[quote='Karvin' pid='1399406' dateline='1568829215']
(...)
Ale jak do cholery jasnej jesteśmy wiceliderem, gra wyglada dobrze wygrywamy to daj se do ***** nedzy na wstrzymanie z tym swoim potteryzmem choć do czasu jak przegramy co zapewne się stanie...
[/quote]
Karvin i inni. Co znaczy, że teraz jest dobrze? Dlaczego robimy grubą kreskę na naszej pucharowej przygodzie. Ona należy do tego sezonu. Ten sezon został zdefiniowany przez naszą pucharową kompromitację. Na ten moment sezonu jesteśmy skompromitowani a Wy twierdzicie, że jest super.
Dlaczego mam zapomnieć o tym blamażu? Dajcie mi powód. Mam uznać, że to wsumie element zeszłego sezonu? W ten w końcu weszliśmy dobrze i w końcu będzie ekstra? Dla mnie plamę zmyję tylko medal Mistrzostw Polski. Jak przez cały sezon będziemy na 2-3 miejscu a w dwóch ostatnich kolejkach spadniemy na 4 i jakimś cudem załapiemy się do pucharów to będziecie się cieszyć? Ja będę jechał z Filipiakiem na ostro. Ośmieszył nas znowu swoją polityką.
Nie chodzi o żadną amunicję. Chodzi o to żeby Wam obudzić. Kompromitujemy się w pucharach ale spoko w lidze gramy całkiem przyzwoicie to dajmy czas temu projektowi. Tylko ja i koledzy już teraz wiemy, że Filipiak znowu pozbędzie się rękami swojego słupa najlepszych zawodników. A skąd to wiemy? Czarnowidztwo? Napieprzanie bez powodu? Nie przyjacuelu - wiemy to z doświadczenia o sytuacja się powtarza rok rocznie.
Teraz ostatnia rzecz. Czy podpisywałeś się przed sezon pod wynikami sondy? Każdy mógł w niej oddać głos. Wydaje mi się, że jest wiernym odzwierciedleniem nastrojów. Dlaczego w tym momencie nie rozliczamy Filipiaka z naszych celów? Na ten moment sezonu wg tej sondy ponad 90% musi uznać naszą przygodę za porażkę. 50 procent, które oczekiwało przejścia Artromitosu musi krzyczeć o kompletnej kompromitacji. Jakoś tego nie widać i nasza gartwa trzeźwo myślących jest brana za idiotów, furiatów i frustratów, wiecznych napieprzaczy., Dlaczego? Powinno nas być więcej. Gdzie jesteście?
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Mnie np puchary nie obchodzą, chcę medalu i czterech pkt w derbach,na teraz są to cele w zasięgu,nie mam na co napieprzac,nie znam się na piłkarzach, więc kto gra a kogo już nie ma jest mi obojetne.
Tylko 4 punkty w Derbach psy mają zawsze 6...
Podstawą jest to że ok przegraliśmy dwumecz z DAC i co mam się biczować z tego powodu?
Jeśli chcesz coś osiągnąć to po porażce wstajesz i walczysz dalej a nie dreczysz siebie i innych tym ze przegrałeś - chuja już wszystkie polskie ekipy odpadły z pucharów to już historia nie ma co rozpamiętywać tylko trzeba wspierać w osiąganiu kolejnych celów - to nas różni właśnie, ja uważam że nie ma co rozpamiętywać byłych porażek - to już nic nie zmieni a tylko może zaszkodzić - lepiej skupić się na przyszłości
A gdybanie pod tytułem wywala najlepszych zawodników - jakoś jak na razie wywalanie „najlepszych” w okresie Probierza nie wychodzi nam na złe (stały progres wyników)
- Edytowany
Cel sportowy był ambitny -faza grupwa LE .Tylko zapomnieli o tym by zespół na to odpowiednio wzmocnić .Skończyło się kompromitacją w 1 rundzie co ma duży wpływ na ocenę i duży wpływ na odchudzanie kadry .
Karwinie czy ja zakłamuje rzeczywistość ?Zakłamują ją ci ktorzy wierzą w zmianę u Tabisza .Ba co niektórzy nawet tacy co byli na Basztowej blatują się z Tabiszem .16 lat ,,zarządzania ''nic ich kompletnie nie nauczyło .Pojawiła się nawet kreatywna twórczość czyli temat pochwalny dla Jakubka założony przez razdwatrzy.Temat żenujący zupełnie oderwany od rzeczywistości .
Wspomnisz moje słowo że nie długo poczekamy na kolejną aferę .Znów będzie winny piłkarz a konta wykonujące zlecenie będą jechać po nim równo .Zero refleksji ,zero wniosków .
ZbigniewieT takiej reakcji się spodziewalem .Bo co możesz napisać na konkretne argumenty ?Nie jest prawdą że oddaliśmy za bezcen bardzo dobrych piłkarzy ?Nie jest prawdą że sprzedaliśmy za grube miliony euro Kapustkę i Piątka i gówno wielkie kupiliśmy ?Nie jest prawdą że od lat grano na słupki finasowe mając w dupie wynik sportowy ?Czy nie jest prawdą że biedniejsze od nas kluby lub z porównym budżecie w tym samym czasie mają znacznie lepsze wyniki sportowe i nie mają pustych gablot ?.Narzekałeś na budzet pytam Dac miał wyższy ?.
Czy jesteś na tyle naiwny by sądzić że jak byśmy sprzedali naszego zawodnika za 200 mln euro to cokolwiek by się w klubie zmieniło w kwesti budzetu czy wzmocnień ?.Santo poruszył bardzo konkretny temat CYKLICZNOŚCI DZIALAŃ FILIPIAKA .Następnym do pozbycia jest Gol .Czy ktoś z was jest na tyle naiwny by sądzić że po dojściu piłkarza Korony Cracovia będzie miała w kadrze 5 defensywnych pomocników? (nowy piłkarz ,Gol ,Dimun ,Lucek i Kanach ).
Czy mnie interesuje kto gra? Zupełnie nie. Może grać nawet syn Filipiaka po znajomości. Może grać kupiony od kolegi menadżera zawodnik na szpicy. Nie interesuje mnie to. Nie interesuje mnie styl ani to czy dojdziemy do niego po trupach. Chcę medalu tylko ja jestem mądry przed szkodą. Ja już wiem. Nie gdybam. Mam doświadczenie.
Nie biczuje się porażką. Tylko przypominam że sezon nie jest tak perfekcyjny jak się teraz o nim pisze. Dlaczego odbieracie mi prawo odczuwania bólu po tej porażce? To nie tak że ja głupi się łudziłem sam na całym świecie. 90% Pasiaków oczekiwało przejścia DAC a zarząd zapewniał że na bogato gramy o awans do fazy grupowej. Jak daleko byliśmy od tego osiągnięcie nie muszę pisać. Wydymali nas czy nie?
Chcę iść dalej ale potrzebuje powodów by nabrqc optymizmu. Jak żona Cię zdradzi to nie glaskasz jej po doopie na drugi dzień. Jak jesteś tak frajersko zakochany że jej wybaczysz to miną długie miesiące. Będziesz wierzył że tym razem będzie inaczej. Wy kochacie ją już drugiego dnia a ja żyję z nią w przeświadczeniu że któregoś dnia znowu się puści. Bo zapewnia że tego nie zrobi a jakoś co roku idzie i daje doopy. Tak jest z Filipiakiem.
Jak wygramy 3 najbliższe mecze to wróci mój optymizm. Tak sądzę. Już ostatnio po bramkach biłem brawo chociaż do tej pory brew mi się nawet nie ruszyła. Bądźmy dobrej myśli ale nie zapominajmy jak nas oszukał Filipiak rękami Probierza
SaNtO ale założenie a priori - chcę zwycięstwa tylko ja jestem mądry przed szkodą. Ja już wiem. Nie gdybam. Mam doświadczenie. - ma sens? Nie, nie ma. Mamy wyjść na boisko i wygrać w derbach bo to kolejny piąty mecz pod batutą Probierza. Mamy wspomóc drużynę - MY KIBICE, a nie siać defetyzmu
Potter, kluby wymieniają zawodników, trenerów i KAŻDY jest do zmiany. Ja już dość dawno o tym wspominałem. Pytanie jest zawsze kto za. Jak przychodzi lepszy, jest ok.
Pomijam, ze kluby często dokonują wymiany piłkarzy z czystej higieny. Zazwyczaj nowy zawodnik chce w nowym klubie więcej osiągnąć, pokazać się itd. Tak to działa w piłce nożnej.
Ja na dzisiaj stwierdzam zmiany na plus, mamy wicelidera, to po co mam "jechać" i cofać się?
Może nasz trener - prezes szykuje prawdziwą bombę transferową:
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,25207749,transferowy-hit-w-ekstraklasie-byly-pilkarz-arsenalu-moze-zagrac.html#s=BoxSportLink
- Edytowany
Ian dobrze wiesz jak to jest w Cracovii z tym ,,przychodzacym ''lepszym piłkarzem w miejsce odchodzacego .Te 16 lat powinno być dla ciebie dostatecznym bagażem doświadczeń .
Wychodzi im co innego przychodzi piłkarz słabszy ale ...tańszy .To jest wyznacznik zmian .
Możesz zakłamywać rzeczywistość i kupowac te brednie że Gol leciwy nie da rady za rok fizycznie .Nawet leciwy ,kulawy i biegający zamiast w korkach to w klapkach zico nakrywa czapką tego co ma do nas przyjść z Korony K(w tym sezonie i w 2 następnych )
Inne kontrakty leżą i kwiczą a jest ich łącznie 6 .A już szczytem obłudy jest temat chwalący tabisza na forum .
[quote='Sir Pablo' pid='1399460' dateline='1568873589']
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,25207749,transferowy-hit-w-ekstraklasie-byly-pilkarz-arsenalu-moze-zagrac.html#s=BoxSportLink
[/quote]
Na samym dole artykułu jest napisane:
[i]Oferty wpłynęły do takich klubów jak [url=http://www.sport.pl/sport/0,105641.html?tag=Jagiellonia+Bia%B3ystok]Jagiellonia Białystok[/url], [url=http://www.sport.pl/sport/0,105641.html?tag=Wis%B3a]Wisła[/url] [url=http://www.goldenline.pl/praca/krakow/]Kraków[/url], Górnik Zabrze, [url=http://www.sport.pl/sport/0,105641.html?tag=Pogo%F1]Pogoń Szczecin[/url] oraz ŁKS Łódź.[/i]
[quote='traba' pid='1399468' dateline='1568880268']
[quote='Sir Pablo' pid='1399460' dateline='1568873589']
[/quote]
Na samym dole artykułu jest napisane:
[i]Oferty wpłynęły do takich klubów jak [url=http://www.sport.pl/sport/0,105641.html?tag=Jagiellonia+Bia%B3ystok]Jagiellonia Białystok[/url], [url=http://www.sport.pl/sport/0,105641.html?tag=Wis%B3a]Wisła[/url] [url=http://www.goldenline.pl/praca/krakow/]Kraków[/url], Górnik Zabrze, [url=http://www.sport.pl/sport/0,105641.html?tag=Pogo%F1]Pogoń Szczecin[/url] oraz ŁKS Łódź.[/i]
[/quote]
Skoro przez 2 tygodnie utrzymaliśmy w tajemnicy kontuzję Pelego to kto wie ………...
Na chwilę obecną trenero/prezesa /vice/ bronią wyniki sportowe .Drużyna gra coraz lepiej i skuteczniej , dwa mecze z rywalami z górnej półki wygrane . Przed nami kolejne ważne i trudne mecze , czy zdamy ten swoisty egzamin ? Mam nadzieję , że tak .
Chłopaki cieszcie się tym co mamy, ostatnie kilkanaście lat wiecie jakie było, a teraz pozytywne myślenie i walczymy wszyscy razem o medal!
Zimą może powalczmy o Tomczyka z Lecha , gość przypomina mi Pionę i w ogóle to będzie kozak kiedyś
Potter- Robercie, sam się podkładasz w dyskusji. Przecież trudno dokonaną zamianę jeden do jednego uznać za słabszą oraz tańszą. Możemy dyskutować, na temat ławki, możemy dyskutować nad jej wartością, ale nie zakłamujmy rzeczywistości.
Nie wiem, skąd nagle jest taki pocisk przy Golu. Póki co, gość gra u nas bardzo dobrze, nie słyszę by ktoś go chciał pogonić, najwyżej spekulujemy (do tego jest forum) nad jego ewentualną wartością w przyszłości. Rzucasz się jak ryba w sieci. Jeżeli będzie dobry i dogada się z zarządem, będzie kopał w Cracovii. Może jednak zapragnie na "starość" zagrać w Chinach gdzie dobrze płacą i na koniec kariery odleci. Przecież trudno nam rywalizować z tamtejszym rynkiem. Bądźmy zadowoleni, ze on chłopak z Warszawy, chodzący na Legię, tak nam dużo pomógł. Natomiast ani Ty, ani ja, ani nikt z forum, NIE BĘDZIE MIAŁ ŻADNEGO WPŁYWU na politykę kadrową przy Januszu (tym i tamtym ;) ) Po co więc te nerwy. Zobaczymy co będzie.
[quote='Ave Cracovia' pid='1399510' dateline='1568898767']
Chłopaki cieszcie się tym co mamy, ostatnie kilkanaście lat wiecie jakie było, a teraz pozytywne myślenie i walczymy wszyscy razem o medal!
[/quote]
Uwierz mi ze bardzo ale to bardzo bym chcial... ale ilosc lat bylejakość plus olanie pamietnego sezonu za Zielinskiego gdzie moglismy nawet mistrzem zostac a nie zrobiono kompletnie nic zeby wzmocnic zespol zabiło we mnie wszystko co z tym klubem zwiazane... przez caly ten okres zabito radość z chodzenia na mecze...zabito wszystko co pozytywnego z tym klubem zwiazane....
Wiec przepraszam ale nie potrafie sie cieszyć w obecnej chwili nawet z 2 obecnie miejsca bo caly czas mam w glowie ze zaraz cos pewnie yebnie jak juz to bywalo nie raz i nie dwa...
Tak oto wygląda wlasnie moje podejście... ciesze sie ze inni sie potrafią cieszyc i czerpac z chwili... ja majac z tylu głowy balagan jakim mnie raczyli w latach poprzednich nie potrafię....
Żeby mieć 100 % pewność, że nie przegramy Derbów to musi na ławkę trenerska wejść Zieliński ;)
[quote='ian thorpe' pid='1399459' dateline='1568872784']
Potter, kluby wymieniają zawodników, trenerów i KAŻDY jest do zmiany. Ja już dość dawno o tym wspominałem. Pytanie jest zawsze kto za. Jak przychodzi lepszy, jest ok.
[/quote]
Co dla Ciebie znaczy "lepszy"? Czasem teoretycznie słabszy zawodnik jest lepszy dla drużyny od tego lepszego. Kilka przykładów:
- drużyna ma gwiazdę w ataku, na skrzydle, albo OP i gra na niego, a po jego odejściu bardziej zespołowo
- drużyna ma konkretny styl gry, do którego pasuje gracz o pewnym profilu, a lepszy zawodnik ma zupełnie inny styl i nie daje tyle ile mógłby
- drużyna jest zgrana i dwóch, trzech lub czterech zawodników razem wnosi więcej niż tyle samo gwiazd z osobna
- drużyna ma deficyt na jakiejś pozycji - odejście słabszego zawodnika wypełniającego ten deficyt może być bardziej znaczące niż przyjście przekota na dotąd obsadzoną pozycję
Jak myślisz, która opcja jest rozsądniejsza?
1/. sprzedajesz gwiazdę i kupujesz za to 3 dobrych zawodników i zyskujesz możliwości rotacji składem, taktyką i jesteś przygotowany na słabszą formę, kontuzje i kartki
2/. sprzedajesz trzech podstawowych zawodników i kupujesz za to gwiazdę, a skład uzupełniasz zdolną młodzieżą
???
[quote='morata' pid='1399525' dateline='1568906229']
Zimą może powalczmy o Tomczyka z Lecha , gość przypomina mi Pionę i w ogóle to będzie kozak kiedyś
[/quote]
Skąd takie info ze o Tomczyka chcą walczyc
[quote='KruszynaKSC' pid='1399535' dateline='1568910160']
[quote='Ave Cracovia' pid='1399510' dateline='1568898767']
[/quote]
Uwierz mi ze bardzo ale to bardzo bym chcial... ale ilosc lat bylejakość plus olanie pamietnego sezonu za Zielinskiego gdzie moglismy nawet mistrzem zostac a nie zrobiono kompletnie nic zeby wzmocnic zespol zabiło we mnie wszystko co z tym klubem zwiazane... przez caly ten okres zabito radość z chodzenia na mecze...zabito wszystko co pozytywnego z tym klubem zwiazane....
Wiec przepraszam ale nie potrafie sie cieszyć w obecnej chwili nawet z 2 obecnie miejsca bo caly czas mam w glowie ze zaraz cos pewnie yebnie jak juz to bywalo nie raz i nie dwa...
Tak oto wygląda wlasnie moje podejście... ciesze sie ze inni sie potrafią cieszyc i czerpac z chwili... ja majac z tylu głowy balagan jakim mnie raczyli w latach poprzednich nie potrafię....
[/quote]
Nie no rozumiem Cie w sumie, też byłem zawiedziony tym jak wyglądały inne sezony, właśnie szczególnie ten gdzie było 4 miejsce a mogli chociaż medal zdobyć. Tak jak Ty ma napewno dużo kibiców. Ale pamiętaj, my nie jesteśmy kibicami sukcesu, bo takim łatwo zostać. Ale mam nadzieję że wkoncu zostaniemy nagrodzeni za to że trwamy przy tym klubie mimo braku dużych sukcesów. Ja w to wierzę, wierzę w Probierza i w tą drużynę! Miejmy nadzieję że wrzesień będzie zwycięski i drużyna uwierzy i zobaczy że jest w stanie walczyć o najwyższe cele
Fakt, że byliśmy oszukiwani przez lata zmienił dużo w naszym kibicowskim podejściu. Ale z drugiej strony skończmy z tą martyrologią i patrzmy w przyszłość, miejmy nadzieje jaśniejszą.
Leicester w dużo silniejszej lidze pokazał, że się da.
Piast udowodnił, że nawet ślepej kurze (kurczakowi) się coś czasem trafi.
Miejmy nadzieje, że i nam się uda, a czy okażemy się ślepą kurą, czy będzie to stała tendencja i wynik PRZEMYŚLONEGO działania prezesa, zarządu i trenera to już mniej istotne. Nad tym będziemy się zastanawiać później.
Ja też wierzę w tą drużynę. I zaczynam wierzyć w projekt pt Probierz. Konsekwencja w trwaniu przy jednym trenerze wyklucza nam przynajmniej gwiazdorzenie i granie na zwolnienie trenera.
Kolejny mecz o stawkę (o pozycję lidera) przegrany przez Probierza.
Probierz konsekwentnie przegrywa wszystkie mecze prestiżowe i o stawkę, ponieważ takich meczów grać po prostu niestety nie umie.
Takie przegrywanie meczy o stawkę nie zaczęło się od Probierza, tak więc ten tego...
3pkt w następnym meczu, innej możliwości nie widzę! Inny scenariusz to mega kompromitacja i ŻEGNAM OZIĘBLE!
[quote='farciarz2' pid='1399995' dateline='1569177023']
Probierz konsekwentnie przegrywa wszystkie mecze prestiżowe i o stawkę, ponieważ takich meczów grać po prostu niestety nie umie.
[/quote]
gdzie byłeś po zwycięstwach w Poznaniu czy też z Piastem?
[quote='Łukasz_KSC' pid='1400005' dateline='1569177801']
3pkt w następnym meczu, innej możliwości nie widzę! Inny scenariusz to mega kompromitacja i ŻEGNAM OZIĘBLE!
[/quote]
W następnym meczu gramy o awans do następnej rundy PP a nie o punkty.
[quote='leszeczek' pid='1400029' dateline='1569179371']
[/quote]
[/quote]
Wiadomo że chodzi o derby.
[quote='squier strat' pid='1400011' dateline='1569178248']
[quote='farciarz2' pid='1399995' dateline='1569177023']
[/quote]
gdzie byłeś po zwycięstwach w Poznaniu czy też z Piastem?
[/quote]
Pisząc "mecz o stawkę czy prestiżowy" mam na myśli mecz, którego wygranie pozwoli zwieńczyć i osiągnąć ściśle określony cel np. w tym przypadku pozycję lidera, pokonać odwiecznego rywala itd.
Niestety dla Probierza takie mecze w barwach Cracovii praktycznie w stu procentach kończyły się niepomyślnie.
[quote='RobertoBaggio' pid='1400032' dateline='1569179519']
[/quote]
[/quote]
Wiadomo że chodzi o derby.
[/quote]
Nie, nie wiadomo. Następny mecz jest tylko jeden.
Nawet jeśli się domyślam o co chodzi to nie widzę powodu by pomijać ważny mecz PP.
[/quote]
[/quote]
Leszeczek, z calym szacunkiem, ale nie czepiaj się! "Chlebus jest w lidze" i każdy wie o co chodzilo... Zwłaszcza o 4!!!!! z rzędu przerzniete derby, w dodatku totalnie bez charakteru!
Chyba że po porażce z gts dalej uważamy że mamy najlepszego trenera w Polsce...Ja tak nie uważam to jest dobry pajac w rękach Filipiaka.
[quote='Łukasz_KSC' pid='1400043' dateline='1569180097']
[/quote]
[/quote]
Leszeczek, z calym szacunkiem, ale nie czepiaj się! "Chlebus jest w lidze" i każdy wie o co chodzilo... Zwłaszcza o 4!!!!! z rzędu przerzniete derby, w dodatku totalnie bez charakteru!
[/quote]
[color=#000000]A ile razy bez charakteru odpadliśmy z PP?[/color]
[color=#000000]To Cię nie boli?[/color]
[quote='leszeczek' pid='1400052' dateline='1569180423']
[quote='Łukasz_KSC' pid='1400043' dateline='1569180097']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[color=#000000]A ile razy bez charakteru odpadliśmy z PP?[/color]
[color=#000000]To Cię nie boli?[/color]
[/quote]
Oczywiście że boli bo w każdym meczu powinniśmy walczyć o zwycięstwo! Powtarzam, WALCZYĆ! A tego dzis, czy w większości meczy o stawkę, głównie u siebie, przy dużej publice jak dzisiaj, brakuje! I to najbardziej boli, nie przegrana! A jeśli chcemy napędzac frekwencje to w takich meczach nie tyle musimy wygrywać co pokazywać walkę! To kibice lubią!
Najbliższa okazja do budowania frekwencji jest w środę o 17.30 następna 6 X o 15.00
derby się w to nie wpisują. Oczywiście ich wygranie bardzo pomoże w jej budowaniu, jednak przypominam, że najbliższe derby - oby zwycięskie - gramy na psiarni. 4 dni po meczu pucharowym.
Oj Trenerze, nie potrafi Pan wygrywać ważnych meczy. Jak można coś osiągnąć to zawodzi Pan. Mógł być lider.... Wolę nie myśleć o 29....
Jak zwykle jesteśmy pełni obaw przed derbami.Te pana słowa to tylko potok słów nic nie znaczących.
Nie wiem czy trener nie umie wygrywać ważnych meczów czy kto inny ale to nie trener popełnia na boisku proste błędy. O Bielicy też pisano, że nie umie wygrywać ważnych meczów a w Dinamo mistrzostwa, puchar, wyjście z grupy LE i awans do LM. No słaby trener. Może wina jest gdzie indziej skoro nie są w stanie udźwignąć presji?
Ostatnia chwila by Jacka z Gdyni na derby ściągnąć, bo nasz trener dalej nie umie wygrywać ważnych meczów. My jesteśmy jak Gołota, gdy tylko mamy się bić o jakieś ważniejsze cele to dostajemy w cymbał.
Może być problem z viceprezesem ds. sportowych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)