przede wszystkim bylo na nim tak z 5-6 fauli od tylu, nie wiem co ma fizycznosc do tego
Wdowiak w takich przypadkach czesto pilke po prostu tracil / traci
zaskoczyla mnie jego obecnosc, ale przy Probierzu to norma, dzis debiut, jutro poza 18tka a za tydzien kontratk rozwiazany
-
-
Vinicius Ferreira Dias witamy w Pasach!
Na tle druzyny calkiem niezle, Broz powinien dostac zoltko za faule na nim. Liczylem na to,ze w ostatniej akcji bedzie joga bonito, ale nie wyszlo, szkoda.
- Edytowany
Szału nie było, ale to pierwszy mecz. Widać było duży optymizm przy niektórych zagraniach, dalekie wypuszczanie sobie piłki czy to przy wypuszczeniu sobie piłki do przodu czy przy kiwce, powinien się z czasem tego oduczyć. Trudno tez coś więcej powiedzieć, bo tak jak piszecie, jak już miał piłkę, to był wycinany równo z trawą. Pożyjemy, zobaczymy.
Ilość fauli na nim szokująca. podobnie jak brak reakcji sędziego. Każdy, niemal, jego kontakt z piłką kończył się faulem. Jeśli spowoduje to u niego "pozytywne wku-rwi-enie" to odpali, jeśli popadnie w apatię jak Culina, to po nim.
Liczyłem też na faul na nim w ostatniej akcji meczu, ale zamiast wejść w kiwkę strzelił. Fajny debiucik.
Zauważyłem , że fajnie się ustawiał , pokazywał do gry ,był w ruchu czego innym zabrakło .
Oczywiście pozostaje pytanie na ile starczyloby mu sił, gdyby zagrał od początku?
To fakt ale na razie na zmiennika się chyba nadaje .
298 dni później
Jeśli oko mnie nie myli to młody wrócił do treningów ! Zdrowia i pokaż na co Cię stać :)
595 dni później
- Edytowany
Podbijam. A ten drugi temat, z błędem nie tylko w imieniu ale i nazwisku piłkarza, można zmienić na "Czy Przedwojenny jest trollem z Reymonta".
- Edytowany
[quote='gusto' pid='1488146' dateline='1620347575']
Podbijam. A ten drugi temat, z błędem nie tylko w imieniu ale i nazwisku piłkarza, można zmienić na "Czy Przedwojenny jest trollem z Reymonta".
[/quote]
Aleś ty mundry... Nie chcę aby Cracovia utrzymywała tak bezsensownych pracowników jak Vincius Ferreira Diaz, a ty tego chcesz. Chcesz bysmy placili dzieciakowi z Brazylii, który rozegral jeden mecz przez trzy lata, wiec jezeli ktos jest trollem z gtsu to jesteś nim ty, bo mi zależy na dobru Cracovii, a ty chcesz byśmy taki bezwartosciowy szrot trzymali i utrzymywali z pieniedzy ludzi, którzy kupują bilety na Cracovię.
Co do imienia i nazwiska tego noname nie ma to zadnego znaczenia i tak 99 procent ludzi nie wie kto to jest.
Jakby Ci zależało to byś sobie sprawdził w odpowiednim temacie, że chłopak ma kontrakt do końca czerwca i za 50 dni go u nas nie będzie. Ale lepiej aferę kręcić, że ma o paru followersów na Instagramie za dużo.
- Edytowany
[quote='gusto' pid='1488283' dateline='1620424536']
Jakby Ci zależało to byś sobie sprawdził w odpowiednim temacie, że chłopak ma kontrakt do końca czerwca i za 50 dni go u nas nie będzie. Ale lepiej aferę kręcić, że ma o paru followersów na Instagramie za dużo.
[/quote]
No to się cieszę, że go żegnamy. Pytanie tylko po co go pan ogrodnik sprowadzał? Drugi to ten Mateus, też totalne nieporozumienie. Sprowadzać z konca świata ludzi, którzy nawet w druzynie rezerw grzeją ławę to totalny absurd.
mozna roznorako na to odpowiedziec;
po jajco
kazdy wie po co sprowadzalismy 'nikt nie pamieta jak nazywajacy sie Brazylijczyk'
[b]proponuje spytac trenera, panowie udzielajacy sie w sensie podsylania pytan na konfy?[/b] wiecie kogo mam na mysli
jest duza szansa ze Probierz nie odpowie, ale jest rowniez ogromna ze odpowie
[quote='Przedwojenny' pid='1488284' dateline='1620427477']
[quote='gusto' pid='1488283' dateline='1620424536']
[/quote]
No to się cieszę, że go żegnamy. Pytanie tylko po co go pan ogrodnik sprowadzał? Drugi to ten Mateus, też totalne nieporozumienie. Sprowadzać z konca świata ludzi, którzy nawet w druzynie rezerw grzeją ławę to totalny absurd.
[/quote]
Coś musiał przywieźć skoro już go Filipiak tam wysłał.
Choć magnesy na lodówkę wyszłyby taniej.
[quote='Diabel' pid='1488286' dateline='1620434843']
mozna roznorako na to odpowiedziec;
po jajco
kazdy wie po co sprowadzalismy 'nikt nie pamieta jak nazywajacy sie Brazylijczyk'
[b]proponuje spytac trenera, panowie udzielajacy sie w sensie podsylania pytan na konfy?[/b] wiecie kogo mam na mysli
jest duza szansa ze Probierz nie odpowie, ale jest rowniez ogromna ze odpowie
[/quote]
Po co pytać trenera skoro on nie odpowiada nawet na proste pytania a co dopiero na te kłopotliwe.
Mogli sobie zrobić selfie i wyszło by na to samo . Pożytek byłby taki sam .
- Edytowany
Po meczu już, więc wracam do tematu na chwilę.
> Sprowadzać z konca świata ludzi, którzy nawet w druzynie rezerw grzeją ławę to totalny absurd.
Ze względu na regulamin nie mogą występować naraz w rezerwach na boisku. Kiedy jeden gra, drugi musi grzać ławę i co najwyżej wejść jako jego zmiennik. Dlatego kiedy są zdrowi, grają na zmianę.
Matheus w juniorach nie grał gorzej od Rakoczego. Mówiło się o nim w mediach jako o jednym z najlepszych środkowych pomocników w CLJ. Potem miał problemy z kręgosłupem. Przepisy są tak durne, że dopiero od przyszłego sezonu, jeśli przedłuży kontrakt, dostanie status młodzieżowca na rok.
Generalnie polecam
- douczyć się o Cracovii. Fajnie, że coś w tym kierunku robisz, szkoda, że tak wolno.
- obejrzeć mecz rezerw albo dwa, wtedy byś wiedział co który zawodnik sobą reprezentuje.
Jeszcze edit, zanim zapytasz kto to Rakoczy i czemu nie gra. Jest na wypożyczeniu.
Zanim ktoś coś napisze.
Niech zgłębi temat a nie wypisuje jakiś niepojętych rzeczy - bo tak se umyślił.
Wystarczy iść raz , drugi na rezerwy i zobaczyć co gość gra.
Byłem, widziałem ... spoko gość z b.dobra techniką użytkową
Trochę za dużo dziecinady i lansu- może z powodu wieku i to, że sam w obcym kraju .
W mojej ocenie to perspektywiczny zawodnik..
- Edytowany
[quote='Trapez' pid='1488531' dateline='1620555661']
Zanim ktoś coś napisze.
Trochę za dużo dziecinady i lansu- może z powodu wieku i to, że sam w obcym kraju .
[/quote]
Perspektywiczny zawodnik, który w wieku 22 lat zagrał jeden mecz w pierwszym składzie przez trzy lata...To kiedy się te perspektywy zrealizują, kiedy się rozkręci-po trzydziestce?
- Edytowany
[quote='Przedwojenny' pid='1488532' dateline='1620556120']
[quote='Trapez' pid='1488531' dateline='1620555661']
Zanim ktoś coś napisze.
[/quote]
Perspektywiczny zawodnik, który w wieku 22 lat zagrał jeden mecz w pierwszym składzie przez trzy lata...To kiedy się te perspektywy zrealizują, kiedy się rozkręci-po trzydziestce?
[/quote]
No właśnie.Pierwszy z brzegu Wayne Rooney 19 października 2002 roku strzelił zwycięską bramkę dla Evertonu w meczu z Arsenalem (2:1). Został wtedy najmłodszym strzelcem bramki w historii Premier League.Miał wtedy 16 lat i 361 dni.Od tamtej pory rekord poprawiano dwukrotnie. No to na co my czekamy ???
Widoki na przyszłość są raczej nieciekawe,
zachciało się Probierzowi lecieć na wypraaaaaweee
- Edytowany
W reprezentacji Polski gra zawodnik, który w wieku 24 lat miał 40 minut w Ekstraklasie.
13 dni później
Dzisiaj z bramką.
Trzeci mecz z rzędu z golem. Może jednak warto przedłużyć za jakieś gówniane pieniądze. Ktoś musi grać w rezerwach a on tam jakoś sobie radzi. No i chyba on sam ambicji większych nie ma.
[quote='VelVet' pid='1490360' dateline='1621699297']
Dzisiaj z bramką.
[/quote]
I to jaką :)
https://fb.watch/5FbEUs-Fgc/
No zeszło mu i wpadło :D
[quote='VelVet' pid='1490422' dateline='1621768216']
No zeszło mu i wpadło :D
[/quote]
Jak Domarskiemu w 1973 na Wembley . ;)
tak, blizniaczo podobny strzal
23 dni później
Zobaczyłem na Instagramie foto Viniuciusa, jak dzisiaj opuszcza Polskę. Napisze tak, po stroju, po lansie, niech on do Cracovii nie wraca. My potrzebujemy PIŁKARZY a nie ludzi reklamujących ubiory, pomijam już sam wygląd szmatek, bo tutaj.....dzisiaj ludzie się różnie ubierają i pewnie nie przez przypadek obserwuje go kilkadziesiąt tysięcy osób.
Hola hola! To jest Vinicius Ferreira Dias. On nie musi trenować!
Ma tyle samo obserwujących, co wartości na Transfermarkt ;)
A tych meczów w rezerwach, to garstka najwierniejszych mu nie zapomni nigdy.
Z czysto życiowego punktu widzenia to lepiej dla niego zostać w PL. Jeszcze dwa lata i miałby paszport UE.
[quote='Rafi' pid='1493176' dateline='1623855898']
Hola hola! To jest Vinicius Ferreira Dias. On nie musi trenować!
Ma tyle samo obserwujących, co wartości na Transfermarkt ;)
A tych meczów w rezerwach, to garstka najwierniejszych mu nie zapomni nigdy.
[/quote]
Ale to jego wina, że trener woli Strózika konia, który łba nie podniesie jak biegnie.
Trzeba obiektywnie przyznać, że w ostatnim okresie parę ważnych goli dla rezerw strzelił. Natomiast nie ma informacji, by pozostał w Cracovii.
Jego problem, to zaangażowanie w sytuacje, które nie służą podnoszeniu umiejętności gry w piłkę. Oceniam, że mu trochę życie w Krakowie zawróciło w głowie na paru płaszczyznach.
Tak już pewnie na koniec, to ciekawe jest to, że Matheus po przyjściu, gdy grał w CLJ z Rakoczym, wydawał się dużo lepszy od Viniciusa. Natomiast przy odejściu, to ten drugi dał więcej rezerwom Cracovii. Matheus znikł.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)