Patrząc na ostatnie transfery to wielkich nadziei nie mam. Ale oczywiście powodzenia.
-
-
Mohamed Berte - gepard z Belgii na pokładzie Pasów
[quote]#post1740503 jak wchodzi po schodach?[/quote]
Trudno powiedzieć ponieważ jest winda.
Kompletnie nie przekonuje mnie ten transfer, podobne transfery były u schyłku pracy Probierza u nas. Życzę chłopakowi aby obronił się na boisku i poza nim...
- Edytowany
Raczej nie jest to rasowa strzelba,ale przy Zahirze się rozwine.
- Edytowany
Niezastąpiona Krysia przygotowała mi podsumowanie dla ostatnich dwóch sezonów naszego Momo.
Było to na najwyższym poziomie w Belgii, co należy mieć na uwadze, w kontekście ilu naszych polskich orłów tam gra, grało i jak im szło.
Uznałem przy liczeniu mecze za 80+ minutami na boisku za pełne.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1787209769-065.jpg[/img]
[quote]#post1740606 [quote]#post1740503 jak wchodzi po schodach?[/quote]
Trudno powiedzieć ponieważ jest winda.[/quote]
A jak jechał winda to mrugal oczami??
- Edytowany
Takie zestawienie nie wszystko mówi. Przewijało się, że grał w nie najsilniejszych drużynach, przynajmniej 1 sezon w totalnym outsiderze.
Zobaczymy jak się u nas wkomponuje.
Cudów się jednak nie spodziewam, zwłaszcza, że przewija się, że jego pozycja to taki cofnięty napastnik, a u nas nie ma (poza, potencjalnie, Bogaczem) nikogo na pozycję wysuniętego napastnika. Tzn. jet Kahveh ale...
Co do tego, że polskie gwiazdy nie błyszczą w Belgii to gdzieś czytałem, że Kahveh miał w Belgii podobne liczby do Momo... (47 meczów 8 goli)
No nie wiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Krysia wzruszyła ramionami przewracając oczami i powiedziała żebyś sobie sam zrobił tabelkę 9 a 8, która "wszysko mówi".
:)
Tutaj nie mam info, ale pozycja według mnie inna, na co liczę w temacie Momo.
Jako ciekawostka, podobna tabelka dla Kaveha. Wygląda to faktycznie lepiej, co w pewnym sensie może niedobrze wróżyć ;) hehe
Ale ja jednak liczę, że to inny typ grajka po prostu. A co za tym idzie, liczby nie znaczą tyle samo, bo może po prostu w solidnej lidze belgijskiej są od niego lepsi, a na naszą styknie (jakieś założenie trzeba przyjąć, na leszcza jak ten wesołek Batoum na pewni nie wygląda (Momo)).
Co do Kaveh, nie planuję dołączać do grona napierdalaczy. Gość nie miał być nowym Benkiem, bo nim był Stolijkovic, ani nie miał być nowym Stolijkovicem. Co chłop winien naszej polityki i sprawności transferowej.
Kaveh wielokrotnie pokazywał, że jest kumaty i wiec o co chodzi. Jego spektakularne pudła przy naszej totalnej niemocy w ataku na początku sezonu tego nie zmieniają. Liczę, że się odblokuje jak całościowo będzie lepiej szło.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1787213784-494.jpg[/img]
Bez urazy, nie mam nic do tabelki Krysi. Przeproś w moim imieniu jeśli czuje się urażona ;-)
Dałem tylko taki komentarz na jaki mnie stać. Żona zawsze mi zarzuca, że we wszystkim staram się znaleźć złe strony ;-). Co nie jest oczywiście prawdą, bo ja szukam złych stron gdy ktoś widzi dobre i dobrych, gdy ktoś widzi złe.
Najważniejszą treścią jaką chciałem przekazać, że dużo zależy od tego jak trener wpasuje grajka w drużynie lub jak on sam się odnajdzie. Oraz, że na liczby poszczególnych grajków pracuje drużyna.
Pozdrowienia dla Krysi ;-)
[quote]#post1740626 [quote]#post1740606 [quote]#post1740503 jak wchodzi po schodach?[/quote]
A jak jechał winda to mrugal oczami??[/quote]
Kurde, wydaje mi się że był w okularach.
[quote]#post1740660 [quote]#post1740626 [quote]#post1740606 [quote]#post1740503 jak wchodzi po schodach?[/quote]
A jak jechał winda to mrugal oczami??[/quote]
Kurde, wydaje mi się że był w okularach.[/quote]
Jak Ravas ? 😉
[quote]#post1740628 ... jego pozycja to taki cofnięty napastnik, a u nas nie ma (poza, potencjalnie, Bogaczem) nikogo na pozycję wysuniętego napastnika. Tzn. jet Kahveh ale......[/quote]
Zobaczymy, jak będzie z Bogaczem, ja ciągle jestem 'przy nadziei', że odpali. Kaveh? Nie można go skreślać, liczę, że pan majster Glik nauczy go jeszcze grać głową, sugerowałbym prywatne korepetycje... Tak że z Berte też może być pociecha. Posturę ma taką jak Rakels w najlepszym swoim czasie, wszystko zależy od tego, co z niego trener wykrzesze, w sensie ustawienia na boisku, pomysłu na grę - czy ma strzelać dużo z dystansu, czy robić kontry, czy penetrować dryblingiem w pole karne. Zgadzam się z Zegarkiem, że tego nasi zawodnicy nie robią, każdy się boi, wolą oddać do najbliższego kolegi, co kończy się w 80% stratą i zmarnowaniem dobrze zapowiadającej się akcji. To trzeba przeciąć, potrzebny był nowy człowiek, który nie wie, że 'się nie da'. Może właśnie Momo, a ma być jeszcze drugi kozak, ten Tunezyjczyk.
Panowie, najwazniejsze, ze chlopak jak swoj wiek gral regularnie w solidnej lidze. A nie leczyl sie od dwoch lat, albo gral w pilke na uniwersytecie. Moim zdaniem powinien byc realnym wmocnieniem i jest gotowy do gry. Skoro w lidze Belgijskiej sobie radzil, to czemu nie w Ekstraklasie.
@RZ1975#42459 z Belgii piszemy przez dwa "i" na końcu.
RZ1975 zmienił tytuł na Mohamed Berte - gepard z Belgii na pokładzie Pasów.
@Rafi#57 Dzięki, poprawione, przeoczyłem, ale to nie wytłumaczenie 👊
Trudno oceniać jego grę po dzisiejszym meczu ale biorąc pod uwagę, że wszedł na mecz z marszu prawdopodobnie po jednym treningu, był 10000 razy lepszy od zmiennika. Na pewno nie zawiódł i wniósł wiele ożywienia, co potwierdził końcowy wynik meczu.
To jest nasz Bembolo !!!
Wygląda na tego mitycznego forumowego silnego murzyna
Ten mityczny był jeszcze szybki i silny ale nie można mieć wszystkiego.
- Edytowany
No i mityczny był wysoki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)