https://www.goal.pl/transfery/legia-kramer-kallman-cracovia-02092024/
Lampucera znów wyciąga brudne łapska
-
-
BENJAMIN KÄLLMAN w Cracovii - witaj Finie :-)
"Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
że co? chyba dziesięć :)
Dokładnie. Za milion to można było Makucha kupić 😆
Niech spierdalają od naszego Benjamina
Niech biorą tego hiszpańskiego alfonsa z gtsu .
Mam nadzieję żę Dróżdż dotrzyma słowa...
- Edytowany
[quote]#post1640307 "Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
że co? chyba dziesięć :)[/quote]
W obecnej sytuacji jeżeli Kallman nie podpisze nowego kontraktu to 1 mln euro wydaje się dużo - ostatnia szansa na jakieś pieniądze.
Oczywiście wolę żeby został i podpisał z nami nowy kontrakt :)
- Edytowany
[quote]#post1640317 [quote]#post1640307 "Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
W obecnej sytuacji jeżeli Kallman nie podpisze nowego kontraktu to 1 mln euro wydaje się dużo - ostatnia szansa na jakieś pieniądze.
Oczywiście wolę żeby został i podpisał z nami nowy kontrakt :) [/quote]
Tylko jeśli mielibyśmy go sprzedać to najpóźniej gdzieś na początku sierpnia(czyli już za późno) , teraz gdy się kończy okno transferowe nie wiadomo czy pozyskamy godnego następcę, Kalman to nasz kluczowy gracz jeśli nie najlepszy więc zastępca będzie potrzebny
Nie sprzedawać.
70% zdobytych punktów to zasługa Kallmana dla Cracovii on jest być alo nie być w czubie tabeli.
Milion euro + Kapustka i można odebrać telefon.
- Edytowany
Oczywiście idealnie byłoby go zatrzymać na ten sezon i próbować nakłonić na nowy kontrakt. Jednak jeżeli Benek bedzie naciskał na transfer to jedynie za kwotę 1 mln euro lub wyższą, wtedy dawać kogoś z dwójki Bogacz z Miedzi lub Karasek z Termaliki. Dwójka młodych zdolnych chłopaków, którzy zaraz będą w ekstraklasie, z potencjałem na rozwój u nas i transfer za granicę za grube melony.
Szczerze, nie wyobrażam sobie sprzedaży Benka w tym momencie. Tak jak było napisane powyżej, trzymam Prezesa za słowo.
Dla mnie jego obecność w składzie gwarantuje wręcz brak drżenia o spadek w tym sezonie, nie ma na ten moment drugiego takiego zawodnika w kadrze, który znaczy dla zespołu tyle co nasz Fin.
Mam takie pytanie jeszcze, dlaczego nikt nie przedłużał z nim kontraktu pol roku temu?
bo może nie chce? wiecie o tym, że potrzeba woli dwóch stron? za rok będzie wolny i trafi do tej cwelki tak czy siak. bo zawodnik ma w doopie Wasze przyśpiewki, że mistrz zdobędziemy tylko faktycznie chce go zdobyć. Widzi, że w Cracovii nie ma na to widoków. Więc praktycznie rzecz biorąc gdy i tak gramy o nic, a cele klubu zakładają grę o nic - to lepiej go już teraz sprzedać, bo latem nic nie zarobimy. chyba, że Cracovia będzie w czubie i przedłużą kontrakt to wtedy posypię głowę popiołem. ale to w klubie lepiej wiedzą, czy on jest na raczej nie, czy nie ma żadnych szans latem odchodzę do poważnego klubu i tyle mnie widzieli. jak to pierwsze to można gadać, jak to drugie to sprzedać. z tego co słychać to nie całkiem to drugie ale bliżej tego drugiego jest Benek
Wg Transfermarktu , transfer Benka do cweli upadł ale , wiadomo , kasa ...
Nie sprzedawać.
Bańka Euro za sezon grania takiego kota to niewiele (choć samo w sobie dużo). Jednak jak mamy jeszcze przy tej kwocie wzmacniać Legię to by było już totalnie chujowe.
Jak się tak rwie do wyjazdu to niech idzie na cypr albo do 2 bundesligi.
[quote]#post1640317 [quote]#post1640307 "Mówi się, że kwota transferu może wynieść nawet milion euro."
Oczywiście wolę żeby został i podpisał z nami nowy kontrakt :) [/quote]
Milion € to stracimy na wpływach za miejsce w tabeli jak go sprzedamy. Wolę, żeby dograł kontrakt i odszedła za darmo niż żeby poszedł za takie frytki i to do lampucery. Mam nadzieję, że Dróżdż nie jest debilem.
Miejsce w tabeli to jedno. A poza tym jest masa innych spraw, na które pozostanie i dobra gra Fina ma wpływ. To są naczynia połączone: wyniki, miejsce w tabeli, frekwencja, pozyskiwanie sponsorów, medialność. Mimo krótkiego kontraktu cena powinna być dużo, dużo wyższa (a na to stolicznych nie stać) jeśli w ogóle by miał odejść. Przy tym co słyszymy powinien zostać!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)