Czy mecz z Wieczystą znów bez piwa alkoholowego?
-
-
Cracovia 3 - 2 Wieczysta Kraków, piątek 21 sierpnia 2026, 20:30
https://x.com/i/status/2090072725997908379
Mecz za 2 dni
Brać żony,kochanki i kumpli .
Na ten moment 7500 osób
[quote]#post1740491
Na ten moment 7500 osób[/quote]
Te 7500 to wliczając te kochanki chyba 😂 7420, powoli do 7500 dobijamy 😉
Czy będzie specjalne powitanie dla mm?
Nie obejrzałem konferencji bo nie mogłem patrzeć na moskala,ten pies wyjątkowo działa mi na nerwy.👊
- Edytowany
Ten filmik z Karolem i Pestka ogólnie ok. Jak Kwiecień na to przystał?
Na konferencji jakoś Rzepecki słaba mina..
A co do Maigarda w sezonie z kroczkiem dał nam wiele radości, z przy Elsnerze przygasł.
- Edytowany
MM nasz chłop, zawsze coś dobrego wnosił. I dobrze mówi, to jest piłka/praca, pracodawców się zmienia jak w każdym innym zawodzie, nie ma się co napinać. Ja mu brawa z trybun prześlę.
[b]Edycja z 19.08.2026 o godz. 18:27 (scalono posty)[/b]
Komplet będzie, tak to widzę🤓
[quote]#post1740510 Ten filmik z Karolem i Pestka ogólnie ok. Jak Kwiecień na to przystał?
Na konferencji jakoś Rzepecki słaba mina..
A co do Maigarda w sezonie z kroczkiem dał nam wiele radości, z przy Elsnerze przygasł.[/quote]
Twierdzę po konferencji że po wypowiedziach Moskala jest pierdolonym cwaniakiem
Nie no, niestety takich mamy.pilkarzy teraz generalnie, że kasa rządzi. Takie czasy.
Ja do. MM nie mam pretensji. Niech tylko w piątek zagra poniżej swoich takich sobie możliwości.
@Dawid34#42637 Moskal, kwiecień czy Rzepecki?
- Edytowany
[quote]#post1740256 ... A gts i wieczysta to nie to samo?...[/quote]
No jednak nie, bo derby Krakowa czyli Cracovia - Wisła, oznaczają, że grają drużyny które razem zdobyły 18 (lub 19, zależy jak liczyć) Mistrzostw Polski i 6 PP. Porównać to można tylko do derbów Śląska, Górnik - Ruch.
Na pewne nazwy trzeba zasłużyć.
Derby to derby - pojedynek drużyn z tego samego miasta, Cracovia - gts to święta wojna.
Myślę że jesteśmy tu o wiele za mało uśmiechnięci i obiektywni. Duńczyka powinniśmy przywitać machaniem duńskimi flagami, następnie Turek wręczyć mu koszulkę w ramce z liczbą 66 (ilość występów w pasiastych barwach) a jedna grupa z Akademii zadeklarować intensywną naukę duńskiego od nowego roku szkolnego. Na koniec chóralnie cały stadion powinien odśpiewać którąś z piosenek jakiegoś boysbandu z lat 90 w hołdzie szałowej fryzurze Mikela.
A ja mam do mm duże. I do klubu że się zgodził na odejście....
[quote]#post1740247 Sztuczne banknoty z podobizna Maigarda rzucane na murawę by siadły[/quote]
A co ten Maigard konkretnie zrobił złego? Poza tym, że grał u nas tak jak umiał, był nawet kapitanem, symulki nie odstawiał, herbu nie całował, nie obiecywał gry tutaj do końca kariery...
Może coś przegapiłem ale czym jego odejście różni się od odejścia Pestki? Chyba, że na Kamila też chcecie gwizdać? Równie głupie by to było...
Obaj wybrali lepszy kontrakt i lepsze perspektywy.
Różni się zasadniczo. Kamilowi skończył się kontrakt i nie został po prostu przedłużony. Maigaard odszedł w środku sezonu, stawiając klub w przymusowej sytuacji.
Analiza techniczna drużyn.
[h4]Cracovia [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team/17115.png[/img-s] Wieczysta Kraków[/h4]
[i]Analizy dokonano na podstawie statystyk z ostatnich 5 spotkań obu drużyn.[/i]
[comparison home_name="Cracovia" away_name="Wieczysta Krakow" form-home="63" form-away="38" att-home="25" att-away="75" def-home="70" def-away="30" poisson-home="32" poisson-away="68" h2h-home="0" h2h-away="0" goals-home="0" goals-away="0" total-home="47.5" total-away="52.8"][/comparison]
[forecast home="35" home_name="Cracovia" draw="35" away="30" away_name="Wieczysta Krakow"][/forecast][b]Podsumowanie analizy:[/b] W konfrontacji między [b]Cracovią[/b] a [b]Wieczystą Kraków[/b] widoczne są wyraźne dysproporcje w poszczególnych parametrach technicznych. [b]Cracovia[/b] prezentuje wyższą formę (63% wobec 38% [b]Wieczystej Kraków[/b]) oraz znaczącą przewagę w formacji obronnej, która wynosi 70% przy zaledwie 30% skuteczności defensywnej gości. Z kolei [b]Wieczysta Kraków[/b] dominuje w potencjale ofensywnym, osiągając wynik 75% w porównaniu do 25% [b]Cracovii[/b].
Statystyka H2H oraz historyczne dane bramkowe pozostają neutralne (0% dla obu stron), co oznacza brak bezpośrednich punktów odniesienia w historii spotkań tych rywali. Rozkład Poissona wskazuje na większe prawdopodobieństwo sukcesu [b]Wieczystej Kraków[/b] (68%) niż [b]Cracovii[/b] (32%).
W ogólnym ujęciu statystycznym minimalną przewagę posiadają goście (52,8%) nad gospodarzami (47,5%). Jest to różnica marginalna, wskazująca na bardzo wyrównany układ sił.
[i]Twist: Mimo że [b]Cracovia[/b] posiada solidniejszą defensywę i lepszą dyspozycję w tabeli formy, to właśnie [b]Wieczysta Kraków[/b], dzięki miażdżącej przewadze w ataku, jest statystycznym faworytem spotkania. O wyniku przesądzi konfrontacja między szczelną obroną gospodarzy a ofensywnym nastawieniem przyjezdnych.[/i]
[b]Wieczysta Kraków[/b] nieznacznie przeważa w końcowym rachunku prawdopodobieństwa, jednak wyrównany bilans ogólny sugeruje wysoki stopień niepewności co do ostatecznego rezultatu.
[alert][i]Typy można zmieniać do momentu rozpoczęcia meczu.[/i]
Statystyki: [url=https://cracovia.krakow.pl/s/ranking-typera]🏅 Ranking Typera (kliknij tutaj)[/url][/alert]
[quote]#post1740554 Różni się zasadniczo. Kamilowi skończył się kontrakt i nie został po prostu przedłużony. Maigaard odszedł w środku sezonu, stawiając klub w przymusowej sytuacji.[/quote]
Wzruszająca historia. Biedna ta Cracovia, że musi płacić zawodnikom a oni tacy niewdzięczni. Jeszcze chcą odejść żeby zarabiać więcej i mieć na cokolwiek perspektywy.
Maigardowi i tak kontrakt kończył się za pół roku więc to żadna sensacja, że myślał o nowym pracodawcy. Piłka to jego zawód.
Dla mnie żadnej krzywej akcji tu nie było.
- Edytowany
Nie wiem czy kiedyś się pogodzę z kierunkiem w jaki wyewoluowało kibicowanie. Od bezwarunkowego wspierania swoich, po szukanie wszędzie najczęściej naciąganego obiektywizmu i kunsztu piłkarskich „gladiatorów” najmowanych do tej roboty. Ze stawiania swojego klubu i barw na piedestale, po wpasowywanie go w mityczne „miejsce w szeregu”. Od bezwarunkowego pomagania swoim po walenia w nich jak w bęben i wyśmiewanie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)