przestałem czytać po zdaniu: "Wiele ode mnie wymagał, ale też wnosiłem sporo do gry."...
-
-
Marcos Álvarez - witamy w Cracovii!
Nieprzygotowany do zawodu spaślak, zarabiający znacznie powyżej wartości narzeka na wszystko wokół. Rezerwowy z drugiej bundesligi. Absurdalny wywiad.
- Edytowany
chyba że wnosił coś do gry w autokarze, po meczu, np. kto szybciej opierdoli całą pizze....
wnosił, nie wnosił, spaślak, nie spaslak, ktos go wybral i zatrudnill i podpisal umowy ktore trzeba respektowac. jak sie oszczedza na rekrutacji to sie przeplaca na takich grojkach.
Jakim był zawodnikiem to każdy wie, pokładaliśmy w nim wielkie nadzieje, a okazał się niewypałem i miał średnie podejście do zawodu, najczęściej był kontuzjowany, a i biegać mu się nie chciało.
Ale nie zmienia to tego,że gość miał ważny kontrakt z Cracovią - według którego klub miał mu płacić określoną stawkę i tutaj gostek ma rację że się żali, bo z kontraktu trzeba się wywiązywać - mogli wpisać klauzule o liczbie minut czy coś w tym stylu, a skoro miał stałą podstawę to niestety trzeba płacić choćby gość w tym czasie żarł 100 golonek dziennie i ważył 150 kg.
Pytanie do naszego zarządu - po co to było, przecież nie od dzisiaj wiadomo że piłkarz może się odwołać do FIFA i tak dostanie zaległe wynagrodzenie wraz z odsetkami, a klub zapłaci dodatkowo kary i koszty postępowania.
Pokazuje to jaka kompletna amatorka panuje w klubie, i jeden wielki chaos -plan ja dzisiaj a co będzie jutro to się jutro będziemy martwić, i zagrywki jak dzieci z piaskownicy - nie zapłacę Ci teraz i co mi zrobisz. Podobnie było w Wdowiakiem czy Golem, którym i tak wypłacono wszystko do końca i zrobiliśmy interesy życia na jednym drugim i trzecim.
Właśnie o to mam pretensję do Filipiaka - nie o to że daje na klub tyle ile daje, tylko o to że przepalamy - marnujemy tyle pieniędzy na takich Alvarezów czy Rivy albo podobni im. Nie ma skautingu bo szkoda kasy, a potem ściąga się gościa, który nic nie daje drużynie, jego pensja starczyłaby na opłacenie skauta przez 5 lat.
Ty to byś tak od razu chciał rozliczać przełożonych. Wiadomo, że jak pracownik chujowy to jego wina, a nie tego co mu zagwarantował na piśmie chore pieniądze.
Za pewne po tym wywiadzie będą całe tłumy chętnych do gry w naszych barwach.
Dawaj Alva jedziesz z filipiakiem do spodu. jeszcze odsetki dolicz i odszkodowanie za problemy psychiczne. niech go boli
Generalnie zero zaskoczenia. W MKS robi się tak od dawna, także z hokeistami, a później generał płacze w wywiadach, że nie chcą do nas przychodzić dobrzy grajkowie.
No, niesłychane wręcz. Niespodzianka podobna do tej, że zimą jest zimno i pada śnieg.
generał kurwa 😂
Prezesina od siedmiu boleści ! ☹
mam nadzieje ze niektórym się otworzą oczy.
absurdalny transfer. Mam wrażenie, że Probierz z każdego takiego kwiatka miał swój procent. Na sam koniec w chuja zrobił klub. Wydymał wszystkich do spodu jak tylko się dało :)
Jakby był Probierz to by grał (jak to mówi w wywiadzie, Zieliński go nie chciał)
Zieliński jak zobaczył poziom prezentowany przez naszą gwiazdeczkę to się pewnie zdziwił . Do tego niesportowe podejscie do wykonywanego zawodu, lenistwo itp .
Nie dał drużynie tego co od niego oczekiwano , był po prostu słaby . Jak zobaczyłem ten rzut wolny w jego wykonaniu na derbach - miałem dość .
Postanowiono się go więc pozbyć ale zamiast rozmawiać, zastosowane , stare, sprawdzone / na Golu, Wdowiaku / metody , rodem z poprzedniej epoki .
I mamy kolejną , śmierdząca sprawę , na własne życzenie .
[quote]#post1560388 wnosił, nie wnosił, spaślak, nie spaslak, ktos go wybral i zatrudnill i podpisal umowy ktore trzeba respektowac. jak sie oszczedza na rekrutacji to sie przeplaca na takich grojkach.[/quote]
Zgadzam się z przedmówcą. Nie pierwszy i nie ostatni raz nieudolny pion sportowy wybrał przepłacanego zawodnika, który nie wnosi wartości dla drużyny. Sam Alvarez się nie wpraszał do Wierzynka.
To ktoś go najpierw namówił, zaproponował kontrakt. Gdzieś został popełniony błąd. Właściwie to wiele błędów, które najpierw sprawiły, że gwiazdorski etat został obsadzony przez nieodpowiedniego zawodnika, a następnie doprowadziły do wielkiego konfliktu. Konfliktu, który poprzez rozwiązywanie go typowymi metodami MKS eskalował do monstrualnych rozmiarów. Obrazowo można rzec, że w ranę wdało się zakażenie, a smród zgnilizny jeszcze długo będzie się ciągnął za całą Cracovią. Bo ucierpią tutaj nie tylko winni tej sytuacji.
Nie wiem, czy to jest jakoś wliczone w koszta funkcjonowania klubu, ale ja nie chciałbym się regularnie wstydzić, czytając pomyje, wylewane przez rozgoryczonych zawodników, źle potraktowanych przez tych, którzy tym klubem mają sprawnie ZARZĄDZAĆ.
Tutaj już mniej nawet chodzi o to, czy jest to 100% prawdy, czy 70%. Nie możemy po raz kolejny dawać pretekstu do takich wywiadów. Piłkarze przemijają - taka jest specyfika obecnego futbolu. Ale niesmak i zła opinia pozostają.
Jak ma się takiego agenta na rynku polskim jak ten Wolski to się nie dziwie ze nie ma kto się troszczyć o interesy piłkarza
Ciekawe ile on zarabiał miesięcznie? Bo po 15 miesiącach niepłacenia jest kilkaset tysięcy euro zaległości plus odsetki.
Czy to suma bliższa miliona euro czy pół miliona euro?
Niestety klub z FIFA przegra bo choćby nie wiem jaki był piłkarz to kontrakt jest niestety podpisany na 3 lata i przepisy są po jego stronie (najpierw przez 3 miesiące nie otrzymywał pensji).
Najgorsze jest to że to co jest tam opisane pasuje idealnie do tego co słychać o traktowaniu ludzi w klubie , przecież nawet techniczni na stadionie zmieniają się jak rękawiczki , bo na dłuższą metę każdy ma dość pięterka . Jeżeli się mówi
A trzeba umieć powiedzieć B , Jeżeli podpisujesz z kimś kontrakt masz się z niego wywiązywać , nie jego wina że jest słaby tylko twoja że tego nie zweryfikowałeś .
spokojne, póki co mamy proces zadłużania Klubu przez Filipiaka,
ta akcja z Alvarezem wpisuje się dokładnie,
a, że przy okazji chujołap trochę wyłapał,
od tego jest i za to pieniądze bierze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)