[quote='Khalid' pid='1463780' dateline='1607129406']
[quote='dziurkacz' pid='1463776' dateline='1607128860']
[quote='Khalid' pid='1463774' dateline='1607128470']
[quote='dziurkacz' pid='1463772' dateline='1607128173']
[quote='Khalid' pid='1463767' dateline='1607127609']
bo? IMHO nie masz racji... Samolot zabawka w czasach pandemii. Powiedz to dziesiątkom jak nie setkom milionów ludzi po całym swieci co kupuja nowsze czy starsze bryki albo i całkowite rzechy byle komunikacja nie jeździc...
ps: cóż kto chce Filipiaka opierdolić kij znajdzie ;;) naprawde chłopie jest za co a nie za raczej sensowne kupienie taniego samolociku (bo to jakieś maleństwo)
[/quote]
Nie rozumiesz, ja nie mam problemu z tym, że ktoś kupuje sobie samolot jeśli go na niego stać, mam problem z tym, jeśli ktoś opowiada i ktoś wierzy w bajki, że będą nim latać informatycy. Widzę bzdurę prostuję i tyle. Ta część wywiadu o samolocie była kuriozalna, ale już nas do tego przyzwyczaił.
[/quote]
Oj tam ojtam. Wygłaszasz kuriozalną (a raczej wybacz -nic personalnego- skrajnie idiotyczna tezę) ,że w czasach pandemii samolot firmowy to jest zabawka. Powiedz to gosciom co "srajac w gacie" latają teraz kursowymi liniam . Jak mówiłem znam takich.
Krótko mówiąc "przy...ś" się bez sensu.
[/quote]
Tracę czas, to nie jest samolot firmowy, tylko samolot Janusza Filipiaka, tak, będą nim latać pracownicy w osobie Prezesa, bo wiceprezesi już nie, tym bardziej nie informatycy.
[/quote]
No to nie trać. Jako pracownik Comarchu na pewno masz mało czasu ;;) Mnie g. obchodzi czy latać będzie tylko prezes, czy tylko zarzad czy np. jak bedzie trzeba wysla nim ekipe techniczna "na Barbados" Nie jestem akcjonariuszem..
Zakup ani specjalnie drogi a już napewno nie bezsensowny. EOT.
[/quote]
Na pewnym poziomie biznesu zakup samolotu to nie jest fanaberia tylko po prostu konieczność.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
K... to jest wątek transferowy czy opowieści o samolocie biedaka ?
Samolotem transferuje sie ludzi ;)
Żeby było w temacie - teraz będziemy się zajmować transferami na lotnisko.
Najpotrzebniejsze transfery na dzis- pozycje: prezes, wiceprezesi, trener.
[quote='perkins007' pid='1463821' dateline='1607160607']
K... to jest wątek transferowy czy opowieści o samolocie biedaka ?
[/quote]
A czym mają nowi przylecieć do Balic ? Miotłami ? ;)
Obawiam się że jak wystawimy na listę transferową onych to nie wiele zarobimy. Ja bym jednak sugerował rozwiązanie kontraktu i wylot samolotem jak najbardziej.
Tak się rozmarzylem,żeby Janusz teraz na kanwie wku.rwienia po meczach z dwoma ladaczniacmi wyłożył kilka baniek na transfery,żeby pokazać im kto jest górą. A znając jego nie jest to wcale takie absurdalne życzenie myślowe z mojej strony
[quote='dzelo' pid='1463902' dateline='1607175623']
Obawiam się że jak wystawimy na listę transferową onych to nie wiele zarobimy. Ja bym jednak sugerował rozwiązanie kontraktu i wylot samolotem jak najbardziej.
[/quote]
Zawsze można wypożyczyć i pokrywać część kontraktu
[quote='rozrabiaka' pid='1463904' dateline='1607176430']
Tak się rozmarzylem,żeby Janusz teraz na kanwie wku.rwienia po meczach z dwoma ladaczniacmi wyłożył kilka baniek na transfery,żeby pokazać im kto jest górą. A znając jego nie jest to wcale takie absurdalne życzenie myślowe z mojej strony
[/quote]
Znając jego to raczej zejdzie z kontraktów żeby nie marnować kasy skoro i tak to nic nie daje.
[quote='Rock' pid='1463923' dateline='1607183421']
[quote='rozrabiaka' pid='1463904' dateline='1607176430']
[/quote]
Znając jego to raczej zejdzie z kontraktów żeby nie marnować kasy skoro i tak to nic nie daje.
[/quote]
I wlasnke tej drugiej strony medalu się obawiam.
7 dni później
- Edytowany
Z racji, ze wielkimi krokami zbliza sie sezon "ogorkowy" postanowilem rozpoczac zabawe fotyczaca transferow.
Transfery [b]Z KLUBU:[/b]Wilk, Marquez, Diego, Rapa, Alvarez, Cecaric, Fiolic, Loshaj, Rivaldinho, Rubio
Kto do klubu? :
- Jakub Kiwior - PO lub ŚO - MSK Zilina - Polak 20 lat
- Maciej Pałaszewski - DP - Śląsk Wrocław - Polak 22 lata
- Mateusz Cholewiak - SKRZYDŁO - legia Warszawa - Polak 30 lat
- Dawid Kurminowski - NA- MSK Zilina - Polak 21 lat
PS. Nie raz powtarzalem, ze lubie druzyne stworzona z mlodych, ambitnych Polakow
Wiem, ze to jest raczej nierealne, bo "szrot" z zagranicy raczej sie nie sprowadzi. Nie mam wplywu na polityke klubu, a watek ma charakter zabawy :)
Gargamel, czy hak Probierza kiedyś grzebał chociaż w podobnych okolicach co Twój? :P
Nie wiem
Cholewiak będzie młody i ambitny jeszcze z dziesięć lat
Gargamelu - żeby tylko nikt w klubie nie potraktował tej zabawy pół-żartem (transfery do klubu) - pół serio (transfery z klubu). Wtedy ubywa nam 10 zawodników.
Ale nic to, wstawi się najwyżej piłkarzy wyciętych z kartonu. W TV nie będzie widać większej różnicy.
Za Kurminowskiego czy Kiwiora Żylina chce kilka baniek więc te opcje automatycznie odpadają
Szczególnie Fiolić do odstrzału, powiemy Belgom, że oddajemy kosiarke i zarządamy zwrotu kasy za wypożyczenie
ŚO , Srodkowy pomocnik , skrzydłowy. Szkoda że Runje drogi bo byłby super ruchem
Priorytetem powinno być sprowadzenie skutecznego napastnika...
Żeby sprowadzić napastnika trzeba się jakiegoś pozbyć.
Piszczek na zmiany jest ok.
Syn ojca....no tak,tu będzie problem,bo odpalenie go byłoby przyznaniem się do błędu.
Więc wychodzi na to,że Vestenicky by musiał odejść .
Kolejny priorytet to próba rozmów z J.Czerwinskim z Piasta(za pół roku kończy mu się kontrakt)
Następne priorytety to stoper,zmiennik dla Rupy i dwóch skrzydłowych.
P.s. co z tym albancem z Norwegii? Wie ktoś coś?
@kamilolce
Na wiosnę pewnie zagramy Dzikiem w ataku.
Jak przeczytałem, że powinniśmy się pozbyć Loshaja i Rapy, to nie chciało mi się dalej czytać.
Jak by to napisał pewien ekspert, kto pisze coś takiego, ten nie zna się na piłce.
A ja mam obawy, że znowu cos pierd.... w przerwie na granie. Taka nowa świecka tradycja w Cracovii
[quote='rozrabiaka' pid='1465211' dateline='1607865480']
P.s. co z tym albancem z Norwegii? Wie ktoś coś?
@kamilolce
[/quote]
Dobry piłkarz. Natomiast nie jest to typowy skrzydłowy, znowu. Często gra jako ofensywny pomocnik, bliżej środka, nie jest to skrzydłowy typu Yeboah z gazem i kiwką. Temat zimą na pewno był, teraz będzie realniejszy do finalizacji (jego klub nie awansował tym razem do LE, a do tego wygasa mu umowa za 2 tygodnie)
[b]Syn ojca....no tak,tu będzie problem,bo odpalenie go byłoby przyznaniem się do błędu.
[/b]Więc wychodzi na to,że Vestenicky by musiał odejść .
[/quote]
Dobra tak może myśleć Probierz ale w tym wątku chodzi chyba o to żeby podać swoje propozycje i dla mnie młody Rivaldo jest do wylotu a za Piszczka i Vestenickiego można szukać lepszych następców i wtedy mogą odejść. Uważam ich za przydatnych zawodników (w przeciwieństwie do Rivaldinho) ale obaj są do zastąpienia stosunkowo małym kosztem. My potrzebujemy jednak kogoś kto zastąpi Lopesa. Jak już pisałem zanim Alvarez do nas trafił że to nie jest jego następca tylko koleś, który miał być wzmocnieniem tamtej drużyny. Może grać w ataku ale nie jest napastnikiem i ma siłę na 60 minut i nawet jak będzie ciężko trenował to nie będzie typem wytrzymałościowca.
Podsumujmy status zawodników:
BR: Niemczycki - pewniak i młodzieżowiec (już trzeba się rozglądać za następcą bo ktoś go pewnie podkupi), Hrosso - pewny zmiennik + Wilk w odwodzie. Na teraz dobrze obsadzona pozycja
PO: Rapa (poszukałbym lepszego zawodnika ale wtedy Rapa i tak byłby potrzebny w drużynie), Gardawski (solidny zmiennik), Diego (mam co do niego wątpliwości, może odejść)
ŚO: Rodin (dobry stoper), Marqez (nie wiem co o nim myśleć bo w Koronie grał dobrze ale raczej zostaje), Szymonowicz (solidny zawodnik). [b]Zdecydowanie brakuje jeszcze jednego stopera[/b]. Siplaka tu nie liczę bo jest jak dla mnie pewniakiem na LO
LO: Siplak (pewniak), Gardawski (solidny zmiennik)
PP: Hanca (niezły zawodnik), Wdowiaka nie liczę z oczywistych względów - [b]zdecydowanie potrzeba tu wzmocnienia [/b]zwłaszcza ,że Hanca nie ma cech typowego skrzydłowego chyba, że akurat ma eksplozję formy i w niektórych meczach trzeba mieć na 2 skrzydłach takich zawodników jak Wdowiak,
LP: Też może zagrać Hanca, może Zaucha będący niewiadomą i na pewno jeszcze nie zawodnik do walki o najwyższe cele - [b]zdecydowanie potrzeba 2 zawodników na tą pozycję[/b]
DP: Sadiković (dobry zawodnik), Dimun (solidna zapchajdziura), Szymonowicz (lepiej wiemy jak gra na stoperze) -[b] tą pozycję mamy teoretycznie obsadzoną ale Janusz Gol nadal nie został zastąpiony więc jeżeli chcemy grać w przyszłym sezonie o najwyższe cele to przydałby się przekocur na tą pozycję.[/b]
ŚP: Loshaj (solidny zawodnik), może grać Pelle
OP: Pelle (obecnie kluczowy gracz), Fiolić (na tej pozycji bardzo dobry zawodnik i kto wie czy nie byłby lepszy od Pelle który sprawdza się jako ŚP albo wolny elektron ustawiony z braku laku na jednym ze skrzydeł), Alvarez (nie pokazał tego co w Niemczech ale liczę go jako dobrego zawodnika, który jeszcze odpali) - bardzo dobrze obsadzona pozycja
N: Vestenicky (na swojej pozycji solidny zawodnik, który grając regularnie w ataku mógłby odpalić i być kotem ale brakuje mu wzrostu i dobrej gry głową a Probierz stawia na wrzutki więc nie pasuje do naszego stylu), Piszczek (solidny zmiennik), od biedy Alvarez, Rivaldinho nie liczę bo to nie jest piłkarz -[b] zdecydowanie potrzeba wzmocnienia tej pozycji[/b]
[b]Czyli odchodzą: Rivaldinho i ewentualnie Diego, a potrzebujemy napastnika, 2 LP i 1 PP (zamiast 2 LP może być jeden który gra dobrze na obu skrzydłach), stopera i mile widziany byłby przekocur zastępujący Gola. Realnie widzę to tak, że musi przyjść przynajmniej 3 dobrych zawodników: napastnik, 2 skrzydłowych i stoper. Brak takich transferów będzie sabotażem.[/b]
[quote='Miszczu2007' pid='1465230' dateline='1607882507']
ŚO: Rodin (dobry stoper), Marqez (nie wiem co o nim myśleć bo w Koronie grał dobrze ale raczej zostaje), Szymonowicz (solidny zawodnik). [b]Zdecydowanie brakuje jeszcze jednego stopera[/b]. Siplaka tu nie liczę bo jest jak dla mnie pewniakiem na LO
[/quote]
Jeszcze jest bardzo solidny Dytiatiev i wróci w połowie przyszłego sezonu Jablo więc wcale takiej tragedii tu nie ma. Są inne pozycje bardziej wymagające transferów.
[/quote]
Nie zapominaj o Pestce, który przedłużył kontrakt i na pewno po kontuzji nigdzie się nie wybiera.
PP: Hanca (niezły zawodnik), Wdowiaka nie liczę z oczywistych względów - [b]zdecydowanie potrzeba tu wzmocnienia [/b]zwłaszcza ,że Hanca nie ma cech typowego skrzydłowego chyba, że akurat ma eksplozję formy i w niektórych meczach trzeba mieć na 2 skrzydłach takich zawodników jak Wdowiak
[/quote]
Dodaj jeszcze Thiago. Może trochę jeździec bez głowy ale wierzę, że ma potencjał by być lepszym
LP: Też może zagrać Hanca, może Zaucha będący niewiadomą i na pewno jeszcze nie zawodnik do walki o najwyższe cele - [b]zdecydowanie potrzeba 2 zawodników na tą pozycję[/b]
[/quote]
W razie czego może też zagrać Siplak, który pokazał, że wygląda solidnie też na tej pozycji.
DP: Sadiković (dobry zawodnik), Dimun (solidna zapchajdziura), Szymonowicz (lepiej wiemy jak gra na stoperze) -[b] tą pozycję mamy teoretycznie obsadzoną ale Janusz Gol nadal nie został zastąpiony więc jeżeli chcemy grać w przyszłym sezonie o najwyższe cele to przydałby się przekocur na tą pozycję.[/b]
[/quote]
I znowu pominąłeś jednego zawodnika. Lucek po kontuzji ale po przepracowaniu okresu przygotowawczego będzie na pewno jednym z możliwych wyborów
- Edytowany
Ale... ale zostal jeszcze jeden mecz w tej niedokonczonej rundzie jesiennej bo jeden mecz gramy na wiosne...to znaczy w zimie..ale dokonczenie jesiennej w zimie juz wiosennej rundy ...czy jakos tak :) :) :) ... dajmy zagrac im jeszcze spokojnie z betonami...i wtedy przyjdzie czas na podsumowania.. jak i oczywiscie na moje ulubione "zachcianki" kibicow :)
A jak wlasnie w meczu z betonami syn ojca ustrzeli 2 bramki z tego jedna z przewrotki a druga z polwoleja a przy kolejnych 4 bedzie asystowal lub mial kluczowe zagranie to zmieni to calkowicie postac rzeczy ..wybacze mu te nawet niecelne podania ;) Na dzis dzien...do lepienia pierogow... swieta za pasem to moze sie przyczynic do doskonalenia brzusznych kszataltow poswiatecznych :) Alvarez na bank by polubil nasze swiateczne jedzenie ;)
[b]Syn ojca....no tak,tu będzie problem,bo odpalenie go byłoby przyznaniem się do błędu.
[/b]Więc wychodzi na to,że Vestenicky by musiał odejść .
[/quote]
Dobra tak może myśleć Probierz ale w tym wątku chodzi chyba o to żeby podać swoje propozycje i dla mnie młody Rivaldo jest do wylotu a za Piszczka i Vestenickiego można szukać lepszych następców i wtedy mogą odejść. Uważam ich za przydatnych zawodników (w przeciwieństwie do Rivaldinho) ale obaj są do zastąpienia stosunkowo małym kosztem. My potrzebujemy jednak kogoś kto zastąpi Lopesa. Jak już pisałem zanim Alvarez do nas trafił że to nie jest jego następca tylko koleś, który miał być wzmocnieniem tamtej drużyny. Może grać w ataku ale nie jest napastnikiem i ma siłę na 60 minut i nawet jak będzie ciężko trenował to nie będzie typem wytrzymałościowca.
BR: Niemczycki - pewniak i młodzieżowiec (już trzeba się rozglądać za następcą bo ktoś go pewnie podkupi), Hrosso - pewny zmiennik + Wilk w odwodzie. Na teraz dobrze obsadzona pozycja
PO: Rapa (poszukałbym lepszego zawodnika ale wtedy Rapa i tak byłby potrzebny w drużynie), Gardawski (solidny zmiennik), Diego (mam co do niego wątpliwości, może odejść)
PP: Hanca (niezły zawodnik), Wdowiaka nie liczę z oczywistych względów - [b]zdecydowanie potrzeba tu wzmocnienia [/b]zwłaszcza ,że Hanca nie ma cech typowego skrzydłowego chyba, że akurat ma eksplozję formy i w niektórych meczach trzeba mieć na 2 skrzydłach takich zawodników jak Wdowiak,
ŚP: Loshaj (solidny zawodnik), może grać Pelle
OP: Pelle (obecnie kluczowy gracz), Fiolić (na tej pozycji bardzo dobry zawodnik i kto wie czy nie byłby lepszy od Pelle który sprawdza się jako ŚP albo wolny elektron ustawiony z braku laku na jednym ze skrzydeł), Alvarez (nie pokazał tego co w Niemczech ale liczę go jako dobrego zawodnika, który jeszcze odpali) - bardzo dobrze obsadzona pozycja
N: Vestenicky (na swojej pozycji solidny zawodnik, który grając regularnie w ataku mógłby odpalić i być kotem ale brakuje mu wzrostu i dobrej gry głową a Probierz stawia na wrzutki więc nie pasuje do naszego stylu), Piszczek (solidny zmiennik), od biedy Alvarez, Rivaldinho nie liczę bo to nie jest piłkarz -[b] zdecydowanie potrzeba wzmocnienia tej pozycji[/b]
[b]Czyli odchodzą: Rivaldinho i ewentualnie Diego, a potrzebujemy napastnika, 2 LP i 1 PP (zamiast 2 LP może być jeden który gra dobrze na obu skrzydłach), stopera i mile widziany byłby przekocur zastępujący Gola. Realnie widzę to tak, że musi przyjść przynajmniej 3 dobrych zawodników: napastnik, 2 skrzydłowych i stoper. Brak takich transferów będzie sabotażem.[/b]
[/quote]
Też bym tak chciał. No, ale zdecydowanie to sie nie zrealizuje. Po pierwsze dlatego, że Filipiak to nie Cupiał i nie wywali tyle kasy na 4 dobrych (w znaczeniu lepszych niż tych co mamy) zawodników. Po drugie dlatego, że przy naszych skautach te zakupy to byliby gracze pokroju Cecarica, w najlepszym wypadku Loshaja a to moim zdaniem nie polepszy aktualnej jakości naszej drużyny. Po trzecie dlatego, że to oznacza szlaban dla młodych zawodników Cracovii - nawet jeśli dziś nie ma wśród nich orłów, to taka polityka skazuje ich na wegetację w rezerwach, lub odejścia z klubu. A mimo wszystko bez prób ich gry w zespole nigdy nie dochowamy się młodych graczy. Byłbym zadowolony gdyby Cracovia zdecydowałą się na zakup 1[size=small] (jednego, a przy dwóch byłbym przeszczęśliwy) ofensywnego gracza zdecydowanie lepszego od tego co posiadamy - z tzw.górnej półki (napastnik, skrzydłowy?) - będzie to i tak wyzwaniem dla klubu (czytaj Prezesa) :) . Jeśli ktoś narzeka na obronę to zalecam sprawdzenie naszego stosunku bramkowego i porównanie z czołówką naszej ligi. To nie obrona jest problemem, tym bardziej, że wraca Pestka i Dytiatiew. Musimy zdecydowanie skończyć z zakupami hurtowymi zawodników którzy nie podnoszą wartości drużyny a są poziomem podobni do graczy którzy już są w Cracovii. W dodatku dochodzi później taka "presja" że skoro kupiliśmy to musi grać bez względu na formę (przypadek Rivaldinho...) Lepiej mniej a jakościowo wyżej. No ale to tylko takie gadki kibica... A będzie tak jak Prezesso chce. Czyli niestety kupowanie taniego kota w worku. A nuż się uda i dostaniemy drugiego Pelle :) [/size]
Rzeczywiście pominąłem Thiago i kontuzjowanych ale dla mnie to jest jeszcze talent do oszlifowania. Z kontuzjowanymi po powrocie nie wiadomo jak będzie. Niby gramy sezon przejściowy ale wypadałoby się wzmocnić już teraz z myślą o następnym sezonie.
Słowem jestesmy potęgą ;-) Wreszcie jakiś optymista zamiast narzekaczy ;-)
Wystarczy żeby Rivaldinho koledzy z drużyny stworzyli wreszcie jakąś okazję bramkową to może strzeli. Ile sytuacji bramkowych mieli nasi napastnicy w tej rundzie? Przypomni mi ktoś jakieś spektakularne pudła i zmarnowane setki? Tutaj nawet Cavani by musiał spędzić cały mecz grając ze stoperami na plecach w okolicach koła środkowego. my nie kreujemy sytuacji dlatego żaden napadzior nam nie rozwiąże problemu. trzeba kupić dwóch kotów na skrzydło i wtedy możemy rozmawiać o napadziorach. jechanie po Rivaldinho zrobiło się strasznie modne. sieroty po Żytce straciły jeszcze nie tak dawno Cecarica. Cóż poradzić..
Podobno wISŁA chce Wachowiaka z Chojniczanki
Nowym transferem ale niestety na stanowisko kierownika drużyny będzie Filip z marketingu.
@focus Żołnierz ofiarą derbów?
Jaką ofiarą?
Dostał czerwień więc chyba pauzuje? Tak to działa w sztabie?
@Rock pytam, bo to co napisał Focus rodzi domysły.. A wyobraź sobie, że jestem w stanie uwierzyć w scenariusz, że Janusz z vickiem byle tylko nie dostać kary od PZPN-u poświęcają Artura. Brzmi znajomo co nie?
Przeoczyłem wpis focusa.
Dość ciekawy pomysł żeby marketingowca dać na takie stanowisko.
- Edytowany
Żołnierz miał odejść już dawno. Derby nie miały nic do tego. Nowy jest ułożony chłopak ale emocjonalnie w stosunku do Cracovii przepaść w porównaniu z poprzednikami.
Szkoda, że odchodzą ludzie mający w sercach PASY !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)