Chciałbym myśleć, że to już za nim, ale to raczej niemożliwe...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779476112-576.png[/img]
-
-
Gabriel Charpentier, zdrowia i wielu bramek w Pasach
Nie zalajkuję, bo mi się to nie podoba oczywiście, ale - dobra robota, Artu. Niezbyt to optymistyczne.
A na liście nie ma tego sezonu jeszcze.
[quote]#post1725822 Ale układał piękne zdania podrzędnie złożone po angielsku, na pewno tym oczarował dr radca prawnego prezesa klubu członka stowarzyszeń fundacji organizatora konferencji o socjosporcie Mateusza D[/quote]
Tym razem temat o Charpentierze, ale każda okazja dla Lakbeti żeby się dodupcyć do Dróżdża 😂 skrzywdził Cię czy co?
To jest lista od orzecznika w sprawie o rentę?
[quote]#post1726990 [quote]#post1725822 Ale układał piękne zdania podrzędnie złożone po angielsku, na pewno tym oczarował dr radca prawnego prezesa klubu członka stowarzyszeń fundacji organizatora konferencji o socjosporcie Mateusza D[/quote]
Tym razem temat o Charpentierze, ale każda okazja dla Lakbeti żeby się dodupcyć do Dróżdża 😂 skrzywdził Cię czy co?[/quote]
No jak dla mnie krzywd narobił.
Ale bezsens. Chłop leczył się przez większość sezonu, coś tam dwa razy kopnął i już ma odejść bo sztab medyczny zadecydował? Trzeba było o tym decydować zanim przyszedł.
23 dni później
KS Cracovia SA
Gabriel Charpentier odchodzi z Cracovii.
Gabriel, dziękujemy i trzymamy kciuki za Twoją dalszą karierę.
Gdybyś ty był chłopie zdrowy .......
To byś nie grał w ekstraklasie 😂
- Edytowany
Zaraz będzie artykuł z płaczem pismaków jak to Cracovia rezygnuje z grajka co w dwóch meczach zagrał i 2 bramki strzelił.
Ehh żegnaj Gabriel, nie chcialo ci się biegać i walczyć boś kruchy, to może w golfa zaczniesz grać.
Zaskoczenia nie ma, zbyt duże ryzyko niestety.
Ale szkoda, bo indywidualne umiejętności, które pokazał w swoich epizodach, to juz mogą sie nam nie trafić.
Jak większość zauważyła gdyby nie zdrowie to nie grałby u nas. Pomimo małej ilości minut najlepszy napadzior.
Był dobry tylko jak mecz był otwarty albo że słabym zespołem. Mecz z górnikiem i koroną pokazał że nie będzie ryzykował ani się nadwyrężył.
[quote]#post1730506 Zaraz będzie artykuł z płaczem pismaków jak to Cracovia rezygnuje z grajka co w dwóch meczach zagrał i 2 bramki strzelił.
Ehh żegnaj Gabriel, nie chcialo ci się biegać i walczyć boś kruchy, to może w golfa zaczniesz grać.[/quote]
Masz jakieś info, że mu się nie chciało?
Jak był na boisku to dowoził z lepszą skutecznością, niż większość napastników ligi.
Jazda po kimś tylko przez to, że ma słabe zdrowie świadczy źle o kimś, kto takie oceny pochopnie wydaje.
Chodzi o wysoki kontrakt i brak gwarancji, ze za chwile znow nie bedzie musial pauzowac pol roku. Obecnie mial ponad 400 tys. EUR w Cracovii za sezon. Gosc w sumie za nic zarobil prawie 2 miliony PLN... Wiec sami sobie odpowiedzcie czy to byl dobry biznes?
Umiejętności to nie wszystko . W naszej EK trzeba mieć końskie zdrowie a tego Gabrielowi brakło . Inaczej się ta przygoda skończyć nie mogła .
Dziękuję i powodzenia, Gabriel .
@Rafi#57 widziałem jak grał, i to mi wystarczy że ma kruche zdrowie i oszczędza się na boisku, uważa na fizyczna grę, praktycznie nie wchodzi w kontakty do tego sil na 45 min. Takie moje zdanie.
Ja już o nim zapomniałem, szkoda czasu na gościa który nie jest w stanie rozegrać kilku spotkań.
My potrzebujemy ludzi do gry, zdrowych solidnych wyrobników na których zbudujemy szkielet drużyny, takich z powtarzalnością i pełną gotowością na sezon.
Szkoda, liczyłem na więcej, ale zdrowie w tym zawodzie to kluczowa sprawa.
Nie mam nic do niego, ale na pewno można wydać takie pieniądze z większym pożytkiem.
Powodzenia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)