myślę, ze po prostu ma Ciebie i Twoje problemy w dupie
-
-
CRACOVIA II
- Edytowany
Z wzajemnością jego zdanie mam w zacisznym miejscu z tylu plecow...
Ale moglby wypisać te sukcesy ktore go do radości w klubie doprowadziły...
Rezerwy chyba właśnie spadają do 4 ligi 🙄
[quote]#post1726999 Rezerwy chyba właśnie spadają do 4 ligi 🙄[/quote]
Kiedyś rezerwy mogły awansować do 2 ligi, później ich nie było (takie tam oszczędzanie) teraz spadają do 4 ligi. Ważne, że są....
- Edytowany
Można tak uznać, że już spadły. Kraśnik 3 pkt ze Świdniczanką pewne. Od przyjścia trenera Guji - średnia 0,57 na mecz. Rezerwa nie jest filarem funkcjonowania klubu, ale mimo wszystko jej wynik świadczy o tym jak Mateusz Dróżdż zorganizował klub i co pozostawił po sobie (zwłaszcza w obszarze Akademii, której rezerwa była wierzchołkiem)
Ja czegoś tu nie rozumiem. Wspaniała baza w Rącznej, niby kuźnia talentów, olbrzymi sztab trenerski i zjazd w dół. Oby mentalnie to nie wpłynęło na I drużynę w dzisiejszym meczu. Spiąć pośladki, gryżć trawę. Cracovia to MY.
[quote]#post1727012 Ja czegoś tu nie rozumiem. Wspaniała baza w Rącznej, niby kuźnia talentów, olbrzymi sztab trenerski i zjazd w dół. Oby mentalnie to nie wpłynęło na I drużynę w dzisiejszym meczu. Spiąć pośladki, gryżć trawę. Cracovia to MY.[/quote]
Mając taką bazę jak w Rącznej powinniśmy być wylęgarnią talentów na skalę całego kraju... Może tak będzie, czas pokaże.....
Nie ważne kto tam gra, młody, stary, po prostu nie nadaje się do gry w piłkę, przegrał rywalizację często z kimś kto łączy amatorskie granie w piłkę z jakaś inną aktywnością zawodową. Jutro powinno się im odebrać dresy, kartę wstępu na obiekt, rozgonić i poradzić czym powinni zając się w życiu, by to miało jakiś sens. Jakiś czas temu (przed Rączną), zdarzało mi się widywać piłkarzy Cracovii z I drużyny na treningu na siłowni. Oni w większości nie potrafią wykonać ćwiczeń prawidłowo, z sensem, a przecież robią to od lat. Traktowali to miejsce jak dzieci plac zabaw, powygłupiać się, popajacować. II drużyna to widać jeszcze większa patologia.
- Edytowany
Raków od kilku sezonów ma rezerwę na poziomie 5 ligi. Nie wspominając już o juniorach.Śląsk czy ŁKS mają rezerwy napompowane a sukcesów nie odnoszą ani nie promują talentów. Wiślacka szpara zdobywała mistrzostwa Polski w juniorach a jej juniorzy zostali nawozem pod silną Cracovię. Akademia nie determinuje sukcesów klubu. Większość sensownych piłkarzy wychowuje się poza akademiami dużych klubów. Porażką jest za to deklarować, że klub ma zamiar żyć z wychowywania talentów i markowej Akademii i doprowadzić to kompletnej zapaści w tym obszarze.
[quote]#post1727012 Ja czegoś tu nie rozumiem. Wspaniała baza w Rącznej, niby kuźnia talentów, olbrzymi sztab trenerski i zjazd w dół. Oby mentalnie to nie wpłynęło na I drużynę w dzisiejszym meczu. Spiąć pośladki, gryżć trawę. Cracovia to MY.[/quote]
Część winy spada na Elsnera i Dróżdża, właściwie nawet większa część na prezesa. Jeżeli prezes uważał, że rezerwa w 3 lidze jest klubowi potrzebna, to powinien był naciskać na trenera, żeby każdy zawodnik 1 drużyny, który nie zagra w najbliższym meczu w e-klasie, obowiązkowo pomagał rezerwom, łapiąc przy tym jakiś rytm meczowy. Taka powinna być obowiązująca doktryna, a nie była. Z drugiej strony widać było, że w zasadzie żaden chłopak z rezerw, poza Tabiszem, nie rokuje. Czyli istotna funkcja rezerwy - dostarczanie kolejnych Wójcików do 1 drużyny - nie była spełniona, a skoro tak, trzeba było zawczasu dokupić 2-3 młodych rokujących z poziomu 2-3 ligi, zamiast np. Selana i Domingueza. Którzy spokojnie mogli grywać w rezerwie, ale zagrał tylko Selan i to za późno. Osobne pytanie to Batoum - czy ta odmowa to świeża sprawa, czy były wcześniej próby wystawienia go w 2 drużynie. Co nie jest żadnym dyshonorem, w rezerwach gts odbudowywał się np. Frankowski, do którego poziomu panu Kameruńczykowi ciut brakuje.
Drożdż Kroczkowi ustawiał skład, wpychając Ravasa, wchodził na opierdziele do szatni jakby był właścicielem, a Elsnerowi nie podskakiwał, bo przecież za wielki lingwista.
Ravasa w rezerwach grał jeszcze gorzej niż kontuzjowany wiecznie Cymers.
W rezerwach grał Skoczylas, Glik i zahir, reszty nie widziałem.
Rezerwy lecą już na 99,99%.
By się utrzymać musiałyby zajść WSZYSTKIE z poniższych zdarzeń:
1. Rezerwy wygrywają w Tarnobrzegu
2. Kraśnik nie wygrywa w Jędrzejowie
3. Resovia wygrywa na wyjeździe z Wartą
4. Świt przegrywa z Olimpią
5. Stal St. W. co najmniej remisuje na Hutniku
6. KSZO wygrywa pierwszy baraż z Wikędem
7. KSZO wygrywa drugi baraż ze Świtem
5 dni później
Czyli już rezerwy spadły
[quote]#post1727525 Rezerwy lecą już na 99,99%.
By się utrzymać musiałyby zajść WSZYSTKIE z poniższych zdarzeń:
1. Rezerwy wygrywają w Tarnobrzegu
2. Kraśnik nie wygrywa w Jędrzejowie
3. Resovia wygrywa na wyjeździe z Wartą
4. Świt przegrywa z Olimpią
5. Stal St. W. co najmniej remisuje na Hutniku
6. KSZO wygrywa pierwszy baraż z Wikędem
7. KSZO wygrywa drugi baraż ze Świtem[/quote]
Lo matko
- Edytowany
Spadek już oficjalnie przyklepany jak coś.
Cymers po tych kontuzjach i przerwach broni kiepsko, brak Tabisza i Selana
Jestem gotów się założyć o giętą i browara na inauguracje sezonu przy K1 iż ten cyberdebil z psiej gromady wykorzysta ten fakt przy naubliższej okazji...
- Edytowany
5:4 bramkarze słabizna czy obrona dziurawa?
[b]Edycja z 30.05.2026 o godz. 18:50 (scalono posty)[/b]
6:5
Tak, ostatecznie rezerwy ratują honor, przegrywając po 34 minutach 0-4, ostatecznie wygrywają w Tarnobrzegu 6-5.
Żegnamy III ligę razem z Kraśnikiem, Świdniczanką i Kazimierzą Wielką. Uratowała się Kolbuszowa Dolna.
Ale żeby z 0:4 wyciągnąć na 6:5 to jest coś.
Dzisiejszy mecz nie miał żadnego znaczenia, bez względu na to jaki byłby wynik i tak byśmy spadli
Kto zdobył bramki?
Nieznany strzelił aż 4 bramki
[quote]#post1728364 Dzisiejszy mecz nie miał żadnego znaczenia, bez względu na to jaki byłby wynik i tak byśmy spadli[/quote]
Otóż nie. Gdyby Stal Kraśnik nie wygrała w Jędrzejowie, to bylibyśmy na 15 miejscu. Przy sprzyjających wynikach baraży o 2 ligę spadają 3 drużyny, a więc 15 miejsce dawałoby utrzymanie.
https://gazetakrakowska.pl/cracovia-ii-spadla-z-trzeciej-ligi-co-za-wynik-na-zakonczenie/ar/c2p2-29047657
- Edytowany
Ja nie chcę takiego utrzymania tak zwanym "cudem" drużyna która jest cieniutka nic nie prezentuje po co ma grać w III lidze, w ogóle to po co nam ta drużyna która nie "produkuje" zawodników którzy mogli by grać w ekstraklasie, jakie to ma znaczenie czy to będzie III liga czy IV liga, nie rozumiem sensu takiej drużyny, która powinna szkolić wychowanków, a tego nie robi, teraz rozumiem wycofanie tej drużyny w poprzednich latach
[b]Edycja z 30.05.2026 o godz. 20:12 (scalono posty)[/b]
A i apropo już przed meczem było wiadomo że 15 miejsce nie daje utrzymania
- Edytowany
Rezerwy były w tym sezonie drużyną bez jakiejkolwiek tożsamości. Zlepek starszych bez perspektyw, których nie wiadomo po co sprowadzono do klubu i młodych, którzy w tych rezerwach zupełnie się nie rozwijali. Plus zawodnicy z pierwszego zespołu, którzy też w niczym nie pomagali. Druga runda absolutnie tragiczna. Rok temu bardzo się cieszyłem z awansu. Teraz spadek przyjmuję ze spokojem. Niech teraz niżej grają młodzi z jakąś sportową perspektywą, a nie jakiś Ramil i jemu podobni.
Chłopaki u19 powinni stanowić rezerwy, poza tym za kroczka było inaczej, on zawsze mówił że jak ktoś nie gra w pierwszym zespole to powinien odbyć jednostkę meczowa w rezerwach. Za Elsnera grał trochę Biedrzycki, zahira, Jugas i Ravas (ten akurat był osłabieniem), reszta nic nie grała, więc ta współpraca rezerwy- pierwszy zespół była słaba
Trener, który spuścił Cracovię II z III ligi Michał Guja odchodzi z klubu. Po co nam takie wynalazki, ja
https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/prowadzili-4-0-i-przegrali-szok-w-polsce-padlo-az-11-bramek/303645
ta liga jest na zakladach live u buków?
- Edytowany
Rozwiązać w pizdu ten twór, jeszcze kurwa tego brakuje żeby jakieś układanie pod buka tam wyszło. Wypierdalać z Cracovii. Wszyscy won.
- Edytowany
chyba ze beduini nie mają kasy na tę Sewillę i zaczęli organizować ...
- Edytowany
Siarka w ogóle śmierdzi niesamowicie już ten ich łamak ze Spartą powinien komuś dać do myślenia, bo ładnie się tam chłopaki bawią.
[quote]#post1728369 [quote]#post1728364 Dzisiejszy mecz nie miał żadnego znaczenia, bez względu na to jaki byłby wynik i tak byśmy spadli[/quote]
Otóż nie. Gdyby Stal Kraśnik nie wygrała w Jędrzejowie, to bylibyśmy na 15 miejscu. Przy sprzyjających wynikach baraży o 2 ligę spadają 3 drużyny, a więc 15 miejsce dawałoby utrzymanie.[/quote]
Właśnie już podobno nie. Wygląda na to, że drabinka jest znana i Resovia zagra z KSZO (jeśli pokonają Wikęd Luzino czy jak tam się nazywa ten team). Więc nawet jeśli vice awansuje to leci ktoś do naszej grupy. Spada 4 lub 5, opcja z 3 już niemożliwa.
- Edytowany
[quote]#post1728369 [quote]#post1728364 Dzisiejszy mecz nie miał żadnego znaczenia, bez względu na to jaki byłby wynik i tak byśmy spadli[/quote]
Otóż nie. Gdyby Stal Kraśnik nie wygrała w Jędrzejowie, to bylibyśmy na 15 miejscu. Przy sprzyjających wynikach baraży o 2 ligę spadają 3 drużyny, a więc 15 miejsce dawałoby utrzymanie.[/quote]
Nie ma to już wprawdzie żadnego znaczenia, ale spadliśmy już przed pierwszym gwizdkiem, po tym jak Resovia nie zdołała się wydostać ze strefy barażowej. Pisałem o tym wyliczając te wszystkie konieczne warunki do utrzymania powyżej ;)
Rozwijając wątek: nawet gdyby KSZO wygrało swój półfinał barażu, to i tak trafia na Resovię, więc zwolnienie tego slota było już niemożliwe.
Już tak się wszyscy przyzwyczaili w tej tendencyjnej "piłkarskiej Polsce", że jak Cracovia, to ma być gra słaba i nudna. I jak się znienacka nasi wezmą do roboty i zaczynają strzelać bramki, to potem piszą, że szok w całej Polsce. Co to za sport? Nam nawet przegranego meczu nie wolno wygrać. Jak po sobotniej wieczornej mszy św., czyli pierwszej niedzielnej, baby z kościołów wychodziły, to na pewno o niczym innym nie mówiły.
[quote]#post1728404 ... Jak po sobotniej wieczornej mszy św., czyli pierwszej niedzielnej, baby z kościołów wychodziły, to na pewno o niczym innym nie mówiły....[/quote]
Genialne!!!!
Mogły spaść dwie a spadła jedna
W tym sezonie odnieśliśmy połowiczny sukces…
- Edytowany
[quote]#post1728382 Chłopaki u19 powinni stanowić rezerwy, poza tym za kroczka było inaczej, on zawsze mówił że jak ktoś nie gra w pierwszym zespole to powinien odbyć jednostkę meczowa w rezerwach. Za Elsnera grał trochę Biedrzycki, zahira, Jugas i Ravas (ten akurat był osłabieniem), reszta nic nie grała, więc ta współpraca rezerwy- pierwszy zespół była słaba[/quote]
Jak dla mnie to u19 (przynajmniej Ci rocznikowo 19 lat) powinni grać w pierwszym zespole i być uzupełnieniem rezerw raczej i grać w otoczeniu kilku starszych zawodników.
Wchodzący na zmiany i w treningu powinni być z młodszych zespołów Ci najlepsi.
W lidze U19 powinien składać się z 17-18 latków.
A już na tym poziomie gdzie teraz są rezerwy i zespoły juniorskie to konieczność by to szkolenie się podnosiło.
A z tym przechodzeniem starszych zawodników do rezerw z I zespołu to mam mieszane uczucia.
Jeśli rezerwy są do ogrywania rezerwowych z Ekstraklasy to ok ale to wywala kwestie szkolenia młodych bo Ci nie grając będą też schodzili niżej. Jak dla mnie nie tędy droga. Po kontuzjach dać kogoś do rezerw jeszcze ok ale w zamian za mecz w Ekstraklasie to punkt wyżej oraz jednak trochę mało budujące zawodnika z poziomu ekstraklasy, że schodzi do rezerw. Raz na rundę ok ale to nie rozwiązuje bycia pod prądem.
Pomijam oczywiście przepisy, które narzucają jakieś ograniczenia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)