Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Kraków - życie, przyszłość itd

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 22.02.2010 o 17:45
      Ostatnia aktywność 6 godzin temu
      337254 wyświetleń
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 07:53
      Post #1727521 25.05.2026 07:53
    • Edytowany
    Ja na przykład nie znoszę całej tej klasy próżniaczej. Dla mnie politycy to jest największa gangrena w tym kraju. Hipokryzją tryskają niczym gejzer, wszyscy. Stuprocentowy koniunkturalizm z jednej, drugiej i trzeciej strony. Dziś moją uwagę zwraca przede wszystkim jedna rzecz - dziwnym trafem do momentu referendum wszyscy ogólnokrajowi wodzowie plemienni i ich nieważni ważni przyboczni rozumieli że ludzie w Krakowie zwyczajnie ich nie lubią. I w temacie referendum udawali że zapomnieli, że przeoczyli... Mówiąc bez ogródek - mieli swój pogląd (za albo przeciw), ale mieli też świadomość, że wykazując jakiekolwiek zaangażowanie swojej stronie nie pomogą i tak, a wzmocnią stronę przeciwną. Czyli oni jednak kumają że ludzie ich mają za krętaczy, obłudników, kłamców, hipokrytów, szkodników i darmozjadów. Ta prawda do nich wreszcie dotarła. I to był taki piękny moment, że się wszystkie te szkodniki odwaliły i tutaj nie przyjeżdżali i nie pajacowali. Cudowne to było! Najpiękniejszy moment we współczesnej historii miasta! No... a wczoraj minęła 21sza i nagle k...a festiwal hipokryzji - każdy cymbał ogólnokrajowy przypomniał sobie hasło do fejsbónia, albo ćwierkacza i oni jednak są chętni się zaangażować! Nagle okazuje się, że to jest ich sukces. Albo porażka, to zależy z której strony hipokryta. Bo oni wiedzą i oni muszą wszystkim wmówić, że "taki wynik... bo cały kraj... i teraz w całym kraju...", oni konferencje będą robić przed urzędami, na Rynku, media zapraszać, kraj ratować... Debile! Stado beznadziejnych debili! Oni się nigdy nie nauczą. Lokale do głosowania zostały zamknięte to według nich już można za darmo i bez konsekwencji pierdzielić kocopoły. To ich stały numer. A wszystkie media urządzają festiwal licytacji "fala komentarzy...", "internet zapłonął..." tylko dlatego, ze jeden dziad z drugim mają ludzi za baranów i się te dziady postanowiły publicznie kompromitować który gustowniej zasugeruje, że wynik referendum albo jest pomyłką i tak naprawdę się nie liczy, albo na odwrót, że się liczy i to bardzo, ale tak naprawdę to nie jako wynik referendum, tylko dowód miłości do niego i jego plemienia. Szlag mnie trafia jak ich widzę albo o nich słyszę! Kazika sobie pozwolę zacytować na tę okoliczność: [i]"Wylewam swój gniew na wasze porachunki, Z jednej babki jesteście wnuki. Nienawidzę was z obu stron, psie syny, Za wasze występki, za wasze winy!"[/i]
    • ARTU, MSC, SAFC oraz 5 innych osób lubią to.
    • sterby

20.9K
      23.2K
    • ponad miesiąc temu o 09:18
      Post #1727533 25.05.2026 09:18
    kjm, rada ocalała, a już myślałem, że ta tłusta baryła Kośmider po kilkudziesięciu latach zostanie oderwana od koryta 😡
    • Lakbeti, Jake Blues oraz Miszczu2007 lubią to.
    • staban

1.7K
      2.3K
    • ponad miesiąc temu o 09:27
      Post #1727535 25.05.2026 09:27
    No niestety brak odwołania rady to ogromny problem.
    • sterby oraz agent44 lubią to.
    • niegramotnyj

3.9K
      4.4K
    • ponad miesiąc temu o 09:29
      Post #1727536 25.05.2026 09:29
    [quote]#post1727521 ... Dla mnie politycy to jest największa gangrena w tym kraju...[/quote] Kaczko, niby tak, ale prezentujesz tutaj czystą anarchię. Niestety tak klasa musi istnieć. Na spokojnie: w naszym interesie jest rozbicie starego układu w Krakowie, żeby przyszli nowi ludzie (ale nie czarujmy się: wchodzą do polityki po to, żeby w niej zostać). Chodzi o to, żeby byli lepsi, albo co najmniej mniej źli niż poprzednicy. Niestety wynik jest na razie połowiczny: wycirusy z Rady Miasta dostały pomarańczową kartkę, ale co ich to obchodzi? Odetchnęli z ulgą, że mogą żerować dalej. A na koniec taka refleksja: jednym z wiceprezydentów jest Stanisław Kracik, kiedyś znakomity burmistrz Niepołomic, potem wojewoda. Przegrał wybory z Majchrem, bo z nim nie dało się wtedy wygrać. Później bardzo dobrze zarządzał szpitalem im. Babińskiego (odziedziczył go w stanie odpowiadającym jego potocznej nazwie: dom wariatów). Może to on będzie kandydatem PO, bo Gibała... no nie mam 100% przekonania.
    • żółta kaczka lubi to.
    • Lakbeti

1K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 09:35
      Post #1727539 25.05.2026 09:35
    Widać jak Wisła panuje w Krakowie, wczoraj takie pierdzielenie odwalał Harry Potter z Borkiem. Nie pomogli prezydentowi bo połowa ich fanów jak nie 80% nie jest z Krakowa
    • BartAcid, Miszczu2007 oraz GSC lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 09:59
      Post #1727544 25.05.2026 09:59
    • Edytowany
    [quote]#post1727536 [quote]#post1727521 ... Dla mnie politycy to jest największa gangrena w tym kraju...[/quote] Kaczko, niby tak, ale prezentujesz tutaj czystą anarchię. Niestety tak klasa musi istnieć. (...) [/quote] Tak, masz rację, ja wiem, że musi 😀 Ale to w najmniejszym nawet stopniu nie przeszkadza mi nimi gardzić i uważać ich za kompletnie odklejonych, oderwanych od rzeczywistości a do tego niezaradnych życiowo. Gdyby ich oderwać od koryta i oderwać też ich kolegów, żeby im nie mogli złotych spadochronów szyć, to większość z nich by z głodu umarła. Banda oszołomów i tyle. I nie - nie uważam, żeby moja opinia na ich temat wyrażana par excellence (jak mniemam dość powszechna w gruncie rzeczy) była wobec nich obraźliwa. Pozwolę sobie dalszy fragment z tego samego textu Kazika przytoczyć: [i]"nie wiem, czy jestem w stanie was obrazić Bardziej niż sami się obrażacie"[/i] ------------------------ Prosty test, który każdy człowiek w wieku 30+ może sobie przeprowadzić sam we własnej głowie i we własnym sumieniu. "Gdybym mógł dla swojego dziecka (które mam, lub jeśli nie mam to mieć mógłbym) wybrać zawód, to jaki bym wybrał?" Odpowiedzi będzie mnóstwo - lekarz, architekt, piekarz, hydraulik, księgowy, pisarz, informatyk, sportowiec, nauczyciel... Myślisz, że ktokolwiek wybrałby "polityk"? Możliwe że polityk wymarzyłby dla swojego dziecka rolę polityka w społeczeństwie, tak, to jest całkiem możliwe. Ale niepolityk - żaden porządny człowiek nie wybierze roli polityka jako pożądanej dla swojego dziecka. Dlaczego? Ano właśnie dlatego, że "polityk" to jest oczywisty synonim wszystkich najgorszych cech gatunku ludzkiego jakie tylko można sobie wymyślić. I to nie jest uprzedzenie. To jest naturalna konsekwencja tego, że sami politycy na takie postrzeganie siebie przez społeczeństwo w pocie czoła sobie zapracowali i nieprzerwanie utrwalają w ludziach słuszność tego przekonania. Cytując Bułhakowa - [i]"ja bym ich wszystkich na Sołowki..."[/i]
    • MakuKSC oraz kaleb lubią to.
    • Malak

107
      195
    • ponad miesiąc temu o 10:02
      Post #1727545 25.05.2026 10:02
    [quote]#post1727539 Widać jak Wisła panuje w Krakowie, wczoraj takie pierdzielenie odwalał Harry Potter z Borkiem. Nie pomogli prezydentowi bo połowa ich fanów jak nie 80% nie jest z Krakowa[/quote] Królewski to chyba już na mocnej bombie był wczoraj, patrząc na to https://www.facebook.com/share/r/187pootXfk/.
    • GSC lubi to.
    • PAS

3.3K
      2.8K
    • ponad miesiąc temu o 10:14
      Post #1727546 25.05.2026 10:14
    [quote]#post1727545 [quote]#post1727539 Widać jak Wisła panuje w Krakowie, wczoraj takie pierdzielenie odwalał Harry Potter z Borkiem. Nie pomogli prezydentowi bo połowa ich fanów jak nie 80% nie jest z Krakowa[/quote] Królewski to chyba już na mocnej bombie był wczoraj, patrząc na to https://www.facebook.com/share/r/187pootXfk/.[/quote] Hahahahaha.... Co on ma pod kapeluszem oprócz siana?...
    • hank lubi to.
    • hank

47.1K
      56.1K
    • ponad miesiąc temu o 11:21
      Post #1727555 25.05.2026 11:21
    Pusty łeb !
    • pasiasty68 lubi to.
    • sterby

20.9K
      23.2K
    • ponad miesiąc temu o 14:21
      Post #1727590 25.05.2026 14:21
    Pies pogoniony, ale świnie przy korycie ciągle obecne.
    • BiancoRossoKSC lubi to.
    • BiancoRossoKSC

426
      670
    • ponad miesiąc temu o 14:39
      Post #1727596 25.05.2026 14:39
    Niewiele brakło, ale tak to już jest, niektórzy ludzie mają w dupie pewne sprawy nawet jak jest taka piękna obywatelska inicjatywa. Dla mnie frekwencja była słaba. Szkoda.
    • Lakbeti lubi to.
    • Miszczu2007

10.4K
      4.5K
    • ponad miesiąc temu o 17:30
      Post #1727624 25.05.2026 17:30
    [quote]#post1727536 ... A na koniec taka refleksja: jednym z wiceprezydentów jest Stanisław Kracik, kiedyś znakomity burmistrz Niepołomic, ...[/quote] Przecież to kretyn. Nawet mnie wyciągnął wtedy z domu żeby zagłosować na Majchrowskiego (z dużym niesmakiem). Byłby jeszcze gorszy niż Miszalski, a w ogóle najgłupsze byłoby odwołanie Miszalskiego żeby wybrać kogoś innego z platformy.
    • sterby, MakuKSC, Maggo proko oraz wrzo.ksc lubią to.
    • Jeden9Zero6

1.3K
      2.6K
    • ponad miesiąc temu o 17:47
      Post #1727627 25.05.2026 17:47
    • Edytowany
    Miszalski bezwzględnie musiał beknąć z kilku powodów. Jeden, że gts. Wiadomo. Dwa, że kolesiostwo. Trzy, zadłużenie (odziedziczone, ale rosnące) i koszty życia. Cztery, że sct, z którą szedł w zaparte, mimo wielu ostrzeżeń. Wybiorą teraz tego, albo innego, ale najważniejsze, by kolejni czuli na plecach oddech wyborców, bo tylko wtedy będą się hamowali z najgłupszymi pomysłami. Bo jak nie, to będą robić normalnych ludzi w chuja do spółki z pierdolniętymi studentkami z bogatych domów (tzw. aktywistki miejskie), które szlochają, że planeta płonie, a smog wydusi jak gaz z okopów I wojny, wobec czego wszyscy wypierdalać na rowery. Miszalski to teraz bardzo poważne ostrzeżenie. I o to chodzi.
    • żółta kaczka, BartAcid, kriss7 oraz 6 innych osób lubią to.
    • maczcz

1.2K
      2.1K
    • ponad miesiąc temu o 18:31
      Post #1727629 25.05.2026 18:31
    Ciekawe czy jeśli dzięki podwyżką opłat i nowym podatkom w Krakowie zamiast finansowania kolesiostwa była by wykazana redukcja długu miasta to prezydent by się ostał?
    • żółta kaczka lubi to.
    • BartAcid

15K
      6.2K
    • ponad miesiąc temu o 18:40
      Post #1727637 25.05.2026 18:40
    Prawdopodobnie mogło by nie dojść do referendum. Albo z braku chęci takowego, małą liczbę chętnych na podpisanie. A gdyby jakimś cudem doszło to frekwencja migła by być marna. A teraz jest takie wnerwienie na niego, że poleciał bez problemu. Szkoda że bez rady.
    • żółta kaczka oraz Jeden9Zero6 lubią to.
    • Miszczu2007

10.4K
      4.5K
    • ponad miesiąc temu o 18:43
      Post #1727639 25.05.2026 18:43
    No dobra ale wygląda na to, że tam są prawie same psy wiślackie więc trzeba wziąć pod uwagę różne kryteria. Ciekawe czy nowy prezydent przywróci stare ceny biletów MPK i jak rozwiąże sprawę sct. Bez zmiany rady chyba będzie z tym ciężko.
    • BartAcid

15K
      6.2K
    • ponad miesiąc temu o 18:55
      Post #1727642 25.05.2026 18:55
    • Edytowany
    Na powrót starych cen mpk bym nie liczył. Bedzie outolenie o brakach w budżecie na komunikację. Sct jest poroniona, ale też nie bardzo jest ją jak faktycznie zrobić. Może jak by wjazd do strefy i zakup biletoparkingu na jednym z mikro P+R kasował opłatę za stc na dany dzień. Narobili takie pizdoparkingi na kilka aut i wielkie hura. I zdecydowanie koniec z dotowaniem kurwidołka. Nie stać was to wypierdalać. A jak by nie dajboże znów miał grać jakiś Szachtar czy inny to na pewno nie lichwiarska umowa na udostępnienie stadionu. Choć pewnie będą się na początku 2027 szczycić że stadion był na 0. Ale gts z ekstra siana nie spłacił nadal zaległości.
    • żółta kaczka lubi to.
    • Kamaz80

3.1K
      4K
    • ponad miesiąc temu o 06:44
      Post #1727683 26.05.2026 06:44
    Taczki na odjazd mu przygotowali 😀 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779770562-850.jpg[/img]
    • BartAcid oraz Jeden9Zero6 lubią to.
    • maciek72

2.4K
      4.4K
    • ponad miesiąc temu o 10:12
      Post #1727706 26.05.2026 10:12
    [quote]#post1727590 Pies pogoniony, ale świnie przy korycie ciągle obecne.[/quote] A co to za różnica, czy stare świnie czy nowe świnie ?
    • the Painter lubi to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 10:16
      Post #1727707 26.05.2026 10:16
    • Edytowany
    Bo zmiana zawsze daje jakąś szansę, że będzie nieco bardziej przyzwoicie / mniej nieprzyzwoicie. Nawet jeśli te szansę wynoszą 5% albo 10% to jakieś są i to dopiero trzeba sprawdzić. Natomiast sprawdzony nepotysta daje 0% szans zmiany sytuacji na bardziej przyzwoitą.
    • kaleb lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie