No to zaczynamy ! Jak powiedział wódz,naczelny : To nie Real Madryt,damy radę awansować dalej.No to ja trzymam za słowo i do zobaczenia w następnej rundzie.Lets get ready to rumble ! Bójcie się,szwedzkie sukinkoty,idziemy po Was !
Na wszelki wypadek,zapalę świeczkę u Mistrza Jerzego w Kielcach.
-
-
Liga Europy 2020/21 Malmö FF-Cracovia 27 Sierpień 2020 g.19
Czas zrobić Malmoladę
Jako pisał o Szwedach Sienkiewicz: " Mdły to naród, bo ziemia tam okrutnie nieurodzajna i
chleba nie mają, bo jeno szyszki sosnowe mielą, z takiej to mąki podpłomyki czyniąc,
które żywicą śmierdzą. Inni nad morzem chodzą i co tylko fala wyrzuci, to żrą, jeszcze się z sobą o owe specjały bijąc. Hołota tam okrutna, dlatego nie masz narodu na cudze
łapczywszego, bo nawet Tatarzy końskiego mięsa ad libitum mają, a oni czasem po roku
mięsa nie widują i ciągle głodem przymierają, chyba że połów ryb zdarzy się obfity. (...) Szwedzi, jako to naród ustawicznie w wodzie brodzący i z morza największe
ciągnący intraty, nurkowie są exquisitissimi. Tośmy się im popisywać kazali - i co
waszmościowie na to powiecie: rzucisz szelmę w jedną przerębel, to on ci drugą wypłynie i
jeszcze śledzia żywego w pysku trzyma...
Kurczę, no zaprawdę nie wiedziałem - jak byłem w Karlstad na hokeju, to się dobrze z tym mieleniem szyszek kryli - ciekawe z czego były hot dogi na hali :)
Do opisu Sienkiewicza dodałbym takie coś:
"A przerażenie was waszmościowie ogarnie, gdy na jakąś stacyę benzynową zajedziecie i zaczniecie szukać napitków chmielowych, co to u nas każdy benzynowy szynkwas ma wszelakich rodzajów pod dostatkiem.
Tam jeno całe ściany mlekiem zastawione a z browarów jedynie w kątku mają jakiś nędzny czwórpaczek, któren się nawet do płukania ust nie nadawałby."
Teraz oglądałem mecz Malmo -Orebro i widze ze tam same wysokie chłopy grają, nie wiem jak w statystykach ale w tv wysocy. Tak ze nasza taktyka polegajaca na dosrodkowaniach może nic nie dac. Poziom piłkarski napewno lepszy niż u Nas,i sa w rytmie meczowym.Ale mecz zaczynamy od 0:0 Tak ze do boju Pasy
Ahmad ibn Fadlan, arabski pisarz, w 921 roku odbył podróż jako sekretarz ambasadora kalifa Bagdadu w misji do króla Bułgarii Nadwołżańskiej. Ze swej podróży sporządził on relację, opisując w niej między innymi napotkanych w drodze Rusów, których obecnie identyfikuje się ze szwedzkimi wikingami.
Zatem opisuje ich tak:
Spotkałem Rusów, gdy ci w podróżach handlowych dotarli tam i osiedli nad rzeką Atul. Nie widziałem ludu o bardziej wyrośniętych kończynach niż oni. Są wysocy jak palma daktylowa i mają zaróżowioną twarz.
By się zgadzało....
Chyba jedyna nasza szansa to walkower ze względu na wirusa u rywali, chociaż już chyba wolę zagrać bo nigdy nie graliśmy oficjalnego meczu z poważnym rywalem.
Żadne walkowery, żadne wirusy, żadne narzekania, że rywal za mocny. Walczymy, wierzymy i w jakiś sposób dopingujemy. Na ewentualne narzekanie zawsze jest czas po meczu. Napisałem w tym temacie 3 posty (prawie połowa wszystkich), ale ten pierwszy jest napisany poważnie.
dobra jak mamy Rivaldinho to rozjedziemy Malmoe z handi. Tak zagram
Przecież jak Malmoe zobaczy teraz nasz skład po nazwiskach to goście obsrani z szatni nie wyjdą.... Alvarez, Pelle, Rivaldo, Diego, Lopez, Thiago [emoji16]
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
- Edytowany
Teoretycznie patrzac na to jaka druzyna jest Malmo a Cracovia, jakie doswiadczenie w graniu Europejskim ma Malmo a Cracovia, w jakiej lidze gra Malmo a Cracovia itd. to powinni nas pyknac z palcem w du*ie. Ale przeciez nie raz tak bylo w pilce, ze druzyna skazana na pozarcie... wygrywala mecz.
Malmo w lidze jest na 1 miejscu w tabeli i u siebie na stadionie sa niepokonani. Dlatego poprzeczka dla nas w tym meczu bedzie wysoko postawiona.
CRACOVIO idziemy w tym meczu jak po swoje... ogien piekielny musimy pokazac na boisku :blush: :cool:
W takim razie celujmy pod poprzeczkę. :)
Lubię bramki z wysoko postawioną poprzeczką - są większe i łatwiej trafić :)
RD Lipsk miał półtory pozycji z Atletico M wygrało 2-1 po rykoszecie więc wynik jest otwarty - ale damy radę.
Na TT podają że będzie transmisja naszego meczu w TV:)
Malmo zagra w domowych strojach - niebieskie koszulki oraz białe spodenki więc nasi chyba będą mogli wystąpić w biało-czerwonych strojach ? Piekny to bedzie widok . :)
Czarne spodenki, skoro oni w białych!!!!!!!!!!!!!!!
Najważniejsze to żeby w ogóle była transmisja w TV.
Czekamy na oficjalne potwierdzenie, która stacja pokaże mecz, bo myślę sobie że wielu ludzi chętnie obejrzy nasz pojedynek ze znanym rywalem.
[quote='CRACOVIAzNH' pid='1445837' dateline='1597783870']
Najważniejsze to żeby w ogóle była transmisja w TV.
Czekamy na oficjalne potwierdzenie, która stacja pokaże mecz, bo myślę sobie że wielu ludzi chętnie obejrzy nasz pojedynek ze znanym rywalem.
[/quote]
To jest smieszne. Trafilismy na najgorsza z mozliwych druzyne,a oni sie zastanawiaja czy nas puszczac. cska to by puscili nawet jakby grali z mistrzem Andory
Trzeba wejść do fazy grupowej, nawet jak nie dla nas to dla polskiej ekstraklasy, popatrzylem sobie w ranking UEFA i jesteśmy 29 ale trzymamy się wynikiem 2015/2016 gdzie jest 5500 punktów, reszta wyników to dramat absolutny. Więc jak ten sezon będzie słaby to zlecimy na zbity pysk
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)