À propos meczu:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/signal-2024-10-26-15-13-41-687-thumb-jpg-d329f902c6028f159c27fa7b59424-43781521.jpg[/img]
🙂
-
-
Cracovia 6 - 2 Motor Lublin, sobota 26 października 2024, 14:45
fantastyczny mecz. Wszystko nam wychodziło. Motor spadnie z tej ligi. Szkoda strzału Bochnaka w końcówce (poprzeczka).
Podoba mi sie ta runda, jesteśmy "maszyną" nie do zajechania.
Dobrze, że nie ma już pomysłów, by cofać Islandczyka albo Kakabadze na półlewego albo półprawego, bo to były złe pomysły. Są potrzebni na wahadłach. Wolę Skovgaarda w trójce, skoro inni środkowi są niedostępni.
[quote]#post1648733 Oglądam powtórki. Nasza gra obronna to cirkus z skandaloza, przy pierwszej bramce reagowali Maaigard i Kallmann.
Żarty żartami, ale nie zawsze strzela się 6 goli.[/quote]
Myślę, że przy takim wyniku na jakieś mankamenty można spojrzeć z przymrużeniem oka, bez narzekania. Niech obrońcy popełnią 50 błędów, byle byśmy wygrali mecz, choćby jedną bramką. Z drugiej jednak strony konstruktywna krytyka nie zaszkodzi.
[quote]#post1648734 Ktoś tu się mocno rypnął. Rozumiem, że iluśtam mogło kupić i nie przyjść, ale licznik nie uwzględnia około 300 w skybox. Różnica konkretna;
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/screenshot-20241026-184334-samsung-internet-jpg-80438098.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/screenshot-20241026-153442-samsung-internet-jpg-47904286.jpg[/img][/quote]
Albo był jakiś konkretny błąd na stronie zakupu biletów albo jakaś duża grupa zorganizowana nie przyjechała bo I2 wg strony z biletami było praktycznie całe wyprzedane (80 % miejsc na tym sektorze zniknęło w jednym momencie) a było tam No z 40 procent pustych krzesełek.
Jak nie mówiłem złych słów na Ravasa mimo, że nie zachwycał, to dzisiaj to był kryminał, już pomijając gre na przedpolu przy wrzutkach, gosc nie umie długiego wykopu, dwóch stoperów mu blokuje toczącą się piłkę na 5 metrze a on do tego nie wychodzi żeby zlapac i jeszcze macha rękami z pretensjami. Niestety wygląda to slabo.
W ataku gramy z takim polotem, że nawet jak przegrywamy to tym ciągiem na bramkę czuć że zaraz coś wpadnie. Nie pamiętam, żebym w którymś sezonie miał takie odczucia spokoju , że na pewno coś strzelimy. I to jest piękne.
Plus dodatkowy za ogranie trenera i jego brata z gwardyjskimi rodowodami.
[quote]#post1648735 Motor na lewym paliwie daleko nie ujedzie.
[/quote]
To nie jest żaden motor, to żuk.
Dla mnie dzisiaj najlepszy Maigard, jego odbiory i podania palce lizać, chłop z meczu na mecz coraz lepszy, już się "boję" co będzie dalej
Muza po bramce to bardzo znany kawałek, Bruins go mają u siebie w NHL. Mi się podoba, kwestia czy powinniśmy zagłuszać stadion, do dyskusji.
Natomiast NAPIERDALANKA decybeli przy prezentacji naszego składu, JA PIERDOLĘ, gdzie mogę napisać z prośbą błagalną o litość??
- Edytowany
[quote]#post1648725 ... Znakomity mecz Maigaarda...[/quote]
Tak, i dodałbym zwyżkę formy Kakabadze.
Aha, i jeszcze fajny wstęp do meczu na Interii:
Oba zespoły podchodziły do tego spotkania z chęcią powetowania sobie porażki w poprzedniej kolejce. Cracovia przegrała na wyjeździe 0:2 z Lechem Poznań,
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news-nokaut-w-krakowie-cracovia-zmiazdzyla-rywala-osiem-goli-a-tr,nId,7844264#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Fakt, ładnie to ujęli😎
[quote]#post1648573 Jeśli to prawda, że van Buren nie zagra to nasza siła ognia w ofensywie topnieje jak wiosenny śnieg.
A w takim razie z Motorem nawet remis będzie sukcesem.
[/quote]
Jak tam nasza siła ognia kolego farciarz?
- Edytowany
Ja chcę już iść na mecz z Katowicami. Dlaczego muszę czekać tak długo? :( Być na takich widowiskach to nagroda za lata siermiężnej piłki. Dziękuję Cracovio! Proszę : niech to trwa.
[quote]#post1648765 Muza po bramce to bardzo znany kawałek, Bruins go mają u siebie w NHL. Mi się podoba, kwestia czy powinniśmy zagłuszać stadion, do dyskusji.
Natomiast NAPIERDALANKA decybeli przy prezentacji naszego składu, JA PIERDOLĘ, gdzie mogę napisać z prośbą błagalną o litość??[/quote]
Odnośnie tego kawałka jak już być musi ( chociaż go nie cierpię ) to powinien być puszczany jak piłkarze po swojej cieszynce i radości kibiców zmierzają na środek boiska i będą się ustawiać to jest zawsze taka chwila przestoju :) a te 20-30 sekund po bramce trzeba zostawić dla kibiców, zawsze od dziecka uwielbiałem ten ryk radości po bramce i skandowanie CRA-CO-VIA
Teraz jest to zabrane…
[quote]#post1648774 [quote]#post1648573 Jeśli to prawda, że van Buren nie zagra to nasza siła ognia w ofensywie topnieje jak wiosenny śnieg.
A w takim razie z Motorem nawet remis będzie sukcesem.
[/quote]
Jak tam nasza siła ognia kolego farciarz?
[/quote]
hehe,
on pojawia się w momencie kiedy nie idzie,
tak jeszcze kopnie by bardziej bolało,
po raz kolejny pytam,
zna go ktoś z reala??
pytam serio.
@niegramotnyj#21907
Kakabadze w 1 połowie był cieniem samego siebie, w 2 już generalnie lepiej.
Toteż mówię o zwyżce formy. Dodam, że zmiany 1:1 (Atanasow-Sokołowski, Rózga-Bochnak) nie osłabiły, może nawet wzmocniły zespół.
Dobry wieczór 😃mecz z gatunku „wszystko wchodzi „Motor wbił co miał a Pasy w drugiej to samo.Po pierwszej połowie obstawiałem że już tak zostanie a tu takie jajca .Ravas jakiś taki niewyraźny , Olafson zawodnik kolejki, reszta drużyny na piątkę .Atmosfera fajna .Jedziemy dalej .Kto ma karnet ten ma nosa hop hop🤣Spokojnej soboty ⚪️🔴⚪️🔴
[quote]#post1648760 ... To nie jest żaden motor, to żuk....[/quote]
to dobrze ze żuk bo na motor by nie wzieli wszystkich straconych bramek a w żuku na pace upchaja..
[quote]#post1648627 Ravas natychmiast do zmiany, nie wiem dlaczego on gra[/quote]
To proste. Madejski jest kontuzjowany a Burek ... można było go podziwiać w PP....
Można jechać po Ravasie ale polecam powtórki - odchodząca piłka przy strzale Stolarskiego - cholernie trudna do obrony. z 12-13 metra.
Czterech piłkarzy Pasów skutecznie zasłania bramkarza, ale piłki nie blokują. A szkoda.
Druga bramka - strzał z powietrza z 9 metrów, bez przyjęcia.
Czy mógł zrobić więcej przy bramkach? Może przy drugiej, ale zabrakło farta. Anatasov i Ghiță chyba na rybach...
Pytanie - czemu brakuje koncentracji?
Ewidentnie ciśnienie schodzi z piłkarzy jak dostają gonga...
Dwa zupełnie inne oblicza Cracovii w przeciągu tygodnia... to pokazuje jak mocny jest Lech. Tydzień temu nie potrafiliśmy oddać 1 byle jakiego celnego strzału na bramkę...a dziś ładujemy sobie 6 brameczek 😀
Kraksa Motoru, rozwalił się na Pasach :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)