Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Mateusz Tabisz - powodzenia waleczny chłopaku

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad 2 tygodnie temu o 11:29
      Ostatnia aktywność ponad tydzień temu o 16:05
      3732 wyświetleń
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • dwa tygodnie temu o 09:14
      Post #1710176 10.02.2026 09:14
    • Edytowany
    Już miałem Ci SaNtuś przylajkować, aż pojawiło się ostatnie stwierdzenie. Mam rozumieć, że gdyby jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności jakieś kolejne wcielenie Małpeckiego grało w Cracovii (nie rzucam nazwiskami, bo nie znam) i dało nam medal (powiedzmy zbierając 10-15 punktów w kanadyjce) to byś się nie cieszył? Bo wchodząc w Twoją poetykę "MAM W PIŹDZIE" kto strzela bramki dla Cracovii. Interesuje mnie tylko jej sukces. PS Do teraz miło wspominam Jopa, nie wiem czy był KU.R.WĄ i mnie to nie interesuje
    • VelVet

4.1K
      4.8K
    • dwa tygodnie temu o 09:17
      Post #1710178 10.02.2026 09:17
    Ale santo musi mieć wielką pizde…
    • leszeczek, manolo1, sterby oraz 5 innych osób lubią to.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • dwa tygodnie temu o 09:45
      Post #1710180 10.02.2026 09:45
    [quote]#post1710176 Już miałem Ci SaNtuś przylajkować, aż pojawiło się ostatnie stwierdzenie. Mam rozumieć, że gdyby jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności jakieś kolejne wcielenie Małpeckiego grało w Cracovii (nie rzucam nazwiskami, bo nie znam) i dało nam medal (powiedzmy zbierając 10-15 punktów w kanadyjce) to byś się nie cieszył? Bo wchodząc w Twoją poetykę "MAM W PIŹDZIE" kto strzela bramki dla Cracovii. Interesuje mnie tylko jej sukces. PS Do teraz miło wspominam Jopa, nie wiem czy był KU.R.WĄ i mnie to nie interesuje[/quote] np. paweł nowak był psem wiślackim i nie pałałem do niego miłością. np. skrzyński jest psem i pracuje w Akademii i będzie rekrutował kolejne psy - to nikomu nie przeszkadza, nawet pół zdania na forum o tym nie było. oczywiście w Cracovii jest miejsce dla nawróconych. ale nie ma miejsca dla jawnych psów. sukces Cracovii ma swoje granice. granicą jest właśnie bycie psem. nie dla psa kiełbasa. reszta nie ma znaczenia. p.s. żeby uprzedzić kolejne idiotyczne przykłady to nie ma też miejsca dla pedofilów i innych powszechnie uznawanych za niedopuszczalne
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • dwa tygodnie temu o 10:15
      Post #1710184 10.02.2026 10:15
    • Edytowany
    SaNto zmień dilera, bo obecny towar Ci nie służy. Nie będę już reagował na idiotyczne wpisy, bo trzeba trzymać poziom. Rozumiem, że awans do I ligi 22 lata temu Cię nie cieszył, bo wraz z Cracovią awansowało kilka psów. No trudno. Musisz z tym jakoś żyć.
    • mcz_, SynOjca oraz kaleb lubią to.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • dwa tygodnie temu o 10:46
      Post #1710187 10.02.2026 10:46
    cieszył, ale nowakowi nie klaskałem a jak przybijali piątki po meczu i się zbliżał to zabierałem rękę
    • Miszczu2007 lubi to.
    • paulo

2.2K
      2.9K
    • dwa tygodnie temu o 12:19
      Post #1710199 10.02.2026 12:19
    [quote]#post1710070 ... to niby te indywidualne treningi jego i Fabiego zrobiły z nich piłkarzy a taki Rózga czy Knap którzy ich nie mieli to co?...[/quote] Dokładnie tak było, kosztem innych zawodników, którzy nie mieli równych, takich samych warunków stworzonych do rozwoju! Nie mieli indywidualnych treningów z fachowcami z klubu tak jak młody Tabisz, nie mogli normalnie trenować w casach covidu, gdzie był nawet zakaz wychodzenia z domów, nie mieli możliwości wyjazdu na coroczne staże zagraniczne. Nie byli przymusowo wystawiani w starszych rocznikach, aby mogli się ogrywać i zdobywać zaświadczenie. Jak ty tak wybiórczo traktujesz swoje dzieci, o ile je masz oczywiście, i jednemu dajesz bułkę z masłem a innemu samą bułkę, to gratuluję
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • dwa tygodnie temu o 12:39
      Post #1710201 10.02.2026 12:39
    @paulo#40378 to znaczy Knap i Rózga mimo takich tragicznych warunków się rozwinęli a inni przepadli tylko przez to? Nie pisz bajek..... Ktoś ma talent albo go nie ma, albo chce pracować, albo nie. Ilu młodych ostatnio wypłynęło z Polski? Wszyscy mieli indywidualne treningi? Czy po prostu talent, nastawienie i mnóstwo ciężkiej pracy. To że dzieciak ma 12 lat i wymiata to nie oznacza że kiedykolwiek zaistnieje w dorosłej piłce. Takich przykładów są setki - i nie ma to nic wspólnego z tym kto ma indywidualne treningi a kto ich nie ma. Wylewanie frustracji rodziców na tym forum, bo ich pociechy nie dały rady jest po prostu słabe.... Lista młodych którzy dają radę w seniorskiej piłce z ostatnich dwóch sezonów jest naprawdę spora - nawet w Pasach to Polak, Bzdyl, Rózga czy Tabisz. Ale także Pietuszewski, Przyborek, Gurgul, Mońka, Sarapata, Żewłakow, Lewicki, Jakóbczyk, Mazurek, Kardaś, Perchel, Basse czy Dziewiatowski - wszystkim pomagał stary Mateusza? A może po prostu byli/ są dobrzy i im się chce - nie wódeczka i panienki tylko ciężka praca....
    • hank

45.9K
      54.3K
    • dwa tygodnie temu o 13:28
      Post #1710210 10.02.2026 13:28
    • Edytowany
    Nie patrzę w życiorys, patrzę na boisko i na to co na nim pokaże .
    • Anfield oraz mcz_ lubią to.
    • BoRut

1K
      1K
    • dwa tygodnie temu o 13:43
      Post #1710213 10.02.2026 13:43
    Offtopic [quote]#post1710187 cieszył, ale nowakowi nie klaskałem a jak przybijali piątki po meczu i się zbliżał to zabierałem rękę[/quote] Dobrze rozumiem, że znajomych też segregujesz i jak ktoś kibicuje tym w gorszej strony to mu ręki nie podajesz? Grunt to mieć zasady, prawda?
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • dwa tygodnie temu o 13:55
      Post #1710216 10.02.2026 13:55
    [quote]#post1710213 ... znajomych też segregujesz i jak ktoś kibicuje tym w gorszej strony to mu ręki nie podajesz?...[/quote] To by było, choć nie pochwalam i nie stosuję, bardziej zrozumiałe niż wieczne czepianie się zawodnika Cracovii
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • dwa tygodnie temu o 13:57
      Post #1710217 10.02.2026 13:57
    jak ktoś kibicuje suce to nie ubiera naszej koszulki. nawet do pracy. w ogóle najwyższy czas byśmy powiedzieli stop jakiejś poprawności gtsowskiej, która opanowała nie tylko nasze forum ale też kibicowską świadomość ogólnie. tutaj na forum gość marzy o derbach, tutaj na jakimś filmiku w internecie na pytanie operatora "czego życzysz sąsiadce" (na wzór zachodnich filmików tego typu gdzie ludzie z plastycznymi umysłami są w stanie szybko wymyślić coś fajnego co niby jest miłe a jednak dopierrdoli rywalowi) odpowiada "awansu do ekstraklasy" kurrrrr nóż się otwiera w kieszeni ! nie można być kibicem Cracovii bez nienawiści do gtsu ! basta
    • GSC, DiegoKSC, Craxoholik oraz 5 innych osób lubią to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • dwa tygodnie temu o 15:21
      Post #1710224 10.02.2026 15:21
    Ziew
    • eredin oraz gronix lubią to.
    • squier strat

10.1K
      14.8K
    • dwa tygodnie temu o 17:19
      Post #1710244 10.02.2026 17:19
    @eredin#77 postanowiłeś udawać znawcę, ale to tak nie działa. w dzisiejszej piłce ważny jest talent i praca, nie myśl więc, że ktokolwiek osiągnie sukces bez dodatkowych treningów. Tabisz miał to szczęście, że mu stary ściągał trenerów na każde Zawołanie i za darmo. inni takiego komfortu nie mieli. ja za każdą dodatkową godzinę piłki płacę 100pln,za dodatkowy trening z kilkoma chłopcami 40 - 50 PLN za godzinę. oprócz treningów piłkarskich trenuje się też motorykę i tu ceny są wyższe. za dodatkowy trening bramkarski trzeba zapłacić nawet 200pln za godzinę.
    • paulo oraz DiegoKSC lubią to.
    • bielizna

924
      536
    • dwa tygodnie temu o 17:43
      Post #1710247 10.02.2026 17:43
    [quote]#post1710213 Offtopic [quote]#post1710187 cieszył, ale nowakowi nie klaskałem a jak przybijali piątki po meczu i się zbliżał to zabierałem rękę[/quote] Dobrze rozumiem, że znajomych też segregujesz i jak ktoś kibicuje tym w gorszej strony to mu ręki nie podajesz? Grunt to mieć zasady, prawda?[/quote] Ja osobiście może nie tyle nie podaję ręki, bo jednak zostałem wychowany w pewnych kryteriach, niemniej w życiu codziennym, w tym zawodowym, skłonny jestem lepiej traktować kibiców Cracovii niż kibiców zwisły. Uważam to za zdrowy objaw. Człowiek ma ograniczoną możliwość jeśli chodzi o liczbę kontaktów mających wpływ na jego życie. Dlatego kryterium Cracovia/zwisła, sąsiad/nie sąsiad, rodzina/nie rodzina powinno być decydujące. To zupełnie naturalne. Oczywiście to się zmienia, Sieci społeczne tworzą się dynamicznie. Niemniej jeśli mam wybór nowy znajomy Cracovia/zwisła, to ten pierwszy dostaje plus dwa punkty na starcie. Uważam, że jeśli ktoś jest za Cracovią, a ma spora nadreprezentację kibiców zwisły wśród znajomych mających wpływ na jego życie, to prawdopodobnie na Cracovię ma wyjebane.
    • GSC, Diabel, SaNtO oraz Miszczu2007 lubią to.
    • paulo

2.2K
      2.9K
    • dwa tygodnie temu o 17:58
      Post #1710248 10.02.2026 17:58
    On jest "fahofcem" we wszystkich tematach i wszystkich poucza, bo on ma "informacje" z pięterka, jak kiedyś ładnie się tutaj przedstawiał choćby przy okazji tematu Rózgi i Bzdyla, a reszta to ciemna masa. Rózga się rozwinął dzięki swojemu ogromnemu talentowi, zacięciu i charakterowi do piłki, nikt mu w tym nie pomagał, bo to jest talent czystej wody. Nigdy nie korzystał z pomocy i nie wykorzystywał pozycji tatusia w klubie, tak jak właśnie czynił to Tabisz kosztem innych chłopaków, którym nie dano takiej możliwości rozwoju.
    • awaria oraz Pasiak04 lubią to.
    • mcz_

3.2K
      2.9K
    • dwa tygodnie temu o 18:11
      Post #1710252 10.02.2026 18:11
    Nie chce mi się już pisać w tym temacie... Rózga nie korzystał z pomocy ojca? Bo widocznie nie miał takich możliwości. Tabisz korzystał? Tak. I będziemy tu drążyć, pisać o wpływie ojców na kariery ich dzieci?
    • Vasago

3.7K
      594
    • dwa tygodnie temu o 18:27
      Post #1710256 10.02.2026 18:27
    [quote]#post1710217 nie można być kibicem Cracovii bez nienawiści do gtsu ! basta[/quote] Coś w tym jest to prawda ale nie przesadzajmy. żeby nie popaść w jakiś tam zbędny szowinizm. Co prawda muszę przyznać, że w ostatnich kilku sezonach w wielu przypadkach bardziej cieszyły mnie przegrane GTS, niż nasze wygrane.. Myślę, że wielu kibiców Pasów miało podobne odczucia. A wynikało to z tego, że każda porażka po prostu ich pogrążała a nasze wygrane mało wnosiły w sytuacji gdy mieliśmy byt ekstraklasowy zapewniony ale tylko gdzieś w środku tabeli (wyjątkiem był sezon sprzed dwóch lat gdzie walczyliśmy o ligowy byt prawie do końca). Dopiero w tym sezonie na mecze GTS nie patrzę, bo nie ma po co. Czy wygrają, czy przegrają i tak ekstraklasę mają, natomiast my możemy o coś powalczyć. Zszedłem z tematu dotyczącego wychowanka Mateusza Tabisza, któremu uważam. że trzeba dać spokój i szansę pokazania się.
    • stary kibol oraz gustaw lubią to.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • dwa tygodnie temu o 18:35
      Post #1710258 10.02.2026 18:35
    @mcz_#6169 zgadzam się z Tobą - argumenty że ktoś miał treningi wiec gra a inni nie mieli to nie grają są z czapki @squier strat#9706 - masz rację, pisząc że to koszt który być może miał za darmo ( podobno Fabio też - to była informacja z forum, nie wiem kto jeszcze). Ale skoro bliskie Ci jest trenowanie dzieci to musisz wiedzieć że na 100 trenujących piłkarzami w dorosłej piłce będzie 10. A może i mniej. Być może Mateuszowi to pomogło te kilka lat temu ale dzisiaj to nie tamte treningi i nie ojciec a Luka Elsner decyduje kto i na jakiej pozycji gra. I w jakim wymiarze. @paulo#40378 - umiesz obrażać, a potrafisz rozmawiać na argumenty a nie na plotki? Nigdy nie pisałem że mam informacje z pięterka zatem przestań kłamać. - moje wpisy nieedytowane są na forum i można je odnaleźć. Pod tym samym nickiem od początku, w przeciwieństwie do niektórych wiecznie niezadowolonych tutaj ;) Czy stary Tabisz pomagał synowi? Pewnie tak. Czy ktoś na tym ucierpiał - być może tak. Czy to wina młodego człowieka? Na pewno nie. Czy to Jakub T. sprawił że po ponad trzech latach (listopad 2022) od odsunięcia J.T. Mateusz zadebiutował? Na pewno nie. Trzy lata - wiek 15-18 to przeskok piłkarski który ten młody człowiek musiał zrobić sam. I zrobił go.
    • Vasago, mcz_, SaNtO oraz 2 innych osób lubią to.
    • gusto

3.2K
      5.7K
    • dwa tygodnie temu o 18:46
      Post #1710259 10.02.2026 18:46
    [quote]#post1710175 interesuje mnie tylko ten kto strzela gole dla Cracovii[/quote] Na razie jest super. Jeszcze dobrze kariery nie zaczął a już strzelił tyle samo goli co Majoros.
    • eredin lubi to.
    • janczer

4.4K
      3.3K
    • dwa tygodnie temu o 18:58
      Post #1710262 10.02.2026 18:58
    Przecież ten Tabisz to krzyk rozpaczy trenera. A wy się podniecacie jakby to jakaś gwiazda była...
    • gusto, squier strat oraz paulo lubią to.
    • squier strat

10.1K
      14.8K
    • dwa tygodnie temu o 19:14
      Post #1710267 10.02.2026 19:14
    dokładnie, przyjdą napastnicy, wyleczą się kontuzjowani i problem rozwiąże się sam…
    • Vasago

3.7K
      594
    • dwa tygodnie temu o 20:14
      Post #1710278 10.02.2026 20:14
    [quote]#post1710262 Przecież ten Tabisz to krzyk rozpaczy trenera. A wy się podniecacie jakby to jakaś gwiazda była...[/quote] Gwiazdami w piłce nożnej byli np.: Pele, Garrincha, Maradona, Messi, Ronaldo i ewentualnie nasz rodak Lewandowski i można jeszcze kogoś tam wymienić. Mateuszowi Tabiszowi do tego poziomu bardzo daleko, póki co to lata świetlne. Co osiągnie i jak potoczy się jego kariera tego nie wie nikt, choćby najlepszy trener piłkarski na świecie.....
    • Pasiak04

1K
      903
    • dwa tygodnie temu o 20:30
      Post #1710281 10.02.2026 20:30
    @eredin#77 Rozumiem, że kierujesz się zasadą: po trupach do celu. Ciekawe jak Ty byś się poczuł jakbyś w pracy był tak traktowany jak rówieśnicy T albo jak np czekałbyś na operację ważną a w ostatniej chwili na Twoje miejsce znajomy królika by się dostał a na Twoją kolej mówiłabyś czekać kolejny rok. Rozwiązaniem jest pozbycie się go z klubu @squier strat#9706 Miejmy nadzieję i że tatuś w trosce o karierę go gdzieś przeniesie
    • paulo lubi to.
    • Blaszany

17
      23
    • dwa tygodnie temu o 20:41
      Post #1710283 10.02.2026 20:41
    Nie mogę patrzeć na to pitolenie. Skoro już go mamy i wsadziliśmy (stety niestety) pieniądze w młodego to niech już gra i zaróbmy na nim hajs, a nie oddawajmy teraz jakiejś Koronie czy innemu Gksowi żeby zarobili oni. Jaki to ma sens? Pogra 2 lata jak się nie rozwinie to wypad, a jak będzie grał dobrze to wytransferować za kilka baniek i miodzio. Ba, tak dokładnie będzie jak napisałem bo Platek ma w dupie wasze wywody jakiego młody ma ojca tylko liczy się kasa 😀
    • eredin, mcz_, SaNtO oraz 3 innych osób lubią to.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • dwa tygodnie temu o 20:51
      Post #1710285 10.02.2026 20:51
    • Edytowany
    @Pasiak04#8325 wszystkim po równo i wszystkich tak samo już było. W Rosji od 1917 a w Polsce od 1945 - było i się nie sprawdziło. Zawsze ktoś ma lepiej a ktoś gorzej. Nawet jak patrzysz na sędziowanie - o to nie tylko u Polsce. Mlody niczemu nie winien, niech da nam kilka bramkę i asyst i pozwoli by Pasy na nim zarobiły. A co do trupow i celu - czy MT tak robił? Czy to tylko Twoja interpretacja plotek z forum i trybun? Po trupach to działał drumlak . I ch…. mu w ….
    • mcz_ oraz TatarA lubią to.
    • konserwa

4.1K
      6.2K
    • dwa tygodnie temu o 21:05
      Post #1710286 10.02.2026 21:05
    Leonardo da Vinci także pomógł na starcie jego wpływowy ojciec i co? Michałowi Aniołowi także. Będziemy to rozkminiać i mówić o niesprawiedliwości dziejowej, czy może lepiej nie ośmieszajmy się małostkowością?
    • eredin, mcz_, SaNtO oraz 3 innych osób lubią to.
    • Pasiak04

1K
      903
    • ponad tydzień temu o 11:20
      Post #1710356 11.02.2026 11:20
    [quote]#post1710285 @Pasiak04#8325 wszystkim po równo i wszystkich tak samo już było. W Rosji od 1917 a w Polsce od 1945 - było i się nie sprawdziło. Zawsze ktoś ma lepiej a ktoś gorzej. Nawet jak patrzysz na sędziowanie - o to nie tylko u Polsce. Mlody niczemu nie winien, niech da nam kilka bramkę i asyst i pozwoli by Pasy na nim zarobiły. A co do trupow i celu - czy MT tak robił? Czy to tylko Twoja interpretacja plotek z forum i trybun? Po trupach to działał drumlak . I ch…. mu w ….[/quote] Porównywanie socjalizmu do równego traktowania zawodników w drużynie z szacunkiem i równymi szansami na rozwój to jak porównywać gówno i czekoladę.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • ponad tydzień temu o 11:28
      Post #1710358 11.02.2026 11:28
    z całej tej dyskusji przynajmniej udało się nam ustalić jedno. wszyscy jak tu siedzimy to wiemy czyj syn przebił się do ekstraklasy i ma szansę na poważną piłkarską karierę i wiemy też przy tej okazji czyjemu synowi się to nie udało. jako trener mogę napisać z pocieszeniem: to nie jest najważniejsze. ostatecznie liczy się to jakim jesteś człowiekiem. może to marne pocieszenie bo kariera piłkarska to piękna przygoda i szansa na łatwą kasę. ale zawsze coś. pozdrawiam
    • MSC oraz eredin lubią to.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • ponad tydzień temu o 15:03
      Post #1710388 11.02.2026 15:03
    [quote]#post1710358 z całej tej dyskusji przynajmniej udało się nam ustalić jedno. wszyscy jak tu siedzimy to wiemy czyj syn przebił się do ekstraklasy i ma szansę na poważną piłkarską karierę i wiemy też przy tej okazji czyjemu synowi się to nie udało. jako trener mogę napisać z pocieszeniem: to nie jest najważniejsze. ostatecznie liczy się to jakim jesteś człowiekiem. może to marne pocieszenie bo kariera piłkarska to piękna przygoda i szansa na łatwą kasę. ale zawsze coś. pozdrawiam[/quote] Zgadzam się jak rzadko ;). pozdro @SaNtO#842 !
    • mariomk

1K
      1K
    • ponad tydzień temu o 15:13
      Post #1710390 11.02.2026 15:13
    • Edytowany
    Mam nadzieję, że on, tego wszystkiego nie czyta, a jeśli, to niech stara się tym nie przejmować
    • eredin, niegramotnyj, stary kibol oraz 3 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie