Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Trener Bartosz Grzelak witamy

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 20.04.2026 o 22:14
      Ostatnia aktywność godzinę temu
      38049 wyświetleń
    • pasiak91

540
      533
    • Przedwczoraj o 14:07
      Post #1746565 13.09.2026 14:07
    • Edytowany
    [quote]#post1746536 Uważajcie o co prosicie bo możecie to dostać 😂. Kiedy ostatnio zdażyło się że nowy trener był lepszy od poprzedniego? Chyba Zieliński a przed nim też długo długo nic.[/quote] Ale gorszego trenera tez nie ma szansy trafić, a Bartuś to jest słabszy nawet od Ulatowskiego. Myśle jego tesciowa wygrałaby więcej niz 2 mecze w pół roku. On jest do wypierdolenia jeszcze w trakcie meczu
    • zejniov

2.4K
      3K
      Post #1746566 13.09.2026 14:07
    • Edytowany
    grzelak won. mam nadzieje, ze sam sie podasz do dymisji
    • KruszynaKSC

19.6K
      21.4K
      Post #1746567 13.09.2026 14:07
    Oglądałem od 15 do końca pierwszej połowy.. pozniej poszedłem sie wyrzygać.. kurwa to jest niepojęte co sie odpierdala w grze tych patalitykow 😂🤣🤣
    • Jeden9Zero6, Spider1985 oraz Miszczu2007 lubią to.
    • tomek1906

2.2K
      478
      Post #1746568 13.09.2026 14:07
    obrzydzil mi Pan cokolwiek co wiąże sie z oglądaniem meczow Cracovii przykro to pisać ale nic tu po Panu
    • ARTU lubi to.
    • ziper

1.8K
      1.6K
    • Przedwczoraj o 14:11
      Post #1746574 13.09.2026 14:11
    Zero CHARAKTERU, MENTALU,AMBICJI!!!!
    • garbus lubi to.
    • MSC

9.5K
      5.5K
    • Przedwczoraj o 14:15
      Post #1746578 13.09.2026 14:15
    Ale jak to? Jeszcze kilka tygodni temu było och, ach, nawet pojawił się post, że to może być trener na lata. Co poszło nie tak? 🤔
    • Jake Blues

4.3K
      9K
    • Przedwczoraj o 14:19
      Post #1746585 13.09.2026 14:19
    Następnego też będziemy wypierdalać. I łudzuc się, że coś się zmieni. Tzn ja się nie łudzę, oszukuję syna. Ale z każdym rokiem kuma więcej, będzie mądrzejszy niż ja i pierdolnie tym gównem, zanim zepsuje sobie życie. Ja zrobiłem co mogłem, by zaszczepić w Nim Pasy.
    • MSC, hank, ARTU oraz KOTU lubią to.
    • morata

4.3K
      4.9K
    • Przedwczoraj o 14:41
      Post #1746609 13.09.2026 14:41
    Fatalny mecz Panie Trenerze i zauważalny regres w samej grze co jest niewytłumaczalne.
    • hank lubi to.
    • leszeczek

24.9K
      30.3K
    • Przedwczoraj o 14:46
      Post #1746615 13.09.2026 14:46
    Z pewnością argumentem za trenerem jest fakt, że nie dostał zawodnika, którego potrebował. Jednak przeciw niemu jest fakt, że gdy masz zawodników jakich masz to próbujesz pod nich ustawić taktykę. I tutaj już trener poległ po całości. Na dzisiejszą grę nie dało się patrzeć. Brak pomysłu, brak zaangażowania, brak umiejętności (w sensie, że chyba każdy zawodnik zanotował regres. To są wszystkie argumenty obciążające trenera. Wnioski nie należą do mnie
    • hank oraz ARTU lubią to.
    • VelVet

4.3K
      5K
    • Przedwczoraj o 14:47
      Post #1746616 13.09.2026 14:47
    Widać też zjazd formy u piłkarzy. Szkoda czasu, zmieniajmy.
    • Pistacja

76
      103
    • Przedwczoraj o 14:52
      Post #1746620 13.09.2026 14:52
    [quote]#post1746585 Następnego też będziemy wypierdalać. I łudzuc się, że coś się zmieni. Tzn ja się nie łudzę, oszukuję syna. Ale z każdym rokiem kuma więcej, będzie mądrzejszy niż ja i pierdolnie tym gównem, zanim zepsuje sobie życie. Ja zrobiłem co mogłem, by zaszczepić w Nim Pasy.[/quote] Przekonałeś mnie, trzymajmy go do końca życia, to ma sens,
    • Malak

279
      578
    • Przedwczoraj o 14:59
      Post #1746627 13.09.2026 14:59
    Początek sezonu był obiecujący, praktycznie każdy mecz to była gra do przodu i naprawdę liczyłem, zresztą nie tylko ja, że to się fajnie rozkręci. Jednak na ten moment wygląda to tak, jakby mecz w Radomiu był powtórką z ubiegłorocznego meczu ze Szczecina - do przerwy powinniśmy prowadzić 3:0 (rok temu 4:0), było ostatecznie 1:0 dla nas, potem dostaliśmy dwie bramki z dupy i przegrana. W zeszłym roku od tego meczu praktycznie posypała się drużyna Elsnera, z drobnymi wyjątkami jak mecz z Rakowem u siebie. W obecnym kilka dni po gongu w Radomiu dostaliśmy dobitkę w Pruszkowie i wygląda to tak, jakby drużyna kompletnie siadła psychicznie. Słabo to o nich świadczy, ale też, niestety, jest to potężny kamyczek do ogródka trenera. Po dziś sam zacząłem skłaniać się ku zmianie - tylko to trzeba wybrać sensownie. Trzeba wziąć kogoś obtrzaskanego w tej lidze, który wie, że cel uświęca środki i że drużynę się buduje zwycięstwami, a potem się dokłada do nich styl. Oczywiście, optymalnie jest mieć to i to, ale my mieliśmy styl, nie mieliśmy zwycięstw, teraz nie mamy ani tego ani tego.
    • ziper

1.8K
      1.6K
    • Przedwczoraj o 15:15
      Post #1746643 13.09.2026 15:15
    Kto by pomyślał że zatęsknię, za Probierzem. On ich by w przerwie meczu z liścia ładował.
    • Miszczu2007

10.7K
      4.7K
    • Przedwczoraj o 15:25
      Post #1746645 13.09.2026 15:25
    Rozmowa Grzelaka z Muratem będzie wyglądała tak: https://youtu.be/IBvZFpLqzgE?is=lx6mIlxqV0BSTLO9
    • Jeden9Zero6

1.4K
      2.9K
    • Przedwczoraj o 16:18
      Post #1746660 13.09.2026 16:18
    Jeden powie "Cracovia Pany" z akcentem tureckim, a drugi to samo z akcentem szwedzkim. Dogadają się.
    • axe lubi to.
    • Lakbeti

1.9K
      1.9K
    • Przedwczoraj o 16:38
      Post #1746668 13.09.2026 16:38
    Panie trenerze, żeby grać wertykalne to niech pan nie wystawia Klicha. Szczerze to mi brakuje Maigarda i jego świetnych podań do przodu i odbioru drugich piłek
    • ARTU

1.7K
      1.8K
    • Przedwczoraj o 17:40
      Post #1746689 13.09.2026 17:40
    Rany, Lakbeti, gdzie Ty widziałeś świetne podania Maigarda do przodu???
    • Kajak lubi to.
    • GSC

1.1K
      1.6K
    • Przedwczoraj o 17:43
      Post #1746692 13.09.2026 17:43
    Panu już dziękujemy.
    • sterby

21K
      23.3K
    • Przedwczoraj o 17:45
      Post #1746695 13.09.2026 17:45
    [quote]#post1746578 Ale jak to? Jeszcze kilka tygodni temu było och, ach, nawet pojawił się post, że to może być trener na lata. Co poszło nie tak? 🤔[/quote] To była zapewne literówka, to był trener na [b]lato[/b], a teraz przyszła jesień i niech wydupca w podskokach.
    • MSC, KruszynaKSC, DiegoKSC oraz 3 innych osób lubią to.
    • quresma77PASY

1.4K
      2.1K
    • Wczoraj o 13:40
      Post #1746875 14.09.2026 13:40
    Mam bardzo zbliżony obraz na ten mecz nie zagłębiając się nawet zbytnio w numery, a analizując to wizualnie, co zobaczyłem w tym meczu. Dla mnie sytuacja jest kiepska, nie lubię zespołów jak nasz, trudno mi przechodzą dobre słowa nawet jak coś dziubniemy, czasami. Nie widzę tego. Oprócz tego że nie widzę jakiegoś DNA tego zespołu, mentalu czy tego mitycznego "modelu" to mi po prostu strasznie przestało siadać gdzie ten klub podąża sportowo jeśli chodzi o całą politykę transferową, coś co płynie z gabinetów, coś co buduje się w czasie. Rozbija mi się najbardziej o to z jakiego materiału my to budujemy. Mam wrażenie że tam już jest nasrane tyle różnych "sosów", że finalnie mamy gówno-sos. Jak jedni są wątpliwi sportowo to drudzy mentalnie. Przykro się to ogląda, nie ma identyfikacji żadnej z tym zespołem bo jak? Strasznie walone tu jest od ściany do ściany i longtermowo będziemy takim tworkiem który sobie tak funkcjonuje ale w sumie to nie rozszyfrujesz ani jak ani po co. Jestem święcie przekonany że 70% gości tutaj trafiło "bo komuś się coś wydawało że będzie grać 'tak a nie srak'". No ale kurwa nie gra.. i tadam spoiler: nie będzie grać. Trafi się może jakaś fala jedna czy druga gdzie dziubniemy jakieś punkty przez więcej niż 3 mecze ale zapewniam was że to jebnie. Bardzo trafna analiza: https://x.com/Piotrek26386895/status/2099426061452755426 Coś podobnego już robiłem po poprzednim sezonie ale no aktualizacja. [b]Bramka:[/b] Dla mnie to rodzaj pozycji gdzie pion sportowy też daje pewnego rodzaju sygnał, jak chce charatkeryzować zespół. Ja osobiście nic nie mam do Sebusia, ale jak ktoś czytał moje wpisy no to wie że nie jestem fanem tego skillu ani rodzaju bramkarza. Typowy dżemik ESA/1 liga, Marcin Cabaj nowego pokolenia, dużo krzyku i "charyzmy" i częste zesranie się pod siebie na elementach gry które są ABC solidnego bramkarza w obecnym formacie piłki kopanej, nie wspominając o tym że chłop ma nogi tak wykalibrowane że mityczny pijany wujas z orlika jest mocniejszy w tym aspekcie. Też ten aspekt że pogoniony został Ravas (allelujah) i zostaliśmy do obwodu z młodymi, no to powiem Wam że budujące w opór jak się patrzy na tę pozycję. [b]Obrona:[/b] Nabrał sporo pewności ten Traore, wygląda ciekawie fizycznie co było widać od początku ale, wtedy, elektryczny był jakby go ktoś prądem pierdolnął za przeproszeniem. Teraz coś sie wykluwa z tego i jest tu potencjał na zarobienie jakiegoś grosza jak ktoś zerknie w jego profil, cyferki i atuty. Henriksson jest ok, ale tylko ok. Gość grywa solidne mecze ale przeplatane z takimi cięzkimi gdzie mocno rzutują jego błędy ale, umówmy się - Polska Ekstraklasa panowie, nic super poważnego więc chyba każdy jest świadomy że no taki kwiat występuje w zespole. Glik wiadomka, ciężko się rozpisywać. BAUMGARTNER, już pisałem w jego wątku więc no co tu dużo dodać. Da się chyba jakoś wzmocnić 30letnim środkowym obrońcą, ale jak zobaczyłem ten transfer od początku to mówie "ehe, brzmi jak dobrze skrojony farmazon" - wyprowadzenie piłki, elegancki, doświadczony. Brzmi jak ktoś kogo mityczny Łukasz Skrzyński po mocniejszej przeprawie piwkowej z kumplami, niedogrzany chowa do kielni. Mam ultra problem z takimi zawodnikami, bo o ile do pewnego momentu trochę na to nie badałem tak teraz bardzo mi się nie klei targanie takich elementów do ligi i wrzucanie ich na payroll długimi kontraktami. Kakabadze powoli zjazd niestety chyba zalicza, nie wiem czy odkręcił się po kontuzji, czy może to już wszystko na raz łącznie z wiekiem, kontuzją i przeszczepem włosów ale no ciężary, daleko do jego stabilnego przyzwoitego poziomu do którego przyzwyczaił. Piła też się nie rozpisuje, kto pamięta mój poprzedni wpis to też wie co myśle o takich "bladych postaciach", po mojemu: jesteś od wszystkiego to jesteś od niczego. Ani charakter nie top, ani piłkarz nie top, brak mi punktów zaczepienia u takiego grajka. Zniknie taki z drużyny to za 6mc nikt nie będzie pamiętał że taki tu funkcjonował. Reszta obrony to by było na tyle. Perković nie wiem czy jest obrażony że to agent gdzieś nie ożenił tego lata czy nagle na zasadzie "siemanko jestem fajnym chorwatem którego potrzebujesz w twoim zespole za jedyne 4bańki" ale jednak nikt się nie zabijał o niego. Obecna jego forma jest taka że w mojej głowie Burlet już powinien tak czysto dla zasady dostać szansę 3 mecze temu. Nie rozumiem kompletnie gadania WE WRZEŚNIU trenera pt "Burlet to wahadłowy, jemu nie jest łatwo i musi się nauczyć pozycji". Ty, kurwa, serio? To jak my zespół budujemy, stary zanim ten Burlet w jego głowie się pozycji nauczy to daje becik że na 80% pana Grzelaka już w klubie nie będzie w nasz zespół w jedyne 12 miesięcy zacznie grać kolejnym systemem i w innym modelu. Ja czegoś takiego słuchać nie mogę i tutaj mam też sporo pytań do pionu, jakie zatem jest kryterium ściągania zawodników i jaka jest przewidywana ich przydatność do zespołu jak i ich gotowość do wejścia w skład. [b]Pomoc:[/b] najcięższa formacja u nas, jakby ktoś czytał te nazwiska i próbował sobie wizualizować ten zespół w głowie na bazie jakiś wyobrażeń o skillu tych gości to od kopa mówię: Najmocniejsza formacja tego zespołu. A jest? Najchujowsza :) Piłkarze którzy szybko się tu pojawiają i znikają na rzecz naszego "modelowego" hehe tercetu Klich, Amir, i wpisz se trzeciego. I trochę w głowię się to klei ale tak bardzo nie działa... Romantyczne jest to przytaczanie numerów podań Klicha tylko jak się to nałoży na model gry reszty zespołu etc etc to jest kapok taki że dziękuje bardzo. Amir po mundialu wygląda jak cień zawodnika, kilka spotkań lepszych gdzie standardowo dużo pracy w środku ale no chłop nie jest w topowej dyspozycji i tyle, a nie widać by na ławce ktokolwiek kto miałby "mu pomóc" zastępując go w niektórych spotkaniach. Mati Klich myślałem że będzie ładniejsza ta historyjka a jedyna myśl jaka mi śmiga po głowie to taka by (bo takie informacje podawał Sobiech że gadają o przedłużeniu) temat odpuścić zupełnie albo postawić sprawę jasno: Mati, budujemy na kimś innym, chcesz zostać i rywalizować plus brać na bary mental w szatni i reprezentowanie pewnych walorów które znasz? Super. Nie, bo jesteś pan piłkarz i dalej wierzysz ze rozpierdalasz no to w maju koszuleczka na środku boiska, podanie ręki, oklaszczemy Cię przy zejściu i fajnie było, powodzonka tam. Te elementy typu Praszeliki, Kameri Selany, Knapy etc to trochę można na jedno kopyto pociągnąć. Szczególnie pierwszych dwóch: oczekiwania bazowe względem dwóch były takie że jakby się zbliżyli teraz do tego, to byśmy kurwa uszami klaskali z podniecenia a chłopy wyglądają karykaturalnie. Na wszystko to nakładamy aspekt że nie ma kominów u nas ale wszyscy koszą fajną, solidną kaskę i no mamy takich ananasów jeszcze z dwuletnimi kontraktami, przypuszczam luźno na poziomie +60k/mc no to też by mi się nie śpieszyło pewnie nigdzie bo Kraków to fajne miasto do życia z takim sianem. A po kontrakcie po jakiejś sensowniejszej rundzie na delikatnym farmazoniku później dalej kręcenie "kariery". Przypomnę: Ja nic do nich personalnie jako ludzi nie mam, kompletnie. Tylko mówię to wszystko w kontekście budowania grupy, jakiejś "sieci charakterów", a jak nie charakterów to konkretnych skillów które wiem że CHCĘ i POTRZEBUJĘ bo: gram w określony sposób albo pierdyliard innych powodów, tutaj już każdy pion sportowy buduje sobie to pod własną tezę, tak u nas w większości przypadków jest to tak rozproszone i rozdupcone że cieżko się połapać co autor miał na myśli. Tylko tutaj też kolejny aspekt, tematy managerskie i różne szachy jeśli chodzi o ruchy to jest temat na tom książek, dnia by nie starczyło żeby gadać o tym. [b]Atak?[/b]: No, sami wiecie. upraszczając. Naszych 5 NOMINALNYCH 9tek w 8 spotkaniach ligowych zdobyło........ tak, JEDNĄ BRAMKĘ. Jest wysoko. Tutaj nawet się nie zagłębiając jakos bardzo bo im głębiej w ten wpis, tym mniej chce mi się o tej drużynie pisać: Rodzajów napastników mamy jakich chcecie, i właśnie trochę to też pokazuje jak wygląda kierunek pionu sportowego od roku czasu w tym zakresie oraz wizji drużyny, plus te sygnały po pół roku "odsyłamy Bogacza do ameryki, nie odsyłamy, rezerwy, nie rezerwy". Śmiglewski goat wiadome, dalej mnie delikatnie ujmująć rozpierdala że chłopak ma jakiś swoich "fanów" ale nie wiem z czego, bo na pewno nie przez pryzmat grania z piłkę. Z tego co mówił Sobiech, no to nie zgłosił się po niego konkretnie NIKT z 1/2 ligi. Szkoda tego Hasicia tak po ludzku, serio, mam jakieś takie przeczucie że jak gościu by wiedział z początkiem lipca co go czeka teraz to już dawno by wyjechał w tym okienku albo chociaż naciskał na to. No i na koniec tak jak na początku, nie jestem w stanie się jakoś połapać w identyfikacji tego zespołu, nie widzę tu ani składu ani ładu. Odbiegając już od faktu "polak x nie polak" (lecz to też jest trochę dziwny kejs, mamy 16 narodowości w kadrze pierwszego zespołu) to po prostu ta jak napisałem, znika 3/4 z tych gości z klubu i za pół roku już by ktoś nie pamiętał że ktoś taki przez klub się prześlizgnął. Temat trochę poza sportowy, mimo że nam się wydaje (bo ciągle te same mordy tam są) ale z klubie ogólnie na niektórych stanowiskach to wręcz drzwi obrotowe funkcjonują. Ktoś może powiedzieć "ale co to ma do grania". No niby nic, ale dużo mówi o klubie jako organizacji, jako miejscu pracy, oraz o tych niektórych mordach jako przełożonych. Trochę marzy się hard reset ale nie widzę w ogóle pola na coś takiego: Nie spadając, lub, nie zmieniając władz. Uwierzcie że dużo nam brakuje obecnie w takich kwestiach też pozaboiskowych do wielu klubów. Jazda na trytytkach i make-up na chodzącym trupie.
    • Bucky Nome, hank, pawzab oraz 10 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)

Goście (3)
    • Główna
    • Działy i kategorie