Ok ale zdecydowana większość ,ja też o tym pamiętałem ale nie jestem wcale zacietrzewiony tylko dla dobra naszej sprawy gotowy byłem o tym zapomnieć.
Niestety life is brutal i człowiek uczy się przez całe życie.
Jeszcze jedno -gdybym naprawdę widział jakieś zalążki że będzie lepiej ,szansę na znaczącą poprawę naszej gry /z Miedzią dopuszczam tylko zwycięstwo o żadnym innym wyniku nawet nie chcę słyszeć!/ to bym próbował dalej udawać głupa że jest okej ale nie jest !
-
-
Michał Probierz musi odejść !!!
Z tym cieszeniem się to tzw pół prawda .Nie byłem za zwolnieniem Zielka a wręcz odwrotnie uważałem że może być tylko lepiej .Dlaczego ?Zostały wyciągnięte wnioski przez Zielka i pogoniony ,,trener ''od przygotowania fizycznego z ...futsalu a zatrudniony dobry i sprawdzony trener .Nie widział go Probierz bo go nie znał ale sprawdza się w Jadze doskonale .
Transfery też zapowiadały się nieźle -praktycznie klepnięty Kądzior i Forsell .Myślę że tego drugiego Zielek by nie ostrzelił tylko doprowadził do dobrej dyspozycji .
Jak zwolniono Zielka to wielu się cieszyło z Probierza bo spodziewaliśmy się jakiegoś gamonia typu Ulatowski ,Pasieka ,trener od księży .Filipiak lubi słuchać dziwnych doradców .Pojawił się Probierz więc ucieszyłem się licząc że to trener co chce za wszelką cenę robić wynik sportowy .Więc liczyłem na koniec sprowadzenia menelstwa w hurcie tylko będą trafiać zawodnicy z miejsca podnoszący poziom sportowy drużyny .Pomyliłem się co to niego -transfery szkoda gadać ,trener bez ambicji zblatowany z tabiszem i bałdysem .Im prędzej pójdzie precz tym lepiej .
Potter, proszę Cię, już skończ pierdzielić z tym Forsellem. Żaden trener by go nie doprowadził do użytku, a Ty pierwszy bys najbardziej krzyczał o zatrudnianiu "grubasa" facet potrzebował ponad pół roku KURACJI w swoim kraju, by wrócić do jako takiego wyglądu. Sam krzyczysz o menelach, a wracasz do tego grajka.
Piotrek67, z tym Dankiem to trochę przesadzasz. Był typowany do pierwszego składu, a w sparingach wyglądał naprawdę obiecująco. Kontuzja tak naprawdę przerwała ocenę tego gracza tak samo jak Olive.
Też nie jest tak, że każdy transfer jest trafiony. Czasem zawodnik nawet dobry się nie zaaklimatyzuje, czasem słabszy odpali a czasem na kogoś od razu skreślonego przez kibiców, trzeba poczekać. To nie jest matematyka, że 2+2 = 4.
Przykład Wdowiaka. Sam go krytykowałem, a przeciwko Koronie zagrał jak oszalały. Czyli można przy Probierzu złapać wysoką formę, chęci do gry itd. Już dzisiaj czekam na lewe skrzydło jego i Siplaka przeciwko Miedzi. A taki Budzik, to gra tak, że ….po prostu dramat. Albo zagra na czerwoną kartkę, albo przejdzie obok meczu. Ja dostrzegam u pewnych graczy taką chęć gry, taką walkę o zwycięstwo, radość z goli. Mam wrażenie, ze "konie" ciągnące grę są z za granicy. Czyżby problem w Cracovii polegał na tym o czym mówił Kryszałowicz, że są zbyt "zmęczeni" treningami i by woleli trochę odpocząć do " środy" ? Warto się zastanowić.
Warto to się zastanowić co imbecyl robi na stanowisko trenera. Jesteśmy w tym samym miejscu co sezon wcześniej. Zmarnowano rok. Poziom kadry jest znacząco niższy niż sezon wcześniej
[quote='ian thorpe' pid='1345830' dateline='1541096058']
Potter, proszę Cię, już skończ pierdzielić z tym Forsellem. Żaden trener by go nie doprowadził do użytku, a Ty pierwszy bys najbardziej krzyczał o zatrudnianiu "grubasa" facet potrzebował ponad pół roku KURACJI w swoim kraju, by wrócić do jako takiego wyglądu. Sam krzyczysz o menelach, a wracasz do tego grajka.
Piotrek67, z tym Dankiem to trochę przesadzasz. Był typowany do pierwszego składu, a w sparingach wyglądał naprawdę obiecująco. Kontuzja tak naprawdę przerwała ocenę tego gracza tak samo jak Olive.
Też nie jest tak, że każdy transfer jest trafiony. Czasem zawodnik nawet dobry się nie zaaklimatyzuje, czasem słabszy odpali a czasem na kogoś od razu skreślonego przez kibiców, trzeba poczekać. To nie jest matematyka, że 2+2 = 4.
Przykład Wdowiaka. Sam go krytykowałem, a przeciwko Koronie zagrał jak oszalały. Czyli można przy Probierzu złapać wysoką formę, chęci do gry itd. Już dzisiaj czekam na lewe skrzydło jego i Siplaka przeciwko Miedzi. A taki Budzik, to gra tak, że ….po prostu dramat. Albo zagra na czerwoną kartkę, albo przejdzie obok meczu. Ja dostrzegam u pewnych graczy taką chęć gry, taką walkę o zwycięstwo, radość z goli. Mam wrażenie, ze "konie" ciągnące grę są z za granicy. Czyżby problem w Cracovii polegał na tym o czym mówił Kryszałowicz, że są zbyt "zmęczeni" treningami i by woleli trochę odpocząć do " środy" ? Warto się zastanowić.
[/quote]
Andrzeju ja pisze o faktach -Danek w meczu ze Śląskiem do momentu kontuzji nie wiedział co jest grane na boisku ,miał problem nawet z wyrzutem z autu .Pytanie skoro taki dobry to dlaczego nie gra?! Nie mam nic do żadnego chłopaka bo nie ich wina że ktoś im każe robić to czego nie potrafią na odpowiednim poziomie .Niech grają taki Danek,Piszczek,Strózik ,Pestka jak najlepiej dla Pasów ale niech grają na odpowiednim poziomie!
Sto razy wole Polaka nawet robiącego błędy od tych tubylców ściąganych wagonami.
Idąc dalej piszesz że wyglądał obiecująco w sparingach tylko z jakimi zespołami ,przecież byliśmy na tych samych meczach -z Górnikiem Wieliczka, z Puszczą N. -Culina,Serafin,Brazylijczycy też niby wyglądali "dobrze" a gdzie teraz są ?!
To były mecze bez stawki,bez walki a w lidze takiego Culine wiatr przewraca mimo że ma jakąś tam technikę.
Tu trafił zuberek w sedno sprawy .Poponad roku pracy efekty =-mniej niż 0 .Czyli objął drużynę mocniejszą od tej co mamy po blisko 1,5 roku .To duża ,,sztuka ''.
Ian sam nie pieprz jak potłuczony gość był gruby ale umiejętności posiadał .Grał w reprezentacji Finlandii nie za piękne oczy tylko za umiejętności .
Braliśmy i bierzemy gorszych na ,,odbudowę ''.Ile odbudowuje Probierz Culinę ?Rokuje nadzieje na coś ?.
Danek dobrze grał ian ?Pytanie z kim ?Liga już w 1 kolejce zweryfikowala jego umiejętności .Jest po kontuzji ok ,ale zwalnia go to a agresji ,ambicji i dawania ze siebie wszystkiego ?Poza tym miał kontuzje ręki nie nogi .Wczoraj był jednym z najsłabszych na boisku .
Tak dla porównania nie umiejętności a zaangażowania .Dąbrowski rok nie grał ciężkie kontuzje obu kolan dochodzi do siebie .Kielce ?wszędzie go było pełno 13 km przebiegnietych walka ,agresja .To się nazywa profesjonalne podejście do pracy .Całkowite przeciwieństwo Culiny ,Serderova ,Danka ,Piszczka i kilku innych ,,piłkarzy ''
To nie piłkarze sa zmęczeni Probierzem tylko wielu nie ma umiejętności nawet na to by grać w A klasie a ktoś im za karę kazał trenować w Cracovii
[quote='zubereg' pid='1345835' dateline='1541097596']
Warto to się zastanowić co imbecyl robi na stanowisko trenera. Jesteśmy w tym samym miejscu co sezon wcześniej. Zmarnowano rok. Poziom kadry jest znacząco niższy niż sezon wcześniej
[/quote]
Jeśli "jesteśmy w tym samym miejscu co sezon wcześniej" (w przybliżeniu, bo jestesmy oczko wyżej i mamy 2 punkty więcej), a "poziom kadry znacząco niższy niż sezon wcześniej" to jednak Probierz robi dobrą robotę ;)
To taki żart i czepianie się słówek, wiem:)
[quote='gargamel9998' pid='1345826' dateline='1541091860']
Piotrku - naprawdę cenie Cię i szanuję, ale:
"[i]...cieszyliśmy się wszyscy na jego przyjście...[/i]"
1. ja się nie cieszyłem, wręcz przeciwnie. Zawsze uważałem, ze tego błazna nie powinno u nas być za to, ze w 2011 roku olał nas kosztem gts-u. Za taką zniewagę, gość powinien mieć DOŻYWOTNI ZAKAZ WSTĘPU do Cracovii
2. Ja sie nie cieszyłem, więc nie wszyscy się cieszyli..;)
[/quote]
to jest nas dwóch
[quote='gargamel9998' pid='1345822' dateline='1541089525']
Zwolnienia Probierza domagają się najbardziej ci, którzy najbardziej piali z zachwytu, gdy przychodził
[/quote]
[quote='Arena' pid='1345823' dateline='1541090480']
i ci, co obiecywali, że w tym sezonie będziemy wyżej w tabeli, niż gts
[/quote]
Ja się cieszyłem gdy przyszedł Probierz, nie odnosiłem się do miejsca zajmowanego przez gts, ale uważałem, że w tym sezonie będziemy wysoko. Mimo to nie domagam się zwolnienia Probierza. Pewnie jestem wyjątkiem potwierdzającym te dwie reguły.
Dajmy chłopu teraz szansę wykazania się- ma teraz terminarz wymarzony 4mecze na Świętej Ziemi i 2mecze wyjazdowe zobaczymy ile zdobędzie z swoimi kopaczami,jeżeli uzbiera 14punktów to uznam że idziemy w dobrym kierunku.
[quote='leszeczek' pid='1345839' dateline='1541100385']
[quote='zubereg' pid='1345835' dateline='1541097596']
[/quote]
Jeśli "jesteśmy w tym samym miejscu co sezon wcześniej" (w przybliżeniu, bo jestesmy oczko wyżej i mamy 2 punkty więcej), a "poziom kadry znacząco niższy niż sezon wcześniej" to jednak Probierz robi dobrą robotę ;)
To taki żart i czepianie się słówek, wiem:)
[/quote]
Gdybym, załóżmy, był kibicem Legii i powiedziałbym: "Zmarnowano rok. Poziom kadry jest znacząco niższy niż sezon wcześniej", to uznano by to powszechnie za prawdę, czy nie? A gdyby dodać: "znacząco niższy niż 2, a nawet 3 sezony wcześniej" - prawda czy nieprawda?
Legia jest w jakimś stopniu papierkiem lakmusowym polskiej ligi. Jeżeli klub regularnie zdobywający mistrzostwo Polski, a nawet sporadycznie grający w fazie grupowej LM nie może utrzymać na kolejny sezon swoich najlepszych zawodników, to czy inne kluby tej ligi mogą? Jeżeli Legia ze swoim budżetem nie może znaleźć dla nich godnych zastępców, to znalezienie pełnowartościowych zastępców utraconych gwiazd w innych klubach jest łatwiejsze, trudniejsze, a może graniczy z cudem? Mnie się wydaje, że to jest gra bez reguł, że w tej lidze - niestety - nie da się niczego solidnego budować "na lata". Można budować przeciętność, którą ta liga prezentuje i niewiele tu się zmieni.
Naszym nieszczęściem jest to, że tak lubimy piłkę nożną i mieszkamy w Polsce:( Ktoś rozsądny powie: "To czemu nie kibicujesz siatkarzom? Albo żużlowcom? Albo... lekkoatletom?" I co ja mam takiemu odpowiedzieć?
Piotrek, ale Danek naprawdę w sparingach na tle mocniejszych ekip na obozie grał przyzwoicie. Nawet sami go chwaliliśmy. Potem ta nieszczęsna kontuzja i zniknął. Ja nie szukam dziury w całym, bo sam atakuje graczy którym się wydaje że wszystko umieją.
Co do tezy kto ma grać, dla mnie odpowiedź jest prosta - mają grać najlepsi, bo Cracovia była jest i będzie, a nawet po wychowankach gdy pojawi się oferta, to szybko Pasiasty ślad zaginie z powodu kasy. Nie mam złudzeń. Ja w ogóle mam takie podejście, ze stawiam trenera przed kopaczami, a w Polsce to już szczególnie.
Potter, z Toba to się ciężko spierać, bo Ty mylisz w ogóle czas. Kiedy grał w reprze Forsell, kiedy w Miedzi a kiedy wyglądał jak zawodnik sumo. Otóż wygląd miał jak przyszedł do Cracovii a potem musiał wrócić do Finlandii na kurację. Nie myl czasu. Poza tym, ostatnio Forsell tez nie błyszczy a na tle mocniejszego rywala Miedź zaliczyła derbowe lanie, gdzie bohater nie zipnął. Zobaczymy pojutrze tego gracza.
"trenerze", jeslis pan taki honormy t proponuje uklad: zwyciestwow derbach na GTSie albo dymisja z rezygnacja z odprawy. ma pan jaja?
[quote='Jake Blues' pid='1345851' dateline='1541104889']
"trenerze", jeslis pan taki honormy t proponuje uklad: zwyciestwow derbach na GTSie albo dymisja z rezygnacja z odprawy. ma pan jaja?
[/quote]
Pan Michał jaja zastawił w ….Banku! :)
No właśnie, najlepiej przerzucić się na jakiś bilard, albo inne scrabble. Jak już żywcem ktoś chce kibicować Cracovii, to może na ręczną? Podobno fajnie graj[size=small]ą[/size]..
Mnie już ku.rwica bierze od patrzenia na kopaczy i słuchania mądrości trenera. Mówił ostatnio, ze się cały czas uczy, wiec zapewne jeszcze nieraz jakimiś mądrościami zaskoczy.
Za ostatni mecz, mimo wszystko wielkich pretensji do niego nie mam. Tak[size=small]ą[/size] Nieciecze, to powinny te nasze młode, głodne gry wilki rozklepać bezproblemowo. Zamiast tego kolejny wstyd i blamaż. Z drugiej strony czego się spodziewać, jak zarząd ma gdzieś wyniki i nikt tego od nich nie wymaga. Cieszyłem się jak Budziński odchodził, bo był po prostu żałosny - nie trzeba było długo czekać, wrócił jak bumerang. No ale gdzie mu będzie lepiej niż w Cracovii. Bezstresowe człapanie za pewna wypłatę. Przytulisko dla drewniaków i spadów (żeby nie napisać meneli).
Po pyskach ich wystrzelać.
Strasznie się gorąco zrobiło w tym temacie w ten świąteczny dzień. Powodem tego miał być trening w środku tygodnia rozgrywany w terminie gdy chłopcy już zacierają rączki przed zabawą zapałkami jak tata pozwoli?
Dajcie spokój. Probierz po meczu w Niecieczy nie zmienił się na gorszę tak jak i nie zmieni się na lepsze po ewentualnej wygranej z Miedzią. Poza samym wynikiem w tabeli weryfikuje go jakość zmian w zespole i podnoszenie "wartości" poszczególnych zawodników. W zimie nie przewiduje wielkiej rewolucji. Taka nas czeka w lecie. Ja już złudzeń nie mam. W Białymstoku to nie on odpowiadał za transfery, dlatego tam od kilku lat okupują medalowe pozycje. W Cracovii również za transfery nie odpowiada, tylko je firmuje swoim nazwiskiem.
Co do samych kopaczy, ja bym zaorał. Nie przez przypadek za 10-15lat połowa wyląduje na zasiłku zagubiona i nie mająca pojęcia co robić dalej, wyżyłowana przez różnej maści naciągaczy i lampucery.
Natomiast nie czaje jak można tu cisnąć typowi a później przybijać z nim piątki i misie.
Ian nie rożśmieszaj mnie z tym Dankiem .Sparingi z jakimiś lamusami mają być wykladnikiem ?Culina nie błyszczał w sparingach kilku ?
Liczy się real czyli liga .Obaj nie mają umiejętności i nie mają charakteru .
Co do Forsela swoje już w tej rundzie strzelił .Ma ponad 10 pkt licząc bramki i asysty .Ma ktoś u nas tyle ?
Jak zagra słabo z nami to przekreśli to dorobek rundy Fina ?
Odbudowujemy większych gamoni i nie ma złudzeń żadnych że kiedyś odpalą .Jest to typowy deal podzielono kasę by u nas ,,trenowali ''do usranej śmierci .
Potter, mieliśmy na obozie jednych z najsilniejszych sparingpartnerów z ostatnich lat. Co do Forsella, nie chce mi się z Toba przepychać. Tak jak napisałem, gdy przyszedł do Cracovii wyglądał jak zawodnik sumo. Wiem, bo go widziałem. To, że obecnie gra w Miedzi, nie znaczy że WTEDY mieliśmy mu załatwiać kurację odchudzającą przez ponad pół roku, płacić mu kontrakt i się zastanawiać czy z niego coś będzie. Facet na pewno ma smykałkę do gry, bo jest dobrze wyszkolony technicznie, ale gdyby Cracovia mecze wygrywała, to byśmy na niego nawet nie zwrócili uwagi, tak samo jak Forsell nigdy nie zagra w topowych drużynach naszej ligi. Forsell to nie jest gracz na nasze bolączki, jak chcemy być poważnie traktowani. Niech gra w Miedzi i zakończmy temat tego "grubaska"
[quote='ian thorpe' pid='1345863' dateline='1541109704']
Potter, mieliśmy na obozie jednych z najsilniejszych sparingpartnerów z ostatnich lat. Co do Forsella, nie chce mi się z Toba przepychać. Tak jak napisałem, gdy przyszedł do Cracovii wyglądał jak zawodnik sumo. Wiem, bo go widziałem. To, że obecnie gra w Miedzi, nie znaczy że WTEDY mieliśmy mu załatwiać kurację odchudzającą przez ponad pół roku, płacić mu kontrakt i się zastanawiać czy z niego coś będzie. Facet na pewno ma smykałkę do gry, bo jest dobrze wyszkolony technicznie, ale gdyby Cracovia mecze wygrywała, to byśmy na niego nawet nie zwrócili uwagi, tak samo jak Forsell nigdy nie zagra w topowych drużynach naszej ligi. Forsell to nie jest gracz na nasze bolączki, jak chcemy być poważnie traktowani. Niech gra w Miedzi i zakończmy temat tego "grubaska"
[/quote]
Problem polega na tym, że niektórym "wynalazkom" ogrodnika płacimy kontrakty ponad rok i się nie odbudowali. Piszesz że Forsell nie zagra w topowych drużynach naszej ligi a ja twierdzę, że wynalazki ogrodnika nie zagrają w żadnej drużynie tej słabej ligi. Jak chcemy być poważnie traktowani to drużynę powinien prowadzić trener a nie celebryta.
[quote='ian thorpe' pid='1345863' dateline='1541109704']
[/quote]
Zgadzam się jeśli chodzi o Forsella choć nie do końca ale Kądziora nie ma u nas tylko dzięki Ogrodnikowi i nie piszcie ze sam tu nie chciał być bo już podpisał kontrakt ale jak się dowiedział ze będzie pracował z takim fachowcem jak Probierz to od razu podziękował zreszta wystarczy spojrzeć kogo ostatnio zakontraktowalismy to odpowiedź nasuwa się sama przychodzi do nas szrot zagraniczny albo polscy kopacze którzy chcą pograć lub nawet posiedzieć na ławie za dobre pieniądze w e-klapie przy czym Cracovia nie była ich pierwszym wyborem tylko tak z braku laku....Całe środowisko piłkarskie wie jaki jest ogrodnik i to ze robi błazna z siebie można przemilczeć ale na to ze wciąga w to nasz klub pozwolić nie można
Widac, zeby byc trenerem w czasch comarchowszczyzny wystarczy posiasc zdolnosc kadzenie Procesorowi , a wyniki to sprawa trzeciorzedna. Dobrze i bezpiecznie tez ulozyc sie z Toudim.
Potter teraz "mlaska" za Forsellem jak w zeszłym roku za Zenjowem :D ;)
[quote='gargamel9998' pid='1345875' dateline='1541144810']
[/quote]
Albo jak wcześniej za grubym dziadkiem z rezerw Piasta który gwarantuje 78 bramek w sezonie, 10 miejsc wyżej w lidze dzięki czemu 5 milionów euro więcej od eleven sport.
Uwaga głos rozsadku.
W Niecieczy zawsze przegrywamy i to się nigdy nie zmieni. Dobrze że spadli i nigdy nie wrócą.
Probierz to najlepszy trener ligowy w Polsce. Jeśli on w tym bagnie nie zrobi wyniku to nie zrobi nikt.
a Filipiak to najlepszy prezes na świecie
[quote='SaNtO' pid='1345879' dateline='1541146931']
[quote='gargamel9998' pid='1345875' dateline='1541144810']
[/quote]
Albo jak wcześniej za grubym dziadkiem z rezerw Piasta który gwarantuje 78 bramek w sezonie, 10 miejsc wyżej w lidze dzięki czemu 5 milionów euro więcej od eleven sport.
Uwaga głos rozsadku.
W Niecieczy zawsze przegrywamy i to się nigdy nie zmieni. Dobrze że spadli i nigdy nie wrócą.
Probierz to najlepszy trener ligowy w Polsce. Jeśli on w tym bagnie nie zrobi wyniku to nie zrobi nikt.
[/quote]
Panie Kolego a co z tymi Pana Derbami nieważne już ?!
Czy może być większe upokorzenie dla kibica Cracovii niż notoryczny wpier.dol w Derbach ?!
P.Michał powiedział po meczu że TO jest największa jego porażka w Cracovii a nie derby!!!
Mogę oceniać tylko przez pryzmat tego co widzę.
Wynik dla mnie jest ważny ale najważniejsza jest GRA - na mecze przychodzę dla rozrywki i przede wszystkim zobaczyć dobra grę i zaangażowanie.
W prostym przełożeniu dobra gra i ambicja = WYNIK.
W dwóch ostatnich meczach ( ligowych - puchary traktuje jako przegląd zaplecza) zawodnicy pokazali zalążki dobrej gry i wielkiej determinacji.
A efektem tego był dobry wynik.
Jak zaangażowanie będzie na takim samym poziomie a gra się jeszcze poprawi to.... jakby nie patrząc w tej buraczanej lidze mamy nie za wiele straty do lidera...
Panowie, trochę luzu, jeszcze dużo czasu zostało na końcową ocenę
A liczy się zawsze to co na mecie....
Tak krawiec kraje jak materiału staje
Bądźmy dobrej myśli, że materiał jest dobrej jakości a krawiec specjalistą że hej
Dajmy im spokojnie skończyć dzieło i [u]wtedy efekty się oceni[/u].
W punkt Trapez.
Odstawienie kilku zawodników od składu, pokazanie, że liczy się forma a nie nazwiska pomogło tej drużynie.
Puchar Polski jednoznacznie pokazał, że o ile Helik, Pestka czy Diego trzymają pewien poziom to Serafin, Strózik czy Piszczek jeszcze mentalnie do Ekstraklasy nie pasują. Być może za kilka lat będą stanowić o sile Cracovii ale na pewno jeszcze nie dzisiaj. Najbardziej martwi niemoc strzelecka Budzika - nie chodzi nawet o bramki ale o próby uderzeń z dystansu - to zawsze wywoływało panikę u przeciwników, i dawało szansę na skuteczną dobitkę napastnikowi.
Strasznie się Probierz uniósł, gdy go zapytano na konferencji, czemu Forsell nie gra w Cracovii.
Stwierdził, że on nie jest od odbudowywania zawodników.
Szkoda, że nikt go nie zapytał o to, co w takim razie robi Culina w Cracovii.
Wlasnie to byl najlepszy moment, zabraklo jaj dziennikarzom na konfie bo Probierz wydarl ryja......ach czemu mnie tam nie bylo - mysle sobie
Dziennikarz: "Czemu Forsell nie gra w Cracovii?"
Probierz: "Panie! Tu nie jest salon damsko-męski! Tu jest kiosk Ruchu! Ja… Ja tu mięso mam!"
Culina to kurwa nie do obudowania ? Ego nie pozwoliło klepnąć transferów zrobionych przez Jacka ? A co w ogóle z Mosorem się dzieje ? Dalej pracuje ?
[quote='Trapez' pid='1345887' dateline='1541150187']
Tak krawiec kraje jak materiału staje
Bądźmy dobrej myśli, że materiał jest dobrej jakości a krawiec specjalistą że hej
Dajmy im spokojnie skończyć dzieło i [u]wtedy efekty się oceni[/u].
[/quote]
Krawiec od półtora roku dobiera sobie taki materiał jak mu pasuje. A to, że brał z hurtowni na metry bieżące, to jego problem. Mógł mówić, że potrzebuje jedwabiu a nie brać jedna za drugą bele flaneli. I potem się dziwić, że w derbach psy ten materiał szarpią tak, że tylko strzępy lecą...
[quote='piotrek67' pid='1345886' dateline='1541148679']
Panie Kolego a co z tymi Pana Derbami nieważne już ?!
Czy może być większe upokorzenie dla kibica Cracovii niż notoryczny wpier.dol w Derbach ?!
P.Michał powiedział po meczu że TO jest największa jego porażka w Cracovii a nie derby!!!
[/quote]
Derby są ważne ale znam 3 większe upokorzenia niż przegrane derby: spadek z ligi, przegrana z ogórkami i gorsze miejsce w tabeli niż gts.
Mnie też pytałeś dlaczego zawiodłem się na Probierzu dopiero po przegranej w Niecieczy. Wkurza mnie gdy ponosimy klęskę, której nie da się wyjaśnić racjonalnie. Wyjaśnię Ci to tak. Słabe, a wręcz dramatyczne (16) miejsce w tabeli po iluś tam kolejkach tłumaczyłem względami obiektywnymi - kontuzje i "granat w szambo". Każdy mecz (w tym derbowy można wygrać, przegrać lub zremisować. Tym łatwiej wytłumaczyć porażkę im mocniejsza jest drużyna przeciwnika. Siłę drużyny wyznaczają różne kryteria. Miejsce w tabeli, wartość rynkowa zawodników, wysokość pensji zawodników, wyniki w ostatnich meczach wybierać można dowolnie. Zgodnie z tymi kryteriami porażki derbowe, chociaż zawsze bolesne można zracjonalizować. Podobnie remis z CWKS (podejrzewam, że 10 legionistów zarabia więcej niż 11 zawodników Cracovii, poza tym nie oszukujmy się, nie mamy zawodników (i mało który zespół w Polsce ma) by strzelić gola cwks broniącemu się całym składem (-1). Porażki z 15 drużyną I ligi wyjaśnić się nie da. I to jest kompromitacja Probierza i tych kopaczy, którzy człapali po boisku.
jak nie da, chlebus jest w lidze, mozna sie na niej skupic, a Probierz pobiera cenne nauki :) nagle zobaczyl ze paru frajerow ktorych sam sciagnal nie potrafi ograc outsidera drugiego poziomu
czy juz mowilem ze MP oraz Janusz tak mi obrzydzili futbol ze nie mam ochoty na niego patrzec?
ide na mecz po to coby pospiewac a jak sie pare razy blusnie tak od serca to nawet lepiej
No to masz tą przewagę nade mną, że jeszcze Ci bluzganie przynosi ulgę. Ja się nawet wybierałem na mecz z Miedzią, ale PP pozbawił mnie tej ochoty. Jaką mam gwarancję, że na tym meczu im się będzie chciało biegać? Wracam do przedstawionych wcześniej warunków powrotu na trybuny: otwarcie sektora A, wygranie kilku meczów z rzędu, awans do górnej ósemki (spełnienie 2z3). Złamałem się na Górnika i wydawało mi się, że dobrze zrobiłem, ale tylko mi się wydawało.
Trener Cracovii Michał Probierz winę za odpadnięcie z rozgrywek Pucharu Polski wziął tylko i wyłącznie na siebie. - Samemu sobie strzeliłem w kolano – ocenił ten mecz trener Cracovii Michał Probierz. - Wierzę w niektórych zawodników, że mają potencjał, umiejętności, ale trzeba je pokazać na boisku. Ta porażka to moja wina, mogę ją wziąć tylko i wyłącznie na siebie. Trzeba było nie zmieniać składu i grać normalnym. Jest to dla mnie nauczka, że w piłce nożnej nie ma litości. Trzeba być w wielu elementach bezwzględnym. Szkoleniowiec „Pasów” podkreślał, że jego zespół dopadła niemoc. - Nie potrafiliśmy stworzyć sytuacji od samego początku. Nie można w ostatnich 15 minutach rzucić się do grania i odrabiać straty. Zawodnicy chcieli, tego nie mogę im odmówić, ale piłka na poziomie profesjonalnym wymaga tego, że trzeba dużo więcej dać od siebie. Nie można kogoś przez 14 miesięcy uczyć dośrodkowania… Jeszcze raz powtarzam, ja tych zawodników wystawiłem i biorę tę porażkę na siebie. Ta przegrana jest tylko i wyłącznie moja i najbardziej bolesna odkąd jestem w Cracovii.
za https://gol24.pl/michal-probierz-po-meczu-w-pucharze-polski-strzelilem-sobie-w-kolano/ar/13632214
A czy czasem nie w co innego ? Jak można wystawiać do składu ludzi , którzy są na etapie treningów a nie w grze? Czy naprawdę nie dało się zorganizować jakichś meczy sparringowych dla tych co się nie mieszczą w osiemnastce i tych z osiemnastki , którzy nie powąchali boiska ? Nie dość, że mamy ludzi takich jakich mamy to jeszcze nie daje im się możliwości podniesienia umiejętności i formy ? Czy to też z powodu oszczędności ?
A dla mnie takie "branie winy na siebie" to słodkie pyerdoolenie. Czy jednosześnie podał się do dymisji? Ooddał się do dyspozycji zarządu? Zrezygnował z jednomiesięcznych poborów? Lub chociażby zobowiązał się wypłacić po 100 zł wszystkim kibicom, którzy udokumentują, że byli na tym meczu. Nie nic z tych rzeczy.
Hank, w sumie się zgadzam z tym co piszesz, tylko ze Nieciecza również dokonała 7 zmian by zobaczyć zaplecze.
"Sam sobie strzeliłem w stopę dzisiejszym składem. Wierzyłem, że mam piłkarzy, którzy mają odpowiednie umiejętności, ale trzeba to jeszcze pokazać na boisku. Nie może być tak, że 14 miesięcy uczę kogoś dośrodkowania. To moja najbardziej bolesna porażka w Cracovii."
jak się ma ZAPLECZE w CHĘCIACH DO GRY, UMIEJĘTNOŚCIACH kopaczy Cracovii do piłkarzy Niecieczy ?
Strasznie się wzburzył pytaniem, dlaczego Forsel i Szczepaniak nie grają w Cracovii... że przecież trenerzy są od trenowania, a nie odbudowywania piłkarzy. Dlaczego więc za tym pytaniem nie poszło następne: Co w takim razie robi u nas Culina!? Co robi jakiś paralityk Serderov? Taki Culina już się odbudowuje 2 lata i ledwo łapie się na ławkę!
A w pucharze to Janusz jakies premie obiecal?
Przeciez po rzekomych zawirowaniach z wyplatami dla kopaczy logiczne jest,ze nie beda sobie "wygrywac" dodatkowych kolejek w srodku tygodnia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)