dobre ze nie wurst i jaja
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
@KruszynaKSC#7322 wurst do góry i golimy frajerów
- Edytowany
Jeśli chodzi o trenera od przygotowania fizycznego, to powinien takiego fachowca szukać klub ale nie w Polsce. I jest ich wielu i doświadczonych. My ciągle sprowadzamy wiecznie teoretyków, tylko jakimś dziwnym trafem nie maja żadnych sukcesów poza dyplomami. W każdej grze zespołowej motoryka i siła jest podstawa w 80%, a 20% to są umiejętności techniczne. Nie odwrotnie. Na zachodzie maja w kadrze 30 zawodników i jak któremuś nie idzie, to jest automatycznie wymieniany na 2 lub 3 w kolejce. Ale do tego trzeba mieć i pieniądze i szeroka kadrę. W Radomiu przebiegliśmy ledwo 106km - przeciwnik podobnie, ale oni grali w pilke a my kopaliśmy się po czole.... W przerwie zimowej powinniśmy pożegnać Bosko i Aleksica jako, ze są na wypożyczeniu. To byłby jasny sygnał, ze Cracovia to nie jest Caritas. I jak chcesz reprezentować barwy Cracovii, to musisz zapierdalac. I wypożyczyć na ich miejsce innych. Nie ma sie co zastanawiać i czekać. Mieli dość szans i lepiej już grać nie będą. Ale podstawa to musi być profesjonalny sztab od przygotowania fizycznego. Bez tego nie ma co liczyć na jakikolwiek sukces.
Najbardziej rozsądny tekst jaki ostatnio pojawił siè na forum. Zgadzam się z nakim w 100%
- Edytowany
Powinien sie skończyć " okres marchewki" a zacząć " okres kija" .
Czy ktoś był na tym treningu otwartym i potwierdzi, że tam uczęszcza ktokolwiek ? Np. Murzyn z Parmy i Kamil Glik ? :)
- Edytowany
Glik trenuje indywidualnie pod okiem trenera, Canpertier byl obecny ciałem, nie trenował. nie było Kakabadze.
"Otar Kakabadze (Cracovia) z powodu kontuzji nie pojedzie na zgrupowanie reprezentacji Gruzji i nie zagra w listopadowych spotkaniach eliminacji mistrzostw świata".
Są jakieś wiarygodne prognozy co do Kamila Glika ?
@Pasiak04#8325 jutro jest sparing, może uda się podpytać
jak ja mialbym pognozowac na podstawie tego co widzialem, to na wiosne bedzie gotowy, o ile zas czegos nie urwie. W tej rundzie bez szans.
[quote]#post1700285 Są jakieś wiarygodne prognozy co do Kamila Glika ?[/quote]
W mediach ostatnio było, że lubi kotleta i wódeczkę a Lewandowski woli się wyspać przed meczem. Nic więcej nie pisali :)
Glik to bardziej osłabienie niż wzmocnienie
- Edytowany
Osłabienie kieszeni Dróżdża i... Płatka 🤪
https://youtu.be/OkBNLGvEv-o?si=nGBBgOmEHl7Qua_u
- Edytowany
Jak go lubię, tak niech wypierdala z tym Tabiszem.
czytam temat pierwszy raz od meczu z Radomiakiem i muszę przyznać, że bawi mnie :) jak sobie przypomnę, jak wzruszyłem ramionami po porażce, tak sobie wyobrażałem co się dzieje na forum i się nie zawiodłem :) Te tęsknoty za Kroczkiem teraz mi szczególnie przypadły do gustu ;)
jest dokładnie tak jak napisał szanowny leszeczek - najbardziej zawiedzeni są ci którzy sobie najwięcej obiecywali. To lekcja na przyszłość. Chociażby nie jarać się transferami póki zawodnik nie kopnie piłki. Nikt nie mógł mieć pojęcia kim jest Aleksic a po jego transferze powstał chyba temat dziękczynny dla Gambala. Teraz Aleksic to szrot :D Zalecam więcej zimnej głowy na przyszłość a przede wszystkim nie spodziewać się NICZEGO.
Co do samego trenera - na chłodno. Coś poszło nie tak po drodze, rozumiem jako kolega po fachu wszystko z czym się mierzył w tej rundzie, z wystawieniem nieco rezerwowego składu na PP włącznie. Jego deklaracje o czystej karcie rozumiem jako wskazanie konkretnych nazwisk tak naprawdę. Rozumiem przyzwyczajenie trenera do Stojlkovica, bo strzelił kilka bramek i był groźny z początkiem sezonu, ale od kilku meczów jest beznadziejny i nieużyteczny, podczas gdy Zahiroleslam wysyła cały czas pozytywne sygnały. Mi się ten zawodnik podoba, uważam że ma w sobie pewien potencjał na strzelanie bramek, to tak zwana smykałka do goli. Statystyki jego występów to potwierdzają, w rezerwach coś strzelił, wchodząc z ławki w pierwszej coś strzelił, w sparingu też. Ja się spodziewam zmian w pierwszym składzie, z których zmiana napastnika będzie najbardziej szokująca dla obserwatorów.
Powodzenia trenerze, oby udało się jak najszybciej wyjść z kryzysu.
Moim zdaniem Zahiroleslam nie może 1do1 zmienić Stoilkovicia. Nie w tej taktyce. Nie jest ani taki szybki ani taki silny. W lidze byłby imho brutalnie przestawiany, a tym samym negatywnie zweryfikowany. Jego wprowadzenie musiałoby się wiązać ze zmiana taktyki. Może trener ma w zanadrzu grę na 4 obrońców i dwóch napastników?
Izaghi też nie był ani szybki ani silny a strzelał gole i nie zawsze grał w duecie. Kave ma to coś i zasługuje wg mnie na szanse od początku, chociaż zaznaczam nie wiem jak wyglądają w treningu - siłą rzeczy oceniam jak kibic.
Strzelił dotąd 2 gole głową i 2 po szybkim ataku. W lidze niedługo po wejściu na boisko (w ok. 60 minucie) , wykorzystując zmęczenie przeciwnika: wyprzedził ich dp, kiwnął stopera. Owszem, jakś smykałka jest, ale dla mnie to dalej joker.
P.S. oba gole głową to były takie strącenia piłki po wygranym wyskoku. techniki gry głową nie ma... w ogóle tu jest moim zdaniem problem, bo w tej drużynie mają to tylko Glik (no ale go nie ma), Perkowicz i Wójcik. Reszta jak coś strzela to jest święto lasu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)