Chciałem jeszcze panie treneiro i reszto zarządu byście przyglądneli się dobrze trybunom kiedy wrocicie na stadion. Doprowadzicie do tego, że nie będą one puste tylko na dwóch meczach...
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='ISR' pid='1294662' dateline='1513242202']
Wczoraj trener zafundował nam ciężkie K.O
Cytat dla Probierza: "Pycha kroczy przed upadkiem".
[/quote]
Pięknie złapane.
Mało w lidze takich cwanych kutasików jak Probierz.
Zero pokory, prywatnie i w klubach.
Chciałbym się dowiedzieć kto jest odpowiedzialny za decyzję, że na 2,5 dnia przed meczem piłkarzom kazano po meczu natychmiast wsiadać do autokaru i spędzić w nim niemal całą noc. Kto zdecydował Probierz czy oszczędności? Nie trzeba być fizjologiem, żeby sobie wyobrazić jakie skutki dla organizmu powoduje brak regeneracji po takim wysiłku jak w Poznaniu i przymus 4-5 godzinnej jazdy ze zgiętymi nogami. Jakie by te siedzenia nie były komfortowe w tym super/hiper busie to każdy kto grał w Poznaniu wysiadał o 4 rano w poniedziałek z niego na nogach z waty. Potem pewnie sen w domach przez pół dnia, rozjeba*y system dzień/noc i za 50 godzin grają takim samym składem najważniejszy dla nas mecz.
Poza Wilkiem oczywiście, ale to już inna historyja, druga petarda do ogródka naszego złotoustego. kwiaciarza.
Dla tych co się łudzą że coś się zmieni to już mogę wam powiedzieć że nic się nie zmieni. W Zabrzu dostaną wpierdol, pojadą na swieta. Wrócą może kupić jakichś zawodników w okienku 2-3-4 zanim wejdą w drużynę i sie zgraja to minie kolejne pół roku. Jedyna opcja to szybki telefon do Stokowca i jedziemy z tematem. A jak się utrzymamy to można pomyśleć o jakiejś zorganizowanej akcji przeciwko jakubkowi
A jak się nie utrzymamy?
[quote='quentin' pid='1295025' dateline='1513284285']
A jak się nie utrzymamy?
[/quote]
To będzie już problem Stawowego :)
Od razu wiedziałem, że Probierz to idiotyczny pomysł, pajac jakich mało, Mamrot też daje radę w Jagiellonii to może powinniśmy wziąć teraz Mamrota?
Paru naiwnych uwierzyło tu w magię trenera ale mam nadzieję, że wszyscy widzą, że król jest nagi. Na koniec wszyscy miłośnicy Probierza powinni zadać sobie pytanie czy jakby cię przełożony porównał do dziwki to chciałbyś potem za niego umierać?
Reasumując WON.
- Edytowany
przeciez z doniczki nic nie wyroslo i nie wyrosnie! potrzeba czasu na to!
mnie tylko zastanawia co Zielinski dosypal do doniczki po tym jak przejal stery po Podolinskim
i nagle co wyjazd to 0-3 a pozniej awans do pucharow!
Filipiak powiedział przecież wprost, że Probierz robi dobrą robotę, bo bierze winę na siebie ;) Niby nie ma co liczyć na zmianę, ale Zieliński też miał zostać na kolejny sezon.
- Edytowany
Jacek przyjechał do nas z gotowym zielskiem, miał 1,5 roku czasu na wyhodowanie najlepszych źdźbeł ;P
Co do fizjologii organizmu piłkarza i nocnej podróży z Poznania, to nie odniosłem wrażenia, żebyśmy derby przegrali kondycyjnie. Winę ponosi trener, który odpalił z Wilkiem, który niestety zagrał katastrofalnie. Winę ponoszą też gwiazdy obrony, które przy drugiej i trzeciej bramce (ale chyba też pierwszej) zrobili wszystko jak na filmie instruktażowym dla trampkarzy p.t. "Jak nie należy zachowywać się będąc obrońcą".
Co do trenera Probierza, to chcę żeby dotrwał do końca sezonu. Oczywiście najlepiej na minimum 14 miejscu. Ale też wtedy, gdyby miało dojść do spadku. Zmiany trenerów w takich sytuacjach powodują tylko to, że żaden z nich nie chce później przyznać się do tego, że dołożył rękę do spadku. Każdy zwala winę na poprzednika lub następcę. Odpowiedzialność się rozmywa, a trenerzy dalej kroczą w glorii permanentnych zwycięzców. Niech się Polska Myśl Szkoleniowa wreszcie przekona, jaki piękny kwiat wyrósł z tego Probierza.
Quentin, ale ja nie uważam, że mamy graczy na spadek, ale nie mamy też na grę o czołowe miejsca. Taki Jevtić to co zrobił z Deją, to była różnica w cenie za zawodników oraz wynagrodzeniach. U nas najlepszy zawodnik, a może najlepiej opłacany, jest od czasu "kraksy" poza poważnym graniem.
Ta "gwardia" wczoraj naszych zdeptała. Widziałem i każdy z Was widział, jak odbijał się Piątek, Hernandez czy Drewniak od Wasilewskiego czy Głowackiego.
Dlaczego oni są w Cracovii ? Może odpowiedział sam Filipiak w wywiadzie dla GK :
- Trener realizuje własną koncepcję budowy drużyny. Może odpowiedzialnością zarządu jest to, że lepi z tego materiału, który jesteśmy mu w stanie dostarczyć
.- Został jeszcze jeden mecz, potem będzie przerwa zimowa. Na jakich pozycjach trzeba byłoby wzmocnić drużynę?
- Wzmocnienia w miarę możliwości będą. Pokazaliśmy w lecie, co jest przedmiotem kpin rozmaitych osób, że środki finansowe są, bo było kupno Mihalika i innych, duże pieniądze zostały wydane, tylko jest kwestia podaży zawodników. Na zimowym rynku transferowym zawsze jest gorzej, ale będziemy próbowali.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/janusz-filipiak-nie-uciekamy-od-odpowiedzialnosci-ale-nie-mozemy-byc-sami,12769684/
czyli, wicie rozumicie, jest jak jest. To nie dotyczy Probierza, tylko też poprzedników. Specjalnie przypomniałem słowa Zielińskiego ze spotkania w Kornecie. Jak zmienić podejście JF, by CEL SPORTOWY kierunkował zatrudnianych kopaczy ? Nie wiem. Polityka transferowa się nie zmienia. Wykupienie Mihalika też nie było pod kątem wzmocnienia drużyny, tylko po jego szybką odsprzedaż, co sam zawodnik poniekąd powiedział.
Może z tych zawodników typu Ożóg, coś kiedyś w Pasach będzie. Ale też wiem, ze jak się pojawi kupiec, to nad wynik sportowy będą "słupki". Już teraz kręcą się wokół najlepszych naszych juniorków menagerowie, którzy naprawdę proponują dużo więcej w wizji, niż to się robi w Cracovii.
[quote='Nesta' pid='1295049' dateline='1513286941']
mnie tylko zastanawia co Zielinski dosypal do doniczki po tym jak przejal stery po Podolinskim
i nagle co wyjazd to 0-3 a pozniej awans do pucharow!
[/quote]
Raczej bym zapytał jak nawiezioną glebę zostawił Podoliński, a co z niej zrobił sympatyczny pan Jacek. Bo jakoś w jego drugim sezonie 3-0 to nie był częsty wynik. Ciągnąc metaforę, ogrodnictwo to nie tylko sianie i cięcie. Trzeba też nawozić, bo na jałowej glebie nic nie urośnie.
Ian
Zamiast budować drużynę z ogórków i wydawać miliony na Mihalika trzeba było dołożyć do drużyny Zielińskiego 2,3 piłkarzy i dziś byśmy grali o pudło. rozwalili drużynę i będziemy budować bez kasy. KABARET. Nie weźmiemy takie Wasilewskiego bo jest stary, ale jakiegoś dzieciaka na stopera to chętnie....
Mnie to już nie bawi
[quote='Dorwas' pid='1295057' dateline='1513287620']
Co do fizjologii organizmu piłkarza i nocnej podróży z Poznania, to nie odniosłem wrażenia, żebyśmy derby przegrali kondycyjnie.
[/quote]
Kondycyjnie było nie najgorzej ale to że byliśmy znacznie wolniejsi nawet od ichniejszych dziadków było widać z daleka. Zresztą na konferencji chyba nawet obaj trenerzy to przyznali. Wk***a to, że oni wcale nie byli mega mocni, tylko my bardzo słabi.
A czy w polskiej piłce jest choć jeden trener z honorem? W dzisiejszej skomercjalizowanej rzeczywistości są prawie wyłącznie ludzie bez honoru, kluby bez honoru (vide gts), piłkarze bez honoru (vide nasi gracze nie przejmujący się kompromitacją w derbach z przeciętnym gts-em)'
W dzisiejszych czasach Diogenes przechadzałby się w biały dzień z latarnią krzycząc:" szukam człowieka z honorem!". I pewnie by go nie znalazł (w polskim futbolu na pewno!).
od 1982 roku regularnie chodzę na Cracovię. Nigdy nie oglądałem takiej kompromitacji w derbach. Dla mnie Probierzu Cracovia to religia, sens życia , rodzina , hobby.
Miałeś pół roku na zrobienie chociaż trzonu czegoś. Rozegrałeś 19 oficjalnych spotkań. Jest gorzej jak na początku.
Przez ponad 30 lat żaden trener nie skompromitował się tak w derbach. Nie ma przebacz.
Urodziłem się w Krakowie i w Krakowie umrę. Dlatego bardzo cie proszę zabierz swoją doniczke i wyypierdalaj z Cracovii.
[quote='Nesta' pid='1295049' dateline='1513286941']
[/quote]
Każdy ogrodnik wie, że kluczową sprawą jest nawóz. Dlatego Probierz na dzień dobry do doniczki nasrał.
Trener Cymbał.Przegrałeś wszystkie najważniejsze mecze A ostatnie derby w sposób kompromitujący.Żegnaj Michale Cymbale.
Jacek Zieliński wracaj !!!
To nie jest wina trenerów. Każdy trener by był zły. Filipiak ma w totalnie w dupie Cracovie. Pieknie się zachował z pomnikiem Kałuży.
Mamy jeden z najniższych budżetów. Płacami przebija nas Korona i Bruk-Bet. Co roku mamy jakichś błaznów w składzie. Jaki trener z Deją w pomocy ma coś ugrać. Jeśli mamy się odrodzić to Filipiak musi wypier...
Treneiro za taki hajs nie moze byc normalny: https://www.youtube.com/watch?v=XdteGk_mW6s
[quote='Miszczu2007' pid='1294985' dateline='1513280880']
Pierwszy raz nie zabolała mnie porażka w derbach. Odczuwałem kompletną obojętność w chwili gdy padała 4 bramka. Liczyłem na to, że Filipiak zachowa się impulsywnie i zwolni Probierza, co byłoby jedynym plusem tej sytuacji. Szkoda, że zwolniono Zielińskiego. Ależ byłaby na forum zajadła krytyka, że nie wykupił Mihalika. W środku obrony pewno nadal grałby Wołąkiewicz, a Cetnarski grzałby ławę. Zamiast Zenjova, Drewniaka, Hernandeza i Dytjatjewa mielibyśmy inne transfery. Podejrzewam, że lepsze. Nie wierzę w to, że Zieliński mógłby tak zawalić derby i transfery.
[/quote]
Tak Jacek Zieliński ściągnąłby zamiast Zenjova, Drewniaka, Hernandeza.....itp. Cunte, Diego, a zamiast Michalika kolejnego Vestenickiego. A tak poważnie to czy z Zielińskim czy z Probierzem i tak byśmy wykupili Michalika bo się na niego napalił Filipiak z Tabiszem widząc już zarobione miliony, a trener jaki by nie był i tak miałby gówno do gadania tak było i jest. Krew mnie zalewa tylko jak czytam kolejne złote recepty żeby wywalić trenera i zatrudnić kolejnego, nie mogę uwierzyć że aż tak dajecie się nabierać na triki naszego zarządu. Tabisz siedzi sobie przez kompem i czyta wasze mądrości i się śmieje. Zapewne po porażce w Zabrzu poleci Probierz, na jego miejsce przyjdzie np. Stokowiec - za kilka lub kilkanaście miesięcy kiedy znowu będziemy bronić się przez spadkiem będzie kolejny temat o Stokowcu- dyzmie nieudaczniku który obrony nie umie zestawić, który gra przecież zawodnikami jakich sobie sprowadził itp... a nasze prezesy będą sobie wygodnie siedzieć w swoich fotelikach i przyglądać się jak kibice pożerają kolejną rzuconą im przynętę.
ALRS jestem podobnego zdania ale...
czy to nie MP forsuje antyfutbol długich piłek, czy to nie MP wstawia do bramki młokosa na najważniejszy mecz? czy to nie MP miał kilka miesięcy spokojnej pracy aby stworzyć podwaliny pod nową drużynę? Transfery? ok Michalik to pomysł Filipiaka ale reszta cudownego teamu to pomysły zatwierdzone przez MP.
Tak zgadza się , ale przyjdzie kolejny trener i będziemy się pytali czy nie on nie umie zestawić obrony, czy to nie on nie umie przygotować zespołu kondycyjnie itp....
Czy myślisz, że Probierz nie wolał lepszych zawodników niż tych których dostał ? Czy myślisz że nowy trener nagle ściągnie nam jakiś kozaków którzy będą grali za czapkę śliwek ?
Może się trafić jeden Miro ale to będzie dzieło przypadku i tak za jakiś czas wrócimy do punktu wyjścia
Krótko. Też nie lubię częstych zmian na ławce i uważam, że kto by tam nie zasiadł musi dostać czas.
Na tą chwilę jednak:
- Po tak długim czasie nie widać pomysłu na grę, którą by się dało oglądać. Długie piłki i stałe fragmenty to za mało.
- Podejmowane decyzje personalne w większości są nietrafione.
- Czy grają najlepsi, czy ci co "muszą" ?
- Gra obronna zespołu trenera, który sam był obrońcą. Ilość błędów koszmarna.
- Wojenki, które mobilizują przede wszystkim przeciwników.
- Absolutna negacja zasad fair play.
nic sie nie zmienia, niby rozumiecie ale mimo to wszystko zmierza do coraz glosniejszego wolania o wyp.. ogrodnika
litosci ludzie
ogrodnik ma zostac, do emerytury nawet, chocbyscie mieli dostawac drgawek nerwowych na haslo dzida
nigdy tego buca nie lubilem, nie zmieniam zdania, ale powtarzam, ogrodnik MUSI ZOSTAC
zbierzcie sily i idzcie urwac Januszowi te jego jaja faberge
Michele Probierzu, jaką Ty miałeś taktykę na gts, chyba nie z przerażonym Wilkiem w bramce i sfg??? Czy Ty w ogóle miałeś jakąś strategię gry???
Wydaje mi się, że taktyka Probierza wyglądała mniej wiecej tak - "ooo, wystawimy rezerwowego bramkarza, na pewno dzięki temu wygramy 5:0". No, ale coś poszło nie tak i się nie udało. Nie wiadomo dlaczego.
Panie pseudo trenerze, czy Ty rozumiesz, co to jest CRACOVIA??? Chyba nie rozumiesz... Cracovia, to nie 60k zł co miesiąc wpływające na konto, Cracovia, to coś więcej, znacznie więcej, niż debile rzucający race na meczu, więcej niż pseudo prezes i viceprezes... Cracovia jest i zawsze będzie!!! (wiecie co jest moim marzeniem, żeby mój prawnuk kibicował Cracovii!!!)
- Edytowany
Na konferencji przed Górnikiem się pokaż! Dziennikarze czekają.. Czy jednak huj.owo wyjść po takim blamażu?
Dawno się nie wypowiadałem, przeprowadziłem się nad Bałtyk, Cracovię nadal mam w sercu i ta porażka bardzo mnie boli. Marzy mi się powrót Jacka Zielińskiego.
Może znajdzie się odważny dziennikarz i zada jedno pytanie:
- ile czasu pan Probierz potrzebuje na zbudowanie zespołu?
Czy ta roślinka ma mieć 10 cm, metr czy może ma być już silnym drzewem? [czytaj: wiosną 2018, w sezonie 2019/20 czy 2040/41 ?]
Tak żebyśmy wiedzieli kiedy możemy rozliczać (o ile nie odejdzie wcześniej).
Ilu trenerów byśmy nie mieli to i tak będzie klapa. W większości jak nie w stu procentach ci, którzy odchodzili bądź wyli zwalniani mówili, że Cracovia ma wszystko czego potrzeba do dobrze prosperującego klubu piłkarskiego. Ma historię, kibiców...ale niestety to co dzieje się w środku jest nie do pojęcia. Zarządzanie jest dramatyczne. I o tym się słyszy. Wielu kibiców miało pretensje do Stawowego, że to, że tamto, że tiki-taka. Ale jak Janusz mu wchodził do szatni i mówił, że ten czy tamten ma grać a innego na ławkę. To dla mnie osobiście to jest nieporozumienie. To samo Mr. T and Mr. B. ludzie bez choćby minimalnych oznak kultury i zaangażowania w Cracovię. Musi być klimat w klubie, zarząd musi żyć dobrze z zawodnikami, musi być wzajemny szacunek. Ostatnio czytałem autobiografię Fergusona i utrwaliło mi się bardzo dobrze jedno stwierdzenie. Jest napisane, że są trzy podstawowe warunki funkcjonowania klubu. 1. Klub musi mieć historię. 2. Klub musi mieć zaplecze finansowe. 3. Klub musi mieć właściciela, który na piłce się zna i wie o co w niej chodzi. Od razu po przeczytaniu tego pomyślałem, że dwa pierwsze punkty spełniamy natomiast trzeci.... hmmm.... Tak więc wracając do początku. Cóż da nam zmiana kolejnego trenera skoro mianownik niepowodzeń wciąż niezmienny....
[quote='PrzemoWZG' pid='1295182' dateline='1513337504']
Na konferencji przed Górnikiem się pokaż! Dziennikarze czekają.. Czy jednak huj.owo wyjść po takim blamażu?
[/quote]
Chu.jowi wyjść chu.jowo nie będzie problemu...
Dokładna analiza straconych bramek pokazuje jakie błędy zostały popełnione, błędy wręcz na poziomie juniorskim - krycie a w zasadzie jego brak, niecelne podania , nieumiejętność wybicia piłki z przed własnej bramki , ustawienie muru .Ciągle słyszymy o , ze na treningach nad tymi tematami się pracuje , zapytam gdzie są efekty ? Ostatnie trzy mecze to fatalna gra obrony , no może poza Pestką . Dlaczego ?
Trzeba się szybko ogarnąć , bo jeszcze pozostał jeden mecz a punkty są nam potrzebne jak tlen .
[quote='ALRS' pid='1295168' dateline='1513333684']
Czy myślisz, że Probierz nie wolał lepszych zawodników niż tych których dostał ?
[/quote]
Np Kądziora?
Chodzi o to, że tak źle jeszcze nie było.
Przy średnio grającej obronie 3 pierwsze bramki nie byłyby możliwe. Przy pierwszej, źle wybity róg okazał się dla nas nie do obrony, przy drugiej Helik zamiast wywalać na oślep mógł spokojnie zagrać po ziemi do Wilka (zwłaszcza, że później, zagrywali w dużo trudniejszych sytuacjach), przy trzeciej najpierw Drewniak sili się na strzał z 35 m zamiast zagrać do boku i trafia w przeciwnika, później Brożek gubi piłkę w 16 ale nasi obrońcy wspaniałomyślnie ją oddają. Więc nie wiem nad czym pracują na tych treningach.
Przy drugiej najbardziej zawinił Deja i Wilk, a przy trzeciej Malarczyk. A Helika obwiniasz chyba o błąd Finka.
[quote='Miszczu2007' pid='1295238' dateline='1513350364']
Przy drugiej najbardziej zawinił Deja i Wilk, a przy trzeciej Malarczyk. A Helika obwiniasz chyba o błąd Finka.
[/quote]
Mówię o pierwszym wybiciu Helika do przeciwnika, zamiast spokojnie grać do Wilka, było 20 m wolnego pola, potem oczywiście znowu niecelnie zagrał Fink a Deja nie zdążył za nr 11, ale gdyby nie pierwszy błąd to nie byłoby żadnego zagrożenia.
- Edytowany
[quote='Miszczu2007' pid='1295232' dateline='1513344719']
[quote='ALRS' pid='1295168' dateline='1513333684']
Czy myślisz, że Probierz nie wolał lepszych zawodników niż tych których dostał ?
[/quote]
Np Kądziora?
Chodzi o to, że tak źle jeszcze nie było.
[/quote]
Znaczy kiedy tak źle jeszcze nie było ? W epoce comarchu dwa razy spadaliśmy z ligi - wtedy uważasz że było lepiej niż dzisiaj ? No chyba że na ocenę sezonu bierzesz pod uwagę tylko wyniku derbowe - to wtedy faktycznie tak źle jeszcze nie było.
Fakt Kądzior to był mega błąd Probierza, ale nie sądzę żeby nas zbawił.
Chodzi o to że jest tak źle jak prawie co roku i różnicą wpierdoylu na debrach
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)