Mecz pokazał jak ważni są Kakabadze i Rózga dla tej drużyny.
Nie ma się co podniecać wynikiem, ale cieszyć z punktu. Wszystkiego do końca raczej nie wygramy. Na Rakowie na wyjeździe i Stali u siebie zdobyliśmy 4 punkty. Co za różnica w jakiej konfiguracji. Mogło być odwrotnie, z Rakowem remis a Stalą wygrana i kibice by złego słowa nie powiedzieli przy tych samych 4 punktach. Na koniec będą się liczyły punkty. Mnie remis nie cieszy ale umiarkowanie zadowala.
-
-
Cracovia 1 - 1 Stal Mielec, poniedziałek 30 września 2024, 19:00
Ale fartowny karny. Byłem blisko wygranej bo się założyłem że Kallman przestrzeli.
Nie zgadzam się, że Rakoczy tragiczna zmiana. Tragicznie w 2 połowie zagrał Hasic - ilość jego wirtuozersko niecelnych/absurdalnych podań/strat obsłużyłaby ze 3 mecze. Moim zdaniem Rakoczy powinien był wejść za niego, widać po prostu, że brak mu gry, ale kretyńskich zagrań nie robi. Biedrzycki grał dobrze, ale niedecyzyjnie, spowalniał akcje poza pierwszymi 10 minutami.
Przy bramce dla Stali co najmniej 6,7 naszych stało w polu karnym - po co? W ten sposób na 18 metrze zrobiła się dziura. teoretycznie to był sektor Sokołowskiego (nie wiem gdzie był) lub Maigaarda (w środku pola karnego - próbował biec blokować, nie zdążył).
Słaby mecz Kallmanna, strzelona bramka tego nie zmienia. Po rozczytaniu przez przeciwnika naszej taktyki tysiąca wrzutek byliśmy bezzębni z przodu.
[quote]#post1644589 Ale fartowny karny. Byłem blisko wygranej bo się założyłem że Kallman przestrzeli.[/quote]
Akurat tego, że strzeli byłem pewny, ale widać, że to była pierwsza jedenastka w tym sezonie, bo konkurowali ze sobą Kallman, Hasić i Maigaard.
W ogóle - o zgrozo - Stefan Skichuj na Varze nam poniekąd pomógł, w zasadzie nie takie karne nie były odgwizdywane, a ten wezwał głównego do monitora. Tego się po nim nie spodziewałem, byłbym się w stanie raczej założyć, wiedząc kto siedzi w wozie Var, że to puszczą płazem
Z tego co ja pamiętam to na odwrót, Sokołowski biegł, a Maigaard stał, choć miał bliżej. Z całą pewnością gra Maigaarda w środku nie wynika z tego, że jest dobry, bo nie jest, zwłaszcza w defensywie, ale z tego, że na dziś niestety nikogo lepszego nie mamy.
Podobna ocena jak po meczu z Puszczą: Cracovia z poprzednich sezonów by taki mecz przegrała. Przypominam, że rozmawiamy o ekstraklasie. Tutaj nie jest nigdzie napisane, że drużyna z dołu tabeli nie może zagrać dobrego meczu z drużyną z góry tabeli. Zobaczymy jak będzie za tydzień ze Śląskiem, bo to kolejny taki mecz.
- Edytowany
Jak Ravas pozwolił interweniować Glikowi te gość nie wzmacnia Cracovii - "Ręcznik" w bramce a Glik do rozwiązania kontraktu.
Dobrze że fart nie opuścił całkiem trenera .
Ravas od samego początku niepewny przy wrzutkach, a nawet w końcówce wypluł zamiast łapać łatwą piłkę, dlatego do Glika mam większy żal, że nie strzelił tej patelni co miał. Bramkarz musi krzyknąć, obrońca jak nie ma sygnału to robi to co zrobił Glik.
Mam jedną dobrą informację
[quote]#post1644593 Z tego co ja pamiętam to na odwrót, Sokołowski biegł, a Maigaard stał, choć miał bliżej. Z całą pewnością gra Maigaarda w środku nie wynika z tego, że jest dobry, bo nie jest, zwłaszcza w defensywie, ale z tego, że na dziś niestety nikogo lepszego nie mamy.[/quote]
Oglądam piłkę już od ćwierćwiecza xD i więcej razy się myliłem niż nie myliłem, ale dla mnie Maigaard ma naprawdę spore umiejętności i potencjał, którego jeszcze nie pokazał. On jeszcze zagra dobry mecz, zobaczysz.
Lepszy remis niż... niby cisnęliśmy tą Stal, ale brakowało dobrego zakończenia w tych akcjach.
Biedrzycki dobry mecz. O niebo lepszy niż w Nowym Sączu
Z ręcznikiem na bramce i tak dobry wynik.
Lajkonik odpiął temat globalnie.
Zamiast wpuścić Irańczyka, wpuszcza Rakoczego...
Odczepcie się od Ravasa. Jeden z lepszych bramkarz y jakich mieliśmy. To Glika trzeba zmienić, ale nie ma na kogo.
[quote]#post1644597 Mam jedną dobrą informację [/quote]
Kasujesz konto?
Wieszającym psy na drużynie przypominam o bardzo ciężkim meczu jaki rozegraliśmy w Nowym Sączu. To musiało zostawić ślad na dyspozycji zespołu
@DiegoKSC#4145
Glik pauza za kratki w meczu w Wrocławiu
Czegoś brakuje w tej drużynie. Być może chodzi o 200-300 mln zł do budżetu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)