[quote='morata' pid='1465941' dateline='1608393397']
[quote='wojtas90' pid='1465922' dateline='1608387751']
[quote='morata' pid='1465895' dateline='1608378736']
uważam że dużo zawodników jest przepłaconych w innych klubach-patrz Lechia czy gts . Frydrych poszedł do nich za 800 tys euro a ma prawie 30 lat , a rzeka jest na przedostatnim miejscu w tabeli .
3-4 zawodników doświadczonych niech zarabia jak Gol, młodzi typu Niemczycki czy Pestka godnie ale bez przesady . I tak to powinno wygladac
[/quote]
Nie wierzę, że Frydrych przyszedł do nich za 800tys. Przyszedł za darmo. Ale kontrakt pewnie dostał bardzo wysoki.
[/quote]
przyszedł do nich za tyle https://www.transfermarkt.pl/michal-frydrych/profil/spieler/119862 .
gość miał iść do West Hamu rok remu
[/quote]
Po ubeckie towarzystwo niby ma długi, a pozwala sobie na taki transfer za 800 tys. euro za Frydrycha. To jest zupełnie chore i sprzeczne z podstawowymi zasadami ekonomii.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Transferów teraz nie będzie, bo z ekstraklasy zespół spada dopiero po sezonie.
Wtedy powalczymy o szrocik. Wincej Gardawskich i Marquezow.
Transferów może i nie potrzebujemy ale w kontekście dzisiejszego meczu potrzebujemy JAKOSCI !!!!!
uważam że dużo zawodników jest przepłaconych w innych klubach-patrz Lechia czy gts . Frydrych poszedł do nich za 800 tys euro a ma prawie 30 lat , a rzeka jest na przedostatnim miejscu w tabeli .
3-4 zawodników doświadczonych niech zarabia jak Gol, młodzi typu Niemczycki czy Pestka godnie ale bez przesady . I tak to powinno wygladac
[/quote]
Nie wierzę, że Frydrych przyszedł do nich za 800tys. Przyszedł za darmo. Ale kontrakt pewnie dostał bardzo wysoki.
[/quote]
przyszedł do nich za tyle https://www.transfermarkt.pl/michal-frydrych/profil/spieler/119862 .
[/quote]
Za to my sprowadzamy, Cecariców, Rubio, teraz Rivaldinho, Gardawski, Marquez- ciekaw jestem ile oni wszyscy nas kosztowali i czy wszyscy razem dali nam więcej niż Frydrych gts-owi ?
Niestety tyle kosztuje dzisiaj grajek na poziomie gwarantujący realne wzmocnienie. I warto się zastanowić, czy robić dwa porządne transfery w okienku czy kilka marnych , z których może ktoś odpali, a może nie. Jak dla mnie to lepiej zamiast kotów w worku z zagranicy postawić na naszego juniorka.
- Edytowany
[quote='ALRS' pid='1466087' dateline='1608403549']
Frydrych przyszedł do nich za tyle (800 tys euro) https://www.transfermarkt.pl/michal-frydrych/profil/spieler/119862 .
[/quote]
[b]A nikogo nie zastanawia skąd pogwardyjskie towarzystwo z R22 splamione krwią pomordowanych Polaków przez ich ubeckich działaczy ma takie pieniądze?![/b] Towarzystwo, które ramię w ramię ze zdrajcami ojczyzny zwalczało niepodległość Polski albo z ubeckich pistoletów strzelając do Żołnierzy Wyklętych (vide Wałach) albo przy pomocy zomowskich pałek i armatek wodnych wyjeżdżających wprost ze stadionu wisły przeciw "Solidarności", a później po 1990 roku korzystało z po ubeckich układów i znajomości w sporcie i biznesie.
Przecież na tych przemianach po 1989 roku najlepiej wyszli tacy jak po ubecka wisła i wsw-esowska legia, które żyły w symbiozie z komunistycznym kolaborantami, agentami moskiewskimi zdrajcami. Oni to doczekali się nie kary i potępienia ale dużej nagrody za zdradę.
[b]To jest chore i sprzeczne z wartościami patriotycznymi za które wylewali krew i ginęli polscy bohaterzy![/b]
[b]Bo po co być patriotą, skoro później zdrajców wynosi się na piedestał a tych którzy się godnie zachowali poniża i upokarza?! [/b]
- Edytowany
Probierz jak Grinch - transferów nie będzie. Albo odwrotnie. A tu znowu post. Nie mylić z religią. :)
[quote='farciarz2' pid='1465987' dateline='1608398719']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Po ubeckie towarzystwo niby ma długi, a pozwala sobie na taki transfer za 800 tys. euro za Frydrycha. To jest zupełnie chore i sprzeczne z podstawowymi zasadami ekonomii.
[/quote]
To nie jest temat o transferach milicyjnego klubu.
Tylko o transferach Cracovii!!!
Nie nasz problem kogo sobie sprowadzają..
I nie nasza sprawa.
Trzeba się skupić na sobie bo jest Ch...ia.
Po wczorajszym blamażu pół drużyny do wymiany .
stoper,skrzyłowy, prawy obrońca .
Moi kochani! Jakiekolwiek transfery (nie uzupełnienia składu) tylko transfery które mogły by podnieść jakość i poziom drużyny wybijcie sobie z głowy! im wcześniej tym lepiej (choćby dla zdrowia) w tym naszym kochanym klubie zarządzanym w taki a nie inny sposób jest to niemożliwe (niestety) :( :( :(
Nie będzie transferów.
Prezes się obraził ,bo zwyzywał sędziego.
No i mecz był we mgle.
[quote='morata' pid='1466235' dateline='1608466681']
[/quote]
Napastnik i Skrzydłowy - bo na te pozycję nie kompletnie nikogo- tylko kocóry a nie szrot. Na stopera jest Rodin i będzie Olek.
No co pomażyć nie można ?
[quote='ALRS' pid='1466249' dateline='1608473329']
[quote='morata' pid='1466235' dateline='1608466681']
[/quote]
Napastnik i Skrzydłowy - bo na te pozycję nie kompletnie nikogo- tylko koc[b][color=#ff3366]ó[/color][/b]ry a nie szrot. Na stopera jest Rodin i będzie Olek.
No co poma[b][color=#ff3333]ż[/color][/b]yć nie można ?
[/quote]
Jak mają być tacy jak Twoja ortografia ... to lepiej niech nie będzie nikogo :huh:
Wachowiak z Chojniczaki którym byliśmy zaintetetesowani, przymierzany jest do ladacznicy z Czarnej Wsi.
[quote='DawidSiemaszki' pid='1466207' dateline='1608455283']
[quote='farciarz2' pid='1465987' dateline='1608398719']
[/quote]
To nie jest temat o transferach milicyjnego klubu.
Tylko o transferach Cracovii!!!
Nie nasz problem kogo sobie sprowadzają..
I nie nasza sprawa.
Trzeba się skupić na sobie bo jest Ch...ia.
[/quote]
[b]Pozwolę sobie jednak przypomnieć, że gts wziął 3 miliony złotych z tarczy antykryzysowej w tym roku tłumacząc się jacy oni są biedni i ile stracili na pandemii. A tu z drugiej strony wydają gigantyczną sumę 800 tys. euro na Frydycha ! [/b]
To jest mega skandal i bezczelność ! [b]Cracovia z tarczy nie dostała ani złotówki ![/b]
Skoro stać ich na takie wydatki to dlaczego biorą od państwa tyle pieniędzy?!
[b]Jest więc o czym mówić bo te pieniądze "na tarczę" pochodziły z naszych podatków![/b]
Jak my możemy mówić o jakiś dobrych transferach jak odkąd jest Probierz tych dobrych transferów może było z 5
- Edytowany
[quote='Ogar2002' pid='1466276' dateline='1608494211']
Jak my możemy mówić o jakiś dobrych transferach jak odkąd jest Probierz tych dobrych transferów może było z 5
[/quote]
Z tymi 5-a toś zdrowo przegiął...
Cabrera , Gol , Sergiu, Jablonsky, Szymonowicz, Hroso, Pelle, Lopes, Niemczycki , Rodin , Sadiković
Z ??? w mojej opinii ale z nadzieją :
Fiolic - kij wi , narazie na nie
Loshaj - być może szybko na + wejdzie.
Alvarez - Dzik jest dziki dzik jest [b]...kiepski[/b] ::( oby tylko do stycznia
ps: ale generalnie wpisuje się ta wypowiedź w praktykę forumową widzenia szklanki całkowicie pustej... Tylko dziwnym trafem PP po upokorzeni CWKS i BKS wzięte.
Ciężko określić czy to dobre transfery bo to zależy od tego co się wymaga. To nie są transfery, by bić się o mistrzostwo. Uzupełnienia tak.
[quote='Khalid' pid='1466279' dateline='1608496040']
[/quote]
Cabrera , Gol , Sergiu, Jablonsky, Szymonowicz, Hroso, Pelle, Lopes, Niemczycki , Rodin , Sadiković
ps: ale generalnie wpisuje się ta wypowiedź w praktykę forumową widzenia szklanki całkowicie pustej... Tylko dziwnym trafem PP po upokorzeni CWKS i BKS wzięte.
[/quote]
Chodzi mi o to że bardzo dużo transferów było bardzo słabych i niezrozumiałych
[quote='Ogar2002' pid='1466282' dateline='1608498819']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Jak myślisz, dlaczego?
[quote='Sekda' pid='1466284' dateline='1608500589']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Jak myślisz, dlaczego?
[/quote]
Bo w Cracovi jest słaby skauting i brak pomysłu na drużynę
[quote='Ogar2002' pid='1466286' dateline='1608501003']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Jak myślisz, dlaczego?
[/quote]
[/quote]
Ale co roku pieniądze mamy na transfery.....
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Jak myślisz, dlaczego?
[/quote]
[/quote]
Wiesz jako człowiek starszej daty uczono w szkole rozmawiać "ino na faktach" czyli prosze listę tej ogromnej ilości nieudanych/niezrozumiałych transferów
Ja wymieniłem 3 'BYĆ MOŻE NIE UDANE' ale na pewno nie niezrozumiałe
tj: Filoic , Loshaj, Alvarez. - nie dają tyle co oczekiwaliśmy ale poza Alvarezem też skrajnie nie zawiedli a i powód ich "kupowania" zrozumiały.
Aby ułatwić zaczynam
Marquez - słaby ale zrozumiały (zapchajdziura co miała wejść w "ostatecznej" potrzebie)
Gardawski - to samo 3i (i pół bo Diego) lewy obrońca po Pestce i Siplaku
Syn Ojca - narazie mega dramat niezrozumiały
Piszczek - walczak za grosze , słaby ale zrozumiały transfer
Cecaric - mega dramat niezrozumiały
[...]
czekam na merytoryczny(ale tylko taki a nie ogólniki "dużo") ciąg dalszy listy.
ps:Aby było jasne o co mi chodzi: Dążę do tezy ,że NIE TRANSFERY są naszym problemem a regularne dewastowanie drużyny i atmosfery w niej! HOUGH
dlaczego bierze się czwartego lewego obrońcę kiedy skrzydłowych i napastników brak?
proszę mi to wyjaśnić.
Tak to niezrozumiałe.
[quote='Khalid' pid='1466295' dateline='1608538617']
[/quote]
[/quote]
Jak myślisz, dlaczego?
[/quote]
[/quote]
Wiesz jako człowiek starszej daty uczono w szkole rozmawiać "ino na faktach" czyli prosze listę tej ogromnej ilości nieudanych/niezrozumiałych transferów
Ja wymieniłem 3 'BYĆ MOŻE NIE UDANE' ale na pewno nie niezrozumiałe
tj: Filoic , Loshaj, Alvarez. - nie dają tyle co oczekiwaliśmy ale poza Alvarezem też skrajnie nie zawiedli a i powód ich "kupowania" zrozumiały.
Aby ułatwić zaczynam
Marquez - słaby ale zrozumiały (zapchajdziura co miała wejść w "ostatecznej" potrzebie)
Gardawski - to samo 3i (i pół bo Diego) lewy obrońca po Pestce i Siplaku
Syn Ojca - narazie mega dramat niezrozumiały
Piszczek - walczak za grosze , słaby ale zrozumiały transfer
Cecaric - mega dramat niezrozumiały
[...]
czekam na merytoryczny(ale tylko taki a nie ogólniki "dużo") ciąg dalszy listy.
ps:Aby było jasne o co mi chodzi: Dążę do tezy ,że NIE TRANSFERY są naszym problemem a regularne dewastowanie drużyny i atmosfery w niej! HOUGH
[/quote]
Jak dla mnie branie co roku zawodników ze spadkowcza jest śmieszne bo nie wnosi ono nic(wolałbym już grać chłopakami z Clj).
Mówienie Probierza że branie zawodników z Polski jest ciężkie to są bzdury, bo jakoś np Śląsk w letnim okienku zrobił wiele transferów z zawodnikami z Polski. Zgadzam się że naszym problemem nie są transfery. Naszym problemem jest brak pomysłu na grę(w tym sezonie zagraliśmy może z 3 dobre mecze) Takich meczy jak z Lechia było mnóstwo.
Ja nie widzę problemu w braniu zawodników ze spadkowiczów, chodzi tylko o to, aby brano z nich zawodników, którzy ciągnęli te drużyny w górę jak Kovacevic czy Nalepa.
Naszym problemem jest Filipiak.
[quote='Kajak' pid='1466305' dateline='1608545338']
Naszym problemem jest Filipiak.
[/quote]
Zgadza się i jego traktowanie piłkarzy, co z tego że ma dużo pieniędzy skoro nie umie je umiejętnie wydać.
Transfery są w miarę w porządku jednak później z przyczyn zrozumiałych zawodnicy od nas uciekają, chorujà albo zwyczajnie nie chce im się grać.
Wg mnie taki stan rzeczy wynika z toksycznej atmosfery w Klubie oraz chaotycznego kręcenia batem nad szeroko rozumianym w pojęciu menagementu bydłem czyli piłkarzami i pracownikami klubu.
Jaki Pan taki kram, jeśli jakikolwiek piłkarz przyjdzie który ma umiejętność grania w piłkę i możliwość wyboru klubu to po jakimś czasie ma dosyć. Zostają mierni lub średniaki.
Filipczak prawdopodobnie ubolewa, że nie może zwiększyć ilość piłkarzy na boisku z 11-stu na skończoną liczbę studentów, głowi się nad tym ale nie może tego przeskoczyć i go to męczy.
Dobra atmosfera w klubie oraz szatni ma przełożenie na to co się dzieje na boisku . Nie można w XXI wieku pracowników traktować jak chłopów pańszczyżnianych . Jeśli się nie zmieni to podejście to będziemy świadkami cyklicznych wahań poziomu gry , tak jak do tej pory .
*******************************************************************************************************************************************************
https://gol24.pl/top-10-pilkarzy-do-wyciagniecia-z-fortuna-1-ligi-do-pko-ekstraklasy/ga/c2-15348969/zd/47044993
może by którys z młodych był wart zainteresowania ?
[quote='squier strat' pid='1466299' dateline='1608539963']
dlaczego bierze się czwartego lewego obrońcę kiedy skrzydłowych i napastników brak?
proszę mi to wyjaśnić.
[/quote]
Według mnie to bardzo zrozumiałe. W momencie jak Gardawski przychodził ważyło się czy Pestka odejdzie (i tak odejdzie jak się wyleczy) oraz Diego jest ewidentnie na wylocie (i dobrze).
[quote='squier strat' pid='1466299' dateline='1608539963']
proszę mi to wyjaśnić.
[/quote]
Bo król sygnetów wymyślił taktykę 1-4-6 ,gdzie 1 to bramkarz,4 lewi obrońcy a 6 ofensywni pomocnicy.
Przecież to musi zadziałać!
4 dni później
Niby człowiek wie, że przez najbliższy tydzień się nic transferowo nie wydarzy, a jednak z nadzieją sprawadza forum co godzinę.
Do transferów zimowych jest inny specjalny wątek , nazywa się: "U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) część II'
W sumie to po co kupować spaść nie spadniemy mistrzostwa nie zdobędziemy w Pucharach uda się albo nie to co nas czeka wiosną 2021.
Ktoś kto nie ma ambicji tylko tak myśli. A później się dziwi czemu tak długo buduje/zgrywa się drużynę.
Ambicji to nie ma nasz prezes...
Czego nie rozumiecie? Transferów nie ma bo zgodnie z algorytmem najlepiej nam wychodzą te na ostatnią chwilę zrobione w sytuacji kryzysowej.
Oczywiście te kilka przemyślanych (Hanca, Jablonsky, Lopes, Amersfoort) dały nam sukces, ale kto by się tym przejmował.
Tekst "transferów nie będzie" to zakładam sygnał nie ściągamy nikogo na szybko, bo nie ma potrzeby. W innym przypadku jest to zaprzeczenie idei systematycznego wzmacniania drużyny i działanie na szkodę klubu.
Nie będę się rozpisywał nad juniorami.
Sezon 17/18
Sezon totalnego czyszczenia - transfery jeszcze nie wszystkie na konto obecnego trenera.
Hernandez - transfer na plus, wzmocnienie
Helik, Siplak - młodzi zdolni z zadatkami na dalszą karierę i zarobek, ten pierwszy sprzedany ... ten drugi dalej gra u nas przez kontuzje, oby go omijały a i zarobek był na wyższym poziomie niż kolegi.
Peskovic, Dytyatyev - przyzwoite transfery, choć ten pierwszy miał być głęboką rezerwą a ten drugi coś za często wypadał ze składu (choć za sezon 18/19 trudno mieć o to pretensje, byli lepsi)
Mihalik - to przykład zakochania się prezesa w ... pieniądzach za Mhalika oraz Mihalika w pieniądzach, ale nie tych od Cracovii. Porażka na każdej płaszczyźnie (sportowo-finansowej).
Sowah, Culina, Brock-Madsen, Rakels - totalne pomyłki, generalnie kariera Rakelsa po Cracovii to jest mega dramat (no może po kontuzji w Anglii),
Zenjov,Fink - rozczarowanie
Drewniak, Deja - zapchajdziury na eklase, co szczególnie dla tego pierwszego było chyba niezrozumiałe, no ale to jego problem
Datkovic - typowy transfer 50/50, ale z obecnej perspektywy zdecydowanie wolałbym go mieć w składzie
Moja ocena: 5 na plus, 8 na minus, Deja i Datkovic (mam wątpliwości patrząc na obecną kadrę, ale z drugiej strony to żadne usprawiedliwienie) bez przydziału
Duża liczba minusów u zawodników, którzy ściągani byli do wzmocnienia "na już".
Sezon 18/19
Cabrera, Gol - oba transfery ratunkowe, oba strzały w 10, zakończenie takie jak ... za duetu F&T
Hanca - wzmocnienie ... i cały czas się zastanawiam co jest z nim nie tak że jeszcze się nie pokłócił z prezesami
Rapa - gra? gra! wrzuca? wrzuca! no to świetnie...
Cecarić, Serderov, Zorrilla, Oliva i niestety Budziński (uwielbiam!) - o zgrozo ten pierwszy jeszcze w składzie, reszta uciekła lub nie grzeszyła formą, generalnie niewypały
Serafin, Piszczek, Danek - młodzi, zdolni, będzie z tego hajs ... no przynajmniej tak zachwalał trener a później szybko odstrzelił tego ostatniego
Gostomski - świetny transfer, który zanim się dokonał już był niewypałem
Sezon na budowanie szkieletu, wymianę słabych ogniw i wzmacnianie składu. Wyszło dramatycznie i tutaj nawet nie mam bólu głowy.
Ocena: 4 na plus, 9 na minus. Witamy w klubie gdzie za transfery wziął się chyba jakiś gamoń. Choć warto jednak odnotować 3 transfery dające pewniaków do składu na dłużej niż 6 miesięcy. Tylko że biorąc pod uwagę wymianę z poprzedniego roku oraz czas 18 miesięcy no to ten, tego.
Sezon 19/20
Tadam! (po sukcesie z ubiegłego sezonu pogoniliśmy gamoni... odpowiedzialnych za transfery)
Lopes,Jablonsky, Amersfoort - tak to są transfery na miarę mistrzostwa tzn pucharu!
Loshaj, Fiolic - dla mnie obaj grać umieją, na poziom ekstraklasy to są dobre transfery, ale jeszcze nie grające na 100% (szczególnie ten drugi)
Hrosso, Thiago - 50/50, obaj jeszcze mają coś do udowodnienia, ale tragedii nie ma
Rubio - przestrzelony transfer (uwaga, uwaga - jedyny! w tym sezonie)
Co tu duża pisać, oceny 4 na plus, 3 z zadatkiem na plus, 1 na minus. Taki sezon transferowy to ja szanuje. Brakuje ty może jednego młodego zdolnego do gry. Czepiam się.
Sezon 20/21 (podobno już zamknęliśmy transfery, to i ocenić można)
Alvarez, Sadikovic - oba wzmocnienia, choć pierwszy niech to pokaże a drugi niech nie schodzi niżej
Niemczycki, Szymonowicz - oba na plus, oczywiscie ten pierwszy zdecydowani, ten drugi (jak dla mnie) trochę przez pryzmat kolegów jakich ma do rywalizacji, ale walczy, stara się, nie jego wina że warunki ciut za słabe jak na ŚO. Zdecydowanie jednak wole niż tego pana poniżej.
Marguez, Rivaldinho - nie no bez jaj ...
Rodin, Gardawski - 50/50 ten drugi to z litości bo grał mało
Dużo słabszy sezon (wykupili nam tych fajnych specjalistów od transferów?). Alvarez ściągniety w sumie w poprzednim. Sadikovic to transfer "na gwałt". Poza Polakami nikt z pozostałych nie rzuca na kolana. Zdecydowana obniżka w porównaniu do poprzedniego sezonu. Chciałbym użyć stałej ostatnio wymówki bo Covid, ale ani Cracovia nie "pływa" przez tą sytuację ani rynek nie stał się przez to trudniejszy.
Szybkie podsumowanie:
Początek to chaos z którego po roku wyłoniła się klapa transferowa. Wydawać się mogło że sezon 19/20 (przez pryzmat transferów) to zwiastun nowego, ale trochę niepokoi aktualny sezon. Do uratowania przy lekkim czyszczeniu kadry (z Cecericow,Diego) i jednym poważnym wzmocnieniu.
Do załatania mimo kilku piłkarzy środek obrony jednym kozakiem i skrzydłowy potrzebny na wczoraj (lub napadzior przez duże N). Co ważne chyba trzeba mocno przewietrzyć część juniorów. Młode chłopaki rozumiem, ale jak jeden z drugim siedzi w klubie 3-4 rok to chyba wypadałoby dać im pograć ... w niższej lidze.
- Edytowany
A my się z Cecaricem nie pożegnaliśmy?
Brock Madsen i Fink moim zdaniem ocenieni za nisko. Chciałbym tego pierwszego zobaczyć w parze z Pelle.
Co do Rodina i Datkovica 50/50... ja bym sobie życzył więcej takich 50/50 w takim razie.
Jeśli strategia jest taka aby dograć ten sezon na skrzydle Zauchą/Pikiem/Gutem to nie mam z tym problemu choć na PP wolałbym kogoś stabilniejszego bo tam mamy o co walczyć. Kapek też mam nadzieję, że dostanie więcej szans.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)