Z tym całym Platkiem najbardziej denerwujące jest to, że gość jest randomem żyjącym na drugim krańcu świata i co mu teraz zrobisz? Nic nie zrobisz. Może totalnie zawalać swoją pracę albo - co się właśnie dzieje - pchać nas w jakieś dziwne tureckie układy i na miejscu nikt nie ma na to wpływu.
Mi się marzy dzień w którym stery klubowe przejmie lokalny biznesmen, będący jednocześnie związany jakkolwiek z Cracovią. Taki nasz krakowski Świerczewski na przykład.
Swoją drogą pracowałem kiedyś ze Świerczewskim i to jest przykład biznesmena wizjonera, kogoś kto wie, że sukces buduje się latami, konsekwencją i profesjonalizmem. To gość z naturalną charyzmą i wiedzący czego chce. Kogoś takiego racz nam kiedyś zesłać Panie.
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
Już jednego lokalnego wizjonera to my mieliśmy...Wdowa po takim wizjonerze oddała nas w ręce amerykańskiego yeti i dwóch beduinów...
- Edytowany
[quote]#post1708627 ... Już jednego lokalnego wizjonera to my mieliśmy......[/quote]
kogo? bo jesli o januszu mowa to Bydgoszcz nawet nie jest pod Krakowem....
Nie wiem Kruszyno, czy Filipiak nie mieszkał w Krakowie dłużej niż Ty.
co ten dziad wnióśł do klubu
Który, bo się już pogubiłem w dziadach.
Mowa o II części :) czyli pofilipiakowej
Ale "Dziady" cz.II to w zasadzie początek, bo z cz.I ch. wie co się stało. Teraz to jesteśmy w pewnie w cz. IV czyli drugiej ;-)
No to jak z numeracją bloków na osiedlach, najpierw 14 a potem 8 :)
Warto się zastanowić czy jesteśmy na etapie "ciemno wszędzie głucho wszędzie..." czy też bliżej wielkiej improwizacji.
Jeśli przyjdzie napadzior i będzie miał nr 44 to znaczy, że idzie ku lepszemu :-)
- Edytowany
A tymczasem nasz 'siostrzany' klub Casa Pia prowadzi w 60 minucie 2:1 z kim? z samym Porto!
Porto gra w 10, ale sędzia doliczył 11 minut. No - wiadomo, że inaczej by go zjedli na surowo, Porto to tak jak Legia.
No ale dowieźli to i oddalili się od strefy spadkowej.
No i co niedowiarki???
1 mc nie minął od zmiany zarządu a tu:
✅️ przychody z trasferów na zielono
✅️ koszty płacowe pionu sportowego na zielono
✅️ koszty pracownicze na zielono (MD za frytki nie robił a wiadomo Ela pro bono, Turek za kebaba i bilety dla kolegów z AGHu, a Maruder czy jak mu tam za % od sprzedaży i to płacone od Grupy... )
✅️ znalezienie sponsora ... na pewno jesteśmy kolejny miesiąc bliżej do celu 😝
✅️ a do tego miejsce pucharach
✅️ a to wszystko z pewnością daje wzrost wartości klubu
❌️no niby nadal nie ma budżet transferowego ale jakby mieli toby wszytko wydali wiec w sumie na ✅️
⏩️ finalnie no bajka... mokry sen Procesora, żona wdrożyla w życie mniej niż w miesiąc
WNIOSEK 1: MD to jednak był szkodnik na ch..j komu procesy
WNIOSEK 2: narzekanie że klub nie ma wizji rozwoju jest bezpodstawne ... nie dość że ma to jeszcze ją realizuje $$$
GRAND FINALE: Niech nam żyje Ela i Królowe Excela !!! 👸🤴🫅🏽
Co za noc dla futbolowego konsorcjum Roberta Plateka!
Wielka Cracovia pokonała Bandę Słoni
A Casa Pia rozprawiła się ze Smokami z FC Porto!
- Edytowany
[quote]#post1706334 Jak wpiszecie robert platek na tt/x to wam sie pojawia różne wątki. Np jakis dziennikarz pisze o przewałku na jakimś piłkarzu z Rizesporu do Crystal Palace, ogólnie byłem pozytywnie nastawiony do niego. Aczkolwiek po przemyśleniu sytuacji i obiektywnym podejściu do tematu... jestesmy w czarnej dupie, a najgorsze jest to ze zaczynamy sie urządzać. A viceprezes dodaje posty jak 13 latek ze złamanym sercem po paru dniach pełnienia owej funkcji.[/quote]
Po amerykanskich biznesmenach nie spodziewaj sie wielkiego intelektu.
[b]Edycja z 03.02.2026 o godz. 16:30 (scalono posty)[/b]
Dawno tu nie byłem, więc mam trochę trudności z odpowiednim wpasowywaniem się do wypowiedzi. To, co napisałem powyżej, odnosi się do postu #248 napisanego przez Viola1906.
edycja koziołek: wkleiłem Ci cytat tego postu :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)