[quote]#post1681006 Pojawiły się plotki że Marcin Giza w Cracovii[/quote]
Kto to jest Marcin Giza? Na miliardera nie wygląda, na piłkarza też.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1681010 [quote]#post1681006 Pojawiły się plotki że Marcin Giza w Cracovii[/quote]
Kto to jest Marcin Giza? Na miliardera nie wygląda, na piłkarza też.[/quote]
Starszy brat Piotra Gizy, jeśli dobrze kojarzę, kiedyś dobry futsalowiec.
Ale co by to miało dać Cracovii?
@Rafi#57 zapraszam na pięterko ;-) 🤣🤣🤣
Ja powiem tak. Po oglądnięciu ostatniego sparingu stwierdzam, ze jest zauważalny progres w grze. Ale tylko w defensywie. Gramy agresywniej i niestety mamy problem ze stwarzaniem sytuacji bramkowych. Bramki wykreowane przez naszych obrońców. Wszystko super, ale gołym okiem było widać brak rozgrywającego, szybkich skrzydłowych i napastnika. Minchev z całym szacunkiem dalej uczy się grać w pikle... I do tego ten gość nie ma szybkości...zero. Rozumiem, ze może nie mieć świetnej motoryki, ale on nie umie dryblować. Gubi mnóstwo piłek. Raki cień samego siebie... Młodzi na plus, ale widać jeszcze braki. Bez wzmocnienia linii pomocy i szybkiego napastnika będziemy się męczyć niemiłosiernie w każdym meczu.
[quote]#post1681019 Pierdolnięci jesteśmy od lat
Ale określenie mnie przygłupem skutkuje ignorem.[/quote]
A wystarczy spojrzeć na to bez emocji. Jakiś frustrat (czy tam normalny kolo, ale nieśmiały irl) wyzywa Cię w ynternetach, Co to oznacza? Ano kompletnie nic, poza wylewem frustracji wyżej wymienionego (czasami pod wpływem alko).
Obrażanie się za to (również w ynternetach) oznacza, że to, że koleś kompromituje się w necie ruszyło Cię personalnie.
Czyli do tej pory kompromitował się tylko on, a teraz Ty dokonujesz coming-outu, że Twoje ego jest w stanie naruszyć literalnie cokolwiek (mnie np bardziej by wkurwił komar niż ww. komentarz) :)
Warto? :)
[quote]#post1680971 [quote]#post1680969 Nie wiem co wy w tym Maigardzie widzicie , zagrał 1,5 meczu dobrze.
Czekanie wcale nie gwarantuje że przyjdą dobrzy piłkarze , jedyne co to zapewnia to kasa, kasa i ewentualnie kasa.[/quote]
CHLOPIE CO TY PIERDOLISZ 🤯[/quote]
Zapytałem w miarę kulturalnie co widzicie w Maigardzie , pytam poważnie , bo ja tego fenomenu nie rozumiem, a ktoś nowiutki na forum opierdolił mnie konkretnie i jeszcze dostał kilka głębokich wyrazy uznania od połowy forum . Szanujmy się .
Gdyby kilku, którym Maigaard dogrywa potrafiło przyjąć tak, że piłka nie odskakuje od nogi, to jego wkład dla drużyny byłby nawet bardziej widoczny. Ale i bez tego daje dość dużo.
[quote]#post1681012 [quote]#post1681010 [quote]#post1681006 Pojawiły się plotki że Marcin Giza w Cracovii[/quote]
Kto to jest Marcin Giza? Na miliardera nie wygląda, na piłkarza też.[/quote]
Starszy brat Piotra Gizy, jeśli dobrze kojarzę, kiedyś dobry futsalowiec.
Ale co by to miało dać Cracovii?[/quote]
Grałem z nimi podwórkowao gdzieś na Kurdwanowie;)
[quote]#post1680627 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/1000002856-jpg-43563051.jpg[/img]
Popatrzcie jak Masłowski gotuje w Jadze. Rozwalili mu drużynę, a już mają zastępstwo ściągnięte. A to podobno nie wzzytskie transfery przychodzące do niech. Dobrze się przygotował do okienka.[/quote]
I jak tam Jaga Masłowskiego radzi sobie w sparingach?
- Edytowany
Co do sparingów Jagi, to oczywiście masz rację - dostali lanie, natomiast bardziej bym się zastanawiał nad siłą ich pogromców. Ale to nie wątek o nich. Co do walki o puchary, to w tym sezonie jest na nie większa szansa, bo jest o jedno miejsce więcej, teoretycznie wystarczy zająć 5 miejsce (jeśli w tej 5 jest zdobywca Pucharu Polski). Niestety do tych, co zwykle, tj. Lecha, Legii (ta może jednak zaliczyć zjazd), Rakowa, Pogoni, o walki o nie dojdzie na pewno Widzew i Górnik. Plan jest taki, żebyśmy i my do niej dołączyli. Bez transferów, przy stracie 3 najbardziej wartościowych zawodników, nie ma na to szans. Jestem jednak pewien, że one będą, oby były jakościowe a wtedy możemy powalczyć o piątkę przy tym trenerze.
[quote]#post1681022 [quote]#post1681019 Pierdolnięci jesteśmy od lat
Ale określenie mnie przygłupem skutkuje ignorem.[/quote]
A wystarczy spojrzeć na to bez emocji. Jakiś frustrat (czy tam normalny kolo, ale nieśmiały irl) wyzywa Cię w ynternetach, Co to oznacza? Ano kompletnie nic, poza wylewem frustracji wyżej wymienionego (czasami pod wpływem alko).
Obrażanie się za to (również w ynternetach) oznacza, że to, że koleś kompromituje się w necie ruszyło Cię personalnie.
Czyli do tej pory kompromitował się tylko on, a teraz Ty dokonujesz coming-outu, że Twoje ego jest w stanie naruszyć literalnie cokolwiek (mnie np bardziej by wkurwił komar niż ww. komentarz) :)
Warto? :)[/quote]
Dzięki za głęboką analizę, ale nie pomyślałeś, że po prostu mam dosyć czytania wypocin tego "flustrata"? Niech pisze swoje brednii żyje w swoim świecie mi się do tego rynsztoka zwyczajnie już nie chcę zaglądać.
Czytam i stwierdzam, że forum też zostało podzielone - na tych najświatlejszych i na przygłupów.
Szczerze wali mnie ocena jakiegoś sfrustrowanego forumowicza, za stary jestem żeby zajmować się takimi pierdołami.
Mamy nowego trenera, dwa transfery, kilka powrotów z wypożyczeń, wygrane sparingi i poziom frustracji na forum z czasów Kafarskiego…
Z tym, że definicja "przygłupa" to " ktoś kto ma inne poglądy"
Rzeczywiście takie to boleśnie polskie.
Akurat teraz naprawdę przydałby się jakiś transfer in. Cierpliwi i niecierpliwi, jakkolwiek wzajemnie się określają, mogliby się wspólnie zająć tematem. Może by nawet wystarczyło, by dotrwać w pokoju do pierwszej kolejki. Po rozpoczęciu sezonu już byłoby z górki.
Wiem , że wielu z nas chce transferów i transfery będą ja tam wolę poczekać tydzień , dwa niż ściągnąć " no name" , który nic nie da zespołowi ( już kilku takich mamy ) . Trener ma głowę na karku i pewnie określił jakiego typu chce zawodnika , zawodników i są dobierani pod wizję trenera . To że Jagiellonia ściąga to znaczy , że miała już listę zawodników którzy leżą trenerowi u nas tak nie mogło być bo nie było wiadomo kto będzie trenerem i co dany trener będzie miał w głowie .
czytanie wątku transferowego jest jak stanie w kolejce po mięso w czasach głębokiej komuny, (co starsi pewnie pamietaja)
starczy czy wykupią? im bliżej lady tym większe nerwy i niecierpliwości
inni już kupili a my wciąż mamy w siatce tylko serek homo i sucharki bieszczadzkie
Słabo im to idzie.. Tydzień bez transferów a liga za pasem..
a na temu nie byłoby szybciej? co się tu dzieje.
@Tolek13#42726 Naprawdę chciałbym się dowiedzieć co skłoniło Cię do przekonania że w walkę o puchary "NA PEWNO" włączy się Górnik?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (32 użytkowników)
zerox1906, Goście (31)