Super waże 3 punkty na start, brawa dla Karola w 100-nym meczu w Cracovii
-
-
Nieciecza 0 - 1 Cracovia, poniedziałek 2 lutego 2026, 19:00
Zjebane zmiany i kompletnie nie rozumiem, po co w takim meczu wpuszcza Elsner Kameriego i zdejmuje kluczowych zawodników. Przez niego o mały włos a byśmy dzisiaj cieszyli z jednego punktu. Hasic i Minchev dzisiaj to jakaś parodia, a nie gra w piłkę nożna. Hiszpan widać, ze mu piłka nie przeszkadza i reszta może mu buty czyścić.
To żeby wygrywać mecze to nie jest zły pomysł, popieram.
A takie było podjaranie sparingami Termaliki....... Mówiłem, że sparingi punktów nie dają!!!!
@Jarek44#12260 [quote]#post1708850 Tak na chłodno/gorąco - podsumowanie meczu jest takie, że w 100% go kontrolowaliśmy i to, a nie wynik, najbardziej cieszy😀[/quote]
Ostatnie 5-7 minut wyglądało na lekką obronę Częstochowy. A co do zawodników - boisko przeszkadzało jednym i drugim, ale liczy się wynik i mental. Zero z tyłu (kolejne Sebastiana), i trzy punkty - oby z Mauro nie było nic poważnego. Teraz regeneracja i wyjazd.....
Hasic 2 polowa ekstra.
- Edytowany
@naki#14649 za cztery dni kolejny ważny mecz. Jak zmiennicy nie dadzą rady w meczu pod kontrolą z ostatnią drużyną w tabeli to na ch... nam tacy zmiennicy?
Nowi dali radę, Krameri także nic nie zawalił, zatem o co chodzi? Ewidentnie widać brak zgrania, ale w ostatnich minutach cofnął się cały zespół, a nie dwóch zmienników (Karol grał na obronie, a Maxime przed wszystkim z przodu. I pokazał że piłka mu nie przeszkadza).
[quote]#post1708876 @Jarek44#12260 [quote]#post1708850 Tak na chłodno/gorąco - podsumowanie meczu jest takie, że w 100% go kontrolowaliśmy i to, a nie wynik, najbardziej cieszy😀[/quote]
Ostatnie 5-7 minut wyglądało na lekką obronę Częstochowy. A co do zawodników - boisko przeszkadzało jednym i drugim, ale liczy się wynik i mental. Zero z tyłu (kolejne Sebastiana), i trzy punkty - oby z Mauro nie było nic poważnego. Teraz regeneracja i wyjazd.....[/quote]
Lekka obrona zewsze może przysłużyć się do opanowania tej cięższej...🙂
Kolejny raz okazało się, że 10% w analizach Lajkonika to potężna broń. Niestety obosieczna.
Lajkonika po prostu trzeba umieć czytać.
Żadna to inteligencja, zwykłe fusy z kawy, ale się sprawdza. Jak zobaczyłem 10% naszych szans to już czułem że wygramy 😀
Przy tej solidnej i nisko ustawionej obronie nie sprawdził się pomysł, że Praszelik na lewym, Hasić na prawym skrzydle, i schodzą do środka na strzał. Praszelik na lewym skrzydle zatracił walory ofensywne - bo artystą dryblingu nie jest - i ja bym po prostu zamienił go z Minczewem na 9-ce. Problem w tym, że obaj nie umieją dobrze grać głową - Minczew miał dobrą sytuację, z której powinien zgodnie z podręcznikiem oddać strzał w kierunku, z którego szła piłka - czyli na dalszy słupek - a zrobił podanie do bramkarza. Dziewiątki szukamy na cito, właściwie to na wczoraj.
Nowi, zwłaszcza Słoweniec, może nie docenili fizyczności naszej ligi. Termalica sprężyła się i rzuciła wszystkie siły w ostatnich minutach, wygrywali starcia 1 na 1 - a zmiennicy w tym okresie nie pomogli.
Muszę powiedzieć, że szalenie mnie pozytywnie zaskoczyli Sutalo i Traore.
Wazne ze bez drzazgi w fiucie... Zwyciestwo zawsze cieszy... 3punkty zaksiegowane... 3 do 1 miejsca 10 do spadkowego
[quote]#post1708749
Knap wykorzystaj swoją szansę![/quote]
Wysłałeś mu też sms-a i posłuchał? 😉
[quote]#post1708730 Czy ktoś z koleżanek i kolegów mógłby mi wyjaśnić czemu do takiego meczu myśmy jechali się przygotowywać do Turcji, a nie do jakiegoś Trondheim albo Anchorage?
Serio pytam.[/quote]
Przede wszystkim ostatnie lata niezbyt często bywa taka zima.
Planując obozy i załatwiając wszystko robi się kilka miesięcy wcześniej. Nie wiesz jaka będzie pogoda :)
Drugie to nie przygotowujesz się na 2-3 mecze w lutym ale całą rundę plus robisz podbudowę pod lżejszy obóz letni.
Wyjazd w chłodne miejsce zimą spowoduje, że organizm gorzej zniesie wysiłek, ryzyko kontuzji większe. Na jakich boiskach chciałbyś tam trenować? Sztucznych? Teraz w polskiej piłce jest era profesjonalnego treningu, dobrych trenerów. Zupełnie mówię bez ironii.
[quote]#post1708873 Zjebane zmiany i kompletnie nie rozumiem, po co w takim meczu wpuszcza Elsner Kameriego i zdejmuje kluczowych zawodników. Przez niego o mały włos a byśmy dzisiaj cieszyli z jednego punktu. Hasic i Minchev dzisiaj to jakaś parodia, a nie gra w piłkę nożna. Hiszpan widać, ze mu piłka nie przeszkadza i reszta może mu buty czyścić.[/quote]
Hasic parodia? To chyba jakieś inne mecze oglądaliśmy 😉
Mi się bardzo rzucają w oczy sfg Klicha. Wykonuje je conajmniej średnio, małe zagrożenie z różnych mamy odkąd wziął się z ich wykonywanie. Takie moje odczucia ale mogę się mylić 😆
[quote]#post1708924 Mi się bardzo rzucają w oczy sfg Klicha. Wykonuje je conajmniej średnio, małe zagrożenie z różnych mamy odkąd wziął się z ich wykonywanie. Takie moje odczucia ale mogę się mylić 😆[/quote]
SFG to mniej więcej pół na pól ten kto podaje i ten komu podaje.
Bardziej zastanowiłbym się nad tym kto to "reżyseruje" w naszym sztabie
[quote]#post1708901 Muszę powiedzieć, że szalenie mnie pozytywnie zaskoczyli Sutalo i Traore.[/quote]
Dobry występ obu zawodników. Dodał bym jeszcze że całkiem przyzwoicie wyglądał Al-Amari w środku pola.
[quote]#post1708946 [quote]#post1708901 Muszę powiedzieć, że szalenie mnie pozytywnie zaskoczyli Sutalo i Traore.[/quote]
Dobry występ obu zawodników. Dodał bym jeszcze że całkiem przyzwoicie wyglądał Al-Amari w środku pola.[/quote]
Dodałbym jeszcze, że grali z czerwoną latarnią ligi, gorszą nawet od legii
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (12 użytkowników)
Goście (12)