Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.08.2025 o 19:04
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 16:30
      32871 wyświetleń
    • rmszar

11.7K
      789
    • ponad 2 tygodnie temu o 07:39
      Post #1706684 19.01.2026 07:39
    • Edytowany
    Dlaczego w ogóle Platek miałby się w Krakowie pokazywać? Ile ma w portfelu tych klubów? Prowadziłem swego czasu chyba ponad 150 upadłości naraz. W wielu były nieruchomości. Nie jeździłem co tydzień czy nawet co miesiąc po wszystkich, by patrzeć, jak stoją. Domy czy mieszkania były najczęściej w czyimś dozorze, a na te najcenniejsze: przemysłowe, magazyny, biura, ogarniałem jakiegoś zarządcę. I prowadziłem postępowanie według normalnego schematu. Cracovia nie jest i nie będzie klubem, którym Platek będzie się interesował. Obstalował swoich ludzi. Będzie patrzył w tabelki, o ile będzie. Schemat znany z innych klubów, ktorych stał się właścicielem. Nie wiem, czy jesteśmy w stanie przebić się medialnie do jego uszu. Najprędzej przez polskiego mniejszościowego akcjonariusza.
    • zejniov, BoRut, hank oraz 2 innych osób lubią to.
    • pantenorek

598
      570
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:15
      Post #1706715 19.01.2026 10:15
    [quote]#post1706684 Dlaczego w ogóle Platek miałby się w Krakowie pokazywać? Ile ma w portfelu tych klubów? Prowadziłem swego czasu chyba ponad 150 upadłości naraz. W wielu były nieruchomości. Nie jeździłem co tydzień czy nawet co miesiąc po wszystkich, by patrzeć, jak stoją. Domy czy mieszkania były najczęściej w czyimś dozorze, a na te najcenniejsze: przemysłowe, magazyny, biura, ogarniałem jakiegoś zarządcę. I prowadziłem postępowanie według normalnego schematu. Cracovia nie jest i nie będzie klubem, którym Platek będzie się interesował. Obstalował swoich ludzi. Będzie patrzył w tabelki, o ile będzie. Schemat znany z innych klubów, ktorych stał się właścicielem. Nie wiem, czy jesteśmy w stanie przebić się medialnie do jego uszu. Najprędzej przez polskiego mniejszościowego akcjonariusza.[/quote] Jest to bardzo cenne spojrzenie. Przekonujemy się dość brutalnie o tym jak wygląda Płatkowy sposób prowadzenia biznesu. Pytanie jest takie, czy my jesteśmy w takim modelu na tym poziomie jako tako funkcjonować jako klub, rosnąc i w dalszej perspektywie walczyć o coś? Gość kupił klub za gotówkę. Nie małą. Więc gołodupcem nie jest, klubów ma kilka, siatkę kontaktów. Przy ogarniętym zarządcy na miejscu może by się dało w ramach tego projektu jakoś sprytnie działać, pozyskiwać zawodników, sprzedawać i będzie się to „kręcić”. Tylko, że taki człowiek (lepszy gorszy, zależnie od której strony spojrzeć) już był. Nieuchronnie przy aktualnym ciele zarządczym, które co prawda „jeszcze nie miało czasu nic zawalić”, ale przedstawili się tak, że widzimy efekty - nie mam pojęcia w którą stronę to pójdzie.
    • BoRut oraz hank lubią to.
    • jacula

1K
      708
    • ponad 2 tygodnie temu o 16:21
      Post #1706786 19.01.2026 16:21
    Nie wiem dlaczego większość na forum jest zaskoczona zachowaniem właściciela, chcieliście nowego właściciela to go macie, co więcej Dróżdż go chciał i szukał i go znalazł, nie wiem jak sobie wyobrażaliście właściciela (że będzie kochał Cracovię, będzie całował logo, działał dla dobra klubu itp pierdoły, straszliwa naiwność, takich właścicieli nie ma, albo prawie nie ma, jemu zależy żeby coś zarobić, trochę reklamy itd) Już o tym pisałem, ale pamiętam co niektórzy pisali o śp Filipiaku, a on parę rzeczy dobrych zrobił dla klubu, nie był ideałem, ale kochał ten klub, a teraz pożyjemy zobaczymy, może będzie dobrze, a może...
    • toto99, Pasiakcinq2, paulo oraz mcz_ lubią to.
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:46
      Post #1706795 19.01.2026 17:46
    Filipiak kochał Cracovię 🤣
    • hank, honved, Zboro oraz 3 innych osób lubią to.
    • naki

1.1K
      1.9K
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:27
      Post #1706798 19.01.2026 18:27
    Platka i Filipiakowa jedynie mogę zmusić do reakcji, wywiadu, komentarzy itd - szanowni dziennikarze. Jeśli będą codziennie ich bombardować pytaniami i telefonami. To dla świętego tylko spokoju, może cos ktoś w końcu powie. I o ile Platek może mieć na to wszystko wyjebane, to Elusia tego w dłuższej perspektywie nie wytrzyma psychicznie. Bo mieszka w Krakowie na stale. I wszystkie negatywne informacje proszę mi wierzyć są jej relacjonowane na bieżąco codziennie. Do tej pory była przekonana, ze jest uznawana jako wybawiciel i zbawiciel Cracovii. I cały konflikt i pozbycie się Dróżdża było jak to z kobietami bywa - na skutek emocji i bez zastanowienia... Dlatego teraz omija szerokim łukiem dziennikarzy, bo nie brała pod uwagę, ze wszyscy będą mieli do niej o to pretensje. I nie jest wstanie tej całej sytuacji nikomu logicznie i merytorycznie wytłumaczyć... poza tym boi się konfrontacji...doskonale wie, ze sama dala dupy, ale zbyt dużo slow padło i nie może się teraz z tego wycofać. A Platek, który obraca setkami milionów dolarów wykorzystał ta sytuacje aby wstawić swojego człowieka. I Ela już nie ma zderzaka i za wszystko teraz ona odpowiada swoim majątkiem.
    • Pasiakcinq2

106
      137
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:36
      Post #1706799 19.01.2026 18:36
    Najpierw sprawdz co piszesz, a pozniej pisz
    • Pistacja

26
      34
    • ponad 2 tygodnie temu o 19:40
      Post #1706805 19.01.2026 19:40
    Płatka i Filipiakową do pozorowania działań mogli by zmusić nie dziennikarze, ale kibice. Do pozorowaniaz składania obietnic, nawijania farmazonu, bo model ich działania się nie zmieni, bo nie mają zamiaru wykładać jakichkolwiek pieniędzy. Ich opcja maksimum to wyjść na zero, może nie zarobić, ale nie dokładać. Comarch był warty ponad 2 mld PLN, sporo jej przypadło po sprzedaży, za Cracovię, która była warta około 100mln zapłaciła więc ze 20 mln, o jakim majątku więc tu mowa. Filipiakowa, Filipiak to ludzie o takiej mentalności, że nie wydali by na Cracovię 10 tys. Janusz wydawał pieniądze Comarchu, dlatego lżej mu to przychodziło. Na pomnik nie chciał dač ani grosza, bo nie miał pomysłu jak to przerzucić szybko na Comarch. Gra wchodzi na wyższy lewel, bo Comarch przebiera nogami by wyjść ze sponsoringu, jeszcze trudniej będzie wychodzić na 0, nie było miejsca na normalnego prezesa, który chce planować jakiś budżet, transfery, rozwój, itd.
    • naki, Zboro, hank oraz 4 innych osób lubią to.
    • HC2008

680
      857
    • ponad 2 tygodnie temu o 23:19
      Post #1706844 19.01.2026 23:19
    • Edytowany
    To co pisze Pistacja jest logiczne i układa się w całość, Przed młodszymi kibicami test prawdy. Dla starszych to będzie powrót do młodzieńczych lat, gdzie latami plątaliśmy się po małopolskich i podkarpackich dziurach. A sympatycznej Pani Eli to możemy wziąć tą tablicę ze stadionu upamiętniającą jej małżonka i wrzucić do Wierzynka albo zawiesić w Cichym Kąciku. A te miliardy to niech se do grobu ze sobą wezmie....
    • wirus59 oraz TOM76 lubią to.
    • marcin_ksc

9.1K
      612
    • ponad 2 tygodnie temu o 23:26
      Post #1706846 19.01.2026 23:26
    Wierzynek juz jakis czas nie jest jej.
    • TOM76

5K
      6.7K
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:11
      Post #1706861 20.01.2026 09:11
    Ta runda wiosenna to taki papierek lakmusowy dla nowych ( starych) władz. Mają super pozycję wyjściową 3 pkt do lidera. Zobaczymy co zrobią i na koniec rundy ocenić , rozliczyć . Lata mi lecą jak i wielu forumowiczom, czy doczekamy jakiegoś medalu..............?
    • quresma77PASY

1.3K
      1.9K
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:33
      Post #1706862 20.01.2026 09:33
    U tetryków trochę o Platkach, problemach Casa Pii dot. transferu zawodnika do Czeczenów przez co prezes klubu ma 3 zarzuty (omijanie sankcji przez Dubai, pranie kasy i fałszowanie dokumentów) pierwsze 25min pitu pitu o niczym więc polecam przewinąć. https://www.youtube.com/watch?v=muXvF1hS91k
    • GSC lubi to.
    • bu3o

655
      165
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:21
      Post #1706871 20.01.2026 11:21
    „Cracovia to Klub z imponującą historią i ogromnym potencjałem. Wierzę, że wspólnie z rodziną Filipiaków oraz dzięki dalszemu wsparciu Comarchu będziemy walczyć o najwyższe cele i spełniać ambicje naszych kibiców.” Chłop chyba nie kłamał , poczekajmy , na spokojnie póki co nie jest źle
    • Kamaz80

2.4K
      3.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:37
      Post #1706872 20.01.2026 11:37
    Wygląda to słabo. Ale ja poczekam to końca okienka transferowego,na transfery wychodzące i przychodzące i Platka ocenić.
    • marcin_ksc lubi to.
    • wrzo.ksc

6.4K
      5.8K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:52
      Post #1706873 20.01.2026 11:52
    [quote]#post1706871 „Cracovia to Klub z imponującą historią i ogromnym potencjałem. Wierzę, że wspólnie z rodziną Filipiaków oraz dzięki dalszemu wsparciu Comarchu będziemy walczyć o najwyższe cele i spełniać ambicje naszych kibiców.” Chłop chyba nie kłamał , poczekajmy , na spokojnie póki co nie jest źle[/quote] Kto tak powiedział? Płatek?
    • MSC

8.9K
      4.6K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:55
      Post #1706875 20.01.2026 11:55
    To jedyne co powiedział 😂
    • DawidSiemaszki lubi to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:56
      Post #1706876 20.01.2026 11:56
    czyli jak COmarch odejdzie to jest usprawiedliwiony
    • HC2008

680
      857
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:22
      Post #1706909 20.01.2026 18:22
    Na KOmarek to już bym nie liczył... KOmarek to był Janusz. Teraz są Amerykanie i mają wyjebane jaja na baseny, Klub i inne odpowiedzialności społeczne. Dla nich liczy się tylko zysk i piniądz
    • Jake Blues, leszeczek oraz Pistacja lubią to.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:38
      Post #1706933 20.01.2026 20:38
    No ale co ty. Przecież przez lata było mówione, że na Cracovii Comarch ma bardzo tanią reklamę. To Amerykanom się nie opłaca?
    • niegramotnyj

3.6K
      4K
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:50
      Post #1706937 20.01.2026 20:50
    I to w sytuacji, kiedy hokej wraca do TVP Sport? I po dzisiejszym meczu?
    • MakuKSC

6.1K
      11K
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:06
      Post #1706943 20.01.2026 21:06
    [quote]#post1706933 No ale co ty. Przecież przez lata było mówione, że na Cracovii Comarch ma bardzo tanią reklamę. To Amerykanom się nie opłaca?[/quote] A od kiedy fundusz inwestycyjny sie musi reklamowac zeby sprzedac produkty takie jak np IT?
    • Jake Blues lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie