[quote='octop' pid='1376654' dateline='1556882764']
Puchary są ważne, bo Filipiak sięgnie trochę głębiej do kieszeni, mówił to kiedyś w jakimś wywiadzie, widać to też po hokeju, gdzie wzmocnił drużynę przed play-offami, on właśnie w taki sposób działa, kasę na Piątka pewnie też wyłożył tylko dlatego, że były puchary,
[/quote]
Bzdura.. byly puchary w klubie... przepraszam... runda preeliminacyjna i co? I zero wzmocnien... byla szansa na mistrza? I co? Odszedl Rakelss nie uzupelniajac po nim miejsca... wtedy liga byla tak slaba ze wystarczylo doinwesyowac 2-3 kozakow ligowych i bylibysmy z medalem jak nie z mistrzostwem... i co zrobili w klubie? Nic... wywalili sie cieplym moczem na niepowtarzalna szanse z tamtego sezonu... Sluchanie belkotu Janusza u mnie nie przejdzie... mowi to co chcecie uslyszec.. by Was polaskotac czule slowem.. bo czynem jakos nie idzie...
Piszeszz o Hokeju... to przelicz teraz zarobki kopaczy miesieczne a hokeistów... proporcja pewnie 1do5 na korzyść kopacza ..średniego...
-
-
Sytuacja w tabeli - sezon 2018/19. Komu puchary? Komu spadek? Gdzie my?
Wydatki na puchary stoja w sprzecznosci z inwestycja w baze w Racznej, my budujemy fundamenty pod przyszle sukcesy, a nie tu i teraz.
- Edytowany
Nawet ranking mamy chujowy, ale wystarczający na to aby być rozstawionym w 1 rundzie i wartoby go chociaż trochę podnieść, chociażby dlatego chcę pucharów, łatwiej jest też wtedy sprowadzić piłkarzy, łatwiej utrzymać kadrę itp., puchary mają wiele plusów, ja mam po prostu dość wiecznego dziadowania i bojaźni przed nawet największymi pasterzami z Azerbejdżanu.
A chyba w przyszłym sezonie startuje liga Europy 2 i nawet trochę podniesiony ranking by się przydał.
[quote='octop' pid='1376673' dateline='1556894507']
Nawet ranking mamy *****, ale wystarczający na to aby być rozstawionym w 1 rundzie i wartoby go chociaż trochę podnieść, chociażby dlatego chcę pucharów, łatwiej jest też wtedy sprowadzić piłkarzy, łatwiej utrzymać kadrę itp., puchary mają wiele plusów, ja mam po prostu dość wiecznego dziadowania i bojaźni przed nawet największymi pasterzami z Azerbejdżanu.
A chyba w przyszłym sezonie startuje liga Europy 2 i nawet trochę podniesiony ranking by się przydał.
[/quote]
My czekamy aż tego rozstawienia nie będzie, bo mniejszy wstyd przegrać z renomowanym przeciwnikiem.
Jakoś tak przypadkiem ostatnio widziałem w TV że te pastuchy z Azerbejdżanu mają tor F1 i swoje GP
A rankingu nie podnosi sie przypadkiem poprzez zwyciestwa, remisy i generalnie awanse do kolejnej fazy, a nie przez sam fakt uczestnictwa?
[quote='MakuKSC' pid='1376668' dateline='1556891413']
Wydatki na puchary stoja w sprzecznosci z inwestycja w baze w Racznej, my budujemy fundamenty pod przyszle sukcesy, a nie tu i teraz.
[/quote]
niech Filipiak odda te miliony ojro do kasy Klubu i zezwoli, żeby kadra liczyła dwudziestu piłkarzy, a nie dziesięciu, a reszta to pozoranci.
[quote='Muertes' pid='1376626' dateline='1556875881']
Puchary są pocałunkiem śmierci dla klubów słabych - Legii jakoś nie przeszkadzają co roku sięgać po mistrzostwo. A żeby start w nich fajną przygodą to trzeba grać w nich regularnie (żeby podbijać ranking). Mnie zadawalałby nawet start z 4 miejsca i historyczny awans do II rundy :) po wyeliminowaniu kogoś z Estonii, Litwy lub Kosowa.
Choć w moim odczuciu już przegraliśmy to 4 miejsce w tym sezonie. Chyba nie pomagają nam buńczuczne zapowiedzi treneroprezesa walki o najwyższe cele. Po każdej takiej publicznej zapowiedzi przychodzi seria porażek, piłkarzom zaczynają się pętać nogi, głupio faulują w polu karnym (Helik, Dimun) lub podają z 5 metrów do przeciwnika (Dytjatjew i pozostali). Zresztą o czym my mówimy :) chcemy podbijać europejskie puchary linią pomocy Serafin-Cecarić-Wdowiak? To za wiele nawet jak na nasz Puchar Polski
[/quote]
Probierz juz przerabiał ten 'pocałunek śmierci' z Jagiellonią, wie, czemu się to spaprało i być może ma plan, jak temu zapobiec.
Że piłkarze nie chcą? Popierałem tę teorię po sławetnym 2:3 we Wronkach, bo było tak: 1) trzeba zarwać wakacje,2) kasy dodatkowej nie ma lub tylko enigmatyczne obietnice, a dodatkowo 3) paru fajnych kolegów może stracić pracę, bo jak trzeba się wzmocnić, to sprawa jasna - ktoś odejdzie. Nie oczekuję za to odkrycie nagrody Nobla, bo prezes i trener po paru podejściach (LM w hokeju, eliminacje do LE) już wiedzą, że tak to po prostu wygląda. Pytanie tylko, czy Probierz naprawdę tego chce, czy tylko tak mówi, bo inaczej nie wypada?
A ponadto nie wiem, czy ta spiskowa teoria jest dalej aktualna? Meczów decydujących o pucharach nie przegrywają najsłabsi zawodnicy zagrożeni wylotem, bo w nich nie grają - jaki interes mieliby Helik, Dytiatiew, nawet Dimun, żeby nie było pucharów? Wiadomo, że drużyna na puchary musi mieć długą ławkę i zawodnicy, którzy coś tam potrafią, nie muszą się martwić o swoją przyszłość. Chyba że... patrz punkty 1 i 2 :dodgy:
- Edytowany
Sorry, ale nie rozumiem, mamy w przyszłym sezonie walczyć o mistrza, ale nie jesteśmy dość dobrzy żeby przejść jedną rundę eliminacyjną w pucharach (czyli 4 mecze)? Nawet jeśli mamy odpaść w pierwszej rundzie, to wolę żeby nowy skład(bo pewnie odejdzie kilku piłkarzy) został sprawdzony w dwóch meczach o stawkę przed ligą, bo jak Filipiak nie wzmocni drużyny na puchary, to może ją wzmocni jak dostaniemy dwa kompromitujące wpierdole od pastuchów.
Mocne drużyny poznaje się po tym, że decydujących meczach osiągają zamierzone cele, takim celem była górna ósemka po spapranym początku, teraz za taki uważam puchary, nie jest to szczyt moich marzeń, ale mimo wszystko jestem żądny nawet takiego lichego sukcesu. Co jeśli za rok znowu zaliczymy falstart i wypadniemy z walki o mistrza na początku sezonu? Teraz mamy szansę na cokolwiek i trzeba ją wykorzystać.
Pocałunek śmierci, a od dwóch sezonów i bez pucharów szorujemy po dnie tabeli na początku sezonu.
Kto powiedzial, ze mamy w przyszlym sezonie walczyc o mistrza? W tym tez gralismy od poczatku o mistrza, bo taki jest regulamin rozgrywek. Zyczenia kibicow nie maja naprawde wiele wspolnego ze strategia zarzadzajacego.
Pierwszy skład wysłać na bezpłatny urlop i dograć sezon juniorami :) A jakie jęki i stęki były gdy trzeba było podejść nieco lżej ;) do meczu z Arką (gdy im potrzebne były punkty, a my graliśmy jedynie o wyższe miejsce), a teraz żeby przypadkiem na 4. miejscu nie skończyć sezonu. Czasami nie wierzę w to co czytam i zastanawiam się czy to jest pisane serio czy trollowanie...
Czytam ten wątek i nie wierzę własnym oczom.
Zastanawiam się tylko, czy te same osoby, które teraz sugerują by celowo zająć niższe miejsce w lidze, by uniknąć dodatkowych rozgrywek (sic!!!), będą w bliżej nieokreślonej przyszłości zżymać się na rzekomy brak zaangażowania u zawodników...
O jakim mistrzostwie mówimy, porównajcie składy pozycja po pozycji z ladacznicą, betonami albo z jagą . Na ilu pozycjach nasz zawodnik byłby najlepszy, podejrzewam że na żadnej. Obiektywnie patrząc gdyby wybrać 3 najlepszych z całej ligi na każdą pozycję niewielu naszych byśmy tam zobaczyli. Może to złe ale nie chcę 4 miejsca. Chcę zobaczyć w meczach które zostały do końca po 2 najlepszych juniorów w każdym ,ale żeby każdy dostał przynajmniej pół meczu. 5 cz 10 minut nie daje obiektywnej oceny. Wtedy można Ich ocenić na tle starszych i zobaczyć w którym są miejscu. Część obecnej drużyny pokazała w tym sezonie max swoich możliwości i wyżej nie podskoczy. Moim zdaniem jest to drużyna na środek tabeli.
- Edytowany
[quote='abc' pid='1376720' dateline='1556918090']
O jakim mistrzostwie mówimy, porównajcie składy pozycja po pozycji z ladacznicą, betonami albo z jagą . Na ilu pozycjach nasz zawodnik byłby najlepszy, podejrzewam że na żadnej. Obiektywnie patrząc gdyby wybrać 3 najlepszych z całej ligi na każdą pozycję niewielu naszych byśmy tam zobaczyli. Może to złe ale nie chcę 4 miejsca. Chcę zobaczyć w meczach które zostały do końca po 2 najlepszych juniorów w każdym ,ale żeby każdy dostał przynajmniej pół meczu. 5 cz 10 minut nie daje obiektywnej oceny. Wtedy można Ich ocenić na tle starszych i zobaczyć w którym są miejscu. Część obecnej drużyny pokazała w tym sezonie max swoich możliwości i wyżej nie podskoczy. Moim zdaniem jest to drużyna na środek tabeli.
[/quote]
Gol to jest najlepszy defensywny pomocnik ligi, Cabrera top 3, od Peskovica lepszy jest może tylko Kuciak, stoperów też mamy na top 3, Siplak jest gorszy tylko od Mladenovica i może od Guilherme( który teraz gra na skrzydle), jakbyśmy mieli normalnych skrzydłowych i kogoś na 10(bo Javi gra w kratkę) to byśmy wciągnęli tę ligę nosem. Baba jaga to jest aktualnie skład węgla i papy, a betony jechały cały sezon na farcie. Takie jest moje zdanie.
Ps.: Mecz z Jagiellonią to sobie sami przegraliśmy, bo oni nie istnieli, legła wygrała po kontrowersyjnym karnym w 90 minucie( chociaż byli od nas lepsi), a betony jeżeli nasza drużyna nie będzie na wakacjach, to pukniemy bez problemu.
Ps2.:Ostatni mecz gramy 19 maja, a pierwsza runda kwalifikacji LE 9-10 lipca 2019, to są prawie dwa miesiące.
[quote='prestidigitatorRioletto' pid='1376718' dateline='1556917197']
Czytam ten wątek i nie wierzę własnym oczom.
Zastanawiam się tylko, czy te same osoby, które teraz sugerują by celowo zająć niższe miejsce w lidze, by uniknąć dodatkowych rozgrywek (sic!!!), będą w bliżej nieokreślonej przyszłości zżymać się na rzekomy brak zaangażowania u zawodników...
[/quote]
Formatowanie nowego kibica trwa w najlepsze.
Za rok, dwa, rozważania o cash flow, stopie zwrotu i procencie od kolejnego transferu całkowicie usuną w cień dyskusje stricte sportowe.
Dwa lata temu,Arka otarła się o fazę grupową LE mając w podstawowym składzie,Marciniaka,Sochę,Warcholaka,Piesio,Sołdeckiego,Siemaszko itp.Który z nich usiadłby chociaż na ławie u MP ?
Wszelkie wątpliwości rozwieje nam mecz Lechią - czy piłkarze i trener chcą pucharów i czy mamy co w nich szukać.
Oby Piast zdobyl MP bo po prostu na to zasluguja najbardziej ... w 2019 roku najlepiej punktuja + moim zdaniem graja najlepsza pilke w Polsce. A cwelce i betonom niech gul skoczy ... bo jeszcze miesiac temu wszyscy pisali tylko o cwelce i betonach w kontekscie MP, a tu nagle pyyyk Piast mistrzem :D
Jednak chcą Pucharów
Za grę w pucharach ma być ekstra premia od Ligii, więc można się wzmocnić za te pieniądze, nie naruszając budżetu dla Rącznej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)