Nie wiem czy się zorientowałeś, ale św. inkwizycja już od jakiegoś czasu nie funkcjonuje ( no chyba ze w Monty Python ale tam nikt się jej nie spodziewa)
-
-
[14kolejka]gts-Cracovia,7 listopad(niedziela), godz.20.00
[quote='pawelski' pid='1510981' dateline='1636412128']
To ja się pozwolę ośmieszyć razem z Maćkiem, bo nie mam pojęcia Maxwell co Ty piszesz, ale nie tłumacz proszę.
[/quote]
Nie będę tłumaczył, ale - żebyś miał pojęcie - kliknij sobie na link i obejrzyj sektorówkę.
Nie wiem, jaki jest Twój stosunek do wiary rzymskokatolickiej, ale myślę, że każdy normalnie myślący porządny człowiek - nawet niewierzący (z wyjątkiem tych wojujących antykościelnych typów płci obojga dewastujących kościoły itp.) - powinien być tą sektorówką co najmniej zbulwersowany. A dla mnie to jest po prostu profanacja. Z tego co wiem, zgodnie z prawem karalna.
- Edytowany
[quote='maciek72' pid='1510982' dateline='1636412278']
Nie wiem czy się zorientowałeś, ale św. inkwizycja już od jakiegoś czasu nie funkcjonuje ( no chyba ze w Monty Python ale tam nikt się jej nie spodziewa)
[/quote]
maciek, nie kompromituj się. To nie ma nic wspólnego z inkwizycją.
[b]Kodeks karny, Art. 196[/b]
[i]Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.[/i]
A trudno sobie wyobrazić większy przedmiot czci religijnej niż Komunia Święta.
I, maćku, Ty jesteś kibicem Klubu, który szczyci się Kibicem Numer Jeden Janem Pawłem II...
- Edytowany
[b]Kacyk napisał:[/b]
[b]Kodeks karny, Art. 196[/b]
[i]Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.[/i]
A trudno sobie wyobrazić większy przedmiot czci religijnej niż Komunia Święta.
Oczywiście Kolega ma absolutną rację. [b]Abstrahując już od gts-u, które wraz ze swoimi ubeckimi prezesami walczyło z religią i wiarą katolicką po stronie komunistów i ZSRR a teraz udają patriotów i idealistów bo zmieniła się koniunktura. To niezależnie na jakim stadionie pojawiłaby się podobna oprawa jest ona profanacją i obrazą uczuć religijnych.[/b]
Pamiętajmy jedno, że od czasów stalinowskich czyli od chwili gdy gts w isła stała się klubem gwardyjskim i ubeckim jest ona stawiana ponad prawem. Dlatego nic jej nie zrobią.
- Edytowany
hehe, siedzielismy w wiekszym gronie ogladajac mecz i staralismy sie rozkminic co ta oprawa przedstawia, nie doszlimsy do tego, hehe
No ale teraz rozumiem. Owszem, zenujaca. Oni tam naprawde sa pozbawieni mozgow. Wiec trudno ich obwiniac.
edit: to chyba jest nawet naturalnym nastepstwem tego ze srodowisko kibolskie uzurpuje sobie prawa do reprezentowania wszystkiego tego co patriotyczne, narodowe etc no to dorzucili sobie religie, he he
- Edytowany
[quote='Maxwell' pid='1510980' dateline='1636411021']
[quote='maciek72' pid='1510979' dateline='1636410493']
[quote='Maxwell' pid='1510976' dateline='1636408087']
Chyba jeszcze tego nikt nie napisał w tym wątku - ube-fani podpalili niechcący trybunę własnego towarzystwa.
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,27778926,absurd-w-derbach-krakowa-kibice-wisly-podpalili-swoj-stadion.html
Pomijając debilizm towarzystwa w sprawie podpalenia, chciałbym zauważyć, że ta oprawa kwalifikuje się do Sądu. Ona obraża moje - i jestem przekonany, że nie tylko moje - uczucia religijne. Użycie symbolu Komunii Świętej w takim kontekście jest karygodne, a do tego dochodzi napis "wychowani w wiślackiej wierze" - Ok, wierzycie w ZOMO, MO, generała Grubę, waszych ubeckich prezesów itp - to o Was świadczy odpowiednio - ale nie mieszajcie do tego wizerunku Komunii Świętej.
Ja zdaję sobie sprawę, że przy tych ćwierćinteligentach kibicujących ubecko-milicyjnemu towarzystwu to nie jest takie duże zaskoczenie, ale za użycie tego symbolu należałoby ich sądzić i ukarać.
Podobno istnieją księżą im kibicujący. Chciałbym wiedzieć, co oni na to.
[/quote]
Błagam, to że nasze łajzy nie umieją pogonić kundli w azylu to nie powód na takie z d.upy argumenty.
Nie ośmieszajmy się chociaż my.
[/quote]
Najmocniej przepraszam, ale jak mam rozumieć tę uwagę? Co to znaczy "z d... argumenty"? Jakie tu ośmieszanie się? Mój post, który podtrzymuję w całości, nie ma nic wspólnego z wynikiem meczu. Zwracam uwagę na pewien fakt, moim zdaniem karygodny, który kompromituje dodatkowo kibiców ubeckiego towarzystwa i jest obrazoburczy religijnie. Jeśli dla Szanownego maćka72 to nieistotne, to mi przykro, ale dla mnie taka sektorówka jest wyjątkowym skandalem i uważam, że należy na to zwracać wszem i wobec uwagę. By ludzie wiedzieli, co to za banda chamów jest z tej "jasnej strony" ubeckiej gwiazdy.
Jeśli ktoś się ośmiesza, to moim zdaniem maciek72 taką uwagą.
[/quote]
No niestety ale takie obrazoburcze religijnie sektorowki są miłe [size=small]w oczach, tych co rządzą [/size][size=small]obecnie [/size]światem. Akurat w tej materii sprawiedliwości nie doczekasz, a wręcz przeciwnie, chociaż masz 100% racji.
[quote='Maxwell' pid='1510983' dateline='1636412636']
[quote='pawelski' pid='1510981' dateline='1636412128']
To ja się pozwolę ośmieszyć razem z Maćkiem, bo nie mam pojęcia Maxwell co Ty piszesz, ale nie tłumacz proszę.
[/quote]
Nie będę tłumaczył, ale - żebyś miał pojęcie - kliknij sobie na link i obejrzyj sektorówkę.
Nie wiem, jaki jest Twój stosunek do wiary rzymskokatolickiej, ale myślę, że każdy normalnie myślący porządny człowiek - nawet niewierzący (z wyjątkiem tych wojujących antykościelnych typów płci obojga dewastujących kościoły itp.) - powinien być tą sektorówką co najmniej zbulwersowany. A dla mnie to jest po prostu profanacja. Z tego co wiem, zgodnie z prawem karalna.
[/quote]
Pedofilia też jest karalna!!!
Dobra Panowie nie róbmy tu gównoburzy światopoglądowej, niech każdy zostanie przy swojej opinii i git.
Mam tylko prośbę do Maxwell i Kacyk, żebyście napisali jak idzie proces bo ciekawi mnie to od strony procesowej, jak już podacie sektor kundli to sądu, bo rozumiem , że podejmiecie działania w tej sprawie.
co to za wiara, która ,muszą wspierać paragrafy.
I co to za wiara, która bardziej czci rekwizyty niż nauczanie?
5 dni później
- Edytowany
[quote='Rock' pid='1510154' dateline='1636142738']
Tylko trzeba dobrze wyliczyć dawkę - jak anestezjolog - żeby się wybudzić w dobrym momencie.
[/quote]
Spodziewając się co będzie po długich przemyśleniach dobrze obliczyłem dawkę i wybudziłem się w dobrym momencie czyli w ostatni piątek.A "czołówka trenerska Polski" powinien dostać taki wpier dol żeby się dłuugimi miesiącami zrastał i kurował żrąc i sra jąć przez rurkę.I to by było na tyle.
Żenujące jest to że wsiedliście na Maxwella a bronicie psów w imię racji światopoglądowych. Dla co poniektórych deklarowana nienawiść do gts (słuszna) chowa się przed nienawiścią do Kościoła (niesłuszną). Nie przerabiamy tu wątków światopoglądowych dlatego ograniczę się tylko do krótkiego komentarza "psiejemy"....
A Ty Maxwell też nie przesadzaj, profanacją ta oprawa nie była, co najwyżej deklaracją pogardy dla I przykazania, bo utożsamiono coś tak diabelskiego jak wiara w ideologię do Eucharystii. To co sobie narysowali na tej szmacie to nie była Eucharystia, więc o profanacji tu nie możemy mówić, co najwyżej o głupocie, skundleniu, czyli nic nowego.
Nikt tu nie broni psów. Ich oprawa nie była żadną deklaracją pogardy, tak jak oprawa dżihad legia, bo to tak jakby powiedzieć, że Cracovia utożsamia się z judaizmem bo "naród wybrany Cracovia pany" i "jude gang". W dzisiejszych czasach nienawiść jest już bez sensu póki ktoś nie fałszuje historii.
A kiedy nienawiść miała sens?
Pytasz o nienawiść Pasów do gts? Otóż miała ona sens jeszcze kiedy Cracovia była Cracovią, a gts gtsem. Kibicowanie było wtedy czymś innym.
[quote='leszeczek' pid='1512149' dateline='1636990956']
A kiedy nienawiść miała sens?
[/quote]
Przypuszczam,ze wtedy jak kipiala z Twoich postow o polityce, no offence Leszeczku.
Bardzo offence Maku, bo z moich postów nigdy nie kipi ani nie kipiała nienawiść. Masz chyba problemy z ocenianiem/rozpoznawaniem uczuć.
no internet z reguly zaciera niuanse i czesto falszywie oddaje intencje, emocje, wiec wrzuccie na luzik
a ta oprawa to efekciarstwo i symbolika dla dzieciarni oraz troglodytow , dyskutowanie nad intencjami autorow gloryfikuje te bezmozgi :D
[quote='leszeczek' pid='1512156' dateline='1636994965']
Bardzo offence Maku, bo z moich postów nigdy nie kipi ani nie kipiała nienawiść. Masz chyba problemy z ocenianiem/rozpoznawaniem uczuć.
[/quote]
Albo mimo braku poczucia nienawiści pisałeś posty, które się z nią kojarzą.
[quote='leszeczek' pid='1512156' dateline='1636994965']
[/quote]
W takim razie przyjmij przeprosiny, jesli zle odczytywalem zawarte w Twoich postach uczucia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)