej informacji . Co do roszczenia o CK wszyscy wiedzą , że jest słuszne. Martwiącym jest fakt braku jasnego planu finansowania. Wiadomo, że Majątek spółki Płatka, której jest współwłaścicielem opiewa na około 2 miliardy USD…
A na temat kasy słyszymy, że kasa będzie ( bez żadnego planu i szczegółów) . Znaczy się plany są : Warner Bross I Discovery, premium, współpraca liga mistrzów , globalna marka - Frazesy
Za Janusza już chyba nasłuchałeś się wystarczająco takich farmazonów ?
Lanie wody bez konkretów nie budzi zaufania.
Mógł Colak wyjść rzucić mamy 200 baniek na wydatki plan jest a Filipiakowa oddawaj Cichy Kącik to byłbym spokojny…
Panie Colak, wszyscy się bardzo cieszymy, że taką troską objął Pan "srebra rodowe" Cracovii i że będzie Pan walczył o ich odzyskanie. Wszyscy chcielibyśmy również wierzyć, że jak to się uda, to te "srebra" będą służyć Klubowi a nie zostaną ponownie sprzedane, tym razem komuś, kogo nazwisko zaczyna się na literę "P". Patrząc na sposób rozegrania tego tematu wnioskuję, że sprawa skończy się w sądzie, czyli chwilę to potrwa.
W między czasie będziemy wdzięczni za przedstawienie trochę bardziej szczegółowo planów na najbliższy czas, np. o wyjaśnienie kwestii budżetu Klubu: ile on wynosi i jaka jest struktura przychodów, czyli jaki procent będzie pochodził z wpływów z Ekstraklasy, ile przewidywane przychody z dnia meczowego, ile z transferów, no i najważniejsze jak bardzo wesprze Klub gotówką jego nowy właściciel?
Dla mnie ten Colak to jakiś błazen, poważne sprawy a on zrobił z tego komedię, jeszcze te jego słowa po polsku: to jest nasza działka, proszę oddać nasza działka - wszędzie gdzie dziś czytam to bekę z tego mają. Skoro Platek taki bogacz to czemu obstawił się takimi pajacami, nie klei mi się to. Jeszcze te pierdolenie o papieżu jak VannaLy. Gość kompletnie nie dorasta do pełnionej funkcji, ostatni raz taka beka była w internecie po oświadczeniu u milicjantów jak prezesem na kilka dni został Pietrowski i napisał, że skośnooki dostał zawału nad Adriatykiem 😂 Gość dopiero zaczyna pracę, strach pomyśleć co będzie dalej. Panie Platek jesteś pan poważnym biznesmenem to zatrudniaj poważne osoby.
[quote]#post1712799 Reżyserka 100%
Nie wiem czy są tutaj obecne osoby, które miały do czynienia z dziennikarstwem. Aktualnie każdy dziennikarz sportowy zdaje sobie sprawę, że nie ma możliwości zadania niewygodnego pytania jeśli chce pracować w tej branży. Za zadanie nieustalonego niewygodnego pytania automatycznie dostaje się bana na dostęp do klubu. Jeśli jest się oddanym dziennikarzem to dostaje się kiełbasę : to zaproszą żeby zrobić właśnie wywiadzik z prezesem , to ma się stosunkowo szybki dostęp do zawodników, to można zrobić jakiś wywiad premium 1 na 1, to dostaje się w gratisie jakieś bomby informacyjne w sterowanych wywiadach itd.
Nie mówiąc o możliwości przeprowadzenia wywiadu na obozie czy lepszym dostępie do wywiadów w centrum treningowym.
A jeśli jakiś dziennikarz podskoczy to może zawijać manatki bo już nie otrzyma dostępu do wywiadów z zawodnikami/ trenerem a bez tego żaden dziennikarz długo nie pociągnie .[/quote]
Zrozumiałem z tej wypowiedzi, że "prawdziwe" dziennikarstwo już od lat nie istnieje. I to by się pokrywało z moimi obserwacjami.
Trochę niepotrzebnie chyba pani Elżbieta zrobiła zamęt tym oświadczeniem. Później wywiad moderowany w Onet premium. I się zaczęło , panowie też nie pozostało dłużni, żeby nie było już na wstępie wpadki komunikacyjnej. A co do panów, to Amdurer powiedział że robił due diligence KS Cracovia przed kupnem, to o sprzedaży CK wiedział, bo była info medialna i na pewno transakcja jest w papierach. Powinien sprawdzić wartość rynkową nie z papierów wewnętrznych spółki, ale z normalnej zewnętrznej wyceny rynkowej od rzeczoznawcy. Słabe to due diligence. Mamy ewidentny konflikt interesów, rada nadzorcza zostanie odwołana i na pewno płatki pójdą na drogę sądowa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (11 użytkowników)
guzior, Niewidoczni (1), Goście (9)