Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wnioski do Prezesa Filipiaka!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 18.03.2012 o 17:14
      Ostatnia aktywność 02.10.2023 o 22:00
      452016 wyświetleń
    • morata

3.8K
      4K
    • 04.05.2018 o 13:24
      Post #1314677 04.05.2018 13:24
    Shendija byłaby u nas w top5 co sezon .
    • STARA HUTA 82 oraz konserwa lubią to.
    • darkos7

698
      49
    • 04.05.2018 o 13:46
      Post #1314681 04.05.2018 13:46
    A więc rozmowy z kibicami zostały podjęte. Jeden postulat spełniony.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 04.05.2018 o 14:01
      Post #1314683 04.05.2018 14:01
    • Edytowany
    [quote]Jarosław K. Kowal: Patrzy pan na pustawe trybuny stadionu Cracovii i... Janusz Filipiak: Co sobie myślę? Nic. To wynik nieszczęsnych zdarzeń podczas derbów Krakowa, na których źle się działo pod każdym względem. To pierwsza sprawa.[/quote] Kłopoty z logicznym myśleniem profesorka z wiszącym podgardlem. Na tej zasadzie to w akcji rozpoczętej od bramkarza, w której piłkarze wymienili następnie 20 podań, gol jest konsekwencją podania bramkarza do lewego obrońcy. W końcu gdyby nie to podanie to gola by nie było, a co się działo w międzyczasie to już nieistotne w umyśle starego dementa. Zresztą ten zaraz zaprzeczył swoim słowom bo przyznał, że to jednak on podjął taką decyzję. Czyli jednak nie chodziło o zdarzenia z derbów :) [quote]Druga: klub jest obarczany pełną odpowiedzialnością za to, co się wtedy wydarzyło. Jakaś jej część na nas spoczywa, przyjmujemy to, dlatego właśnie nie sprzedajemy biletów na poszczególne mecze. Robimy to po to, by mieć jakąś kontrolę nad widownią do czasu, aż nie znajdziemy jakiegoś rozwiązania.[/quote] Haha jaką kontrolę? Nadal można znaleźć sposób żeby dostać się na stadion nie mając biletów i zrobić zadymę. Filipiak nagle twierdzi, że 8 tys to jakiś wielki tłum, którego nie sposób opanować, a wśród niego zasiada 6 tys kiboli i teraz zostało te 2 tys normalnych kibiców. Żenujące. Prawda jest taka, że to decyzja pomiędzy "na złość mamie odmrożę sobie uszy" a "podniesiemy akcyzę/wprowadzimy prohibicję by walczyć z alkoholizmem". To nie jest żadne rozwiązanie tylko kompromitacja. Filipiak powinien tłumaczyć, że na każdym stadionie mogło się stać coś takiego i klub nie jest za to odpowiedzialny, podobnie jak i większość kibiców. Nie ma takiego rozwiązania, które on mógłby zastosować w celu eliminacji takich zdarzeń. [quote]Zaczęliśmy rozmowy z kibicami[/quote] Jakie rozmowy, skoro z bredni Filipiaka wynika nawet, że nie zna stanowiska kibiców i nie wie dlaczego jest bojkot? [quote]Co chciałby pan usłyszeć od przedstawicieli kibiców? – Będę chciał usłyszeć od reprezentantów stowarzyszenia kibiców, jaką część odpowiedzialności chcą wziąć na siebie.[/quote] Odpowiedzialności za co? Kibice mają brać odpowiedzialność za kiboli bo on nie chce? No to może niech geniusz zrozumie, że to kibole są odpowiedzialni za kiboli i nikt poza nimi nie może wziąć żadnej części odpowiedzialności. [quote]Tylko jaka to może być odpowiedzialność, poza prawną? – Właśnie o tym będziemy dyskutować. Na razie jest tak, że zarząd klubu, nie mając narzędzi do wyegzekwowania spokoju na stadionie, jest w pełni odpowiedzialny za to, co się dzieje. [/quote] A chwilę wcześniej twierdził, że takim narzędziem jest ograniczenie liczby kibiców i brak biletów na mecze. [quote]Zaprzestanie sprzedawania biletów było konieczne? – Tak, bo takie było oczekiwanie społeczne. W internecie mamy dużo hejtu, ale tam ludzie z definicji się napinają i krytykują. Za to wielu normalnych, zwykłych ludzi mówiło, że to był bardzo dobry ruch z naszej strony, opinia publiczna go popiera. Trzeba było tak zrobić także ze względu na oczekiwanie władz. Nie chcę powiedzieć, że kazano nam to zrobić, bo to byłaby nieprawda, ale chcieliśmy rozładować duże napięcie, uspokoić sytuację. I przejść do dyskusji. To się właśnie dzieje.[/quote] Co to za zwykli i normalni ludzie? Śmierdzi kłamstwem na kilometr. Ponadto Filipiak obalił kłamstwo powtarzane wielokrotnie na forum, że miał ultimatum ze strony władz. Gdyby je miał to należałoby się odwołać, więc i tak by go to nie broniło, a dodatkowo okazuje się, że to była jego autonomiczna decyzja oparta na urojeniach dotyczących tego co rzekomo ludzie pomyślą o Filipiaku po derbach. Nie chciał wyjść na kretyna i w tym celu podjął działania, przez które wyszedł na jeszcze większego głupka. W dodatku chciał uspokoić sytuację, a wywołał bojkot :D Geniusz :D :D :D [quote]Rozumiem, że czuli państwo na plecach oddech m.in. prokuratury? – Tak. I opinii publicznej. Bo to, co się stało, przekracza wyobraźnię.[/quote] No właśnie nic wielkiego się nie stało. Sylwestrowe petardy jakimi bawiłem się mając 10 lat. Tradycyjne obrzucanie kamieniami może być gorsze w skutkach. Powiedziałbym, że to patologia typowa dla stadionów tylko innowacyjne wykonanie. [quote]Na stadion przychodziło co mecz około ośmiu tysięcy ludzi. Jeśli stowarzyszenia kibicowskie nie będą współpracować, to nie widzę możliwości, by nad tym tłumem zapanować.[/quote] Chyba najbardziej kompromitujące stwierdzenie w tym wywiadzie. [quote]Kolejna sprawa – trzeba to powiedzieć, choć kibicom się nie spodoba – jest taka, że wcześniej na trybunach mieliśmy antydoping. Proszę sobie wyobrazić sportowca, który musi dać z siebie wszystko pod względem fizycznym i psychicznym, a zamiast pozytywnego dopingu słyszy gwizdy, krzyki, wyzwiska. W takiej sytuacji kibice nie są dwunastym zawodnikiem, raczej osłabiają drużynę. Śpiewają, że „WTSK”, a wiadomo, co to znaczy [Wisła to stara k... – przyp. red.], a już kilka razy mówiłem publicznie, że to wyraz kompleksu. Dawno powinniśmy się z tym rozstać. Do załatwienia jest więc parę spraw. Pewnie nie uda się załatwić wszystkich, ale próbę podejmiemy.[/quote] Kompleksu? Pan "super wisła" przejął narrację gts i chce sterować dopingiem na Kałuży. Tak jak pisałem po prostu widzi w kibicach konkurencję do rządzenia i nie podoba mu się, że nie on o wszystkim decyduje, a kibice mają swoją autonomię. [quote] – Bojkot? Z jakiego powodu? Bo trzeba zapłacić za karnety? Nie kupuję tego. A co pan o tym bojkocie uważa?[/quote] I serio była już jakaś rozmowa z kibicami? Wątpię. [quote] Dziś na stadion przychodzi po dwa tysiące ludzi, atmosfera jest bardzo dobra, doping pozytywny, drużyna wygrywa. Czuję, że trybuny są z nimi. Jeśli ktoś nie chce kupić karnetu na cztery mecze, płacąc za jeden mniej niż za bilet do kina, to po co nam taki kibic? Żeby robił burdy?[/quote] Nie wierzę, że można być aż tak głupim. Chodzi przecież o możliwość przyprowadzania nowych osób na stadion oraz chodzenia na mecze tych, którzy przychodzą kilka razy w sezonie. Jeśli na meczach jest 8 tys to te 4 tys to te same osoby, a pozostali to rotacja. [quote]Jeśli będziemy dobrze grali, to prawdopodobnie wypełnimy stadion.[/quote] Ta jasne. Jak Dyskobolia? A wystarczyło zrobić taki bojkot, że nikt by nie przyszedł i Filipiak nie mógłby bredzić tak jak teraz. Musiałby się przyznać do błędu.
    • Craxoholik lubi to.
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 04.05.2018 o 15:58
      Post #1314697 04.05.2018 15:58
    Proponuje nie podcierać dupy szkłem, trzeba iść na całość. Poniżej darmowa próbka jak powinna wyglądać klatka na naszym stadionie [img]https://mazury.info.pl/atrakcje/martiany/martiany.jpg[/img]
    • ARTU, Rock, Vesten oraz 4 innych osób lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 04.05.2018 o 16:20
      Post #1314699 04.05.2018 16:20
    Ewentualnie coś z nawiązaniem do krolewskiego miasta: [img]https://mpi.krakow.pl/pliki/233214/4.jpg[/img] Kibice przyjezni mogliby ogladac mecz rotacyjnie podchodząc gęsiego do okienka (uważając przy tym żeby nie dostać strzałą w gałkę oczną).
    • sterby, DiegoKSC, Diabel oraz 4 innych osób lubią to.
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 04.05.2018 o 16:27
      Post #1314700 04.05.2018 16:27
    No i głos cadyka by się nie dopieprzał. Idealne wpasowanie w architekturę SKMK.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 04.05.2018 o 17:27
      Post #1314710 04.05.2018 17:27
    No i się złotousty Janusz doczekał, już nie tylko kibice Cracovii mają bekę z jego przemyśleń (swoją drogą ktoś tu mówił kiedyś że on ma Cracovię bo na imprezie w Dubaju wypada sięczyms takim pochwalić - no i to by sie zgadzało) [img]http://i64.tinypic.com/28r3b0w.png[/img]
    • szaleniec lubi to.
    • wrobelson

5.3K
      4.4K
    • 04.05.2018 o 17:50
      Post #1314711 04.05.2018 17:50
    Teraz w studiu przed meczem Filipiak przyznal, ze trwaja rozmowy z kibicami. Mowil tez, ze pewnie my odpuscimy (klub), potem znowu sie cos stanie i tak w kolo ... oczywiscie nie moglo sie odbyc bez jego super usmieszku :rolleyes:
    • gusto

3.2K
      5.7K
    • 04.05.2018 o 20:07
      Post #1314761 04.05.2018 20:07
    Ten fragmentu wywiadu z Filipiakiem jest z 2013 roku.
    • audax

2.7K
      1K
    • 04.05.2018 o 21:20
      Post #1314769 04.05.2018 21:20
    Słomaw butach ta sama.
    • Andrzej.ksc oraz krak 06 lubią to.
    • jarkos_

1.1K
      1.7K
    • 04.05.2018 o 23:49
      Post #1314811 04.05.2018 23:49
    Daleki byłbym od krytykowania podejścia Janusza do biznesu (zwłaszcza w kontekście opowieści o Rolls Roycie). Chociaż pod względem formy wypowiedzi, to dla mnie jest kosmitą (ale to jego firma zarabia chore pieniądze, nie moja).
    • STARA HUTA 82 lubi to.
    • prestidigitatorRioletto

300
      1.2K
    • 04.05.2018 o 23:55
      Post #1314813 04.05.2018 23:55
    Którego kibica Cracovii interesuje podejście Janusza do biznesu? A daj mu Boże zdrowie! Tylko co te sukcesy byznesowe mają wspólnego z Cracovią?
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 05.05.2018 o 08:39
      Post #1314840 05.05.2018 08:39
    Presti... no dobra, Kuglarz wyskoczył jak królik z kapelusza, a wystarczy poczytać forum, które jest niezgłębioną skarbnicą dla pokoleń socjologów, psychologów, a także psychiatrów. Gdyby Generał był PREZESEM, to po wczorajszym meczu wezwałby Piątka do swojego skyboxa, zaproponowałby mu podwyżkę o 100% oraz godziwy procent z transferu w czerwcu 2019 roku, ale, że jest liczykrupą, to odda Krzyśka już teraz, za 3,5 mln euro płatne w 6 ratach i uzależnione od koniunkcji Marsa i Jowisza. Zanim Strózik zastąpi Pionę mnóstwo wody upłynie w rzece.
    • Miszczu2007, hank, szaleniec oraz 2 innych osób lubią to.
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 05.05.2018 o 10:08
      Post #1314844 05.05.2018 10:08
    • Edytowany
    Jak sobie czytam ten wywiad z Filipiakiem z Wyborczej, to po pierwsze - nie wiem gdzie były te tłumy, które niby tak zachwalają decyzję o nie sprzedawaniu biletów. Po drugie - kpiną jest mówienie, że jak ktoś by chciał chodzić, to może kupić karnet, przy takich cenach jakie były na obecną rundę, to nie dziwię się, że ludzie karnetów nie kupują, sam jakbym nie miał karnetu na cały sezon, to bym na wiosnę go nie kupił, są pewnie granice. I tak samo będzie w przyszłym sezonie o czym wielokrotnie tutaj pisałem, utrzymanie obecnych cen, czyli ok.500zł za karnet na cały sezon na sektor B, spowoduje, że karnetu nie kupię. Ale rozumiem, że według Filipiaka nie kupię go, bo pewnie mam złe intencje i tak jak zostało powiedziane dalej - skoro nie chcę kupić karnetu w takiej nieadekwatnej cenie, to jestem według prezesa niepotrzebny, bo - "po co nam taki kibic?". Naprawdę aż kipi szacunkiem jaki prezes ma do kibica, a w moim przypadku to jest w tym roku okrągła rocznica 20lecia od pierwszego zapamiętanego, czyli można powiedzieć, że w pełni świadomie przeżytego :) meczu na Cracovii, poza tym od dobrych kilku lat cały czas mam karnet, ale jak widać dla Filipiaka jestem zbędny na trybunach. Wracając do tej rundy, to jeśli chodziło o to by mieć na trybunach tylko karnetowiczów, sprawa była bardzo prosta, wystarczyło utrzymać ceny z ostatnich lat, czyli mieliśmy 7-8meczów w tej rundzie, a więc ceny ok.90-100zł na sektor B i mogę się założyć, że frekwencja byłaby dużo wyższa, ale jak widać komuś zależało, żeby jednak ludzie tych karnetów nie wykupywali. Po trzecie odnośnie dopingu-antydopingu. Ok, ja się zgadzam, że często było tego antydopingu za dużo, tylko śmieszy mnie jak Filipiak mówi coś o tej bardzo dobrej atmosferze aktualnie, pozytywnym dopingu. To jest naprawdę niezły odlot prezesa :) Szczególnie wczoraj atmosfera była super, jak jedna osoba krzyczała przez parę minut "Chrapek", a pięć osób jej odpowiadało "co?", a potem wiadomo :) Mecze aktualnie przypominają piknik i równie dobrze mogłyby się odbywać na Wielickiej. Po czwarte. Klub nie wie jakim cudem wniesiono na stadion wyrzutnie. W takim razie gratuluję, pokazuje to tylko i wyłącznie waszą nieudolność, ale karacie za to zwykłych kibiców (choć akurat według mnie jakoś nie wierzę, że klub nie wie jak taki arsenał znalazł się na stadionie, ale zawsze lepiej udawać głupiego). O ile mi wiadomo klub jest organizatorem imprezy, ciekawe czy jak wniosę na stadion wannę, to też nie będziecie potem wiedzieć jak to się stało. Po piąte. Kiedy mieliśmy za Filipiaka na stadionie 20tys? :) Po szóste. Tutaj akurat z Filipiakiem się zgadzam, dla mnie wydarzenia z Derbów to było przekroczenie granicy i chciałbym by na naszym stadionie nigdy coś takiego się nie powtórzyło. Jak to zrobić? Nie mam pojęcia, ale że coś zrobić trzeba to jest oczywistość. Na pewno jednak rozwiązaniem nie jest karanie wszystkich, brak biletów, drogie karnety itd. Co do tej wypowiedzi Filipiaka odnośnie Comarchu, to też nie wiem czy to nie jest stara wypowiedź. Kojarzy mi się z wywiadem dla Wyborczej dla Sroczyńskiego bodajże w 2013roku. Pamiętam, że tamten wywiad sprawił, że w pełnej krasie zobaczyłem poziom jaki prezentuje nasz prezes, w tym wywiadzie była cała masa takich wypowiedzi, które można było podsumować tylko, że słoma z butów wystaje i tylko potwierdza się, że za kasą nie zawsze idzie klasa. Brak szacunku do innych ludzi, swoich pracowników, też był tam niesamowity.
    • szaleniec oraz FCMAZURY lubią to.
    • starysqrczybyk

101
      64
    • 05.05.2018 o 10:08
      Post #1314845 05.05.2018 10:08
    Przecież Struzik na pewno nie wskoczy od razu do 1 składu. Trener na pewno ściągnie kogoś wartościowego za pieniądze które otrzymamy z transferu i tak naprawde nie odczujemy braku Piątka, a pieniądze przeznaczymy na rozwój. Tak działają kluby w fazie rozwoju, i czy się komu podoba czy nie musimy sprzedawać jeśli pojawia się dobra oferta
    • Wildberry lubi to.
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 05.05.2018 o 10:25
      Post #1314853 05.05.2018 10:25
    Na twitterze jest taki zabawny troll Tomie Kawakami, zastanawiam się czy dla zgrywy nie zawitał także na nasze skromne forum.
    • alocha oraz Dziufa1906 lubią to.
    • STARA HUTA 82

610
      1.9K
    • 05.05.2018 o 13:04
      Post #1314897 05.05.2018 13:04
    Filipiak zostaw to! Zostań prezesem honorowym a Sterby na prezesa, Miszczu za teletubisia i liga mistrzów gwarantowana. Mało tego klub będzie taką kasiorę robił ,że nie będzie wiadomo co z nią robić, więc np bilety będą gratis oraz wykupimy towarzystwo z drugiej strony błoń i doprowadzimy do upadku po czym teren po nich zaoramy a ja będę baaaardzo szczęśliwy.
    • krzys67Bytom, karmelacz40, marmos oraz 5 innych osób lubią to.
    • szaleniec

4.1K
      4.6K
    • 05.05.2018 o 15:48
      Post #1314927 05.05.2018 15:48
    Blysnąłeś?
    • VelVet, CP 1906, K_tomas_S oraz 4 innych osób lubią to.
    • prestidigitatorRioletto

300
      1.2K
    • 05.05.2018 o 22:42
      Post #1314999 05.05.2018 22:42
    [quote='starysqrczybyk' pid='1314845' dateline='1525507729'] Przecież Struzik na pewno nie wskoczy od razu do 1 składu. [b]Trener na pewno ściągnie kogoś wartościowego[/b] za pieniądze które otrzymamy z transferu i tak naprawde nie odczujemy braku Piątka, a pieniądze przeznaczymy na rozwój. Tak działają kluby w fazie rozwoju, i czy się komu podoba czy nie musimy sprzedawać jeśli pojawia się dobra oferta [/quote] W normalnych warunkach napisałbym, że mnie Pan uspokoił, mając jednakowoż świeżo w pamięci Pana jakże celne uwagi, wnoszę spore obawy, czy zajęty pieluchami nasz menedżer nie ściągnie przez pomyłkę kogoś bezwartościowego :(
    • Bruno

3K
      4.4K
    • 06.05.2018 o 10:02
      Post #1315039 06.05.2018 10:02
    [quote='sterby' pid='1314840' dateline='1525502382'] Gdyby Generał był PREZESEM, to po wczorajszym meczu wezwałby Piątka do swojego skyboxa, zaproponowałby mu podwyżkę o 100% oraz godziwy procent z transferu w czerwcu 2019 roku, ale, że jest liczykrupą, to odda Krzyśka już teraz, za 3,5 mln euro płatne w 6 ratach i uzależnione od koniunkcji Marsa i Jowisza. Zanim Strózik zastąpi Pionę mnóstwo wody upłynie w rzece. [/quote] Menago Piony pewnie zaczyna swój dzień od przedstawiania mu kolejnych ofert transferowych,znacznie korzystniejszych dla nich obu od ewentualnej propozycji  Profesora.
    • STARA HUTA 82 oraz Rock lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie