Obejrzałem na luzie powtórkę i tak (oczywiście subiektywnie):
- Ceracić jednak lepiej niż na pierwszy rzut oka.
- Rapa - ogromna liczba nieporozumień i strat.
- Z Lopesa będą ludzie. Analogiczna sytuacja z Pelle.
- Pestka przypominał znowu tego z Kamila z Cracovii, a nie z reprezentacji.
- Brak kreatywnego, ofensywnego pomocnika rzuca się w oczy.
- Świetnie weszliśmy w mecz. Pierwsze 15 min klasa, później w miarę, a 2 połowa słabo.
- Nie było wstydu, ale szału też nie widziałem.
Awans to mus, Panie Probierz. Jak zobaczyłem średnia wieku DAC, to mi delikatnie półka opadła. Bardzo perspektywiczny i rozwojowy skład. Szkoda, że mityczne miliony JF są tylko w jego opowieściach, gdyż 2-3 gości jest od nich do wyjęcia od strzała.
-
-
LE: DAC 1904 Dunajská Streda 1-1 Cracovia (11.07 - godz. 20:30)
DAC miało ogromne problemy w obronie, wielkie dziury, kiepskie powroty. Są groźni jeśli da się im siąść na swojej połowie i czekać na atak - tak jak my w II części. Agresywny pressing i DAC nie istnieje, szkolne błędy.
@meleroz
Lope[u][b]s[/b][/u] [ czyt. Lopesz] - to Portugalczyk
Lopez (Hiszpan) był na ławce, albo nawet nie.
[quote='DiegoKSC' pid='1388354' dateline='1562921904']
Obejrzałem na luzie powtórkę i tak (oczywiście subiektywnie):
- Ceracić jednak lepiej niż na pierwszy rzut oka.
- Rapa - ogromna liczba nieporozumień i strat.
- Z Lopesa będą ludzie. Analogiczna sytuacja z Pelle.
- Pestka przypominał znowu tego z Kamila z Cracovii, a nie z reprezentacji.
- Brak kreatywnego, ofensywnego pomocnika rzuca się w oczy.
- Świetnie weszliśmy w mecz. Pierwsze 15 min klasa, później w miarę, a 2 połowa słabo.
- Nie było wstydu, ale szału też nie widziałem.
[/quote]
Pestka dostał kartkę już w 7 minucie i mogła mu się włączyć "trauma derby".
Pelle fajnie rozrzucał piłki :)
Widoczny był brak balansu atak - obrona (4-6)
Druga połowa słabo? Wyszliśmy nie stracić - i się udało.
Dąbrowski - konieczny trening strzelecki - miał dwie "patelnie" Nawet gdy nie ma bramki to MUSI trafiać w światło (Lopes trafiał :)
Fajny wyjazd :)
Jako ze meczu nie widzialem, to mam moralne prawo do najsurowszej z mozliwych ocen. Bramka strzelona na wyjezdzie niby zwieksza nasze szanse na awans,pod warunkiem ze nie stracimy jej u siebie. Przy okazji pozdrowienia dla ekipy,ktora w miejscowosci Rowy zrobila ladny malunek z pasiasta flaga ma transformatorze w drodze na plaze. Cos czuje,ze po porywajacym spotkaniu zakonczonym remisem 0:0 awansujemy dalej,a to juz byloby cos.
[quote='Pavlopc' pid='1388356' dateline='1562922463']
DAC miało ogromne problemy w obronie, wielkie dziury, kiepskie powroty. Są groźni jeśli da się im siąść na swojej połowie i czekać na atak - tak jak my w II części. Agresywny pressing i DAC nie istnieje, szkolne błędy.
[/quote]
Tak, ale pressing kosztuje, czego efektem była prawdopodobnie bramka dla DAC. Pestka nie ma wydolności na bieganie od linii do linii, akurat w ataku zrobił swoje, no ale w obronie już było co było.
Jak Cecarić lepiej to niewiem gdzie masz oczy. Odstaje totalnie od tego co powinniśmy prezentować. Mam nadzieję, że Rubio ma większy potencjał, a jeśli nie to już wolę żeby biegał tam Wdowiak.
Cecaric nie ma koorgynacji. To taki Wasiluk v2. Co z tego że się stara jak głowa mu biegnie w jedną stronę, ręce w drugą a nogi jeszcze gdzie indziej.
[quote='Rock' pid='1388370' dateline='1562924953']
Cecaric nie ma koorgynacji. To taki Wasiluk v2. Co z tego że się stara jak głowa mu biegnie w jedną stronę, ręce w drugą a nogi jeszcze gdzie indziej.
[/quote]
To jest taka specjalna technika na zmylenie rywala. Coś jak styl pijanego wieśniaka w karate :D
- Edytowany
zrobiłby karierę w Ministerstwie Głupich Kroków
https://www.youtube.com/watch?v=hsPY9s1vVSE
[quote='docent' pid='1388368' dateline='1562924533']
[/quote]
Tak, ale pressing kosztuje, czego efektem była prawdopodobnie bramka dla DAC. Pestka nie ma wydolności na bieganie od linii do linii, akurat w ataku zrobił swoje, no ale w obronie już było co było.
[/quote]
Mam wrażenie, że trener dobrze podzielił mecz na fazy, w tym I połowę. Mieliśmy chwile bardzo agresywnego pressingu, jedna przyniosła nam bramkę. A gol stracony nie był nawet pośrednio konsekwencją pressingu, tylko straty piłki, chyba że nasz LO w 44 minucie ma nie mieć siły na powrót, bo zagrał 10 minut pressingu wcześniej łącznie... Wtedy sorry, ale Chrobry Głogów to dla niego sufit, albo reprezentacja gdzie gra kotwicę jako piąty w polu karnym. Musi się poprawić.
W rewanżu zagrać taktycznie to samo co w 1 połowie, tylko bez takich prostych błędów i będzie dobrze.
[quote='ckmis' pid='1388369' dateline='1562924710']
Jak Cecarić lepiej to niewiem gdzie masz oczy. Odstaje totalnie od tego co powinniśmy prezentować. Mam nadzieję, że Rubio ma większy potencjał, a jeśli nie to już wolę żeby biegał tam Wdowiak.
[/quote]
Wole to ma indor. Napisałem, że to moja [b]subiektywna[/b] opinia, więc nie baw się w Kurskiego, bo Twoja opinia ma taka sama wagę, jak i moja.
[quote='leszeczek' pid='1388358' dateline='1562922925']
@meleroz
[/quote]
Oczywyście, racja.
[quote='leszeczek' pid='1388358' dateline='1562922925']
@meleroz
[/quote]
A ja się zastanawiałem czemu Lopes nie jest podobny do brata.
Fajne te puchary, bo widać nawet po drużynie z takiej ligi słowackiej, jaka jest różnica w umiejętności zawodników.
Mykuś, jak jednym zwodem minął naszych dwóch graczy jeden z onych, to perełka. Pomijam parę akcji, gdy mijali naszych pomocników z obrońcami niczym tyczki w slalomie. Piękne to było. W Ekstraklasie nie do zobaczenia.
Tak na chłodno już dzisiaj, zastanawiam się, ilu bym piłkarzy DAC wziął do Cracovii, ze 70%? Gdyby ich nauczyć żelaznej taktyki, bo w tym elemencie górowaliśmy wczoraj, to bym widział Pasy w koronie.
Słabo nasi kopacze zagrali ! Cecarić masakra. Brakuje nam napastnika!
ja tylko doda od siebie, ze moim zdaniem swietny sedzia.
A mi ten mecz przypominał jakbyśmy z Arką Gdynia grali. Podobne barwy DAC-u, przyjazna atmosfera (w zasadzie jakby zaprzyjaźniony klub) i stadion też trochę podobny do tego w Gdynii.
Z Cecaricem podzielam zdanie Diego. W zeszłym sezonie facet odbijał się od przeciwników jak od ściany, wczoraj to raczej odbijali się od niego, grał wślizgami, chyba na dużej ambicji, więc progres w defensywie jest. W ataku, przypomina mi helikopter - już kiedyś, w zamierzchłej przeszłości, był u nas taki zawodnik i chyba nazywał się Marek Graba - wirnik kręci się w jedną stronę, ale każda z łopat pod innym kątem, a tylne śmigło to pełna dowolność.
[quote='docent' pid='1388368' dateline='1562924533']
[/quote]
[/quote]
Co niby zrobił w ataku?! W złym momencie się podłączył i z tego straciliśmy bramke. Zamiast uspokoić gre w końcówce 1 połowy (co dosyć dosadnie pokazywał mu Lopes) wyrzucił szybko aut z czego była kolejna strata. To są te detale. Aktualnie to nasz 3 lewy obrońca, bez szans na wygranie rywalizacji z Siplakiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)